3 måter å overvinne latskap på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å overvinne latskap på
3 måter å overvinne latskap på

Video: 3 måter å overvinne latskap på

Video: 3 måter å overvinne latskap på
Video: Мужская короткая Стрижка Машинкой Пошагово дома | Мужская стрижка Бокс | Как стричь усы, бороду 2024, April
Anonim

Nesten alle har blitt begrenset fordi de føler seg late. Lat gjør deg motvillig til å gjøre oppgaver, foretrekker å være arbeidsledig, lett distrahert eller miste motivasjonen. Selv om det er vanskelig, kan du overvinne latskap ved å danne gode vaner, sette prioriteringer og eliminere negative tanker slik at du står opp hver morgen.

Steg

Metode 1 av 3: Bygningsmotivasjon

Vær rolig trinn 5
Vær rolig trinn 5

Trinn 1. Tenk på motivene som holder deg motivert

Hovedårsaken til at en person føler seg lat er mangel på motivasjon. Kanskje du er glansløs fordi du føler deg overveldet av en haug med oppgaver eller at utfordringene du må møte ikke er motiverende nok.

Bestem målene som skal nås. Når de lever daglig, beveger mange seg uten en plan og vet ikke hva de vil oppnå. Sett av tid hver dag for å sikre at aktivitetene du gjør er i stand til å realisere det personlige og profesjonelle livet du drømmer om, for eksempel på det økonomiske, helse- eller utdanningsområdet. Skriv ned noen grunner som gjør at du ønsker å fullføre oppgaven så godt som mulig

Vær en mann Trinn 14
Vær en mann Trinn 14

Trinn 2. Feire suksess og oppnåelse av mål

Du mister motivasjonen hvis du må gjøre noe som føles uviktig. Vær optimistisk og belønn deg selv hver gang du fullfører en oppgave. Denne metoden forhindrer starten på latskap fordi du vil høste fordelene.

Sett deg realistiske mål med spesifikke mål før du trener, studerer eller jobber. Skriv ned målet og merk det av hvis det er oppnådd

Vær punktlig trinn 12
Vær punktlig trinn 12

Trinn 3. Ikke slå deg selv

Lat kan bli en gjentagende syklus som får deg til å mislike deg selv. Unnlatelse av å fullføre oppgaver fordi du er lat kan utløse depresjon som gjør deg enda mer lat.

  • Du vil alltid være lat hvis du fortsetter å fortelle deg selv at du er lat. Fra nå av må du stoppe den mentale dialogen. Gjenta selvbekreftelser som sier at du er flittig. Visualiser at du er en hard arbeider som alltid får jobben gjort til slutt. Gjør dette trinnet i 30 dager til en ny vane er dannet.
  • Ta deg tid til å slappe av. Det er et syn som forbinder mennesker som ikke er aktive som late mennesker. Dette utløser skyldfølelser og øker latskap. I stedet for å klandre deg selv, ta deg tid til å nyte avslapning uten å føle deg skyldig.
Vær punktlig trinn 15
Vær punktlig trinn 15

Trinn 4. Vær personlig ansvarlig

I stedet for å stole utelukkende på deg selv, kan du gjøre forskjellige måter å motivere deg selv på ved å involvere venner og familiemedlemmer. Støtten fra andre som gjør deg i stand til å ta ansvar er en viktig motivasjonskilde for å opprettholde helse, fullføre oppgaver og realisere mål.

Hvis du vil holde deg i form, kan du invitere en venn til å trene sammen eller delta i en klasse. Denne metoden holder deg til å øve regelmessig fordi du vet at han vil bli skuffet hvis du ikke øver. For å oppnå studiemålene dine, finn klassekamerater som er villige til å studere sammen, slik at du både kan diskutere og få de beste karakterene

Metode 2 av 3: Eliminer lyst til å kjøpe tid

Vær gjeldsfri trinn 1
Vær gjeldsfri trinn 1

Trinn 1. Innrøm at du liker å utsette

En måte å utsette på er å holde deg opptatt med trivielle oppgaver, slik at du ikke kan være sikker på hva som egentlig skjer. Det sies at en person stopper når han:

  • Har nettopp begynt å jobbe med noe viktig, men bestemmer deg for å drikke kaffe eller ha en matbit.
  • Fyll dagliglivet ditt ved å gjøre aktiviteter som er mindre nyttige.
  • Les notater eller e -poster om og om igjen før du bestemmer deg for hvilket svar du skal gi.
Oppnå kortsiktige mål Trinn 4
Oppnå kortsiktige mål Trinn 4

Trinn 2. Lag en daglig tidsplan

Mange mennesker er motiverte til å lage en huskeliste, men dette trinnet kan ofte føles overveldende. I tillegg får du en følelse av at du forestiller deg en plan som ikke brukes når du går i det daglige. Bestem hvor mye tid du har tilgjengelig og hvor lang tid hver oppgave vil ta for å holde deg energisk og mindre lat.

  • Sørg for at du er i stand til å estimere nøyaktig tiden det vil ta å fullføre hver oppgave. Denne metoden reduserer sjansen for at du vil utsette fordi fullføringen av oppgaven allerede er planlagt. Vær imidlertid oppmerksom på at timeplaner plutselig kan endres på grunn av uforutsette omstendigheter. Dette er en vanlig ting. Inkluder disse aktivitetene i timeplanen din, og foreta deretter justeringer.
  • Sett grenser. Folk som liker å utsette bør sette separate grenser for personlige og profesjonelle aktiviteter. For eksempel kan du jobbe produktivt på en viss tid hvis du har bestemt deg for at du vil forlate arbeidet kl. 16.30.
Søk om doktorgrad i USA Trinn 10
Søk om doktorgrad i USA Trinn 10

Trinn 3. Reduser travlheten og gjør alle aktivitetene godt

Kanskje du vil utsette arbeidet fordi det er så mange oppgaver å fullføre og du ikke vet hvor du skal begynne. Mange føler at de har jobbet hardere enn de gjorde. Dette skjer fordi de føler seg overveldet og den endeløse oppgaven gjør det vanskelig for dem å fokusere. Vi blir alltid bombardert med stimulering og informasjon fra forskjellige kilder. Lev et enkelt liv slik at du ikke føler deg tynget og ikke gjør noe.

Ikke få tilgang til media på en uke. Informasjon som når oss gjennom media er ikke nødvendigvis nyttig. I tillegg til å få informasjonen du trenger på jobben, ignorer du alle medier i en uke ved ikke å se på TV, lese aviser, få tilgang til sosiale medier, se etter underholdningsinformasjon på nettsteder og se på videoer over internett. Definer reglene i henhold til kravet ditt for å implementere dette trinnet

Søk om doktorgrad i USA Trinn 2
Søk om doktorgrad i USA Trinn 2

Trinn 4. Lag nye vaner ved å gjøre små ting så snart du ser dem

For eksempel, hvis du ser en haug med papir som må kastes, legg den i søpla umiddelbart. Selv om dette ikke er viktig, må du gjøre det før eller siden. Gjør det til en vane å gjøre det akkurat nå, slik at du er fri for lange huskelister.

I begynnelsen kan dette trinnet virke vanskelig, men det vil danne gode vaner hvis du gjør det konsekvent. Vanen med utsettelse og latskap vil bare bli verre hvis du fortsetter å utsette på å fullføre oppgaver

Metode 3 av 3: Start dagen godt

Vær punktlig trinn 7
Vær punktlig trinn 7

Trinn 1. Start dagen godt

I stedet for å slå av alarmen og gå i dvale, gå ut av sengen umiddelbart for å starte dine daglige aktiviteter. Du vil bli mer energisk og energisk hvis du starter dagen i bevegelse.

Du må øve flittig for at dette skal bli en ny vane. Plasser alarmen på et sted der du ikke kan nå den med hendene, slik at du må gjøre den fysiske bevegelsen for å komme deg ut av sengen for å slå av ringetonen

Vær rolig trinn 9
Vær rolig trinn 9

Trinn 2. Få nok søvn om natten

Mangel på søvn gjør deg nervøs når du våkner om morgenen. Denne tilstanden kan redusere motivasjonen og gjøre at du ikke klarer å slå lat under aktiviteter i løpet av dagen. Sørg for at du får nok søvn slik at når du våkner om morgenen, er du i toppform, føler deg uthvilt, energisk og klar til å bevege deg!

Alles behov er forskjellige, men gjør det til en vane å få 6-7 timers søvn hver natt, slik at du kan oppnå best mulig ytelse. Slå av elektroniske enheter og legg mobilen vekk når du slapper av før du legger deg om natten. Lag en behagelig atmosfære og ignorer distraksjoner som holder sinnet aktivt

Vær en bedre kjæreste Trinn 20
Vær en bedre kjæreste Trinn 20

Trinn 3. Start dagen med fysisk aktivitet

Vend deg til å trene om morgenen for å holde energinivået høyt og få mest mulig ut av dine mest produktive hormonsekresjoner. Trening kan også hjelpe deg med å konsentrere deg og fokusere gjennom dagen.

Anbefalt: