3 måter å håndtere vanskelige kolleger på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å håndtere vanskelige kolleger på
3 måter å håndtere vanskelige kolleger på

Video: 3 måter å håndtere vanskelige kolleger på

Video: 3 måter å håndtere vanskelige kolleger på
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, Kan
Anonim

Uansett jobb, vær forberedt på å møte negative mennesker som kan avskrekke deg fra å gå på jobb. Det er flere måter du kan håndtere en vanskelig kollega på, for eksempel ved å lære å jobbe sammen eller være høflig mens du holder avstand.

Steg

Metode 1 av 3: Svar på vanskelige kolleger

'Bli venn eller mentor en "i fare" -student Trinn 2
'Bli venn eller mentor en "i fare" -student Trinn 2

Trinn 1. Identifiser noen typer kolleger som er vanskelige å håndtere

På jobb kan du møte mennesker som er vanskelige fordi de er fiendtlige overfor sine medarbeidere, alltid klager, er trege til å handle, føler seg allvitende og ikke har noen holdning.

  • Fiendtlige kolleger har en tendens til å bli sint lett eller ofte føle skylden. Den beste måten å håndtere en kollega som oppfører seg slik er å være tålmodig. Han vil bare overvinne ubehaget ved å bli hørt og verdsatt.
  • Medarbeidere som alltid klager vil forårsake stress på jobben. Når du kommuniserer med ham, må du aktivt lytte til det han klager over og tilby å hjelpe deg med å håndtere problemet.
  • Kolleger som er trege til å handle, forsinker vanligvis å ta beslutninger eller vil ikke handle av frykt for å gjøre feil eller skuffe andre. Den beste måten å håndtere saktevirkende mennesker på er å finne ut hvorfor de er redde og samle informasjonen de trenger for å ta en avgjørelse eller iverksette tiltak.
  • Folk som føler seg allvitende, er av to typer. Den første typen, denne personen forstår virkelig jobben og sørger for at alle vet at han eller hun er "eksperten". Den andre typen, denne personen antar at han vet alt bare for å hevde sin mening om hva som helst. Still spørsmål til ham for å håndtere en virkelig vet-alt-person. Denne måten vil redusere arroganse og hans vane med å være negativ mot andre. Ta kontakt med en kollega som føler at han vet mye ved å ha en konfrontasjon ansikt til ansikt, da dette kan bidra til å overvinne hans negative oppførsel.
  • En hensynsløs kollega vil føre til trøbbel på arbeidsplassen fordi han vil støtte det den andre sier på det tidspunktet, men så enten uttrykker sin egen vilje eller ikke lever opp til sine forpliktelser. Uansett om det gir ham en trygg oppfatning av en mening på denne måten, må du sørge for at han vet at han er en viktig del av teamet.
Rediger en medarbeiders skriving uten å skade deres følelser Trinn 4
Rediger en medarbeiders skriving uten å skade deres følelser Trinn 4

Trinn 2. Bruk humor

Humor er en utmerket selvforsvarsmekanisme for å oppløse spenninger i arbeidsforhold. Å bruke humor riktig kan hjelpe deg med å håndtere ubehagelige situasjoner eller bruke deg selv som en spøk for å distrahere deg selv.

  • Når du bruker humor, må du velge vitser som er passende for situasjonen den gangen, slik at ingen føler seg støtt eller latterliggjort.
  • Humor er en fin måte å se forskjell på negativ oppførsel og personen som gjør det. Selv om du motsetter deg oppførselen hans, kan du fortsatt like denne personen og le med ham.
Behandle en kollega Trinn 2
Behandle en kollega Trinn 2

Trinn 3. La ham snakke en-mot-en for en konfrontasjon

Unngå direkte konfrontasjon med kolleger som liker å være frekk, men du kan overvinne problemer som oppstår på grunn av de negative vanene til kolleger som tilhører den andre typen.

  • For å forholde seg til en kollega som tror han vet mye, ta en samtale med ham for å forbedre arbeidsforholdet uten å gjøre ham flau foran andre mennesker. Konfrontasjon vil være effektivt hvis det gjøres en-mot-en og med gjensidig respekt.
  • For eksempel, "Ron, jeg vet at du forstår emnet vi diskuterer veldig godt, men ville det ikke vært bedre hvis vi begrenser diskusjonen til de nødvendige støttende fakta? Eller hva med å sende oss det du vet om dette emnet, så snakker vi om det en annen gang."
Behandle en kollega Trinn 8
Behandle en kollega Trinn 8

Trinn 4. Bestem klokt

Vær forsiktig med negative mennesker på jobb. Mesteparten av tiden må du takle dem ved å unngå. Men hvis du ikke kan, bør du nøye vurdere problemet du står overfor og tilgjengelige alternativer basert på dine nåværende prioriteringer.

  • For eksempel har du problemer med en medarbeider som liker å organisere seg, men du trenger virkelig denne jobben. Tenk på den beste måten å håndtere det mens du prøver å finne en ny jobb eller gjøre endringer på arbeidsplassen.
  • Ved å ta et standpunkt vil du unngå unødvendig stress og kunne se at dine kollegaers problemer ikke er dine.

Metode 2 av 3: Få støtte på jobb

Behandle en kollega Trinn 7
Behandle en kollega Trinn 7

Trinn 1. Se på deg selv

Vær oppmerksom på den negative innflytelsen andre mennesker har på deg. Tross alt er det ditt ansvar å ta vare på deg selv og ikke gi etter for andres handlinger.

Fokuser på å håndtere stress ved å skille mellom den negative oppførselen og personen som gjør det. Ikke bli fornærmet fordi folk vanligvis oppfører seg negativt ikke på grunn av deg, men på grunn av det de går gjennom

Få respekt som leder Trinn 1
Få respekt som leder Trinn 1

Trinn 2. Bygg et nettverk som er klart til å gi støtte

Få venner med positive kolleger fordi de vil bekrefte verdiene du tror på og gi støtte når du må håndtere vanskelige kolleger. Finn en venn som er villig til å snakke med deg i og utenfor arbeidsplassen for å kanalisere frustrasjonene dine. Gi deg selv tid og rom til å føle deg rolig, slik at du er fri for konflikt.

Utsett 24 timer før du handler når du står overfor en konflikt. Ikke reager med en gang, men gi deg selv tid til å kjøle deg ned og få den støtten du trenger

Behandle en kollega Trinn 3
Behandle en kollega Trinn 3

Trinn 3. Etabler gode relasjoner med kolleger i personalavdelingen

Noen ganger må du kanskje involvere personell eller lederpersonell i visse situasjoner, for eksempel når en kollega truer med vold eller fiendtlig oppførsel på arbeidsplassen.

Innen personalteamet er det spesialisert personell som er i stand til å håndtere ansattes relasjoner og hjelpe deg med å løse problemer profesjonelt og seriøst

Metode 3 av 3: Håndtere ekstreme saker

Finn årsakene til at CV -en din ble avvist Trinn 8
Finn årsakene til at CV -en din ble avvist Trinn 8

Trinn 1. Kjenn den ansattes rettigheter i tilfelle trakassering

Du har rett til å jobbe trygt og fritt for trakassering. Hvis ekstreme ting skjer, kan du iverksette rettslige skritt for å håndtere et problematisk arbeidsmiljø.

Finn årsakene til at CV -en din ble avvist Trinn 3
Finn årsakene til at CV -en din ble avvist Trinn 3

Trinn 2. Vet hvordan du skal håndtere problematiske arbeidsforhold der du jobber

Som forklart ovenfor, kan du bli bedre kjent med kolleger i personelllaget for å håndtere ekstreme tilfeller.

Mange selskaper har skrevet retningslinjer for menneskelige ressurser som angir formelle prosedyrer for innsending av klager eller klager

Finn årsakene til at CV -en din ble avvist Trinn 11
Finn årsakene til at CV -en din ble avvist Trinn 11

Trinn 3. Be om et nytt oppdrag

Endring kan startes på enkle måter, for eksempel ved å flytte skrivebordet vekk fra negative kolleger eller flytte avdelinger slik at du ikke trenger å jobbe med dem. Hvis problemet blir større, finn en ny jobb eller diskuter problemet med sjefen din.

Rediger en medarbeiders skriving uten å skade deres følelser Trinn 7
Rediger en medarbeiders skriving uten å skade deres følelser Trinn 7

Trinn 4. Se sjefen din hvis ting kommer ut av kontroll

Et viktig aspekt du bør ta hensyn til, er å sørge for at du følger kommandolinjen og ikke går over din direkte veileder, med mindre han eller hun har et problem med deg.

  • Trakassering på arbeidsplassen vil redusere selskapets ytelse. Derfor vil overordnede vanligvis være proaktive når det gjelder å håndtere dette problemet.
  • Forklar problemet ditt i detalj for sjefen din. Start for eksempel samtalen med å si: "Jeg har et problem med …" og del deretter hva du gjorde for å løse problemet før du så ham.

Tips

Registrer alle samtaler og hendelser i en journal. Dette kan være spesielt nyttig hvis partneren din prøver å lyve eller vri historien om hva som virkelig skjedde. Legg også merke til dato, klokkeslett, sted og navn på personene som var vitne til det. Ikke før journal på jobb

Anbefalt: