Hvordan overbevise foreldre om å ha en katt: 14 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overbevise foreldre om å ha en katt: 14 trinn
Hvordan overbevise foreldre om å ha en katt: 14 trinn

Video: Hvordan overbevise foreldre om å ha en katt: 14 trinn

Video: Hvordan overbevise foreldre om å ha en katt: 14 trinn
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Kanskje du er redd for å be foreldrene dine om lov til å beholde en katt. Du er bekymret for at de blir sure eller bare sier "Nei". Men med litt forskning kan du få dem til å si "Ja". Lær mer om katter, slik at du vet hvordan du skal ta vare på dem og be om tillatelse på en mer rolig og vennlig måte. Fortvil ikke umiddelbart hvis forespørselen din blir avvist. Foreldrene dine kan trenge tid til å vurdere dine ønsker. Hvis du godtar foreldrenes svar med nåde, kan de ombestemme seg i fremtiden.

Steg

Del 1 av 3: Forskning

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 1
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 1

Trinn 1. Skriv ned årsakene til at foreldrene dine nektet forespørselen din

Tenk på hvorfor dere to ikke lar deg få en katt. De kan veie kostnadene og ansvaret for å eie en kjæledyrskatt. Hvis du finner en løsning på dette problemet, kan foreldrene dine la deg få en katt.

  • Foreldrene dine kan også være redd for at katten vil klø på møblene eller skitne huset.
  • Foreldrene dine vil også vurdere kostnadene. Nye kjæledyr trenger nye leker, sengetøy og en rekke ting.
  • Foreldrene dine kan være så opptatt at de er bekymret for at arbeidet deres vil øke hvis de har en katt. Kjæledyr trenger mye tid og oppmerksomhet.
  • En eller begge foreldrene dine kan være allergiske mot katter. Men ikke bli motløs med en gang fordi det er noen katter som ikke er allergifremkallende (allergivennlige)!
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 2
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 2

Trinn 2. Skriv ned måter å løse problemet på

Vær proaktiv og tenk på løsninger på problemer som kan oppstå. På den måten, hvis foreldrene dine reiser et problem, kan du umiddelbart gi en løsning. Skriv løsningen ved siden av eller under det relaterte problemet. Som et eksempel:

  • Hvis foreldrene dine ikke vil at katten skal ødelegge møblene, si at du kommer til å sette på en klokkehette. Disse hettene festes til kattens negler, slik at de ikke klør i møblene. Knekk aldri kattens negler.
  • Hvis foreldrene dine er bekymret for penger, si at du kommer til å sette av lommepengene eller finne en jobb å betale for kattemateriell.
  • Hvis problemet er på tide, lover du at du vil ta vare på kjæledyrkatten din selv. Husk at katter er uavhengige skapninger som ikke trenger så mye oppmerksomhet som hunder.
  • Hvis foreldrene dine er allergiske mot katter, fortell dem at du vil velge en allergivennlig katt, for eksempel balinesisk, bengalsk, burmesisk, Cornish Rex, siameser, sibirisk eller Sphynx.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 3
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 3

Trinn 3. Gjør noen undersøkelser om grunnleggende kattpleie

Jo mer du vet, jo mer imponert blir foreldrene dine. Kattens grunnleggende behov inkluderer mat, oppmerksomhet og omsorg. Hvis du virker i stand til å oppdra en katt, er sjansen stor for at foreldrene dine gir etter.

  • Fortell foreldrene dine at du vil sørge for rent sengetøy og oppbevare en søppelboks til katten på soverommet eller garasjen din.
  • Si at du skal gi katten din sunn mat, og nevne noen merker du kom over mens du forsket.
  • Veterinærbesøk kan være dyre. Si at du vil hjelpe til med å betale for veterinærhonoraret og finne en jobb for å tjene penger.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 4
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 4

Trinn 4. Finn en sikker måte å tilbringe tid med kjæledyret ditt

Foreldrene dine vil sørge for at du ikke forsømmer katten. Fortell dem nøyaktig når du vil ta vare på og tilbringe tid med kjæledyret ditt.

  • Du kan love at du vil leke med katten hver dag i en time etter skolen eller etter at du har fullført leksene dine.
  • Vurder også kattpleie. Lov at du skal stå opp tidlig for å mate og bytte kattens søppelboks.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 5
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 5

Trinn 5. Øv på hva du vil si før du ber om tillatelse

Å øve tale vil alltid hjelpe. Prøv å skrive ned det du vil si, og øv deg foran et speil. Du trenger ikke tenke gjennom hvert ord i detalj, og bare skrive ned den grove konturen.

Ikke vær redd for å ta notatene dine med deg når du ber om tillatelse. I stedet vil foreldrene dine se hvor mye krefter du legger ned på å kunne oppdra en katt

Del 2 av 3: Be foreldrenes tillatelse

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 6
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 6

Trinn 1. Snakk med foreldrene dine når de slapper av

Velg et tidspunkt når foreldrene dine ikke er opptatt eller distrahert, og ikke trenger å gå hvor som helst. Prøv for eksempel å snakke med dem på en lørdag kveld mens du slapper av på soverommet eller stua.

  • Vær oppmerksom på tidspunktene. For eksempel, hvis du vet at foreldrene dine bruker mye penger, er det ikke på tide å oppdra en katt.
  • Du velger også tidspunktet på dagen eller en stor begivenhet, for eksempel bursdagen din eller eksamen.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 7
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 7

Trinn 2. Få frem dette temaet

Når du er klar til å snakke, må du uttrykke det direkte. I stedet for bare å gi et hint, kan du be om å klappe katten på en rolig og moden måte. Hvis du bare prøver å oppheve temaet, kan foreldrene dine bli frustrerte og miste besinnelsen.

  • Si for eksempel: "Pappa, mamma, jeg har noe å fortelle deg. Jeg har tenkt på det lenge, og jeg har veldig lyst til å ha en kjæledyrskatt."
  • Foreldrene dine kan umiddelbart avvise forespørselen. Si i så fall: “Jeg har forsket mye. Hvis jeg får lov, vil jeg først forklare det."
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 8
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 8

Trinn 3. Vis respekt når du spør

Et lite kompliment kan gjøre en stor forskjell. Det er best å ikke fremstå som berettiget eller bortskjemt og vise respekt når du ber om tillatelse. Dette viser at du er takknemlig for alt foreldrene dine gjør og ikke forsømmer dem.

  • Si for eksempel “Jeg vet at du har jobbet hardt, og jeg setter stor pris på det. Hvis jeg får beholde en katt, lover jeg at jeg skal ta vare på den selv slik at arbeidet ditt ikke gir seg."
  • Imidlertid må du ikke slikke foreldrene dine for mye, da dette vil virke upriktig.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 9
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 9

Trinn 4. Få frem ideen du tenkte på tidligere

Husk listen over problemer og løsninger du vurderte tidligere. Før foreldrene dine uttrykker sine innvendinger, vis at du har tenkt på det på forhånd. Fortell hvordan katten vil bli det perfekte nye familiemedlemmet. Si:

  • "Jeg vet at vi har mange dyre møbler, men jeg kom over et produkt som heter Soft Paws. Det er et plastdeksel som passer på kattens negler. Min venns katt bærer det, og ingen av møblene er skadet."
  • "Jeg forstår at katter trenger mat, leker og andre forsyninger. Jeg har tenkt på hvordan jeg kan få penger til å kjøpe alt. Jeg er til og med på utkikk etter jobb!"
  • "Katter er ikke det samme som hunder fordi de kan stå alene hele dagen. Jeg vil ta vare på katten hver dag ved å mate og leke med den. Jeg vil også rense søppelboksen."
  • "Jeg vet at du er allergisk mot katter, men det er også katter som ikke forårsaker allergi, for eksempel den sibirske rasen. Kanskje vi kan prøve å lete etter denne rasen i butikken og se hvordan den reagerer?"
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 10
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 10

Trinn 5. La foreldrene dine snakke

Når du har sagt alt som må sies, gi foreldrene dine en sjanse til å svare. Prøv å virkelig forstå deres synspunkt og ikke klag eller avbryt fordi de kan bli sinte. Bare hold kjeft og lytt, og vis at du er voksen.

  • Foreldrene dine kan være uenige i begynnelsen, og det er greit. Gi dem tid til å tenke igjen, spesielt hvis de sier "La oss tenke på det først."
  • Å oppfordre foreldrene dine til å svare med en gang vil bare øke sjansene for at de avslår forespørselen din. Vær tålmodig. Gi det noen dager før du ber om retur.

Del 3 av 3: Håndtering av avvisning

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 11
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 11

Trinn 1. Prøv å ikke krangle eller klage

Foreldre kan si "nei" eller vise motvilje. Selv om du vil krangle, bør du ikke. Argumenter vil bare gjøre ting verre og gjøre foreldrene sinte. Hvis de er sinte, jo mindre sjanse har du for å kunne oppdra en katt.

Ikke bli motløs hvis foreldrene dine nekter. Prøv å vise hvor ansvarlig du er de neste ukene. De kan ombestemme seg

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 12
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 12

Trinn 2. Tilbyr å gjøre noe tilbake

Foreldre kan føle at du har lagt ned nok arbeid for å få kattelisens. Hvis de virker motvillige, kan du prøve å tilby noe i bytte. Katter kan være en belønning for atferd eller prestasjon av noe.

  • Si for eksempel noe som: “Hva med å studere hardt i dette semesteret og heve matematikkpoengene mine? La meg heller klappe en katt."
  • Bedre å velge noe som er vanskelig å oppnå. For eksempel, hvis du er vant til å få 100 poeng i indonesiske timer, velger du et annet emne.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 13
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 13

Trinn 3. Tilbud om å betale en del av gebyret

Penger er et stort problem i anskaffelsen av et nytt kjæledyr. Hvis du tilbyr å betale, kan foreldrene dine godta å beholde katten. Du kan tilby å sette av lommepenger eller få en deltidsjobb.

  • Si for eksempel “Jeg skal spare alle pengene fra jobb etter skolen. På den måten kan jeg betale for nye leker og sandkasser.”
  • Hvis du søker på en jobb, kan du imponere foreldrene dine ved å vise dem følgebrevet de skal sende. Selv om du ikke får jobben, vil foreldrene dine sette pris på det harde arbeidet ditt.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 14
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en katt Trinn 14

Trinn 4. Forbered deg på å gi deg nå

Selv om du spør rolig og moden, kan foreldrene dine fortsatt nekte å gi deg tillatelse. I så fall er den beste handlingen på dette tidspunktet ganske enkelt å godta dette svaret. Hvis foreldrene dine ser at du godtar svarene sine rolig, er det en god sjanse for at begge ombestemmer seg i fremtiden.

  • Avslutt samtalen på en positiv måte. Si “Jeg setter pris på mamma og pappas vilje til å lytte. Takk for tiden din."
  • Å godta avvisning er et tegn på modenhet og kan hjelpe deg med å be om noe senere. Hvis du fortsetter å presse og sutre, vil de begge si "nei".

Tips

  • Prøv å kjøpe en ripestolpe for katter i stedet for spikerhett. Disse polene lar katten utføre sin normale, sunne oppførsel i stedet for å stoppe den. Denne stangen trener også katten til ikke å klø.
  • Gjør mye forskning for å vise din engasjement og bevise at forespørselen din ikke er spontan.
  • Bryting av kattens negler kan forårsake smerte, panikk og ubehag i gå. Unngå om mulig.
  • Snakk om å ha katt når begge foreldrene er i godt humør. Velg riktig øyeblikk for å be om å få klappe en katt, for eksempel etter å ha fått et godt rapportkort, eller før en bursdag eller jul.
  • Lær hvordan du kan håndtere ting som kan bekymre foreldre, for eksempel lukter, skitt osv.
  • Lagre informasjonsmappen og gi den til foreldrene slik at de kan lese den. Forhåpentligvis vil de gi tillatelse.
  • Hvis foreldrene dine føler at du ikke er ansvarlig nok, vis at du kan. Gjør oppgaven før du blir spurt. Rengjør huset, behandle søsknene dine godt, vær moden og gjør alle gjøremålene dine, både det vanlige og resten.
  • Hvis foreldrene dine ikke tror du er i stand til å beholde en katt, kan du spørre dem om du kan holde øye med en venns katt for å vise dine ferdigheter.
  • For å vise at du er ansvarlig nok, meld deg frivillig til å ta vare på katten på ly. På den måten kan foreldre se din engasjement.
  • Hvis du er redd for å møte foreldrene dine ansikt til ansikt, kan du prøve å skrive et notat, brev eller tekstmelding. På den måten kan du ordne ordene så godt som mulig.
  • Hvis du har andre kjæledyr, kan du bruke mer tid sammen med dem og vise foreldrene dine at du er klar til å ha et annet kjæledyr.
  • Skriv et langt brev til foreldrene dine om tingene du har undersøkt.

Anbefalt: