3 måter å overbevise foreldre om å kjøpe noe

Innholdsfortegnelse:

3 måter å overbevise foreldre om å kjøpe noe
3 måter å overbevise foreldre om å kjøpe noe

Video: 3 måter å overbevise foreldre om å kjøpe noe

Video: 3 måter å overbevise foreldre om å kjøpe noe
Video: 10 ting jenter skulle ønske gutter visste 2024, Kan
Anonim

Alle foreldre er forskjellige, noen er myke, andre ikke. Du kan ikke alltid få det du vil, og du må også være forberedt på å bli avvist. Hvis du spør med god planlegging, vil de sannsynligvis gi etter og kjøpe deg det du vil. Respekter alltid foreldrene dine og vær aldri frekk eller ond hvis du ikke får det du vil.

Steg

Metode 1 av 3: Diskusjon av forespørsler med foreldre

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 1
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 1

Trinn 1. Meditere på det du ber om

Du bør vite hva foreldrene dine vanligvis godkjenner eller avviser. Sammenlign med forespørselen din de har innvilget. Virker denne forespørselen din større enn vanlig? Vurder din økonomi nå, og finn ut hvor lang tid det vil ta å kjøpe varen selv.

  • Bestem deg for om dette elementet du ønsker er verdt å kjempe for? De fleste materielle goder i barndommen og ungdomsårene er bare en flyktig trend.
  • Vil du at den skal vise seg på skolen? Vil du ha det fordi det vil være mye moro og hjelpe deg både personlig og mentalt?
  • Svarene på disse spørsmålene vil hjelpe deg når du snakker med foreldrene dine.
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 2
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 2

Trinn 2. Planlegg hva du vil snakke om

Velg et tidspunkt når foreldrene dine er i godt humør, for eksempel lønningsdag eller når de er stolte over noe de gjorde. Hvis du velger en dårlig tid, vil de bli frustrert over deg, og det er mindre sannsynlig at forespørselen din blir imøtekommet. Du kan også vurdere å snakke med bare en av dem, som mamma eller pappa. Småprat hver dag vil hjelpe til med å åpne samtalen.

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 3
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 3

Trinn 3. Ordne overtalelsesord

Start med en liten prat om hvordan de er. Prøv å formidle dine ønsker naturlig. For eksempel, hvis du vil kjøpe nye klær, begynn med å si at klærne dine nå er gamle. Fortsett deretter med å si at et nytt antrekk kan passe deg bedre.

  • Hvis du vil ha et leketøy som et videospill, kan du begynne med å forklare premisset for spillet og hvor morsomt det er.
  • Hvis det er mulig, forklar du at varen vil komme dem til gode, så vel som deg.
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 4
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 4

Trinn 4. Fortsett diskusjonen på en moden måte

Vis at du er voksen og oppfører deg godt. Ikke kjeft, krav eller argumenter hvis de virker nølende i begynnelsen. Forklar hva du vil og trinnene du er villig til å ta for å få det. Jo mer høflig og fornuftig du er, desto mer sannsynlig er det at foreldrene dine vil lytte til deg.

  • En måte å sørge for at du holder gode forhold er å puste dypt inn før du tar opp emnet.
  • Du bør også være forberedt på at foreldrene dine kan nekte. På den måten vil du ikke miste kulden hvis de svarer "nei".
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 5
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 5

Trinn 5. Vær oppmerksom på kroppsspråket ditt

Ikke brett armene, eller bøy deg. Stå opp rett eller sett deg rett opp i en stol, og prøv å smile passende. Selv om foreldrene dine ikke er helt klar over det, er denne stillingen veldig betryggende og bidrar til å øke sjansene for å bli overtalt.

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 6
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 6

Trinn 6. Diskuter det positive resultatet av forespørselen din

Forklar at forespørselen har en positiv side eller hjelper deg med å lære ting. Ikke lyv og si at den nye Call of Duty har en historietime.

Hvis du ber om en iPhone, kan du forklare at du kan Facetime med dem eller laste ned en pedagogisk app. Forklar at de enkelt kan kontakte deg

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 7
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 7

Trinn 7. Stå på

Du må være fast, men positiv og ikke overdriv med motbydelige holdninger. Ikke skrik, gråt, sleng dører, rynk pannen, stamp eller protester mot beslutningen deres. Forhandlinger gir alltid et mer positivt utfall enn å krangle. Si at du er villig til å gjøre hva som helst og sørg for at du er oppriktig. Vanligvis kan foreldrene dine fortelle at du ikke er seriøs. Så hvis du ikke er klar til å oppfylle din rolle, ikke lov.

Snakk på en munter måte. Ikke snakk som om ønsket ditt vil skade helsen din. Foreldrene dine er ikke dumme, og de fortjener respekt. Vis en hyggelig holdning

Metode 2 av 3: Tilby deg selv å gjøre noe for foreldre

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 8
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 8

Trinn 1. Gjør en avtale

Vurder hva foreldrene dine liker eller vil fikse hjemme. Kanskje faren din må rengjøre huset hver helg, eller at moren din må rengjøre kattebakken annenhver dag. Tilby å gjøre leksene sine i en måned eller to. Hvis de er fornøyd med arbeidet ditt etter den første måneden, bør de kjøpe det du vil ha.

De fleste foreldre vil at barna skal ha det bra på skolen. Hvis du gjør det dårlig i visse fag, si at du vil prøve å få høyere karakterer. En måte å vise engasjement på er undervisning etter skoletid

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 9
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 9

Trinn 2. Vurder å betale en del av prisen for varen

Mest sannsynlig vil foreldrene dine sette pris på tilbudet ditt. Det viser også at du virkelig vil ha varen.

Hvis foreldrene dine ber deg om å betale halvparten av det, må du ikke trekke tilbudet. Hold ord og betal beløpet du lovet

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 10
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 10

Trinn 3. Be om en gave i form av varen du vil ha

Fortell foreldrene dine at du vil ha varen som en tidlig bursdag, jul eller Eid -gave. Foreldre vil vanligvis gi det av den grunn. Velg hvilken feiring som er nærmest.

Tenk på hvilke gaver foreldrene dine vanligvis gir, og ikke be om for mye. Foreldrene dine kan motsette seg at du ber om en Xbox som en valentinsgave

Metode 3 av 3: Øke sjansen for at forespørsler blir innvilget

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 11
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 11

Trinn 1. Vis din beste oppførsel for å bevise at du fortjener det

Gjør leksene dine konsekvent, gjør leksene dine, og studer hardt for å få de beste karakterene. Gjør hva foreldrene dine ber deg om uten å klage, og vær god. Det kan høres ut som et problem, men husk at du vil bli belønnet.

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 12
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 12

Trinn 2. Fokuser på målene dine

Tenk deg hva du vil. Ikke glem denne belønningen for din innsats, som vil styrke deg. Hvis du gjør noe imponerende, som å få gode karakterer på et rapportkort, kan du benytte sjansen til å spørre.

Ikke be om andre ting som ikke er så viktige. Hvis du er fast bestemt på å kjøpe et nytt Pokemon -spill, ikke be om et nytt spill før du får det du virkelig vil

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 13
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 13

Trinn 3. Spør kreativt

For eksempel, hvis du vil ha en bil, tegner du bilen du vil ha som en plakat, eller finner en plakat av den bilen og klistrer den på veggen i et rom du bruker ofte. Når du går forbi, kommenter så foreldrene dine hører. Hvis de har en sans for humor, fungerer denne metoden. Du kan også lage en PowerPoint -presentasjon de liker, eller en kort tegneserie.

  • Vurder om foreldrene dine er den kreative typen som ønsker denne tilnærmingen.
  • Selv om forespørselen din ble avvist, skapte du i det minste en hyggelig atmosfære.
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 14
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 14

Trinn 4. Vær moden under denne prosessen

Aldri tigge. Hvis du fortsetter å spørre, krangle eller kjempe, vil ikke foreldrene dine bli overtalt til å hjelpe deg. Når du snakker om dette ønsket ditt, vær nøye med hva de har å si. Ta deres tvil på alvor.

En fin måte å overtale foreldre på er å tilpasse språket sitt. Hvis faren din har en tendens til å forklare ting for hånd, kan du prøve å overtale ham med hendene dine også

Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 15
Overbevis foreldrene dine om å gi deg noe Trinn 15

Trinn 5. Gjør noe hyggelig for foreldrene dine

Gi dem noe de har ønsket seg lenge. For eksempel, hvis moren din vil ha en spesiell parfyme, kjøp den for henne. Si at du kjøpte den med dine egne penger. Foreldre er glade når barna jobber hardt. De vil vite at du har dine egne penger og kan være ansvarlig. Hvis de er i godt humør, fortell dem at du vil ha noe.

  • Ikke be om noe samtidig som du gir en gave, fordi det vil høres manipulerende ut.
  • Du trenger ikke kjøpe noe. Bare gjør jobben hjemme uten å bli spurt. For eksempel klippe gresset eller vaske klær uten å bli spurt av noen.

Tips

  • Ikke plutselig være søt. Foreldre vil vite at det er en reke bak fjellet. Selv om det tar lengre tid, bør du sakte bli et søtere, mer hjelpsomt eller mer omsorgsfullt barn.
  • Fortsett å gjøre positive ting etter at du har fått det du vil. Hvis du forblir moden, er det lettere for deg å stille ytterligere forespørsler fordi foreldrene dine ikke synes du bare er snill fordi du vil ha noe.
  • Du kan også skrive et overbevisende brev til foreldrene dine og legge brevet der de vil se det.
  • Gi en god grunn til at de trenger å kjøpe varen og hva den brukes til.
  • Vis at du vil ta ansvar og ikke forvent at forespørselen din blir imøtekommet umiddelbart.
  • Prøv å snakke på et stille og rolig sted. Foreldre vil være mer avslappet, og du vil også ha en større sjanse.

Advarsel

  • Sørg for at det er noe du virkelig vil, ikke noe du bare liker på kort tid.
  • Ikke stjal penger. Å stjele er en avskyelig handling, foreldrene dine vil straffe deg og tingene du kjøper med de pengene blir tatt.
  • Ikke lov å betale hvis du ikke kan fordi de ikke stoler på deg lenger.
  • Ikke oppfør deg trist, så de synes synd. Hvis du lyver, vil de bli sinte og ikke tro deg lenger. Vis en positiv holdning selv om du blir avvist.
  • Sørg for å studere varen på forhånd, slik at du ikke blir skuffet etter å ha fått den.

Anbefalt: