Hvordan gjenkjenne symptomer på gonoré: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjenkjenne symptomer på gonoré: 15 trinn (med bilder)
Hvordan gjenkjenne symptomer på gonoré: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan gjenkjenne symptomer på gonoré: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan gjenkjenne symptomer på gonoré: 15 trinn (med bilder)
Video: Did You Know? Manmade Scab to Heal your Spots 2024, April
Anonim

Forskning viser at gonoré, som er en form for seksuelt overførbare sykdommer (STD), kanskje ikke er ledsaget av symptomer. Som et resultat er det ikke like enkelt å identifisere utseendet som å snu håndflaten. Imidlertid forstår du at symptomene på gonoré generelt vil bli sett i forskjellige deler av kroppen, inkludert kjønnsområdet, reproduktive systemet, endetarm, øyne og ledd. Eksperter sier at noen av de vanligste symptomene på gonoré er utseendet av en smertefull eller brennende følelse ved vannlating, unormal utslipp fra kjønnsområdet, smerter eller hevelse i mannlige testikler og unormal blødning utenfor menstruasjon hos kvinner. Hvis du føler at du opplever en av dem, må du umiddelbart kontakte lege for å få riktig behandling!

Steg

Del 1 av 3: Identifisere risikofaktorer for gonoré

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 1
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 1

Trinn 1. Forstå at gonoréinfeksjon kan forårsake forskjellige symptomer hos menn og kvinner

Spesielt viser 50% av kvinnene med gonoré ingen symptomer. I mellomtiden vil 9 av 10 menn generelt oppleve spesifikke symptomer. Noen av symptomene som ofte oppstår av menn og kvinner, er smerter ved vannlating, unormal utslipp fra kjønnsområdet og smerter i bekkenområdet og/eller nedre del av magen.

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 2
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 2

Trinn 2. Forstå prosessen med overføring av gonoré

Gonoré kan faktisk forekomme for de som har samleie gjennom skjeden, anusen eller oralt med en partner som har bakteriell infeksjon. Nøkkelen er direkte kontakt! I tillegg kan gravide som har gonoré også overføre infeksjonen til fostrene sine under fødselen.

Ta de nødvendige forholdsreglene, for eksempel bruk av kondom eller tanndamm når du har sex, og begrense antall seksuelle partnere du har

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 3
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 3

Trinn 3. Forstå problemene som vil oppstå hvis gonoréinfeksjonen ikke behandles

I utgangspunktet kan gonoré utløse ulike typer helsekomplikasjoner. Hos kvinner kan gonoré forårsake bekkenbetennelsessykdom (PID), som vanligvis oppstår når infeksjonen har spredt seg til livmoren eller egglederne. Hvis den ikke behandles umiddelbart, kan PID føre til kronisk bekkenpine og ektopisk graviditet. I tillegg kan PID også skade kvinners reproduktive organer og få dem til å oppleve fruktbarhetsproblemer, samt lette overføring av HIV. I mellomtiden kan langvarig gonoré hos menn forårsake permanente smertefulle opplevelser ved vannlating.

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 4
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 4

Trinn 4. Ta kontakt med lege

Husk at gonoré ikke er en sykdom som kan behandles med naturlige midler eller bare ved å opprettholde personlig hygiene. Hvis du for tiden er klassifisert som seksuelt aktiv eller tror du har hatt sex med noen som har en gonoréinfeksjon, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Del 2 av 3: Identifisering av gonoré symptomer

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 5
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 5

Trinn 1. Se opp for en brennende følelse når du tisser

Et av de vanligste symptomene på gonoré hos både menn og kvinner er en smertefull eller brennende følelse ved vannlating. Selv om det kan forsvinne av seg selv, er følelsen som dukker opp så smertefull at det får deg til å føle at du må oppsøke lege.

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 6
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 6

Trinn 2. Se etter unormal utslipp fra kjønnsområdet

Hos både menn og kvinner kan gonoréinfeksjon utløse utslipp av tykk og gulaktig til grønnaktig utslipp fra kjønnsområdet. Spesielt produseres væsken av gonorébakteriene selv, og er kroppens måte å utvise objekter den oppfatter som fremmed. Hos kvinner kan utflod også ledsages av blødning utenfor menstruasjonen.

Oppsøk lege umiddelbart hvis skjeden produserer unormal væske

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 7
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 7

Trinn 3. Se etter smerter i bekkenet og nedre del av magen

Tilstanden kan følge PID, som er et av de vanligste symptomene på gonoré hos kvinner. Hvis det er betennelse i bekkenet, er sjansen stor for at kroppen også vil oppleve feber med en temperatur over 38 grader Celsius! Så langt er det 750 000 diagnoser av PID hvert år, og 10% av de som har påvist fruktbarhetsproblemer.

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 8
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 8

Trinn 4. Se etter sår eller hovent kjønnsområde

Hos både menn og kvinner kan gonoré forårsake betennelse i kjønnsområdet.

  • Hos kvinner kan gonoré forårsake hevelse, smerte og rødhet i vulvaområdet eller vaginal åpning.
  • Hos menn kan gonoré utløse hevelse i testiklene og betennelse i prostata.
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 9
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 9

Trinn 5. Se etter smertefulle avføring

Både hos menn og kvinner som har anal samleie, kan gonoré forårsake symptomer som unormal utslipp fra anus og smerter under avføring. Spesielt kan vanlig og vedvarende diaré også være et symptom på anal gonoré. Hvis du føler at du opplever en av dem, må du umiddelbart kontakte lege!

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 10
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 10

Trinn 6. Se opp for problemer med å svelge

Gonoréfaryngitt eller gonoréinfeksjon som oppstår i munnen, er vanligvis ledsaget av symptomer som ondt i halsen, problemer med å svelge, gulaktig eller hvitaktig utslipp og rødhet i visse områder. Symptomene er faktisk de samme hos menn og kvinner. Selv om personer med oral gonoré vanligvis ikke overfører infeksjonen til andre mennesker, forblir risikoen for overføring hvis det er direkte kontakt med baksiden av munnområdet. Spesielt er kyss generelt ikke et overføringsmedium, men kontakt med området mellom svelget og andre deler av kroppen medfører en risiko for overføring som bør være forsiktig.

De fleste som har oral gonoré misforstår tilstanden som et symptom på halsbetennelse eller forkjølelse. Med andre ord vil diagnosen oral gonoré bare bli mottatt og kjent etter å ha sett en lege

Del 3 av 3: Å gå til legen

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 11
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 11

Trinn 1. Ta kontakt med lege

Hvis du er en kvinne som føler at du opplever symptomer på gonoré eller har støttende risikofaktorer, ikke nøl med å oppsøke lege. I utgangspunktet opplever mange kvinnelige gonorérammede ingen symptomer, eller har uspesifikke tilstander som lett kan misforstås som symptomer på andre sykdommer.

Gonoré kan bare kureres gjennom medisinsk behandling. Hvis den ikke behandles umiddelbart, frykter man at det vil oppstå forskjellige alvorlige avanserte helseproblemer, for eksempel kroniske smerter og fruktbarhetsproblemer hos både menn og kvinner. Før eller siden kan ubehandlet gonoréinfeksjon spre seg til blod og ledd, noe som potensielt kan sette livets livsfare i fare

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 12
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 12

Trinn 2. Utfør en medisinsk undersøkelse

Mest sannsynlig vil legen ta en urinprøve eller utføre en vattpinne i livmorhalsen, skjeden, endetarmen, urinrøret, halsen eller andre steder der det er mistanke om en bakteriell gonoréinfeksjon. For tiden er det flere typer undersøkelser som kan gjøres for å identifisere tilstedeværelsen av gonoré neisseria -bakterier.

Hvis legen trenger en urinprøve, må du passe på at du ikke urinerer i minst 2 timer før testen er utført for å forhindre at bakterier skilles ut med urinen før de blir undersøkt av en lege. Ikke bekymre deg, de fleste inspeksjonsmetoder kan fullføres på bare noen få dager, egentlig

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 13
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 13

Trinn 3. Kontakt legen for mulige komplikasjoner

I noen tilfeller kan gonorébakterier etterlate langsiktige negative effekter. For eksempel kan kvinner oppleve cervicitt, en abscess i egglederen eller til og med en ektopisk graviditet. I mellomtiden kan menn oppleve vedvarende smerter i epididymis (røret i pungen som forbinder testiklene med vas deferens) i opptil seks uker etter infeksjon.

Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 14
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 14

Trinn 4. Få medisinsk behandling

Så langt er legemidlene som vanligvis gis til pasienter med gonoré injeksjoner av ceftriaxon i en dose på 250 mg og 1 gram azitromycin som må tas oralt. Hvis ceftriaxon ikke er tilgjengelig, vil legen din vanligvis gi deg 400 mg cefixim i en enkelt dose og 1 gram azitromycin.

  • Fordi noen typer gonorébakterier er resistente mot disse stoffene, må du kanskje ta ytterligere antibiotika for å øke effektiviteten.
  • Mest sannsynlig må du gå tilbake for en gonorétest etter en måned for å identifisere effektiviteten av behandlingen som har blitt utført, og vurdere om andre, mer effektive behandlingsmetoder er nødvendig eller ikke. I tillegg bør gonoréundersøkelsen også gjentas når seksualpartneren endres.
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 15
Gjenkjenne symptomer på gonoré Trinn 15

Trinn 5. Vent minst syv dager etter behandling for samleie igjen

Med andre ord, sørg for at kroppen din er helt ren for disse bakteriene for å forhindre videre overføring til andre.

Anbefalt: