3 måter å drepe lopper på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å drepe lopper på
3 måter å drepe lopper på

Video: 3 måter å drepe lopper på

Video: 3 måter å drepe lopper på
Video: How to get rid of muscle knots in your neck, traps, shoulders, and back 2024, Kan
Anonim

Flått er farlig hovedsakelig på grunn av sykdommene de kan bære. Hvis en loppe biter deg, drep den ved ikke å knuse kroppen. Dette forhindrer sprut som kan spre bakterier, og kan hjelpe til med å identifisere sykdom hvis du blir syk. Prøv også å kontrollere lopper som streifer rundt i gården din, og hold dem borte fra klær og kjæledyr.

Steg

Metode 1 av 3: Killing Sticking Flicks

Drep et kryss Trinn 1
Drep et kryss Trinn 1

Trinn 1. Fjern lopper

Hvis lopper er festet til mennesker eller kjæledyr, må du fjerne dem først. Ta tak i hodet på flåtten med en pinsett med spiss. Trekk sakte, i en rett bevegelse.

  • Pincett med en bred spiss kan knuse flåtten eller knuse den for å fjerne smittsomme bakterier.
  • Bruk aldri bare hender. Hvis du må ta på flåtten, bruk engangshansker.
Drep et kryss Trinn 2
Drep et kryss Trinn 2

Trinn 2. Pakk flåtten godt inn med teip (tape)

Pakk flåtten med gjennomsiktig tape på alle sider. Flåtten dør av seg selv, og kan ikke slippe unna. Dette er den beste metoden å bruke, fordi flåtten ikke blir ødelagt. Dette vil gjøre det lettere for legen din å identifisere flåtten hvis du viser tegn på sykdom.

I stedet kan du bruke en ren, forseglet beholder, for eksempel en pose med glidelås. Se etter hull og sørg for at posen er helt lukket

Drep et kryss Trinn 3
Drep et kryss Trinn 3

Trinn 3. Drep den med sprit

Hvis du ikke har tape, legger du flåtten i en beholder fylt med alkohol. Det vil ta litt tid før flåtten dør. Hold øye med den eller dekk den til med et gjennomsiktig deksel for å sikre at flåtten ikke slipper unna.

Vann vil ikke drepe lopper. Hvis du ikke har sprit i hånden, kan du prøve blekemiddel eller eddik

Drep et kryss Trinn 4
Drep et kryss Trinn 4

Trinn 4. Vask hendene og bittområdet

Skrubb med sprit eller flytende jod, hvis du har en. Bruk såpevann hvis du ikke har sprit eller jod for hånden. Denne metoden reduserer sjansen for å spre infeksjonen.

Drep et kryss Trinn 5
Drep et kryss Trinn 5

Trinn 5. Lagre flåtten

Fest de døde eller fangede flåttene til kartotekskortet ved hjelp av teip. På kortet skriver du datoen du fant flåtten, og en mulig plassering der flåtten stammer. Oppbevares og holdes borte fra barn og kjæledyr.

Drep et kryss Trinn 6
Drep et kryss Trinn 6

Trinn 6. Observer symptomene

Noen flått kan spre sykdom, spesielt hjorteflåtten. Ta offeret for flått og flåttbitt til legen hvis offeret opplever følgende symptomer innen tre måneder:

  • Feber eller frysninger
  • Hodepine, muskelsmerter eller leddsmerter
  • Tilstedeværelsen av utslett, spesielt utslett omgitt av en stor rød sirkel (bulls eye)
  • Hovne lymfeknuter, vanligvis i armhulene eller lysken.

Metode 2 av 3: Drepe lopper som vandrer på kjæledyr og klær

Drep et kryss Trinn 7
Drep et kryss Trinn 7

Trinn 1. Velg en loppebehandling for kjæledyr

Mange kjemiske legemidler og urtemedisiner selges som loppeavvisende kjæledyr. Mange av disse stoffene er skadelige for unge dyr eller små barn som leker med dem. Rådfør deg med veterinæren din om mulig.

  • Bruk medisiner som er spesifikke for kjæledyrtypen din (f.eks. Katt eller hund).
  • Hvis du har barn eller andre kjæledyr i huset, kan du se etter en oral medisin.
  • Bruk aldri legemidler som inneholder organofosfater. Kontroller ingrediensene for amitraz, fenoksykarb, permetrin, propoksur og tetrachlorvinphos (TCVP).
Drep et kryss Trinn 8
Drep et kryss Trinn 8

Trinn 2. Legg klærne i tørketrommelen først

Tørking av klær i en varm tørketrommel vil drepe de fleste lopper, men det vil ikke vaske dem i varmt vann. Etter å ha gått i et angrepet område, legg klærne i tørketrommelen først. Etter den vasken, tørk deretter igjen.

Drep et kryss Trinn 9
Drep et kryss Trinn 9

Trinn 3. Spray klærne med permetrin

Disse kjemikaliene dreper lopper raskere enn andre insektmidler og er tryggere for mennesker. Spray klærne dine før du går en tur, på innsiden av mansjettene på ermene og bukserøret.

  • Ikke Bruk aldri permetrin i nærheten av en katt fordi det kan føre til at katten blir syk og til og med dør.
  • Snakk med legen din først hvis du er gravid, ammer eller er allergisk mot ragweed (en type ugress hvis pollen kan forårsake allergi).
  • Permetrin hudkrem brukes vanligvis ikke for å drepe lus.

Metode 3 av 3: Bli kvitt loppepopulasjoner

Drep et kryss Trinn 10
Drep et kryss Trinn 10

Trinn 1. Rengjør siden

Lopper trenger et fuktig, skyggefullt sted for å overleve. Rengjør hagen din full av bladstrø og skyggefulle gjemmesteder. Hold gresset trimmet kort.

Rotter og rådyr kan bære lopper. Hold dyret borte ved å stenge alle søppelbøtter og all mat som er utenfor. Bruk gjerder for å holde rådyr unna

Drep et kryss Trinn 11
Drep et kryss Trinn 11

Trinn 2. Lag en kant rundt trærnes område (skog)

Hvis hagen din er nær en skog, må du lage en mulch eller grusbarriere på tre fot eller nesten 1 meter bred. Dette forhindrer at planter vokser og gjør det vanskeligere for lopper å komme inn i hagen din.

Drep et kryss Trinn 12
Drep et kryss Trinn 12

Trinn 3. Spred nematodene

Gi flåtten en egen parasitt for å bekjempe den. Disse mikroskopiske ormene selges online og i forskjellige typer. En av parasittene som selges og brukes som et middel mot lopper er helt trygt for mennesker og kjæledyr. Bland det med vann og fordel det i hagen din. Hold området fuktig i syv dager mens ormene begynner å utvikle seg.

Se etter “Steinernema carpocapsae” eller “Heterohabditis bacteriophora” hvis du har et hjorteflått (svartbeint) problem. Spør veterinæren din om nematoder for andre typer lopper

Drep et kryss Trinn 13
Drep et kryss Trinn 13

Trinn 4. Bruk plantevernmidler med forsiktighet

Mange plantevernmidler er skadelige for kjæledyr, barn eller nærmiljøet. Hvis du bestemmer deg for å bruke plantevernmidler, leier du tjenestene til en sertifisert (profesjonell) sprøytemiddelsprøyte for å besøke en gang i året eller to ganger i året. Be om en skriftlig plan, sammen med sikkerhetsinformasjon, og skilt som skal plasseres rundt eiendommen din før han begynner med oppdraget.

Permetrin, et vanlig loppepesticid, kan drepe katter og fisk

Drep et kryss Trinn 14
Drep et kryss Trinn 14

Trinn 5. Hev marsvin

Marsvinene jakter og spiser lopper. Hjortelopper er ofte små nok til å slippe unna, men er sikkert færre enn før. Men vær forsiktig fordi denne perlehøna kan være veldig bråkete.

Drep et kryss Trinn 15
Drep et kryss Trinn 15

Trinn 6. Følg med på utviklingen av lopperoboten

Fra mars 2015 samler Delaware-selskapet inn penger for å teste sitt neste trinn med lusedrepende roboter. Loppene blir lokket inn i bur og drikker plantevernmidler, fordi det vil være tryggere å drepe dem enn å bruke sprøytemidler. Det kan ta en stund før noen eller til og med et plantevernmiddelfirma kan kjøpe robotloppene, men en dag vil du ha en loppedrepende robot (Terminator) i din egen hage.

Tips

Hvis du ikke har tilgang til lege, legger du flåtten i en pose og sender det til et flåttidentifikasjonsfirma. Selskapet vil fortelle deg om flåtten bærer sykdommen, men dette betyr ikke nødvendigvis at du har sykdommen. Du kan også identifisere flåtten selv for å se hvilke sykdommer flåtten kan bære

Advarsel

  • Ikke bruk hjemmemedisiner for å drepe festelus. Denne metoden øker ofte sjansen for infeksjon. Dette inkluderer å prøve å drukne lusene i neglelakk eller sette dem i brann med en lighter.
  • Vask alltid hendene med såpevann etter håndtering av lus. Lus kan bære smittsomme bakterier i kroppsvæsker som er usynlige i hele kroppen. Du kan ha det bra, med mindre du klør på huden din, men det er bedre å forhindre enn å beklage.
  • Ikke prøv å knuse flåtten. Lus har veldig harde rygg, og det er vanskelig å knuse dem uten å bruke riktig pinsett. Enda viktigere er at knusing av flått kan spre smittsomme bakterier.

Anbefalt: