Hvordan snakke amerikansk engelsk: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan snakke amerikansk engelsk: 9 trinn (med bilder)
Hvordan snakke amerikansk engelsk: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan snakke amerikansk engelsk: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan snakke amerikansk engelsk: 9 trinn (med bilder)
Video: Lynkurs i Python-programmering 2024, April
Anonim

I utgangspunktet snakkes amerikansk engelsk og har samme struktur som engelsk snakkes i mange land rundt om i verden. Imidlertid er stavemåten, aksenten og bruken av engelsk som et daglig språk forskjellig i Amerika og til og med i forskjellige deler av USA. Når du har mestret engelsk, bør du imidlertid ikke ha store problemer med å forstå amerikansk engelsk eller bli forstått av amerikansk engelsktalende.

Steg

Del 1 av 2: Studerer amerikansk engelsk

Snakk amerikansk engelsk trinn 1
Snakk amerikansk engelsk trinn 1

Trinn 1. Lær engelsk

Generelt har amerikansk engelsk samme struktur som andre engelske språk. Bortsett fra fraser, omgangskunskaper, dialekter og skrivemåter, har amerikansk engelsk likhet med engelskene som snakkes i Storbritannia, Australia, Canada og andre land rundt om i verden. Det er noen betydelige forskjeller på visse områder. Dette får folk til å føle at folk som bor i engelsktalende land er mennesker som er "atskilt med et felles språk" (et språk som er likt, men har sine egne forskjeller i hver region som bruker det). Imidlertid har nesten alle ord og uttrykk samme betydning. Hvis du snakker engelsk og forstår talen til ikke-amerikanske engelsktalende, kan du samhandle godt i USA.

Snakk amerikansk engelsk trinn 2
Snakk amerikansk engelsk trinn 2

Trinn 2. Vær oppmerksom på aksent, dialekt og slang av amerikansk engelsk

Bruken av amerikansk engelsk varierer etter region i USA. Vær nøye med lokale og alminnelige setninger, spesielt de som brukes av mennesker i sosiale interaksjoner. Du vil merke forskjellen når du reiser fra en region til en annen.

Les denne artikkelen for å lære om en av aksentene som brukes i USA

Snakk amerikansk engelsk trinn 3
Snakk amerikansk engelsk trinn 3

Trinn 3. Kjenn noen amerikanske engelske setninger

Du vil lære mange amerikanske engelske setninger når du samhandler sosialt med innbyggere i USA. For å gjøre deg kjent med setningene, ta en titt på følgende liste over setninger:

  • "Fantastisk" og "kult" brukes til å beskrive noe som er bra, positivt eller populært. Disse to setningene brukes oftere i USA enn i noe annet land. I tillegg kan uttrykket brukes til å gi en positiv respons på hva andre mennesker sier.
  • "Hva skjer?" (hvordan har du det?) eller "Suppe" for kort. Denne setningen brukes til å spørre noen hva han gjør, hvordan han har det og for å bare si hei. Vi anbefaler at denne setningen ikke brukes i formelle arrangementer. Du kan imidlertid bruke den når du er sosial med venner. Dette uttrykket brukes ofte av unge mennesker.
  • "Hanging out" (slappe av og henge med andre mennesker eller bedre kjent som "menongkrong" på indonesisk) er å tilbringe tid et sted eller med noen. Disse setningene kan brukes til å beskrive aktiviteter eller invitere noen til å slappe av ("Vil du henge?" Eller "Vil du henge?") Eller for å beskrive vaner ("Jeg henger mye i kjøpesenteret" eller "Jeg henger ofte på kjøpesenteret. kjøpesenter"). Denne setningen brukes ofte av tenåringer for å beskrive måten han bruker tid på og samhandler sosialt uten å ha et mål eller en aktivitet. I tillegg kan uttrykket brukes til å forklare at noen tilbringer tid hjemme eller gjør ingenting ("Hva gjør du?" / "Ikke mye, bare henger" eller "Hva gjør du?" / "Det er greit -hva gjør du, bare henger ").
  • "Y'all" (du) er en forkortelse av "Dere alle". Uttrykket er et flertall person for pronomen som brukes til å henvende seg til en gruppe mennesker. Uttrykket brukes vanligvis i det sørlige USA. Uttrykket kan imidlertid brukes på andre områder.
  • Brus, Pop, Cola, Sodapop, Cola og andre. Brus som Fanta, Coca-Cola, Sierra Mist og Dr. Pepper kan refereres til med disse navnene i forskjellige deler av USA.
Snakk amerikansk engelsk trinn 4
Snakk amerikansk engelsk trinn 4

Trinn 4. Kjenn de engelske ordene som amerikansk engelsktalende ikke kan forstå

Hvis du tidligere har studert britisk engelsk (engelsk snakket av innbyggere i Storbritannia), vær oppmerksom på at det ikke er det samme som amerikanske engelske ord og uttrykk. Når du bruker britiske engelske ord, uttrykk eller skrivemåter i USA, kan det hende at talen din ikke blir forstått. Lær disse amerikanske engelske ordene, uttrykkene og stavemåten:

  • "Toalett" eller "bad" i stedet for "Toalett" eller "Toalett"
  • "Heis" i stedet for "Heis"
  • "Trunk" (bagasjerom) i stedet for "Boot"
  • "Motorvei" (motorvei eller motorvei) i stedet for "motorvei"
  • "Genser" (genser) i stedet for "genser"
  • Ordet "bukser" på amerikansk engelsk brukes for å referere til "bukser", mens ordet "bukser" på britisk engelsk brukes for å referere til "bukser".
  • Ordet "vest" på amerikansk engelsk brukes for å referere til en "vest", mens ordet "vest" på britisk engelsk brukes for å referere til en "singlet" (på amerikansk engelsk brukes ordet "undertrøye" for å referere til en "singlet")
  • "Joggesko" (joggesko) i stedet for "joggesko"
  • "Bleie" (bleie) i stedet for "bleie"
  • "Badedrakt" (badedrakt) i stedet for "badedrakt"
  • "Ferie" i stedet for "ferie" (ordet "helligdager" brukes vanligvis for å referere til helligdager)
  • "Pommes frites" (frites) i stedet for "chips"
  • "Chips" (potetgull) i stedet for "chips"
  • "Bensin" (bensin) i stedet for "bensin"
  • "Lastebil" (lastebil) i stedet for "lastebil"
  • "Lommelykt" (lommelykt) i stedet for "lommelykt"
  • "Farge" (farge) i stedet for "farge"
  • "Favoritt" (favoritt) i stedet for "favoritt"
  • "Popsicle" (ispinne) i stedet for "lolly"
  • "Dekk" (hjul) i stedet for "dekk"
  • "Serviett" (serviett) bør brukes til å tørke ansiktet til middag

Del 2 av 2: Samhandling sosialt med amerikanere

Snakk amerikansk engelsk trinn 5
Snakk amerikansk engelsk trinn 5

Trinn 1. Prøv å kommunisere på engelsk

Ikke forvent at alle skal kjenne til eller forstå din unike dialekt. USA er et land med innvandrere og ønsker alltid nykommere velkommen til å bosette seg der. Amerikanerne lærer imidlertid sjelden andre språk. 95% av amerikanerne vil ikke reise til alle 50 delstater i USA, langt mindre reise utenlands. Så hvis de ikke forstår hva du sier eller ikke snakker språket ditt, ikke tenk på dem som frekk. De er bare praktiske.

Snakk amerikansk engelsk trinn 6
Snakk amerikansk engelsk trinn 6

Trinn 2. Inkluder humor i sosiale interaksjoner

Hvis du ikke snakker godt engelsk, ikke bli fornærmet hvis amerikanerne tuller eller ler når du sier ting de ikke forstår. For noen amerikanere kan latter redusere frustrasjonen forårsaket av språkbarrieren. De betyr ikke å støte deg. Hvis de ler, bør du le også. Vanligvis er misforståelser vanlige hvis det er første gang du snakker med en fremmed.

Snakk amerikansk engelsk trinn 7
Snakk amerikansk engelsk trinn 7

Trinn 3. Ikke generaliser en nasjon basert på en persons holdning

Du kan møte mennesker som er vennlige eller frekke. Imidlertid gjenspeiler han ikke personligheten til hele nasjonen i USA. I tillegg vil holdningen du mottar variere avhengig av hvor du er og hvem du snakker med. Holdningene til mennesker som bor i storbyer kan være forskjellige fra holdningene til mennesker som bor på landsbygda. Byboere har en tendens til å bevege seg i all hast og se frekke ut. Imidlertid bør du ikke generalisere disse menneskene som ekte amerikanere. Hvis noen New Yorkere er frekk mot deg, ikke fortell vennene dine at amerikanerne er frekke.

Snakk amerikansk engelsk trinn 8
Snakk amerikansk engelsk trinn 8

Trinn 4. Prøv å snakke litt høyere når du snakker med amerikanere

Dette er vanlig i hele USA og kan skape en atmosfære av fellesskap som kan varme opp samtaler.

Snakk amerikansk engelsk trinn 9
Snakk amerikansk engelsk trinn 9

Trinn 5. Vær høflig og se hva du sier

Du bør være forsiktig når du snakker for å hindre deg selv i å si ting som støter den andre personen. Men i stedet for å slutte å si helt, bør du prøve å justere måten du formidler tankene dine på for ikke å fornærme den andre personen. Høflighet er veldig viktig. Dermed må du være hyggelig og høflig mot mennesker, spesielt mot amerikanere som tar imot deg som sine gjester.

Tips

  • Hvis du ber en innbygger i USA om hjelp, vil de vanligvis hjelpe deg. Ikke tro at amerikanerne er arrogante mennesker fordi de vil prøve å hjelpe deg.
  • Hvis du ikke er sikker på om den andre forstår hva du sier, kan du prøve å forklare det i detalj. Selv om det er betydelige forskjeller, forblir amerikansk engelsk grammatikk den samme som britisk engelsk grammatikk. På denne måten kan nesten alle høyttalere av amerikansk engelsk og britisk engelsk forstå hverandre.
  • Når en sanger fremfører en sang på engelsk, fremfører han den vanligvis med en nøytral amerikansk engelsk aksent, uansett hva sangerens faktiske aksent er. Måten vokalen produseres på når noen synger får det til å virke som om de har en amerikansk aksent.
  • Nesten alle amerikanere har en tendens til å "svelge" den doble "T" skrevet på ord slik at de høres ut som bokstaven "D." For eksempel uttales ordet "flaske" "boddle" og ordet "liten" uttales "liddle". Vær oppmerksom på amerikanske aksenter for å gjøre deg kjent med hvordan de snakker.

Anbefalt: