Hvordan håndtere negative følelser når posisjonen din endres i et forhold

Innholdsfortegnelse:

Hvordan håndtere negative følelser når posisjonen din endres i et forhold
Hvordan håndtere negative følelser når posisjonen din endres i et forhold

Video: Hvordan håndtere negative følelser når posisjonen din endres i et forhold

Video: Hvordan håndtere negative følelser når posisjonen din endres i et forhold
Video: how to take FIRE pictures of yourself (posing tricks, lighting tips, how to edit photos & MORE) 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang følt deg så såret etter å ha innsett at din posisjon i et vennskap eller et romantisk forhold har blitt erstattet av noen andre uten grunn? Fraværet av en forklaring fra en tidligere venn eller partner kan gjøre det vanskelig for deg å gå videre med livet ditt etterpå. Men ikke bekymre deg fordi tiden alltid kan helbrede alle sår. Mens du venter på at såret skal tørke, kan du prøve å praktisere tipsene i denne artikkelen, for eksempel å erkjenne smerten din, diskutere problemet med de berørte partene og unngå sosiale medier midlertidig eller til og med permanent. Etter det bør du fokusere mer på deg selv, opprettholde positivitet og skape et sunnere forhold til nye mennesker.

Steg

Del 1 av 3: Håndtere andres beslutninger om å forlate deg

Dump kjæresten din pent Trinn 4
Dump kjæresten din pent Trinn 4

Trinn 1. Erkjenn smerten din

Å være vikar i et forhold er selvfølgelig smertefullt, spesielt siden alle har et behov for å føle tilknytning til en annen person eller til en gruppe. Mer enn sannsynlig vil du føle deg trist, forvirret, stresset eller sint når du ser en tidligere venn eller partner ha flyttet videre med livet sitt med nye mennesker. Å prøve å nekte smerten vil faktisk bare få deg til å føle deg mer frustrert når du møter dem, eller hører de siste nyhetene om dem.

  • Nevn de negative følelsene som kommer opp for å anerkjenne dens eksistens. Ikke døm, begrunn eller prøv å endre disse følelsene!
  • Hvis du vil, kan du prøve å trekke dype åndedrag sakte når negative følelser begynner å dukke opp.
  • Husk at dine følelser og tanker ikke vil vare evig. Derfor, hvis såret kommer tilbake når du tenker på handlingene til de nærmeste, prøv å si: “Jeg føler meg såret, men jeg vet at denne følelsen ikke vil vare evig. Jeg kan definitivt glemme det og fortsette med livet i en bedre retning."
  • Uttrykk dine følelser i en spesiell journal, slik at det ikke er noen negative følelser som samler seg og har potensial til å eksplodere når som helst.
Deal with a Love Triangle Trinn 4
Deal with a Love Triangle Trinn 4

Trinn 2. Erkjenn din rolle

Prøv å huske forhold som fikk deg til å føle deg erstattet, isolert eller avvist. Sjansen er stor, du er delvis ansvarlig for noen av problemene, selv om de fremdeles er skyldige i å ha behandlet deg dårlig. Reflekter tilbake over din rolle i forholdet og vurder muligheten for å diskutere problemene med disse menneskene, i det minste slik at du kan fortsette livet ditt uten belastninger av overveldende spørsmålstegn.

Søk råd fra folk som kjenner problemet ditt og kan lytte til bekymringene dine uten dom. Finn også noen som kan føle med deg og kan hjelpe deg med å analysere problemet

Behandle en sjalu person Trinn 5
Behandle en sjalu person Trinn 5

Trinn 3. Diskuter problemet

Hvis du vil og føler behovet, kan du be menneskene nærmest deg om å diskutere problemet, i det minste slik at du kjenner årsakene til beslutningen og kan komme seg raskere fra det onde som oppstår. Fokuser på å analysere problemet og finne løsninger for å forbedre forholdet ditt til dem og med andre i fremtiden.

  • Ro deg ned før du nærmer deg dem. Identifiser om det er en følelse av pustevansker eller spenning som tar over kroppen din. I så fall er det en god idé å utsette samtalen til kroppen og sinnet har roet seg helt. Hvis du ønsker det, pust inn og pust dypt ut minst ti ganger, så si til deg selv: “Denne situasjonen er virkelig vanskelig. Uansett utfall er det viktige at jeg gjorde mitt beste.”
  • Ærlig talt, del hvordan du føler om situasjonen. For eksempel "jeg føler meg forvirret" eller "jeg er sint."
  • Uttrykk dine ønsker eller behov eksplisitt for dem. For eksempel kan du si: “Jeg trenger å vite hva som egentlig skjer. Jeg har såret deg eller gjort noe annet galt, ikke sant? Kan du forklare meg?"
  • Lytt til forklaringene deres og forstå følelsene deres.
  • Innse at du kanskje aldri får det svaret, eller at de kanskje ikke lenger vil ha kontakt med deg. Hvis det er vanskelig å få dem til å snakke, eller hvis de ikke kan kommunisere med voksne, må du slutte å prøve.
Behandle en sjalu person Trinn 3
Behandle en sjalu person Trinn 3

Trinn 4. Ikke ofre dine verdier og prinsipper i livet

En naturlig reaksjon i en situasjon som denne er å jobbe hardere for å forbedre forholdet til en venn eller partner. Men før du gjør det, må du først vurdere tingene du liker, så vel som verdiene og livsprinsippene du tror på. Å endre seg selv for noen andre er ikke en ideell beslutning. Når du har lyst til å gjøre det, må du først stille deg selv følgende spørsmål:

  • Hvorfor vil jeg være en del av denne vennegjengen eller forholdet?
  • Hva må jeg endre for å komme i kontakt med dem igjen?
  • Er det verdt endringen?
Slå opp med en langdistansekjæreste Trinn 9
Slå opp med en langdistansekjæreste Trinn 9

Trinn 5. Godta ting som du ikke har kontroll over

Uansett hvor mye du vil klandre deg selv, ikke gjør det fordi det ikke vil forbedre følelsene dine. Tross alt, mest sannsynlig, har årsaken bak beslutningen fra de nærmeste deg om å holde seg unna ingenting å gjøre med din oppførsel. Kanskje de ikke er like modne som deg, eller gamle nok til å innse at deres oppførsel har skadet følelsene dine.

Husk at hver historie alltid har to sider. Derfor er det en urealistisk reaksjon å hele tiden klandre deg selv og faktisk kan gjøre såret verre

Unngå en online romantisk svindel Trinn 13
Unngå en online romantisk svindel Trinn 13

Trinn 6. Unngå sosiale medier

Jo sjeldnere du ser din tidligere ektefelle eller eks-venn på sosiale medier, desto mindre informasjon får du om samspillet med menneskene som nå inntar din plass i livet. Slutt å torturere deg selv ved å stadig se på bildene deres med den nye personen!

  • Husk at du bare vil se positive ting fra innleggene deres på sosiale medier. Med andre ord vil du ikke se det store, detaljerte bildet av deres forholdssituasjon med nye mennesker på nettet.
  • Vurder muligheten for å skjule kontoen deres, være uvenner med dem på sosiale medier eller til og med blokkere kontoen deres.
  • Vurder muligheten for å midlertidig eller permanent deaktivere dine sosiale medier -kontoer, slik at du ikke trenger å komme i kontakt med dem online igjen.
  • Ikke kommenter, lik eller del innleggene eller bildene deres.
Fortell om en jente bruker deg Trinn 8
Fortell om en jente bruker deg Trinn 8

Trinn 7. Ikke vær frekk eller frekk

Det er normalt å føle seg opprørt når posisjonen din i forholdet plutselig blir erstattet uten grunn, men du trenger ikke å vise den irritasjonen bare for å få oppmerksomhet, gjør du? Derfor skal du ikke sladre om mennesker du var i nærheten av, spre negative rykter om dem, eller behandle dem dårlig på sosiale medier.

Del 2 av 3: Gå videre

Håndter sjalusi Trinn 11
Håndter sjalusi Trinn 11

Trinn 1. Godta deg selv som du er

Etter å ha opplevd avvisning eller isolasjon fra de du pleide å være i nærheten av, er det mer sannsynlig at du utvikler en rekke negative følelser, inkludert lav selvfølelse og troen på at du ikke fortjener å ha et forhold til noen. Bli kvitt den tankegangen fordi alle fortjener å ha meningsfylte forhold til andre mennesker. Å lære å akseptere deg selv er ikke lett, og det kan ta litt tid, men vær trygg på at du kan gjøre det!

  • Tilgi deg selv for alle feilene som er gjort. Alle gjør feil, og den eneste måten å fikse dem på er å bli et bedre menneske i fremtiden. Stol på meg, denne oppførselen vil berike dine fremtidige relasjoner.
  • Ikke latterliggjør noen fordi denne oppførselen ikke vil hjelpe deg med å fortsette med livet ditt.
Ha et godt smil Trinn 28
Ha et godt smil Trinn 28

Trinn 2. Fortsett å tenke og oppføre deg positivt

Stol på at tiden vil helbrede sårene dine. Ta også den positive siden, som er at du nå har mer tid til å fokusere på deg selv og til å knytte et bedre forhold til andre. Menneskene du pleide å være så nær til å virke fine, eller til og med har gått videre med nye mennesker? Forstå i så fall at denne oppførselen faktisk viser at de ikke er i stand til å føle seg alene. Vis derfor at du faktisk kan gjøre det motsatte ved å:

  • Fokuser på dine unike kvaliteter og evner.
  • Har en ny hobby.
  • Øk treningsrutinen eller gjør andre aktiviteter som ikke er mindre intense.
  • Fokuser på dine akademiske eller arbeidsprestasjoner.
Snakk med Strangers Trinn 8
Snakk med Strangers Trinn 8

Trinn 3. Samhandle med rockfolk

For å helbrede såret etter at du har blitt erstattet i forholdet, kan du prøve å tilbringe tid med mange nye mennesker. Faktisk kan du koble deg til andre mennesker og finne en ny komfortsone, og det kan ta tankene dine bort fra det tapte savnet av en venn eller partner. Hvis du har problemer med å finne nye mennesker, kan du prøve:

  • Frivillig i ulike organisasjoner.
  • Bli med i en ny idrettsklubb.
  • Samhandle med nye mennesker på jobb eller skole.
  • Tren på treningssenteret.
Dump kjæresten din pent Trinn 12
Dump kjæresten din pent Trinn 12

Trinn 4. Godta det faktum at det å være isolert i et forhold, uansett grunn, er en vanlig ting for mange mennesker

Uansett hvor ille eksilens innvirkning har på deg, har faktisk alle sikkert opplevd det. Husk at ikke alle liker deg, og omvendt. Noen ganger kan til og med de vakreste forholdene ende hvis personen som en gang likte deg ikke lenger føler det slik. Ved å forstå og akseptere denne virkeligheten, vil du utvilsomt kunne fokusere energien din på å fortsette livet ditt og knytte bedre relasjoner i fremtiden.

Del 3 av 3: Bygg bedre relasjoner

Date en Leo trinn 8
Date en Leo trinn 8

Trinn 1. Få kontakt med bedre mennesker

Fra nå av må du sørge for at du bare får venner og romantiske forhold til positive mennesker. Se spesielt etter personer som:

  • Villig til å lytte uten å føle behov for å dømme.
  • Villig til å godta deg som du er.
  • Vær villig til å respektere dine følelser og behov.
  • Villig til å hjelpe deg når det trengs.
Date en Leo trinn 9
Date en Leo trinn 9

Trinn 2. Vær en god lytter

Vær oppmerksom på alt som skjer i livet til dine nærmeste, og spør dem hvordan de gjør det regelmessig for å vise at du bryr deg. Vis også at du alltid er villig til å gi støtte og gi et trygt sted for din partner og venner.

  • Ikke gi kritikk eller råd. Fokuser på å lytte, uten å prøve å kommentere, enn si dømme. For eksempel, hvis søsteren din klager over problemer i husstanden, ikke prøv å gi råd eller kritiser beslutningen om å gifte seg med mannen sin. I stedet er det bare å lytte til historien og gi din støtte. Unngå spesielt kritisk lydende setninger, for eksempel "Du burde …" eller "Hvis jeg var deg, ville jeg …" Prøv heller å si: "Vær tålmodig, jeg er så lei meg for å høre det."
  • Ikke fokuser på å lage svar mens vennen din snakker. Hvis du bare fokuserer på det du skal si, er det mulig for deg å gi din fulle oppmerksomhet til klagen? Derfor må du lære å fokusere på ordene hans, ikke på tingene du vil si som svar på klagene hans.
  • Still spørsmål hvis det er noe du ikke forstår. Hvis vennens eller partnerens intensjoner er uklare, ikke nøl med å avklare. For eksempel kan du si, "Så, du mener _, ikke sant? Ikke sant?"
  • Gjenta ordene deres på ditt eget språk. Hvis du gjentar det den andre sier, får de til å innse at du virkelig bryr deg om det de sier. I tillegg vil fokuset ditt bli trent på grunn av det. Prøv derfor å gjenta korte setninger fra en serie setninger som er talt av den andre personen med jevne mellomrom. For eksempel, hvis han sier: "Jeg gikk til legen i morges for å få et stivkrampe før jeg gikk på jobb," kan du svare med å si: "Åh, et stivkrampe."
Fortsett en romantisk samtale Trinn 10
Fortsett en romantisk samtale Trinn 10

Trinn 3. Uttrykk din mening

Husk alltid at tiden din er like verdifull som alle andres! Derfor har du samme rett til å avslå andres forespørsel hvis du føler at du ikke har tid, energi eller lyst til å gjøre det.

  • For eksempel, hvis en venn ber deg om å hjelpe henne med å flytte hus i helgen, men samtidig allerede planlegger en ferie med partneren din, ikke nøl med å avslå vennens forespørsel ved å si "Beklager, jeg har allerede en avtale (kjærestens navn). deg) den dagen. Kanskje du kan be din bror eller søster om hjelp?"
  • Husk at du også har rett til ikke å gi noen forklaring. For eksempel, hvis en venn ber deg om å hjelpe deg med en akademisk oppgave, kan du ganske enkelt si "nei" uten å følge den med en forklaring.
Oppfør deg etter sex Trinn 10
Oppfør deg etter sex Trinn 10

Trinn 4. Forplikt deg til hvert forhold du er i

I hvert forhold må du sørge for at alle involverte parter investerer et like engasjement. Planlegg jevnlige møter med dem, og aldri gå bort fra disse planene. Husk at regelmessig interaksjon er en viktig nøkkel for å styrke et forhold.

Hvis du er den eneste som alltid legger planer eller sliter med å få ting til å gå på møtet, er sjansen stor for at engasjementet ditt veier mye mer enn den andre parten i forholdet. Husk at den andre parten som er involvert i forholdet, for eksempel en venn eller partner, også bør være villig til å ta seg tid til å planlegge og/eller komme med interessante aktivitetstips

Stopp pipingen Trinn 16
Stopp pipingen Trinn 16

Trinn 5. Nyt ensomheten

Faktisk vil forholdet ditt til menneskene rundt deg bli enda sterkere hvis alle parter er villige til å bruke noen timer eller til og med en dag på å jobbe alene og nyte øyeblikket. Ved å gjøre det, vil du ikke bli fristet til å alltid tilbringe tid med nye venner eller partnere, og vil kunne gi dem den personlige plassen de virkelig trenger. Husk at det å ha problemer med å sette pris på noens personlige plass kan drive denne personen fra deg!

  • Ha en positiv hobby, for eksempel å lese en bok.
  • Ta deg alltid tid til aktiviteter alene.
  • Når ensomhetsmomentet kommer, kan du prøve å fylle det med aktiviteter som er spesielle, positive og morsomme.

Tips

  • Forstå at alle relasjoner risikerer å ende eller falme i intensitet over tid.
  • Vær deg selv foran andre. Med andre ord, ofre aldri prinsippene dine bare for å komme inn i et forhold eller en gruppe.
  • Respekter andres følelser og meninger. Husk at ingen relasjoner kan overleve under tvang!

Anbefalt: