Hvordan håndtere diaré på skolen (for tenåringer) (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan håndtere diaré på skolen (for tenåringer) (med bilder)
Hvordan håndtere diaré på skolen (for tenåringer) (med bilder)

Video: Hvordan håndtere diaré på skolen (for tenåringer) (med bilder)

Video: Hvordan håndtere diaré på skolen (for tenåringer) (med bilder)
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Faktisk er diaré en form for lidelse i fordøyelseskanalen som kan være et mareritt for de som lider! Vanligvis oppstår diaré på grunn av en infeksjon i fordøyelseskanalen; I de fleste tilfeller vil personer med diaré bli anbefalt å hvile hjemme for å fremskynde gjenopprettingsprosessen. Men hvis du ikke kan bli hjemme lenge og må gå på skole, kan du prøve å lese denne artikkelen for å finne ut hvordan du behandler diaré symptomer, tar forebyggende tiltak og får en bedre dag på skolen!

Steg

Del 1 av 3: Tilbring dagen på skolen

Behandle diaré på skolen Trinn 1
Behandle diaré på skolen Trinn 1

Trinn 1. Gå på do i pausen

Selv om du føler at du ikke trenger det, må du fortsatt tvinge deg til å gå på do når det er mulig (for eksempel i pauser og klasseendringer). Sørg for at sykdommen din ikke akkumuleres og gjentar seg på de mest uvelkomne tidspunktene! Tilbring så mye tid som mulig på badet. Hvis du blir tvunget til å komme for sent til timen, forklar læreren hvorfor du er forsinket så ærlig og tydelig som mulig.

  • Fortell klasselæreren hvorfor du er forsinket. Hvis du føler deg flau, kan du be læreren din om å snakke utenfor klasserommet. Husk at hver lærer er der for å hjelpe elevene sine; Ved å fortelle årsaken til forsinkelsen din, vil læreren din vite hva han skal gjøre for å forhindre at en ubehagelig situasjon oppstår for deg. Du kan for eksempel si: “Sir, kan vi snakke ute et øyeblikk? Jeg har noe viktig å si. " Etter at du har kommet utenfor klasserommet, kan du si: "Beklager sir, for å være ærlig, så gjør det veldig vondt i magen min i dag, så jeg må kanskje gå på do flere ganger i timen."
  • Prioriter helsen din. Hvis du har problemer med å kommunisere med læreren din, eller hvis du ikke får nødvendig hjelp fra de rundt deg, ikke nøl med å sette helsen din først og ta initiativ til å iverksette nødvendige tiltak. Selv om du trenger å beholde roen i skolemiljøet, må du i det minste holde helsen din først i nødstilfeller.
Behandle diaré på skolen Trinn 2
Behandle diaré på skolen Trinn 2

Trinn 2. Sitt ved døren

Hvis du må gå på do regelmessig, kan du prøve å dele tilstanden din med læreren din og be om tillatelse til å sitte i nærheten av utgangen. På den måten kan du lettere komme deg ut av timen uten å forstyrre konsentrasjonen til klassekameratene og lærerne.

  • Spør om nødvendig om tillatelse til å sitte på gulvet i klasserommet. Hvis noen spør deg om noe, kan du svare: "I dag gjør det vondt i ryggen min, og det gjør enda mer vondt når jeg sitter på en stol."
  • Ikke tiltrekk andres oppmerksomhet når du må forlate timen. Stå opp, åpne døren sakte og forlat rommet i stillhet.
  • Gå på do mens du har pause, selv om du ikke har lyst til å ta avføring. Denne forebyggende metoden er effektiv for å redusere trangen til å gå på do midt i en leksjon.
Behandle diaré på skolen Trinn 3
Behandle diaré på skolen Trinn 3

Trinn 3. Bruk beskyttende undertøy

Hvis du har alvorlig diaré, kan du prøve å bruke engangsundertøy designet spesielt for personer med fordøyelsesbesvær. Hvis du må trekke i buksene, kan i det minste denne typen undertøy beskytte deg og forhindre at lukten slipper ut i alle retninger. Ved å bære den, vil tankene dine definitivt bli roligere; Som et resultat vil fordøyelsestilstanden definitivt forbedre seg gradvis.

Du kan også bruke shorts med skumpolstring, engangsundertøy eller bleilignende undertøy. Velg undertøy du liker best, så vel som behagelig og lett å ha på

Behandle diaré på skolen Trinn 4
Behandle diaré på skolen Trinn 4

Trinn 4. Ta med deg et bytte av klær til skolen

Før du reiser til skolen, må du forberede undertøy og ekstra klær for sikkerhets skyld. Å gjøre det er også effektivt for å lindre angsten din under leksjonen. Hvis diaréen din gjentar seg på skolen, kan du prøve å spørre personalet i UKS om ekstra klær eller kontakte foreldrene dine slik at de kan ta med seg rene klær til skolen din.

  • Dekk bunnen med en bok eller T-skjorte til du kan gå på do eller på ICU for å bytte.
  • Ta om mulig med lignende klær. For eksempel, hvis du den dagen har lov til å bruke jeans til skolen, kan du prøve å ta med ekstra jeans av lignende stil. Hvis en venn av deg stiller et spørsmål, kan du svare: "Åh, jeg spiste så mye lunsj at min snille var tett."
  • Du kan også innrømme at du vil endre kjolestilen din.
Behandle diaré på skolen Trinn 5
Behandle diaré på skolen Trinn 5

Trinn 5. Tro på deg selv

En person med diaré er veldig utsatt for forlegenhet, spesielt hvis lidelsen oppstår på et offentlig sted, for eksempel en skole. Husk imidlertid alltid at avføring er normal; I tillegg må alle ha opplevd diaré i løpet av livet. Å forstå disse fakta kan roe deg ned og gjøre deg mer trygg.

Gå på do uten å føle deg flau. Husk at å motstå trangen til å gjøre avføring vil bare gjøre sykdommen din verre. Hvis du virkelig er flau, gå ut av badet når ingen andre er utenfor

Behandle diaré på skolen Trinn 6
Behandle diaré på skolen Trinn 6

Trinn 6. Vask hendene

Etter hver avføring må du vaske hendene grundig for å forhindre at du overfører sykdommen til andre.

  • Skyll hendene med varmt vann og såpe hendene i minst 20 sekunder (omtrent like lang som to "Happy Birthday" sanger). Etter det, skyll hendene igjen til det ikke er såpe igjen.
  • Bruk en håndsprit som inneholder 60% alkohol eller mer hvis såpe og vann ikke er tilgjengelig. Påfør gni alkohol over hendene og gni i 20 sekunder også.

Del 2 av 3: Ta forholdsregler

Behandle diaré på skolen Trinn 7
Behandle diaré på skolen Trinn 7

Trinn 1. Hold deg rolig

Hvis du føler deg panikk eller engstelig, vil kroppen din motta et akutt svar på tarmkontroll. Prøv derfor å roe deg selv og endre perspektivet på situasjonen slik at tankene og tarmene forblir rolige.

  • Unngå tanker som "hva om jeg ikke kan gå på toalettet" og "denne situasjonen er kjedelig." Anta i stedet at situasjonen er veldig sjelden, og du har aldri opplevd det før; Forstå også at hvis tankene dine er rolige, vil tarmene dine også være rolige.
  • Gjør dype pusteøvelser for å roe kroppen, sinnet og tarmen. Pust dypt inn og pust ut i løpet av 4-5 sekunder.
Behandle diaré på skolen Trinn 8
Behandle diaré på skolen Trinn 8

Trinn 2. Ikke bøy magen eller stram musklene

Det er naturlig for deg å bli fristet til å belaste musklene i analområdet når du har diaré. Dessverre har denne handlingen potensial til å gjøre musklene mer trøtte, svake, ømme og til og med trange. Så mye som mulig, ikke bøy magen eller belast musklene!

Behandle diaré på skolen Trinn 9
Behandle diaré på skolen Trinn 9

Trinn 3. Møt UKS -personalet

Hvis diaré slår deg på skolen, er en av tingene du kan gjøre å formidle tilstanden din til personalet i UKS. Stol på meg, UKS -personalet kan definitivt hjelpe deg med å komme deg bedre gjennom dagen.

  • Vær ærlig med UKS -ansatte, og det er ikke nødvendig å være redd eller flau. Skolens ansatte i UKS må ha sett mange lignende tilfeller! Hvis du har problemer med å si "jeg har diaré", kan du prøve å bruke alternative ord som "Jeg har så vondt i magen, og jeg klarer ikke å slutte å kaste." Ved å høre dette vil UKS -ansatte umiddelbart gjenkjenne sykdommen din.
  • Be UKS -personalet om hjelp til å be læreren din om tillatelse, gi en seng å legge seg ned eller bare gi diaremedisin. Mest sannsynlig vil UKS -ansatte også ha klare væsker eller andre former for behandling som passer for deg.
Behandle diaré på skolen Trinn 10
Behandle diaré på skolen Trinn 10

Trinn 4. Avled den andre personen fra lyden av magen din

Mest sannsynlig vil magen din lage en merkelig rumlende lyd når du har diaré. Hvis støyen kommer ut mens du er i klassen, kan du prøve følgende taktikk for å distrahere venner og lærere. Faktisk kan du si noe ærlig som: "Beklager, jeg er syk, det er derfor magen min fortsetter å knurre", eller le av situasjonen og si: "Fordi jeg er syk, tok magen min initiativ til svar på spørsmålet ditt. " I tillegg til å fortelle sannheten, kan du også bruke metodene nedenfor:

  • Hoste
  • Nyse
  • Fortsett å bevege deg på stolen
  • Ler til rett tid
  • Stiller spørsmål
  • Ignorerer stemmen helt

Del 3 av 3: Behandling av diaré symptomer

Behandle diaré på skolen Trinn 11
Behandle diaré på skolen Trinn 11

Trinn 1. Spis rikelig med klare væsker

Mest sannsynlig mister kroppen din mye væske og elektrolytter på grunn av diaré. Sørg derfor for at du er flittig med å konsumere væske for å gjenopprette helsen og rense fordøyelseskanalen.

  • Drikk minst 1 kopp (250 ml) vann hver time. Klare væsker som vann, buljong, juice og til og med kullsyreholdige drikker er effektive for å erstatte kroppens elektrolytter. Prøv å spise buljong, klar kyllingsuppe og ekte fruktjuice som lunsjmeny!
  • Vurder å pakke drikken din i en flaske eller termos. Før du tar det med deg til klassen, forklar læreren din at du er i tilfelle du trenger det. Prøv for eksempel å si: "Jeg vet at jeg ikke burde ha med drikke til timen, men jeg er virkelig syk og trenger å drikke mye vann gjennom dagen." Be om nødvendig foreldrene dine om å sende et offisielt tillatelsesbrev til læreren eller UKS -offiser på skolen din.
  • Ikke drikk koffeinholdige drikker som kaffe eller svart te. Ikke drikk alkohol heller!
Behandle diaré på skolen Trinn 12
Behandle diaré på skolen Trinn 12

Trinn 2. Spis lette og enkle måltider

Magen til en person med diaré må hvile. Prøv derfor å spise BRAT diettmenyen, nemlig banan (bananer), ris (ris), eplemos (eplesaus) og ristet brød (toast) for å forbedre tilstanden til magen og fordøyelseskanalen og erstatte kroppens elektrolyttvæsker.

  • Spis kokte poteter, kjeks og gelatin til lunsj hvis mulig. Vurder å ta med lunsj og snacks som kan forbedre magesykdommen, for eksempel enkle kjeks laget bare av mel, gjær og natron. Andre alternativer du kan vurdere er bananer, aprikoser og energidrikker.
  • Hvis du tar med deg lett bedervelig mat til skolen, må du ha matboksen i kafeteria -kjøleskapet til det er tid for å spise. Hvis kantinen din ikke har kjøleskap, kan du prøve å pakke matboksen i en plastpose fylt med isbiter.
  • Spis næringsrik mat som frukt, grønnsaker og frokostblandinger med mykt kjøtt hvis magen din blir bedre.
Behandle diaré på skolen Trinn 13
Behandle diaré på skolen Trinn 13

Trinn 3. Unngå mat som er for tung eller krydret

Ikke få magen til å fungere verre når du har diaré; Unngå mat som er for krydret, fet, stekt eller inneholder meieriprodukter. Hvis du spiser det, er sjansen stor for at magen din blir mer syk og at tilstanden din forverres.

  • Ikke tilsett krydder i maten eller spis krydret mat til lunsj, slik at mageslimhinnen ikke irriterer den ytterligere.
  • Hvis skolens kantine ikke gir passende mat til personer med diaré, kan du prøve å spørre kantinepersonalet om tryggere matalternativer.
Behandle diaré på skolen Trinn 14
Behandle diaré på skolen Trinn 14

Trinn 4. Ta diarémedisin

Vurder å ta diarémedisiner som loperamid (Imodium AD) og vismutsubsalicylat (Pepto-Bismol). Begge er i stand til å redusere tarmbevegelsen og lindre bekymringene dine mens du studerer i klassen eller går nedover skolens gang.

  • Vær forsiktig, ikke alle diarémedisiner er egnet for din tilstand; I tillegg er ikke alle diarémedisiner egnet for barn. Ta derfor diaremedisinering bare hvis du er sikker på at diaréen ikke er forårsaket av bakterier eller parasitter, og/eller hvis du er over 12 år. Hvis disse to betingelsene ikke er oppfylt, må du gå til en lege for å få riktig behandling.
  • Følg alltid instruksjonene på diarémedisinboksen. Ellers kan disse stoffene faktisk gjøre tilstanden din verre.
  • Be legen din om å foreskrive medisiner egnet for personer med alvorlig diaré (som kodeinfosfat, difenoksylat eller kolestyramin). Disse stoffene må tas under råd og tilsyn av en lege for å unngå bivirkninger som kan sette livet ditt i fare.
Behandle diaré på skolen Trinn 15
Behandle diaré på skolen Trinn 15

Trinn 5. Minimer aktivitetene dine

Å bevege deg for mye vil bare forverre helsen din og få deg til å kose enda mer. Vær derfor ikke for sliten; Vurder også å hoppe over treningsstudio eller andre slitsomme aktiviteter.

Gi det syke brevet foreldrene dine sendte til læreren din, slik at de vet at du er syk og ikke bør være for sliten

Behandle diaré på skolen Trinn 16
Behandle diaré på skolen Trinn 16

Trinn 6. Ta med våtservietter

Vær forsiktig, rumpeområdet er utsatt for irritasjon hvis du tørker det for ofte med slipende vev (for eksempel toalettpapir tilgjengelig på skolen). Bær derfor alltid våtservietter med en myk overflate i vesken!

Hvis du vil, kan du også ta med babyservietter som antas å ikke irritere huden. Sørg imidlertid for at du ikke kaster den i toaletthullet, slik at det ikke tetter skolens sluk. Kast heller brukte våtservietter i søpla

Tips

  • Be om tillatelse til å hoppe over skolen i stedet for å bekymre deg for helsen din mens du er på skolen.
  • Ta med en liten pose våtservietter, nye klær og undertøy og toalettpapir.

Anbefalt: