Hvordan kjøpe en sjokolade labradorhund (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe en sjokolade labradorhund (med bilder)
Hvordan kjøpe en sjokolade labradorhund (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe en sjokolade labradorhund (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe en sjokolade labradorhund (med bilder)
Video: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe 2024, Kan
Anonim

Labrador -retrieveren ble offisielt anerkjent som en hunderase av Kennel Club i England i 1903 og av American Kennel Club i 1917. Populariteten økte på 1960 -tallet blant huseiere som omtalte den som "sjokoladebaren". I dag er den brune labrador retrieveren kjent som en vennlig og hardtarbeidende hund. Selv om den opprinnelig mest foretrukne fargen for denne hunden var svart, har brun også raskt vokst til å bli en favoritt blant mange mennesker. Her er viktige trinn du bør vurdere før du kjøper eller adopterer en sjokolade -labrador, slik at du kan få det perfekte nye familiemedlemmet.

Steg

Del 1 av 3: Avgjøre om en Chocolate Labrador Retriever er riktig for deg

Kjøp en sjokolade labrador trinn 1
Kjøp en sjokolade labrador trinn 1

Trinn 1. Forstå arten av den brune labradoren

Selv om hver hund vil ha forskjellige temperamenter, vil en forståelse av de vanlige egenskapene og egenskapene som ofte oppstår hos brune labradorer hjelpe deg med å avgjøre om rasen passer godt for hjemmet ditt.

  • Labrador er en lojal, kjærlig og morsom hund. Disse positive trekkene gjør Labrador til rasen nummer én registrert hos American Kennel Club.
  • Forutse støyende og energisk oppførsel. Labrador har rykte på seg for å være en av de best tempererte hunderaser, elsker å være utendørs, elsker å underholde og blir venner med mennesker og andre dyr.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 2
Kjøp en sjokolade labrador trinn 2

Trinn 2. Sjekk huset før du kjøper en sjokolade labrador

Sjokolade -labradorer er flotte kjæledyr for familier med små barn og andre dyr og er perfekte for hjem med mye overflateareal.

Forutse forekomsten av forskjellige hendelser. Den unge Labrador beskrives som "et klønete dyr". Dette betyr at du må være forberedt på å finne en vase som er slått ned og et teppe som er blitt opphugget på grunn av denne ene hunderasen

Kjøp en sjokolade labrador trinn 3
Kjøp en sjokolade labrador trinn 3

Trinn 3. Forbered deg på å gi disiplinære tiltak

Tygging og svelging er hovedproblemene som denne rasen ofte gjør. Labradorer trenger tygge leker som alltid er tilgjengelig i store mengder for å unngå å skade verdisakene dine.

  • Vurder å inkludere din brune labrador i lydighetstrening.
  • Planlegg å trene sjokolade -labradoren din før den blir for stor og vanskelig å kontrollere. Siden sjokolade -labradoren er en ganske stor hund, er det veldig viktig å lære ham gode manerer. Blant disse er å lære ham å ikke bite (selv om han bare spiller), ikke å dunke på folk og å tisse på de riktige stedene.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 4
Kjøp en sjokolade labrador trinn 4

Trinn 4. Vurder din evne til å tilby aktiviteter til labradoren

Alle labradorer er glade og trenger aktivitet for å leve et lykkelig og sunt liv.

  • Vær forberedt på å bringe labradoren din til fysisk aktivitet. Labradorer trenger fysisk aktivitet for å opprettholde et sunt kardiovaskulært og muskelsystem. Alle voksne labradorer krever daglige turer på minst en halv time og lengre, mer kraftig aktivitet og treningsøkter på minst en til to timer tre ganger i uken.
  • Vær forberedt på å løpe hunden din hver dag for å brenne av overflødig energi.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 5
Kjøp en sjokolade labrador trinn 5

Trinn 5. Finn ut hvor mye penger som trengs for å støtte helsen til sjokolade -labradoren

En brun brun labrador kan veie opptil 36,3 kg og krever en stor mengde hundemat. I tillegg til kostnaden for mat, kan utgifter for en veterinær også være høye, så du må skaffe midler til en eller annen dyreforsikring.

Sørg for at din økonomiske sikkerhet er god nok til å kjøpe en sjokolade labradorhund

Kjøp en sjokolade labrador trinn 6
Kjøp en sjokolade labrador trinn 6

Trinn 6. Lær hvordan du identifiserer visse helsemessige forhold

Selv om den brune labradoren generelt er en hunderase som har god helse, kan flere sykdommer angripe den. Derfor må du kunne identifisere og ta opp helseproblemene deres. Noen sykdommer kan arves genetisk (f.eks. Kreft, epilepsi, autoimmune sykdommer) eller forårsaket av miljøet (kontakt med kjemikalier, medisiner og inhalering av for mye røyk). Eksempler på helseproblemer som ofte oppstår er dysplasi av hofte og/eller albue, fedme, epilepsi, grå stær, progressiv retinal atrofi (PRA), tricuspid ventildysplasi, oppblåsthet eller gastrisk dilatasjonsvolvulus (GDV), myopati, kald hale og øreinfeksjon.

Rådfør deg med en veterinær så snart som mulig hvis du merker tegn eller symptomer som indikerer et helseproblem hos hunden din

Del 2 av 3: Beslutning om å kjøpe eller vedta

Kjøp en sjokolade labrador trinn 7
Kjøp en sjokolade labrador trinn 7

Trinn 1. Vurder å oppdra en sjokolade labrador valp

Valper, til tross for sitt søte og søte utseende med sin oppførsel og store runde øyne, trenger mye tid å ta vare på, spesielt i de første årene av livet.

  • Sørg for at valper du har er vaksinert. Fra seks ukers alder bør valper motta et sett med immuniseringer bestående av fire injeksjoner hver tredje uke.
  • Tren valpen din innendørs og ta ham med ut hver dag i minst et par timer for å la ham kaste.
  • Sosialiser sjokolade labrador valper når de er unge. Formålet med denne aktiviteten er å oppmuntre til positive, høflige og rolige samspill med mennesker og andre dyr.
  • Gjør lydighetstrening for å legge et solid grunnlag for en god holdning. Lydighetstimer vil bidra til å forme en valps personlighet i det lange løp.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 8
Kjøp en sjokolade labrador trinn 8

Trinn 2. Vurder om det er passende å ha en voksen hund

Å ha en voksen brun labrador i hjemmet ditt kan være en flott opplevelse ettersom det er mindre sannsynlig at voksne hunder blir adoptert og ofte er de første som blir avlivet.

  • Spør ly eller personen som tidligere holdt hunden du skal adoptere om dens natur og oppførsel. Siden en hunds karakter generelt er formet av en alder av tre, bør du kjenne egenskapene før du begynner å klappe ham.
  • Vær alltid tålmodig og forståelse for hunder som har levd forskjellige liv. Kanskje hunden har blitt traumatisert eller utsatt for visse ting. Selv noe så ufarlig som en støvsuger kan skremme hunden din.
  • Forstå at eldre hunder har andre behov enn yngre. Blant disse er en rekke legebesøk, spesialfôr for voksne hunder og en godt tilpasset aktivitetsplan.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 9
Kjøp en sjokolade labrador trinn 9

Trinn 3. Vet hva du vil ha fra en labrador

Sjokolade Labrador er en allsidig hund. Opprinnelig ble denne rasen avlet for å utføre fysisk arbeid før de gikk over til familie kjæledyr.

  • Bestem om du vil ha en labrador avlet for konkurranse. Du kan velge en rase basert på dens evne som brukshund eller utseende, bevegelse og temperament.
  • Velg den britiske labradoren hvis du leter etter en rase som er egnet for utstilling og utstilling. Den britiske Labrador er tyngre, fyldigere og har tykkere pels enn den amerikanske motparten. I tillegg har den engelske labradoren også en roligere, roligere og mindre aktiv natur.
  • Kjøp en amerikansk labrador hvis du vil ha en hund til feltaktiviteter og jakt. Den amerikanske Labrador har en slankere, smidigere kropp og tynnere pels enn den britiske motparten. I tillegg er energinivået også høyere.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 10
Kjøp en sjokolade labrador trinn 10

Trinn 4. Velg en godt avlet sjokolade labrador

Gode oppdrettere vil kontrollere helsen til begge foreldrene før parring for å redusere risikoen for sykdom hos sine avkom. Helsedata vil også bli gitt åpent til deg. Hvis du adopterer en voksen hund, bør du be om denne informasjonen.

  • Be om undersøkelse av bekkendysplasi og et øyesertifikat som indikerer fravær av PRA.
  • Vær spesielt oppmerksom på ditt generelle utseende, fysiske helse og aktivitetsnivå for sjokolade -labradoren din. Endringer i energi, spisevaner, oppførsel eller utseende kan bli lagt merke til etter at labradoren er hentet hjem.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 11
Kjøp en sjokolade labrador trinn 11

Trinn 5. Spør om temperamentet til morhunden som ble brukt til avl

Temperament kan ha innflytelse på valpens oppførsel når den vokser. Oppdretteren bør være villig til å gi alle detaljer om forelder. Hvis mulig, be om å få se foreldren. Du kan lære om valpens sannsynlige utseende og temperament senere i livet ved å observere foreldrene.

Kjøp en sjokolade labrador trinn 12
Kjøp en sjokolade labrador trinn 12

Trinn 6. Gi hunden din kjærlighet og omsorg

Enten du velger en valp fra en oppdretter eller en voksen hund fra et ly, må du gi dem kjærlighet, oppmerksomhet og tid.

Del 3 av 3: Velge hvor du skal kjøpe eller vedta en sjokolade -labrador

Kjøp en sjokolade Labrador Trinn 13
Kjøp en sjokolade Labrador Trinn 13

Trinn 1. Finn en oppdretter med et godt rykte

En god oppdretter er det beste stedet å kjøpe en labradorvalp. For å få en sunn og glad hund, aldri kjøp fra en uansvarlig oppdretter.

  • Velg en oppdretter som sjekker hundene for å sikre at det ikke er arvelige sykdommer og for å sikre at begge foreldrene har et godt humør. Finn ut om det er en sertifisert hoftedysplasi og uten PRA.
  • Diskuter med oppdretter om andre sykdommer som morhunden kan ha. Eksempler er epilepsi, slitasjegikt eller kollaps forårsaket av aktivitet.
  • Se etter en oppdretter som avler sjokolade labrador valper hjemme. Selv om det er unntak, er de fleste kennelavlede valper ikke godt sosialisert og får ikke tilstrekkelig oppmerksomhet.
Kjøp en sjokolade labrador trinn 14
Kjøp en sjokolade labrador trinn 14

Trinn 2. Vær forsiktig med oppdrettere som er villige til å selge sjokolade labrador valper som er mindre enn åtte uker gamle

En brun labradorvalp skal ikke forlate fødestedet sitt før åtte ukers alder. Hvis oppdretteren er villig til å selge den, er det en mulighet for at stedet den forvalter faktisk er en valpemølle.

Kjøp en sjokolade labrador trinn 15
Kjøp en sjokolade labrador trinn 15

Trinn 3. Be om referanser fra tidligere adoptere

Referanser kan fortelle deg om deres erfaring med å adoptere, hvordan det går med hunden sin, tilstedeværelse eller fravær av helseproblemer, og detaljer om oppdretteren i kjøps- og salgsprosessen og gjennom hundens liv.

Besøk eller kontakt Indonesian Kinology Association (PERKIN) for en liste over gode oppdrettere, rasestamtavler og en forklaring på viktigheten av å sjekke om arvelige sykdommer for hunder

Kjøp en sjokolade labrador trinn 16
Kjøp en sjokolade labrador trinn 16

Trinn 4. Prøv å adoptere en sjokolade -labrador fra nærmeste dyrehjem eller redningssamfunn

Å adoptere en labrador som trenger et hjem er et stort trekk, men visse utfordringer gjenstår. Her er tingene du bør gjøre før du adopterer:

  • Finn og kontakt dyrehjem, forlatte dyrehjem og andre dyre redningsorganisasjoner og -byråer. Uttrykk din interesse for å adoptere og finn ut hva kravene er. De fleste dyre redningsorganisasjoner vil sjekke om hunden deres er kompatibel med ditt hjem eller din familie.
  • Finn og besøk en labradorhund som er tilgjengelig for adopsjon. Spør om fortiden hans og om det er noen problemer med oppførselen eller treningen hans.
Kjøp en sjokolade Labrador Trinn 17
Kjøp en sjokolade Labrador Trinn 17

Trinn 5. Kjenn utfordringene ved å adoptere en forlatt labrador

Hunder som havner i tilfluktsrom oppfører seg vanligvis ikke best eller får den beste opplæringen. Med riktig pleie og hjem kan disse problemene ofte løses, selv om det tar lang tid.

  • Frivillig på et lokalt dyrehjem. De fleste lybyråer vil være veldig takknemlige for din villighet til å være frivillig. Arbeidet involverer ting som å ta vare på hunder, finne mennesker som er villige til å adoptere og inspisere hjemmene til potensielle nye eiere. Frivillig arbeid er en fin måte å forstå fordeler og ulemper ved å adoptere en forlatt hund før du går videre til adopsjonsprosessen.
  • Lær mer om å adoptere en hund fra et ly.
Kjøp en Chocolate Labrador Step 18
Kjøp en Chocolate Labrador Step 18

Trinn 6. Unngå dyrebutikker og valpemøller

De fleste dyrebutikker selger valper hentet fra valpfabrikker, avlsanlegg som jobber med det primære målet å avle så mange hunder som mulig for å tjene penger. Dårlige avlsforhold og innavl kan få hunder som selges av begge parter til å lide av alvorlige sykdommer.

  • Besøk oppdretteren personlig, ikke bare stol på nettannonser. Mange valpemølleeiere later til å være avlsfamilier i reklame på internett, aviser og blader. Sørg for at du faktisk kjøper fra en anerkjent oppdretter.
  • Vær oppmerksom på selgere som tilbyr flere forskjellige raser og typer valper. Vær også forsiktig hvis du bare får vist en valp uten moren eller andre valper i nærheten. Ikke kjøp valper som oppbevares i kenneler eller kasser når de blir brakt for å vise deg.
  • Unngå fristelsen til å "redde" hunden fra valpemøllen ved å kjøpe den. Når du kjøper valper fra en valpemølle, gir du penger til industrien og oppfordrer produsenten til å fortsette i virksomheten.
  • Kontakt lokale myndigheter hvis du ser noen som holder en valp i dårlig stand.

Anbefalt: