3 måter å leke med kattunger

Innholdsfortegnelse:

3 måter å leke med kattunger
3 måter å leke med kattunger

Video: 3 måter å leke med kattunger

Video: 3 måter å leke med kattunger
Video: Tilda stil katt. Strikker hode og ører. MK. # hekling # tilda # leker hekling 2024, Kan
Anonim

Å leke med kattunger er en veldig viktig aktivitet. Han må spille for å trene og unngå kjedsomhet. Denne aktiviteten kan også hjelpe ham med å bygge et forhold til deg. Spill forskjellige typer spill med ham. Bruk en rekke morsomme leker også. Oppfordre kjæresten din til å leke forsiktig og motvirke ham fra å opptre slem som å bite. Sørg for at lekene deres er trygge. Ikke la dem leke med leker eller gjenstander som kan være farlige.

Steg

Metode 1 av 3: Lek med kattunger

Lek med en kattunge Trinn 1
Lek med en kattunge Trinn 1

Trinn 1. Bruk en bordtennisball

Du trenger ikke kjøpe mange dyre leker for å leke med dem. Ta noe rundt i huset, men sørg for at det fanger kattens oppmerksomhet. Kattunger vil elske å spille med en bordtennisball hvis de har en eller lignende.

Kast en bordtennisball mot veggen og la søtingen jage den. Bordtennisballen spretter veldig lett, så den kan bevege seg raskt. Dette vil garantert få kattungens oppmerksomhet

Lek med en kattunge Trinn 3
Lek med en kattunge Trinn 3

Trinn 2. Skjul dukken under teppet

Legg den lille dukken under teppet. Flytt dukken slik at kattungen tror det er en mus eller et annet dyr. Han tok tak i dukken og lekte med den.

  • For et enda mer økonomisk katteleker, lag baller av papirruller. Denne hjemmelagde katteleken vil lage en raslende lyd som appellerer til katter fordi den ligner lyden av små dyr i gresset. Dessuten vil en ufullstendig sfærisk form forhindre at denne papirballen ruller for langt på gulvet. Så kattunger vil ikke spille for langt og er lettere å overvåke.
  • Sørg for å bruke et gammelt teppe hvis kattens negler ikke er trimmet, da det kan skade teppet.
  • Ikke inviter ham til å spille dette spillet hvis du lar ham sove i sengen din. Denne typen aktivitet kan oppmuntre ham til å bite tærne mens du sover.
Lek med en kattunge Trinn 4
Lek med en kattunge Trinn 4

Trinn 3. La meowen leke med papirposen

Hvis markedet eller supermarkedet der du handler, pakker inn dagligvarer i papirposer, legg posene på gulvet. Det er mange kattunger som virkelig liker å leke i en pose som denne. Du kan sette et lite leketøy i eller ta på sidene med et leketøy også. Kattunger elsker å leke med små gjenstander som dette i en papirpose.

Du kan også plassere en papirpose mens du flytter båndet eller snoren for kattungen å leke med. Vanligvis vil den bruke en papirpose som et sted å gjemme seg før han hopper mot byttet

Lek med en kattunge Trinn 5
Lek med en kattunge Trinn 5

Trinn 4. Gi dukken til kattungen

Kattunger elsker å leke jakt. I naturen er dette spillet en slags øvelse før de er klare til å jakte på faktisk byttedyr som voksne. Kattunger blir også veldig glade hvis de har små dukker å kose med. Velg et leketøy som er stort nok til at kjæledyret ditt kan bære det i munnen.

  • Du kan kaste lekene for mjauen å leke med, for eksempel en bordtennisball. Imidlertid kan leker som dette også spilles uten din hjelp. Denne aktiviteten kan hindre ham i å kjede seg når du ikke er hjemme.
  • Leker kan fylles med favorittmaten hans, slik at han fortsetter å leke med lekene sine.
Lek med en kattunge Trinn 6
Lek med en kattunge Trinn 6

Trinn 5. Prøv forskjellige ting for å finne ut hva kjæledyret ditt liker og ikke liker

Hver kattunge har en annen type favorittleketøy. Hvis han ikke liker en slags leketøy, så får det være. Kjøp forskjellige typer leker og la ham velge.

Metode 2 av 3: Lær kattunger om ikke å være slem

Lek med en kattunge Trinn 7
Lek med en kattunge Trinn 7

Trinn 1. Rett forsiktig ut dårlige vaner

Kattunger forstår ikke grenser ennå. Når din mjau er et barn, kan hun tenke på deg som en kattunge også. Så de kan bite i hendene eller andre kroppsdeler når de spiller. Ikke skjell eller straffe ham når han oppfører seg slik. Dette kan gjøre dem nervøse. Rett vanen forsiktig.

  • Når han biter deg, sier du "nei" forsiktig. Deretter trekker du ut hånden.
  • Gi ham et leketøy som kan bli bitt.
Lek med en kattunge Trinn 8
Lek med en kattunge Trinn 8

Trinn 2. Ros gode vaner

I tillegg til å korrigere dårlige vaner, ros ham hvis han oppfører seg godt. Hvis han vanligvis biter beinet ditt når du går, men slutter å gjøre det, ros ham ved å si noe sånt som "Søt katt!". På samme måte, hvis han sitter på fanget ditt uten å bite eller klø klærne, klapp han og ros ham.

Lek med en kattunge Trinn 9
Lek med en kattunge Trinn 9

Trinn 3. Ignorer kattungen hvis han er slem

Hvis han fremdeles oppfører seg slem etter å ha blitt undervist, ikke bry deg om ham. Kattunger gjør vanligvis dette med vilje for å søke oppmerksomhet. Så for dem alle slags handlinger, gode eller dårlige, hvis det får din oppmerksomhet betyr at handlingen er god. Dermed er denne typen handlinger (uten oppmerksomhet) ofte effektive.

Lek med en kattunge Trinn 10
Lek med en kattunge Trinn 10

Trinn 4. Ikke la kattungen leke med hendene eller fingrene

Det er mange mennesker som spiller bryting med kjæledyrene sine eller lar de søte klø seg i hendene. Imidlertid får denne typen oppførsel kattungen til å tro at det han gjør er riktig. Så dette kan bli et større problem når han vokser opp senere.

Ikke legg hånden foran kattens ansikt når han leker. De kan ta det som en invitasjon til å bite eller klø deg i hånden

Metode 3 av 3: Holde kattungen trygg

Lek med en kattunge Trinn 11
Lek med en kattunge Trinn 11

Trinn 1. Oppbevar tauleker på et trygt sted når du ikke bruker dem

Denne typen leker selges i dyrebutikker og spesialsteder som selger dyreforsyninger. Disse lekene er veldig attraktive for kattunger, men ikke la dem leke uten tilsyn da de har små deler. Behold denne tingen når du ikke leker med den.

Lek med en kattunge Trinn 12
Lek med en kattunge Trinn 12

Trinn 2. Ikke legg papirposer på steder der folk ofte

Det er morsomt å se det kjære kjæledyret ditt leke med papirposer. La imidlertid ikke denne posen ligge på et sted hvor folk ofte passerer fordi de kan tråkkes på mens de spiller i den. Som med andre leker, bør du sette papirposen på et trygt sted når du ikke leker med katten.

Spill med en kattunge Trinn 13
Spill med en kattunge Trinn 13

Trinn 3. Pass på at katteleken ikke er for liten, så den ikke blir svelget

Kattunger kan svelge lekene sine ved et uhell mens de leker. Så ikke kjøp leker som er små nok til å svelge. Gi ham en dukke som er større enn munnen hans av sikkerhetshensyn.

Lek med en kattunge Trinn 14
Lek med en kattunge Trinn 14

Trinn 4. Ikke la batterilekene være uforsiktig

Batterileker er morsomme å leke med katter. Noen ganger vil du imidlertid la den ligge ute slik at søta din kan leke når du ikke er hjemme. Dessverre må denne typen leker oppbevares når du ikke er i nærheten. Katter kan ved et uhell fjerne batteriet og bite eller svelge det. Dette kan være veldig farlig.

Anbefalt: