Hvordan redde deg selv fra en giftig person (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan redde deg selv fra en giftig person (med bilder)
Hvordan redde deg selv fra en giftig person (med bilder)

Video: Hvordan redde deg selv fra en giftig person (med bilder)

Video: Hvordan redde deg selv fra en giftig person (med bilder)
Video: How I Stopped Daydreaming Addiction Explained in 3 Minutes (Maladaptive Daydreaming Recovery) 2024, April
Anonim

Susana hjertet ditt er i god form. Dagen din går veldig bra. Plutselig kjenner du all energien suges ut og ånden forsvinner. Hvorfor? Kanskje du bare møtte noen med en dårlig holdning, noen som ødela humøret ditt. Å lære å identifisere og unngå denne typen personligheter kan hjelpe deg med å forbli positiv. Lær hvordan du tar kontroll over livet ditt.

Steg

Del 1 av 3: Gjenkjenning av giftige mennesker

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 1
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 1

Trinn 1. Identifiser de grunnleggende egenskapene til en giftig person

Vi har alle hatt dårlige dager. Men når det gjelder en giftig person, kan denne tristheten være konstant. Hvis personen er negativ mer enn noen få dager i uken, kan det hende du har å gjøre med en giftig personlighet. Se etter egenskaper som indikerer en giftig personlighet, for eksempel følgende:

  • Nervøs energi
  • Sorg over tristhet
  • Fortsett å klage
  • Veldig avhengig av andre
  • Glad for å kritisere
  • Se på verden negativt eller kynisk
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 2
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 2

Trinn 2. Vær mer oppmerksom på energien til menneskene rundt deg

Hvis du har et varmt synspunkt, kan det noen ganger være vanskelig å identifisere de giftige menneskene i livet ditt. Men hvis du kan lære å gjenkjenne en persons energi, kan du lettere identifisere negativitet.

  • Har du noen gang gått inn i en butikk og blitt møtt av en ivrig butikkinnehaver? Det føles sikkert godt å gjøre deg enda mer villig til å komme tilbake. Å være rundt negative mennesker var som å gå inn i en butikk hvor stemningen var mørk, butikkinnehaveren ville knapt mumle ordet hei. Du kan føle det med en gang.
  • Vær oppmerksom på kroppsspråk og tonefall. Prøv å ta hensyn til lyden som kommer ut, i stedet for bare ordene som blir sagt. Du kan finne ut hvordan det virkelig føles fra alt dette. Hvordan er samtalepartneren koblet til deg? Hva tenkte han på da de snakket?
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 3
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 3

Trinn 3. Vær forsiktig med folk som alltid er sinte

Sinne, kjeft og negativ kritikk er virkelige tegn på en giftig personlighet. Sinne mennesker trenger vanligvis mye hjelp, men det betyr ikke at du må være villig til å være vent. Å være rundt mennesker som dette kan gjøre deg gretten også. Ikke la deg bli fanget av en slik negativitet.

  • Folk hvis stemmer ofte blir hevet, kan være gretten. Folk som har kontroll over følelsene sine, føler vanligvis ikke behov for å skrike.
  • Du må også være forsiktig med oppdemt sinne. Noen mennesker vil ikke si så mye, men de bruker dårlig kroppsspråk og holder det for hjertet. En slik person kan uttrykke sinne på uvanlige tider, når det virker upassende å være sint.
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 4
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 4

Trinn 4. Vær forsiktig med mennesker som har et negativt synspunkt

Kjenner du noen som alltid har den mørke siden av ting? Motgang elsker å få venner, så folk med denne typen personlighet ønsker ofte å finne venner som har det på samme måte og konkurrerer i denne prøven. De vil prøve å tiltrekke deg i negativitet.

  • Personer med negative synspunkter er ofte konkurransedyktige i sin elendighet, og prøver å være den mest elendige personen som er mulig. Slike mennesker ser ofte på andres feil som alvorlige feil, og er vanskelige å tilgi.
  • Vær forsiktig med folk som alltid snakker om sine feil og sorger, noen ganger til og med muntert. Alle som kritiserer andres fiaskoer, eller fremstår som altfor kyniske, kan ha en giftig personlighet som denne.
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 5
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 5

Trinn 5. Vær forsiktig med folk som alltid leter etter oppmerksomhet

Folk som ikke tror på seg selv, klarer ikke å tro på seg selv og stoler ofte på at andre får det. De vil ha oppmerksomheten din og bør være sentrum for alt. Dette behovet for oppmerksomhet er konstant og kan slite deg ut.

  • Ta en titt på Facebook og andre sosiale nettverk for disse personlighetstrekkene. En skjult tendens til å skryte og legge ut for ofte kan være et tegn på denne giftige personligheten.
  • Disse menneskene prøver ofte å overstråle alle rundt seg, eller alltid snu samtalen tilbake til temaet om dem.
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 6
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 6

Trinn 6. Vær forsiktig med folk som liker å sladre

Sladder er gjort av misunnelse, ikke av bekymring for andre mennesker. Og i noen tilfeller kan sladder være morsomt og få deg til å føle deg nær menneskene du sladrer med, så det er vanskelig å unngå det også. Hvis du noen gang har vært i humør for sladder, er du ikke den eneste.

Sladderne sammenligner seg alltid med andre, og dette er en sikker måte å forberede deg på en skuffelse og fiasko. Ikke bekymre deg for mye om andre mennesker, bare ta vare på deg selv

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 7
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 7

Trinn 7. Vær forsiktig med at folk prøver å skremme andre

For slike mennesker er alt skummelt. Denne personens bekymring for verden kan være smittsom. Frykt gir slike mennesker en følelse av sikkerhet og kommunikasjon at frykt gir dem en følelse av hensikt. Du. Det er ikke bra for humøret ditt.

Vær forsiktig med negative mennesker som alltid finner den mørke siden av ting. Hvis du vil diskutere din kommende ferie for å bli hyggelig, vil denne personen diskutere de dødelige sykdommene som kan fanges på et fly, og farene som lurer mens du reiser

Del 2 av 3: Håndtering av giftige mennesker

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 8
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 8

Trinn 1. Ta en titt på menneskene i miljøet ditt

Utløser disse menneskene deg til å være ditt beste jeg? Eller er du trukket inn i dens negativitet? Ved å bruke kriteriene som ble diskutert i forrige seksjon, kan du prøve å lage en liste over de mest sannsynlige giftige forholdene i livet ditt, og komme med en spesifikk og detaljert plan for å håndtere dem. Tenk på forholdet til:

  • Ditt par
  • Din tidligere ektefelle
  • Venn
  • Familie
  • Jobb kollega
  • Nabo
  • Kontakt
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 9
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 9

Trinn 2. Prøv å godta folk som de er

En giftig personlighet kan bare føle seg dårlig hvis den påvirker deg negativt. Du kan få venner med sinte mennesker. Du kan få venner med negative mennesker. Ikke at det er noe galt med dem. Godta folk for hvem de er og ikke la dem påvirke deg.

  • Godta deg selv som du er også. Hvis du er en positiv person, er det ikke sikkert du kan klare deg med negative mennesker. Men det betyr ikke at du er en dårlig person. Du trenger bare å vite hva som er sunt for deg selv.
  • Negative følelser har en tidsbegrensning. Denne negative følelsen vil ikke vare fordi den vil ta slutt. Du trenger ikke å bære negativiteten du får av å møte noen når møtet er over.
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 10
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 10

Trinn 3. Prøv å føle empati

Hvis noen vil dele sin angst, tilbakeviser de negative ordene deres. For eksempel, hvis personen insisterer på at den nye jobben din vil mislykkes, spør ham: "Hva om du ikke gjør det?" Prøv å hjelpe dem med å se mulighetene dine i stedet for bare negativitet.

Ikke prøv å forandre andre mennesker. Husk at du ikke kan forandre andre mennesker, du kan bare forandre deg selv. Derfor må du ikke bekymre deg for å føle ansvar for den andre personen eller synes synd på ham eller henne. Du kan bare hjelpe negative mennesker når du ikke lenger er påvirket av dem

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 11
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 11

Trinn 4. Prøv å lære å ikke være oppmerksom

Hvis du ikke liker noens ord, kan du prøve å slutte å være oppmerksom på dem. Du kan bare ta hensyn til de positive og konstruktive delene av samtalen og begynne å dagdrømme når personen begynner å snakke om ting på en negativ måte.

  • Prøv å være støttende og positiv i samtalen. Hvis vennen din ikke kan slutte å snakke om hvordan "jobben min er dårlig og jeg hater den så mye," ikke gå inn på det. Prøv å si: "Du har i det minste lunsj." Dermed skaper du avstand mellom deg. Hvis du viser at du ikke er villig til å snakke om et emne i et negativt lys som dette, kan det bli mindre diskusjon om negative ting.
  • Bruk små advarsler for å minne deg selv på å være selektiv når du lytter. Du kan trekke i håret, begrave neglene i håndflatene, rykke i håndleddene eller trykke på knærne. Minn kroppen din på at negativitet angriper deg og at du må unngå det.
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 12
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 12

Trinn 5. Bytt emne

Hvis du ikke liker det noen sier, bytt emne. Hvis du oppdager noe negativt, kan du prøve å begynne å snakke om noe annet. Når noen prøver å styre samtalen i en negativ retning, finn noe annet å snakke om. Hvis vennen din vil si: "Jobben min suger og sjefen min suger", kan du prøve å bytte emne. Si: "Ja. I det minste er fotball morsomt. Hvilken kamp så du på forrige søndag?"

  • Hvis noen leter etter noen å klandre for et problem, kan du prøve å være rolig. Prøv å fokusere på å finne løsninger på problemer og se etter den positive siden, i stedet for å dvele ved negativiteten.
  • Med hidsige mennesker, prøv å alltid oppgi fakta. Vis hva du skal gjøre for å fikse problemet. Hvis de blir stadig mer sinte, hold deg borte fra dem og gi dem plass til å kjøle seg ned.
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 13
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 13

Trinn 6. Begynn å minimere interaksjonen din med giftige mennesker

Hvis du har det vanskelig å håndtere negativiteten disse menneskene bringer inn i livet ditt, kan det være på tide å begrense interaksjonen din med dem betydelig. Du kan ikke endre den andre personens holdning, men du kan prøve å ikke forholde deg til ham i det hele tatt.

  • Hvis du ofte er den som starter interaksjoner med denne personen, stopp. Hvis denne personen slutter å kontakte deg, ta det som et tegn på at forholdet ditt ikke er verdt det i hans øyne.
  • Hvis noen spør deg om noe er galt, kan du prøve å være ærlig med dem. Si: "Jeg har det vanskelig å håndtere negativiteten din. Du er konstant negativ, og jeg liker ikke hvordan det får meg til å føle meg. Jeg liker deg, men jeg tror vi burde ses sjeldnere."
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 14
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 14

Trinn 7. Avslutt et giftig forhold

Hvis noen påvirker din psykiske helse og velvære gjennom negativiteten, avslutt forholdet ditt med dem. Ikke se ham igjen hvis han ikke kan være positiv rundt deg.

Ikke prøv å bruke ultimatum med hensyn til en persons personlighet. Å fortelle noen: "Vi kan være venner hvis du ikke er negativ" er som å fortelle ham at du vil være venn med ham hvis han ikke var ham. Hvis endring ikke er mulig, godta det. Prøv å være ærlig med deg selv

Del 3 av 3: Redde deg selv

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 15
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 15

Trinn 1. Tenk på dine behov og ønsker

Hva er viktigst for deg? Hva vil du ha fra livet? Vet hva du liker og ikke liker, og prøv å finne ut hva slags selv jeg vil være i fremtiden. Lytt til hva andre mennesker har å si, men minn deg selv på at du er den endelige beslutningstakeren. Du er presidenten i ditt eget liv.

Skriv kortsiktige og langsiktige planer på papir. Fest dette papiret på veggen slik at du hele tiden blir påminnet og alltid kan fokusere. Det kan også hjelpe deg når det er tøft og du føler trang til å falle i gamle negative vaner

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 16
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 16

Trinn 2. Ta dine egne beslutninger

Mange mennesker går gjennom livet og sier: "Foreldrene mine ville at jeg skulle gjøre X, så jeg gjorde X" eller "Partneren min ville at jeg skulle gå til by X, så vi dro til by X." Vil du at livet ditt skal styres av noen andre? Prøv å ta en beslutning, enten det er bra eller dårlig, og leve livet med konsekvensene.

Ikke la andre mennesker eller deres meninger være årsaken til deg. Ved å si, "Jeg ville være glad hvis X var annerledes!" er som å si: "Jeg har ingen kontroll over mitt eget liv." Det er sant, noen ganger må du gå på kompromiss med dine nærmeste. Men ikke la kompromisser alltid være din livsstil

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 17
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 17

Trinn 3. Velg likesinnede mennesker å fylle livet ditt med

Du vil vel ikke henge med mennesker du ikke liker? Omgiv deg med mennesker som kan hjelpe deg med å oppnå en sunn kropp og sjel. Se etter mennesker som er optimistiske, lidenskapelige og glade.

  • Jo mer tid du bruker med disse menneskene, desto lykkeligere og lykkeligere blir du. Deres sunne og positive holdning kan hjelpe deg med å få et godt liv.
  • Prøv å vurdere om du trenger å gjøre en stor endring i livet ditt. Flytt til en ny by, eller bytt jobb hvis du er omgitt av negative mennesker på ditt gamle kontor. Avslutt forholdet og start et nytt forhold til personen som bygde deg opp, i stedet for å bringe deg ned.
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 18
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 18

Trinn 4. Prøv å være positiv uansett hvor du er

Bruk de inspirerende eksemplene på de mer positive menneskene i livet ditt for å veilede deg bort fra giftige mennesker. Prøv å være en mer optimistisk person ved å se det gode i andre mennesker og rose det gode i den personen. Prøv å holde deg spent. Godta og gi komplimenter takknemlig, hold øyekontakt med dem og smil.

Redd deg selv fratige mennesker Trinn 19
Redd deg selv fratige mennesker Trinn 19

Trinn 5. Gjør avslapning til en prioritet i livet

Hvis du stadig kjemper mot negativiteten til de rundt deg, må du forplikte deg til å bekjempe stresset som skaper. Finn noe som beroliger og balanserer deg selv, og gjør dette når du trenger det, slik at du kan få energien tilbake. Noen av teknikkene som vanligvis brukes for å håndtere stress er:

  • Meditasjon
  • Yoga
  • Klatring på en høyde eller et fjell
  • Kampsport

Tips

  • Finn en ting på en dag å være takknemlig for.
  • Prøv å bruke så lite tid som mulig med negative mennesker. Selv om du for eksempel bare trenger å bruke fem minutter på en dag, betyr det at din positive og produktive tid reduseres med fem minutter.
  • Ikke vær redd for at folk vil tro at du er usosial hvis du vil holde deg borte fra visse mennesker. Du må være den viktigste personen i livet ditt. Du vet hva som er best for deg selv.
  • Bruk en liten, søt fotoramme til å vise en enkel lapp som sier Alltid takknemlig, og legg den et sted du går forbi og ser den ofte.
  • Tving deg selv til å analysere eksisterende forhold til det blir en vane du ikke kan la være å gjøre. Du vil finne at dette fjerner negativiteten fra tankene dine som erstattes med mer harmoniske, lykkelige og produktive tanker.

Advarsel

  • Sørg for at du har ivaretatt dine grunnleggende sosiale behov. Sett alltid grenser slik at denne persons sykdom ikke forstyrrer ditt liv og lykke.
  • Noen ganger viser mennesker med psykiske lidelser eller som har blitt skadet av giftige mennesker disse tegnene. Hvis de plager deg, ikke tenk på det lenger, hold deg unna dem fordi du ikke fortjener å bli såret. Men hvis de bare klager eller er altfor emosjonelle, men ikke betyr å skade deg, kan du prøve å hjelpe dem, for når problemet er over, er denne personen ikke lenger giftig og er morsom igjen.
  • Hvis du bestemmer deg for å hjelpe dem, husk at du ikke er ansvarlig for å fikse dem. Du hjelper dem bare til å komme seg gjennom den tøffe tiden. Dette er også valgfritt, bare hvis du kan håndtere det og forholdet ditt er sunt og personen ikke skader deg.
  • Noen lidelser som narsissistisk, antisosial, borderline personlighetsforstyrrelse og histrionisk personlighetsforstyrrelse er personlighetsforstyrrelser. Disse fire lidelsene er vanskelige for profesjonelle terapeuter å behandle, og disse fire personlighetene har en tendens til å være giftige og ofte skade andre. Det er ikke tilrådelig å hjelpe mennesker med denne lidelsen, spesielt hvis personen nekter å søke hjelp.

Anbefalt: