4 måter å håndtere gjester med lengre opphold eller overopphold

Innholdsfortegnelse:

4 måter å håndtere gjester med lengre opphold eller overopphold
4 måter å håndtere gjester med lengre opphold eller overopphold

Video: 4 måter å håndtere gjester med lengre opphold eller overopphold

Video: 4 måter å håndtere gjester med lengre opphold eller overopphold
Video: Hvordan bygge et minihus / anneks + Nyttige tips 2024, Kan
Anonim

Det er ikke lett å være en god vert for en uvitende gjest. er du enig? Har du noen gang hatt en gjest som forlenget oppholdet eller besøket hjemme uten seremoni? Selv om du kanskje ikke har noe imot det i begynnelsen, vil denne tilstanden definitivt tømme tålmodigheten din over tid. Hvis du opplever en slik situasjon, ikke nøl med å minne dem på når besøket er over. For gjester som er uvitende og behandler hjemmet ditt som et hotell for dem, må du noen ganger ta ting litt mer ekstremt. Fortsett å lese denne artikkelen for fulle tips!

Steg

Metode 1 av 4: Sette grenser og beholde fornuft

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 1
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 1

Trinn 1. Oppgi sluttiden for arrangementet på invitasjonen

Bedre å forhindre før kur, ikke sant? Sørg derfor for at du angir start- og sluttidene for arrangementet så tydelig som mulig for alle hendelser som lar deg sende invitasjoner. Du har i det minste en god grunn til å be dem om å gå når den tid kommer.

  • For en mer formell begivenhet, prøv å sende en skriftlig invitasjon og oppgi tiden der.
  • Fortell dem at oppholdet er i ferd med å slutte. Implisitt kan du minne dem på ved å si: "Wow, jeg kan ikke tro det, det er mandag snart" eller "Synd at du må reise hjem i morgen".
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 2
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 2

Trinn 2. Utvikle en detaljert tidsplan

Hvis de kommer for en ferie hjemme hos deg, må du sørge for å lage en grov tidsplan for aktivitetene du vil gjøre med dem. viktigst av alt, sørg for at timeplanen har en klar avslutning for å minne dem om at ferieperioden er over.

Hvis du arrangerer en fest, er sjansen stor for at du ikke får tid til å sette sammen en slik tidsplan. Derfor er det nok å formidle en kort setning som indikerer at arrangementet er over, for eksempel "Vår fest i kveld er over, vi sees på andre arrangementer, ok?"

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 3
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 3

Trinn 3. Ta deg alltid tid til å glede deg selv

Uansett gjestets besøk eller opphold, sørg for at du alltid tar deg tid til å slappe av i ditt eget hjem. Kommuniser planen til gjestene dine på forhånd og legg vekt på når du må legge deg og våkne slik at de ikke forstyrrer søvnen din.

  • Forklar også de delene av huset som de ikke får komme inn. Du vil sikkert ikke at ditt private bad skal komme inn av fremmede, ikke sant?
  • Hvis du virkelig føler deg nede, kan du prøve å kjøpe kinobilletter eller lignende underholdningsbilletter til dine gjester. Fortell dem ærlig at du vil tilbringe litt tid alene hjemme, selv om det bare er en liten stund.
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 4
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 4

Trinn 4. Ikke la plikten til å være en god vert gjøre deg ukomfortabel

Forstå at du bare må være en dårlig vert for dårlige gjester! Å være en god vert krever imidlertid ikke nødvendigvis at du alltid rengjør soverommene eller vasker klærne. Gjør det derfor klart for gjestene at du absolutt ikke har noe ønske om å senke levestandarden bare for å tilfredsstille deres ønsker.

Metode 2 av 4: Minn dem høflig

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 5
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 5

Trinn 1. Be dem om å gjøre en aktivitet sammen

For eksempel kan du ta dem med på en tur til kjøpesenteret eller bare ta en ettermiddagstur rundt komplekset. Gi inntrykk av at det er "deres siste aktivitet før du forlater huset ditt." Husk at det vanskeligste du må gjøre er å få dem ut av huset; når de er ute, kan du i det minste bare føre dem til bilen (eller til en taxi, hvis du bestilte en på forhånd) i stedet for å få dem tilbake til huset ditt.

  • Hvis du skal ha en fest, må du passe på at det ikke blir igjen noen gjester i huset ditt. Det nytter ikke å sparke en gjest ut hvis du lar to eller tre andre gjester monopolisere kjøkkenet ditt, ikke sant?
  • Sørg for at alle gjestene har tatt med eiendelene sine. Hvis planen din er å forhindre at de kommer tilbake til huset, må du sørge for at de kommer seg ut av huset med alle eiendelene sine.
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 6
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 6

Trinn 2. Gjør kjedelige aktiviteter

Tro meg, denne metoden - selv om den kan virke veldig implisitt - er faktisk ganske effektiv til å avvise en uforskammet gjest. For eksempel, endre aktiviteten til å spille videospill til å spille konvensjonelle spill, eller endre aktiviteten til å chatte mens du drikker alkohol til å bade katten. De fleste gjestene vil velge å forlate stedet for å gjøre noe de ikke vil gjøre.

  • Denne taktikken er faktisk mer effektiv for festgjester; Imidlertid vil selv lengre oppholdsgjester dra hvis de ikke lenger føler seg komfortable eller underholdt i hjemmet ditt.
  • Sørg for at de vet at de når som helst kan forlate hjemmet ditt. Med andre ord, ikke få dem til å føle seg forpliktet til å gjøre tingene du ber dem om.
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 7
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 7

Trinn 3. Bruk implisitt kroppsspråk

For eksempel, oppfør deg som om du er veldig opptatt eller engstelig. Hvis det er hans siste dag for å besøke eller overnatte, må du handle deretter. Pakk gjestenes eiendeler og flytt samtalestedet fra stuen til utgangen.

  • Vurder å legge sengen eller sette rommet tilbake til hvordan det var før de kom.
  • Gjør deg selv utilgjengelig på slutten av besøket. For eksempel, opptatt deg selv med kontorarbeid eller husarbeid, slik at du ikke lenger kan følge ham med å gjøre mange ting.
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 8
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 8

Trinn 4. Handle som om du må gå

Du kan gi en rekke årsaker, for eksempel "Jeg må gå, hit" eller "Bestemor min er på sykehuset". Stol på meg, bare veldig frekke gjester insisterer fortsatt på å bli, selv om verten hevder å være opptatt eller har en nødssituasjon. I tillegg kan du også opptre som om det er andre gjester som kommer og må bo på rommet sitt.

Vær forsiktig så du ikke avslører løgnene dine. Bedre sørg for at du virkelig går et annet sted. Men hvis du allerede har fortalt en løgn som "Bestemor min er på sykehuset", må du i det minste sørge for at bestemoren din kjenner løgnen og at gjesten din ikke jobber i det medisinske feltet

Metode 3 av 4: Påminn dem live

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 9
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 9

Trinn 1. Fortell en historie om en "dårlig gjest"

Denne metoden er ikke en "myk måte" for å drive gjestene dine bort; Derfor bør du vurdere å gjøre det før gjesten faktisk forlenger oppholdet, slik at de vet hvilke grenser du har satt på forhånd. Hvis de insisterer på å bli værende, si noe sånt som: "Wow, du begynner å opptre som gjesten jeg nettopp fortalte deg om, ikke sant?" For å få dem til å innse at besøket deres virkelig er over.

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 10
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 10

Trinn 2. Be vennene dine om hjelp

Ta om mulig hjelp av vennen din for å lede den irriterende gjesten til utgangen. Inviter din beste venn til huset når gjesten må gå, og få dem til å forlate huset ditt sammen. La ham hele tiden gi signaler som betyr "det er på tide å gå"; hvem vet, vennen din kan være et godt eksempel for gjesten.

  • Hvis gjesten er gjest på festen din, kan du prøve å be en venn om å hjelpe ham med å kjøre ham hjem. På den måten vil han ikke ha noe annet valg enn å gå hjem med vennen din når den tid kommer.
  • Innse at vennen din må forlate huset ditt også. Ikke ansett noen til å være et eksempel, men "stopp" dem fra å gå ut ved å stadig snakke med dem, ellers vil din innsats ikke lønne seg i det lange løp.
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 11
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 11

Trinn 3. Hjelp dem med å finne et sted å bo

For gjester som bor og synes det er forstyrrende for livet ditt, kan du tilby dem å finne et hotell. Hvis de kommer til festen din og ikke tror det virkelig er over, kan du prøve å be dem gå til et mer passende sted, for eksempel en nærliggende bar eller kafé.

Det er ikke nødvendig å føle ansvar. Oppfør deg som verten som dessverre måtte avslutte showet, men ikke unnskyld for det. Ikke betal taxiprisen eller hotellrommet. Bare fortell dem bestemt at de må forlate huset ditt

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 12
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 12

Trinn 4. Pakk tingene sine

Som en god vert må du selvfølgelig eskortere alle gjestene til gjerdet, ikke sant? For å bekrefte overfor gjestene at tiden er inne, pakk alle eiendelene og plasser dem på døren. Etter det kan du stille dem spørsmål angående hjemkomsten, for eksempel “Er det noe igjen?” Dette burde være nok til å forklare at deres besøkstid er ute.

For gjestene på festen din, prøv å tilby en siste drink eller et stykke kake. Etter det, pakk inn den resterende kaken eller drikken og gi den til å ta med hjem

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 13
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 13

Trinn 5. Gi dem lekser

Hvis gjestene dine har bodd for lenge, må du la dem få vite at de må hjelpe deg med husarbeid. Be dem for eksempel vaske klær, rense skitne oppvasker og rydde opp i sine egne rom. Du får i det minste gratis hjelp fra dem, ikke sant? Mest sannsynlig vil de føle seg motvillige til å bli lenger hvis de har begynt å bli belastet med lekser.

Metode 4 av 4: Å være en dårlig vert

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 14
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 14

Trinn 1. Ignorer gjestene dine

Slutt å sosialisere med ham; om nødvendig ignorer dens eksistens. Å svare på frekkhet med lignende frekkhet er det siste trinnet du kan prøve. Hvis du klarer å få dem til å føle seg verdsatt eller akseptert, bør de ikke nøle med å gå ut av huset ditt. Dessverre har noen mennesker en tendens til å være mindre følsomme for å fange opp disse signalene.

Få dem til å føle seg ukomfortable. Mange gjester nøler ikke med å monopolisere vertens TV. Ikke la dem gjøre det! I stedet oppfører du deg som om TV -en din er nede og sier at du ikke kan ta vare på middagen. Slutt å være vert og behandle dem som noen som leier et rom i huset ditt

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 15
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 15

Trinn 2. Gjør ting de ikke liker

Hvis gjestene dine har bodd for lenge, kan du gjøre ting som irriterer dem. Spill for eksempel ubehagelig musikk så høyt som mulig, fortsett å gjenta gamle litterære dikt, ikke erstatt kjedelige TV -programmer, etc. Husk at de mest sannsynlig ikke vil forlate fordi huset ditt er for behagelig å bo i. Sørg derfor for at du får dem til å ombestemme seg!

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 16
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 16

Trinn 3. Inviter menneskene nærmest deg til huset

Hvis forholdet til gjestene dine ikke er veldig nært, kan du prøve å invitere andre mennesker hjem til deg. Etter det, gi personen din fulle oppmerksomhet og ignorere gjesten din. Med andre ord, få gjestene dine til å føle seg dårlige for å avbryte dine intime øyeblikk med dine nærmeste. Forhåpentligvis vil de legge merke til uhøfligheten etterpå, be om unnskyldning og forlate huset ditt med en gang.

For gjester som har bodd i flere dager, må du fortelle vennen din at de må bo hjemme og bruke rommet sitt. Oppfør deg som om du har gjort det lenge, slik at gjestene dine ikke har noe annet valg enn å forlate hjemmet ditt

Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 17
Håndter husgjester som holder seg for lenge Trinn 17

Trinn 4. Forvis dem fra hjemmet ditt

Husk at dette er det siste trinnet du bare bør ta hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer! Hvis gjestene dine virkelig er onde, er det eneste du kan gjøre å fjerne dem ved å si: "Du må gå nå." På dette tidspunktet bør du fortelle - i stedet for å be - dem om å forlate huset ditt. Slå av soverommet lyser dem, pakk sammen møblene de har brukt, og få dem til å bli lenger hjemme.

Tips

  • Behandle dem så godt du kan. Selv om deres holdning er irriterende, bør du fortsatt legge igjen et positivt minne som en vert i tankene deres.
  • Vurder om mulig gjester som har potensial til å forårsake problemer på forhånd.
  • Legg vekt på hva mat/drikke kan - og ikke kan - inntas av gjestene.
  • Behandle gjestene dine godt under oppholdet. Hvis du synes de burde dra hjem, gjør det motsatte; for eksempel, ikke vask håndklærne eller lag sengen.

Advarsel

  • Hvis du skal ha en fest, vær oppmerksom på at tilstedeværelsen av alkohol kan gjøre gjestene dine mer komfortable og mindre sannsynlige å dra.
  • Vær forberedt på å godta deres hjertesorg.

Anbefalt: