Hvordan omvende seg i henhold til Bibelen: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan omvende seg i henhold til Bibelen: 13 trinn
Hvordan omvende seg i henhold til Bibelen: 13 trinn

Video: Hvordan omvende seg i henhold til Bibelen: 13 trinn

Video: Hvordan omvende seg i henhold til Bibelen: 13 trinn
Video: Robust Avretting Inne 5 60mm - Avretting av gulv på bad med fall 2024, Kan
Anonim

I Bibelen står det skrevet Guds ord: "… nå forkynner Gud for mennesker overalt at de skal omvende seg" (Apostlenes gjerninger 17:30). Omvendelse er en måte å gjenopprette et forhold til Gud.

"Derfor våkne og omvende deg, for at dine synder kan bli utslettet, slik at Herren kan gi dispensasjon" (Apostlenes gjerninger 3: 19-20).

Omvendelse (metanoeo på gresk) er en måte å oppleve metamorfose på i våre liv. Når en larve lager en kokong, skjer det et mirakel som gjør den til en sommerfugl. Det samme gjelder for mennesker: miraklet du vil oppleve som følge av omvendelse, blir en ny skapelse (2. Korinter 5:17).

Steg

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 1
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 1

Trinn 1. Lytt til døperen Johannes første forkynnelse:

"Omvend deg for Himmeriket er nær!" (Matteus 3: 2). Jesus (Matteus 4:17, Markus 1:15) sendte sine 12 apostler for å fortsette frelsesarbeidet ved å forkynne at folk må omvende seg (Markus 6:12), og dette ble bekreftet av Peter etter pinsedagen (Apostlenes gjerninger 2:38)).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 2
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 2

Trinn 2. Forstå den sanne betydningen av anger

I følge den opprinnelige greske teksten i Bibelen betyr omvendelse i Det nye testamente å endre tankegangen, ikke bare angre på feil i moderne ikke-bibelsk forstand. Klikk for å finne den virkelige meningen.

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 3
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 3

Trinn 3. Endre

Omvendelse betyr å bytte fra den gamle til den nye mannen. Jesus sa til disiplene sine: "Hvis noen vil følge meg, må han fornekte seg selv og ta korset sitt og følge meg" (Matteus 16:24).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 4
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 4

Trinn 4. Styrke troen ved å angre

Jesus sa: "Tiden er oppfylt; Guds rike er nær. Omvend deg og tro på evangeliet!" (Markus 1:15).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 5
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 5

Trinn 5. Innrøm at du er en synder

Uansett alder eller god eller dårlig, vet at ingen mennesker fortjener Guds ære. I likhet med historien om Job i Det gamle testamente, har vi alle gått vill og må innrømme våre feil. "For alle har syndet og mangler Guds herlighet" (Romerne 3:23).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 6
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 6

Trinn 6. Omvend deg fra synd for Gud

Angre er det første skrittet mot omvendelse (å bestemme seg for å leve i henhold til Guds ord) for ikke å oppleve skuffelse i fremtiden. "For Guds forsettlige sorg frembringer omvendelse som bringer frelse og ikke angrer, men verdslig sorg frembringer døden" (2 Kor 7:10). En av betingelsene for omvendelse er å forlate et syndig liv.

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 7
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 7

Trinn 7. Vær ydmyk

For å omvende deg må du innrømme at du har brutt Guds bud. "Gud motsetter de stolte, men nåder de ydmyke" (Jakob 4: 6).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 8
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 8

Trinn 8. Vær proaktiv, ikke passiv

"Og når du roper og kommer for å be til meg, vil jeg høre deg; hvis du søker Meg, vil du finne meg; hvis du spør meg av hele ditt hjerte, vil jeg gi deg å finne meg" (Jeremia 29:12 –19). 14).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 9
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 9

Trinn 9. Forvent å motta belønninger som et resultat av anger

"Men nå lengtet de etter et bedre hjemland, et himmelsk. Derfor skammer Gud seg ikke over å bli kalt deres Gud, for han har forberedt en by for dem" (Hebreerne 11: 6).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 10
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 10

Trinn 10. Forbered deg på å motta dåp

Dåp er en konkret handling som viser at en person er klar til å høre Guds ord og adlyde det. "De som mottok hans ord, ble døpt" (Apostlenes gjerninger 2:41). "Alle menneskene som hørte hans ord, inkludert skatteoppkreverne, anerkjente Guds rettferdighet fordi de var blitt døpt av Johannes. Men fariseerne og de skriftlærde avviste Guds hensikt med dem, fordi de ikke ønsket å bli døpt. Av Johannes" (Lukas 7: 29-30).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 11
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 11

Trinn 11. Spør, søk og bank

Dette er det vi må gjøre fordi det er Guds vilje. Du utfører allerede Guds ord hvis du omvender deg i henhold til Jesu ord, spesielt hvis du alltid ber om Den hellige ånds veiledning. "Derfor sier jeg til dere: Spør, og det skal bli gitt dere; søk og dere skal finne; bank på og døren vil bli åpnet for dere. For hver den som ber, mottar, og alle som søker finner og alle som banker på, for ham døren åpnes. Hvilken far til deg, hvis hans sønn ber om en fisk fra ham, vil gi sønnen en slange i stedet for en fisk? Eller, hvis han ber om et egg, vil han gi ham en skorpion? Så hvis du er onde, du vet hvordan du skal gi barn gode gaver. barna dine, hvor mye mindre din Far i himmelen! Han vil gi Den Hellige Ånd til dem som ber ham "(Lukas 11: 9-13).

Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 12
Omvend deg i henhold til Bibelen Trinn 12

Trinn 12. Søk Gud ubønnhørlig til han aksepterer din anger

Jesu disipler visste at Gud hadde godtatt konverteringen til Cornelius og hans familie og venner som var i stand til å snakke i tunger som de (Peter og hans venner) hadde. (Apostlenes gjerninger 11: 15-18., Apostlenes gjerninger 10: 44-46).

Lev livet til det fulle trinn 22
Lev livet til det fulle trinn 22

Trinn 13. Lev et liv i henhold til Jesu lære og eksempel

Etter at Gud har akseptert din anger, lever du alltid ydmykt, elsker hverandre i henhold til Jesu ord (Joh 13: 34-35), sprer evangeliet, helbreder syke (Matteus 10: 7-8) og holder hellighet (Matteus 5: 5).20).

Tips

  • Vær ydmyk, slik at du kan utføre alle trinnene ovenfor godt. Start med å innrømme at du ikke vet noe, men at Gud vet alt. (Ordspråkene 3: 5-10).
  • Folk som ikke tror på Gud, kan også be om hjelp. I følge Guds ord vil han at alle skal komme til ham for å omvende seg fordi han er klar til å hjelpe noen. "Kall til meg, så skal jeg svare deg og fortelle deg store og uforståelige ting, ting du ikke vet" (Jeremia 33: 3).
  • I stedet for å prøve å forstå hele Bibelen, trenger du bare å forandre og la Gud forandre deg. (Jesaja 55: 6-9).
  • Ikke gi opp! Les Bibelen hver dag slik at Gud vil utøse Den Hellige Ånd som svar på at han har godtatt din anger. (Apostlenes gjerninger 11: 15-18).
  • Religiøse meninger er ikke alltid i tråd med den bibelske meningen. Fokuser derfor på å studere Bibelen så godt du kan (Matteus 7: 9-13).
  • Å tro på evangeliet som forkynner Jesus eller det gode budskapet om Jesus, betyr å tro at Guds kraft kan forandre livet ditt på mirakuløse måter (Romerne 1:16, Apostlenes gjerninger 1: 8, 1. Korinter 2: 5).
  • I Romerne 10: 9 "For hvis du bekjenner med munnen at Jesus er Herre …", betyr "å tilstå" å si det samme eller være enig. Det sies at en person blir omvendt hvis han ignorerer sin egen forståelse og er enig i det Jesus sa. Klikk for å finne den opprinnelige betydningen av ordet "bekjenn"
  • Lær alt om Jesus og tro at han døde, sto opp fra de døde for å redde hele menneskeheten, og be deretter til den allmektige Gud om å omvende seg, for eksempel ved å si:

    "Fader Gud, jeg vil leve etter måten du viser meg på, men jeg trenger din hjelp. Far, gi meg hjelperen du lovte å frigjøre meg fra tidligere synder som gjorde meg som støv (Matteus 3: 11-12) og gi meg et nytt liv. Jeg er veldig takknemlig for all din godhet. Tilgi syndene mine og fri meg fra straff, slik at jeg kan starte et nytt liv. Takk for at jeg kan oppleve din godhet slik du lovet, slik at jeg kan motta Den hellige ånd i Jesu navn. Amen."

  • Lev hver dag og elsk hverandre. Fortell andre om Jesus Kristus som fungerer som en formidler mellom mennesket og Gud fordi han er Guds Sønn. Jesus Kristus er Herre og Frelser for dem som tror på ham, omvender seg, lever hans bud og er villige til å motta Den Hellige Ånd i henhold til Bibelen.

    Å følge Jesus betyr å delta på møter med medkristne, motta dåp i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn som et tegn på at du mottar nytt liv i Jesu navn, ber til Gud, opprettholder harmoni, leser Bibelen og viser Guds kjærlighet til andre ved å være snill, tilgi, forstå hverandre og elske hverandre blant de troende.

  • Ikke kast bort tid på å forklare for Gud at du har gjort noen andre urett og tigget om tilgivelse, slik at du kan ta igjen. Det er fortsatt mange muligheter for å forbedre relasjoner. (Luk 18: 9-14, 2 Kor 6: 2).

    Omvendelse er ikke en enveis interaksjon. Gud vil reagere på omvendelse på mirakuløse måter hvis du omvender deg av hele ditt hjerte

Advarsel

  • Omvendelse er ikke et alternativ. Jesus sa: "Nei! Jeg sier deg. Hvis du ikke omvender deg, vil du alle gå til grunne på denne måten" (Lukas 13: 3).
  • En person som sier at han har angret, men ikke ønsker å motta dåp i Den Hellige Ånd, har faktisk ikke angret fordi han er imot Guds plan. (Johannes 3: 5, Joh 6:63, Rom 8: 2, Rom 8: 9, 2 Kor 3: 6, Tit 3: 5).
  • De som bekjenner seg til å være etterfølgere av Kristus, er ikke nødvendigvis omvendte. Så tro på Gud, ikke på mennesker. (Jeremia 17: 5-11).
  • En person som sier at han har angret, men ikke ønsker å motta dåp i vann, har faktisk ikke angret fordi han er imot Guds plan. Å omvende seg betyr å godta Guds plan. (Lukas 7: 29-30).

Anbefalt: