Hvordan avle kanarifugler: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan avle kanarifugler: 10 trinn (med bilder)
Hvordan avle kanarifugler: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan avle kanarifugler: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan avle kanarifugler: 10 trinn (med bilder)
Video: How To: African Grey See Diff Male Vs Female #parrot_bliss #parrots #Africangrey 2024, Kan
Anonim

Kanariøyene er veldig vakre fugler å holde hjemme fordi de er enkle å ta vare på og relativt glade for å være alene. Imidlertid er en ting med kanarifugler at det ikke er så enkelt å avle dem. Avl av kanarifugler krever forhåndsplanlegging, spesialutstyr, spesiell mat og flaks. Det er viktig å avle disse fuglene på riktig måte, da du må sikre et stressfritt miljø slik at sjansene for å produsere kyllinger blir større. Hvis du planlegger å avle kanari, gjør det bare hvis du kan ta vare på kyllingene som ikke finner hjemmene sine.

Steg

Metode 1 av 2: Forberedelse av Kanariøyene for avl

Rase Kanariøyene Trinn 1
Rase Kanariøyene Trinn 1

Trinn 1. Kjøp avlsmateriell

I tillegg til det grunnleggende utstyret du allerede har for fuglene, trenger du et stort bur for kanarifuglene for å avle, et rede for hunkanariene å legge eggene i og hekkemateriale som hunnkanarene vil bruke til å bygge reiret. Du trenger også en lampe for å lyse opp coop hvis området ditt får mindre enn 14 timers lys hver dag.

  • Det er et spesielt avlsbur som gjør at kanarier og hanner kan venne seg til hverandre uten kontakt. Dette buret har en skillevegg i midten som kan fjernes når du er klar til å la kanariene hekke.
  • Reir for avl av kanarifugler er tilgjengelig i spesialforretninger for dyreutstyr. Hvis du kjøper et ferdig reir, må du også kjøpe hekkemateriale som valnøtten kan legge til det ferdige reiret.
Rase Kanariøyene Trinn 2
Rase Kanariøyene Trinn 2

Trinn 2. Skill kanarifuglene til det er tid for avl

Kanarifugler bør være plassert i sine egne bur, med mindre de aktivt avler. Mannlige kanarier har en tendens til å like å slåss, og en mannlig kanarifugl kan drepe en kanarifugl hvis hunkanaren ikke er klar til å avle. Imidlertid kan buret plasseres i samme rom.

Rase Kanariøyene Trinn 3
Rase Kanariøyene Trinn 3

Trinn 3. Se etter tegn på at kanarifuglene er i "tilstand", noe som betyr at de er klare til avl

Avl vises vanligvis om våren. Kanariøyene elsker å avle hvis temperaturen er rundt 21 grader Celsius og det er lys i 14 timer. Denne tilstanden kan gjøres innendørs for å oppmuntre til avl. Mannlige og kvinnelige kanarifugler oppfører seg annerledes når de er klare til å avle.

  • Mannlige kanarifugler kommer vanligvis inn i en tilstand som er klare til å avle før kanarifugler. Tegn på en mannlig kanarifugl som er klar til å avle, slipper vingene når den synger og kvitrer med en hes og høyere stemme. Mannlige kanarifugler danser også rundt buret og er mer beskyttende hvis andre kanarifugler er i nærheten.
  • Kvinnelige kanarifugler begynner ofte å rive papir, som om de forbereder et rede, hvis de er klare til å avle. Det mest betryggende tegn på beredskap er imidlertid når endetarmen hennes ser rød og hovent ut. Hankanaren hever også halen og ser ned når en annen kanarifugl er i nærheten.
Rase Kanariøyene Trinn 4
Rase Kanariøyene Trinn 4

Trinn 4. Plasser han- og hunnkanarier side om side, men ikke i samme bur

Plasser burene ved siden av hverandre, eller legg de to kanarifuglene i et spesielt avlsbur som har en skillelinje i midten. Dette vil gjøre det mulig for fuglene å bli vant til hverandre, og atferden vil indikere at de er klare til å avle.

Rase Kanariøyene Trinn 5
Rase Kanariøyene Trinn 5

Trinn 5. Legg til et rede ved siden av hunkanarifuglen i avlsburet

Hvis du bruker et stort bur i stedet for et avlsbur, plasserer du reiret i hunkanariens bur. Når kanarifuglen har lagt hekkemateriale til reiret, er dette et tegn på at hun er klar til å avle.

Rase Kanariøyene Trinn 6
Rase Kanariøyene Trinn 6

Trinn 6. Gi riktig mat

Den nestende kanarifuglen bør mates med et ordentlig kosthold bestående av forsterkede korn, myk mat og ekstra kalsium noen uker før avl til han er ferdig med å mate ungene sine. Det anbefales at valnøtter gir valnøttene det ekstra kalsiumet som trengs for å produsere sunne egg. Disse spesialmatene er tilgjengelige i dyrebutikker.

Metode 2 av 2: Avl av Kanariøyer

Rase Kanariøyene Trinn 7
Rase Kanariøyene Trinn 7

Trinn 1. Plasser kanarifuglene sammen når det er tegn på at de er klare til avl

Dette kan indikeres med et kyss mellom kanarifuglen og hunkanarien begynner å legge reirmateriale i reiret. Hvis begge kanarifuglene er klare til å avle, begynner han- og hunnkanarifuglene å "kysse" gjennom stengene i trådpartisjonen ved å berøre nebbet. Kysset kan oppstå umiddelbart eller flere dager etter at kanarifuglene er plassert side om side. Når de er klare til avl, kan du plassere begge kanarifuglene i samme bur.

Se opp for kamper. Hvis de to begynner å kjempe, må du skille dem umiddelbart og se etter tegn på at de fremdeles er klare til å avle. Avlsprosessen kan imidlertid være aggressiv, så sørg for at du ser på avl og ikke de vanlige kampene

Rase Kanariøyene Trinn 8
Rase Kanariøyene Trinn 8

Trinn 2. Se på avlsadferd

Det starter med den mannlige kanarifuglen som gjør ut med den kvinnelige kanarifuglen. Hvis hunkanaren er klar, vil hun huke seg, noe som indikerer hennes vilje. Den mannlige kanarifuglen vil ri den kvinnelige kanarifuglen.

Rase Kanariøyene Trinn 9
Rase Kanariøyene Trinn 9

Trinn 3. Se etter egg i reiret

Kvinnelige kanarifugler kan legge mellom 2-6 egg. Fuglen legger ett egg om dagen, vanligvis om morgenen. Kanarikyllinger tar vanligvis 14 dager å klekkes. Kyllingene klekkes uten hjelp.

Rase Kanariøyene Trinn 10
Rase Kanariøyene Trinn 10

Trinn 4. La ungene ligge hos hann- og hunnkanariene til de begynner å mate seg selv, vanligvis rundt 3 ukers alder

Først vil kanarifuglen alltid være sammen med barna, og faren vil ta med mat til moren. Deretter vil kanarifaren gradvis overta oppgaven med å mate ungene, for å sikre at barna får nok mat. Hvis kyllingene begynner å spise alene og fjærene vokser, betyr det at vingefjærene har utviklet seg nok til å fly, du kan ta dem ut og sette dem i sitt eget bur.

På dette stadiet bør du også skille foreldrene

Anbefalt: