3 måter å rengjøre sølvsmykker med eddik

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre sølvsmykker med eddik
3 måter å rengjøre sølvsmykker med eddik

Video: 3 måter å rengjøre sølvsmykker med eddik

Video: 3 måter å rengjøre sølvsmykker med eddik
Video: How to make your own classic swimsuit pattern? Step by step pattern making process. 2024, Kan
Anonim

Sølvsmykker er en veldig vakker samling og er egnet for bruk ved forskjellige anledninger. Imidlertid kan sølvsmykker oksidere, tynne og lett bli skitne. Skitne smykker blir lett glemt og hoper seg opp nederst på smykkeskrinet. Hvis du er ute etter en enkel måte å rengjøre sølvsmykker på, er eddik et ideelt valg. Det finnes en rekke rengjøringsprodukter som inneholder eddik og vil gjenopprette glansen i dine sølvsmykker.

Steg

Metode 1 av 3: Bløtlegging av smykker i eddik

Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 1
Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 1

Trinn 1. Bløtlegg smykkene i hvit eddik

Legg smykkene i et rent glasseske eller en annen egnet beholder. Tilsett hvit eddik til smykkene er helt nedsenket. Bløtlegg i 2 til 3 timer, avhengig av hvor skittent smykkene er. Skyll deretter smykkene og tørk dem.

Hvis smykket ikke er for skittent, kan du bare suge det i omtrent 15 minutter, og resultatet er ganske tilfredsstillende

Image
Image

Trinn 2. Tilsett natron for en grundigere rengjøring

Hell kopp hvit eddik i en ren beholder og tilsett to ss natron. Bløtlegg smykkene i løsningen og la det stå i 2 eller 3 timer. Etter det, skyll smykkene grundig under rennende vann. Vær forsiktig så du ikke lar smykket falle ned i vaskehullene og tørker med et rent håndkle.

Hvis du bruker en kjøkkenvask, anbefales det å la filteret ligge i dreneringshullet

Image
Image

Trinn 3. Bruk eddik, tea tree olje og natron

Ta en passende glassburk fra kjøkkenet. Plasser smykkene i bunnen av glasset. Hell eddiken i en krukke og en dråpe tea tree olje. Bløtlegg smykkene i løsningen over natten eller i 8 timer i løpet av dagen mens du er på jobb.

  • Hvis du ser smuss flyte i væsken, betyr det at løsningen fungerer godt.
  • Hvis vasken har et høytrykksvaskehode, bruk det for å skylle smykkene. Husk imidlertid å la silen stå i dreneringshullet på plass, og vær forsiktig så du ikke lar smykket gli ut av hendene.
Image
Image

Trinn 4. Gni smykkene med natron

Dekk hele overflaten av smykkene med natron, og skrubb deretter med en gammel tannbørste til den lyser igjen. Når det er rent, skyll og tørk smykkene.

Påføring av natron med en tannbørste på slutten av prosessen vil hjelpe til med å rense sprekker og andre vanskelig tilgjengelige områder

Metode 2 av 3: Rengjøring av tunge flekker

Image
Image

Trinn 1. Bekled en grunne panne med aluminiumsfolie

Den blanke siden av aluminiumsfolien skal vende opp. Du kan bruke hvilken som helst varmebestandig panne for å legge smykker som skal rengjøres. Etter å ha belegget pannen, plasser smykkene på overflaten og sørg for at hvert smykke er i kontakt med aluminiumsfolien.

Image
Image

Trinn 2. Tilsett varmt vann, natron og salt i pannen

Ta en mellomstor bolle og bland en kopp kokende vann, en spiseskje natron og en spiseskje salt. Hell blandingen i gryten som inneholder sølvsmykkene.

Image
Image

Trinn 3. Tilsett eddik i pannen

Hell et halvt glass eddik i kjelen. Ikke bekymre deg hvis du ser bobler som dannes på overflaten.

Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 8
Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 8

Trinn 4. Bløtlegg smykkene i løsningen i 10 minutter

Hvis du vil, kan du snu smykket med noen få minutters mellomrom for å sikre at hvert stykke er i kontakt med aluminiumsfolien som ligger i formen.

Image
Image

Trinn 5. Skyll smykkene

Skyll smykket med høytrykksvaskehodet. Vær forsiktig så du ikke slipper den ned i dreneringshullet. Tørk deretter med en ren klut og oppbevar på et trygt sted.

Metode 3 av 3: Bruk Pickle Solution til å fjerne flekker

Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 10
Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 10

Trinn 1. Bruk destillert vann til å lage en sylteagurk

Bløtleggingsprosessen i beiseløsningen vil rense sølvsmykkene fra oksidasjonslaget og andre rester som de som etterlates av sveiseprosessen. Det er viktig å bruke destillert vann fordi vann fra springen inneholder mineraler som kan reagere med eddikens surhet.

Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 11
Rengjør sølvsmykker med eddik Trinn 11

Trinn 2. Klargjør utstyret

Du trenger en beskyttelsesmaske, for eksempel en antipartikkelmaske og vernehansker. I tillegg trenger du også en gryte eller gryte som ikke brukes til matlaging. Det anbefales ikke å lage mat i en panne som allerede har blitt brukt til denne prosessen.

Image
Image

Trinn 3. Lag en sylteløsning fra ikke -giftig eddik

En god sylteløsning er laget av hvit eddik, salt og destillert vann. Bruk en teskje salt per en kopp destillert vann. Husk, hell eddiken i vannet og ikke omvendt.

Image
Image

Trinn 4. Varm opp sylteløsning

Varm pickle -løsningen til den er nesten kokende. Legg smykkene i pickle -løsningen og la det trekke til det ser renere ut.

Image
Image

Trinn 5. Skyll og tørk smykkene

Bruk tang for å fjerne smykkene fra gryten. Skyll deretter grundig og tørk med en ren klut.

Anbefalt: