4 måter å bli kvitt små støt i armhulen

Innholdsfortegnelse:

4 måter å bli kvitt små støt i armhulen
4 måter å bli kvitt små støt i armhulen

Video: 4 måter å bli kvitt små støt i armhulen

Video: 4 måter å bli kvitt små støt i armhulen
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Vanligvis er små støt som ligner kviser i armhulene forårsaket av opphopning av olje og bakterier eller tilstedeværelse av hår som vokser inn i huden. I noen tilfeller er klumpen en cyste eller til og med en form for hudkreft! For å bli kvitt det, må du alltid opprettholde personlig hygiene, bruke riktig barberingsteknikk og bruke aktuelle medisiner om nødvendig. Hvis klumpen er alvorlig nok, ikke nøl med å oppsøke lege!

Steg

Metode 1 av 4: Hold deg ren

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 1
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 1

Trinn 1. Rengjør huden under armene regelmessig

I noen tilfeller kan hud under armene bryte ut på grunn av opphopning av olje og bakterier i området. Rengjør derfor armhulene minst en gang om dagen. Hvis du svetter mye, øker du hyppigheten av å rengjøre armhulene for å forhindre risiko for dannelse av akne!

Sørg også for at du alltid rengjør underarmene etter trening for å fjerne olje og bakterier som er igjen på hudens overflate

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 2
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 2

Trinn 2. Ta på en naturlig deodorant

Noen deodorantprodukter kan irritere huden under armene og tette porene. Prøv derfor alltid å bruke en deodorant som er duftfri og inneholder allergivennlige ingredienser for å redusere risikoen for dannelse av akne. Hvis du vil, kan du også kjøpe en deodorant som ikke inneholder aluminium.

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 3
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 3

Trinn 3. Bruk klær som er gode i fiber og lar huden puste

Faktisk kan kviser også oppstå ved å bruke for tette klær, spesielt fordi svette fanget under klær kan utløse vekst av bakterier på huden. Hvis du har en kvise-lignende støt på armhulen, kan du prøve å alltid bruke bomullsklær slik at huden din under armen puster godt og holder seg tørr hele dagen.

Metode 2 av 4: Barbering av armhulen på riktig måte

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 4
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 4

Trinn 1. Påfør varmt saltvann på underarmene før du barberer deg

For å redusere irritasjon fra barbering, påfør en blanding av varmt vann og salt på huden under armene på forhånd. Først av alt, bland ts. salt med 250 ml varmt vann, rør deretter til alt saltet er oppløst. Etter det dypper du en bomullspinne eller en vattpinne i saltvannsløsningen, og påfører den umiddelbart på armhulene. La det stå i 10 minutter.

Denne metoden kan myke opp strukturen i underarmshåret og redusere sjansen for hudirritasjon eller utbrudd etter barbering

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 5
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 5

Trinn 2. Bruk en spesiell krem for å barbere deg så mye som mulig

For å redusere muligheten for irritasjon, bruk så mye krem som mulig når du barberer deg. Med andre ord, tørk aldri armhulene! Denne handlingen er i fare for å gjøre armhulen hud irritert, rød og har støt som ligner kviser.

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 6
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 6

Trinn 3. Barber armhulene i retning av hårvekst

For at huden ikke skal bli irritert og danne kviser, må du alltid barbere armhulene i retning av hårvekst. Mest sannsynlig vil denne metoden være vanskelig å gjøre fordi det er noen områder i armhulen som er vanskelig å se for øyet. I tillegg vokser ikke alt hår i samme retning. Alternativt kan du prøve å barbere deg i en T-lignende bevegelse:

Begynn å barbere deg fra toppen til bunnen av armhulen i en vertikal bevegelse. Etter det, fortsett prosessen med barbering fra venstre til høyre med en horisontal bevegelse

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 7
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 7

Trinn 4. Bytt barberhøvel regelmessig

Sørg for at du alltid bruker en ren, skarp barberhøvel til barbering! Sløve kniver må presses hardere mot huden for maksimale resultater. Som et resultat er huden utsatt for irritasjon på grunn av den. Generelt anbefales det at du skifter barberhøvel annenhver uke.

  • Hvis irritasjonen ikke avtar, må du slutte å barbere deg og oppsøke lege umiddelbart.
  • Hvis armhulene dine er utsatt for utbrudd, kan du prøve å barbere deg alltid med en barberhøvel.
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 8
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 8

Trinn 5. Prøv laserhårfjerningsmetoden

Hvis akne i armhulene vises på grunn av feil barberingsmetode, bør du prøve en annen, sikrere metode for å fjerne håret på armhulene. For eksempel kan du prøve lasermetoden for å lindre hudirritasjon og fjerne inngrodde hår fra barbering. Husk imidlertid alltid at du må bruke ganske mye penger og bruke lang tid på å få maksimale resultater.

  • Vanligvis varer en laserterapisession 10 minutter, og hver person må gjøre mer enn 10 behandlinger for å få permanente resultater.
  • Selv om prisene som tilbys av hver klinikk varierer, må du i gjennomsnitt bruke 500 tusen eller mer for en terapisession.

Metode 3 av 4: Bruke reseptfri aktuell medisin

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 9
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 9

Trinn 1. Påfør aloe vera gel

Kviser som vokser i armhulene er utsatt for irritasjon og hevelse. For å berolige huden din og behandle akne, prøv å påføre aloe vera gel på det berørte området.

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 10
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 10

Trinn 2. Lag en eksfoliant av natron

I tillegg til å være i stand til å behandle akne på kroppen, er natron nyttig for å eksfoliere huden under armene og få den til å føles mykere, renere og mykere. For å lage det, bland 2 ss. natron med nok vann. Bland deretter godt til teksturen ligner en pasta, og tilsett et mål vann om nødvendig. Påfør eksfolien på underarmen og la den virke i 10 minutter. Skyll deretter underarmen med varmt vann til det er rent.

Ikke bruk en eksfoliant fra natron mer enn to ganger i uken

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 11
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 11

Trinn 3. Behandle akne på armhulene med en blanding av honning og gurkemeie

Kombinasjonen av naturlig honning og gurkemeie er veldig effektiv for behandling av akne, vet du! Spesielt er gurkemeie effektiv for å kontrollere talgproduksjonen, mens honning er gunstig for å fukte huden. For å lage det, bland 1 ts. gurkemeiepulver og 2 ss. naturlig honning.

  • Påfør blandingen på overflaten av kvise og la den stå i 15 minutter. Etter det, skyll underarmshuden med varmt vann til den er ren.
  • Gjør denne prosessen annenhver dag for å få maksimalt resultat.
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 12
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 12

Trinn 4. Påfør hydrokortisonkrem på armhulene

Hvis du har akne under armhulene, kan du prøve å påføre hydrokortisonkrem på det berørte området. Gjør denne prosessen i noen dager til irritasjonen i armhulene er redusert. Kremen kan også lindre kløe og rødhet forårsaket av akne.

Metode 4 av 4: Utføre medisinsk behandling

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 13
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 13

Trinn 1. Be legen gi en riktig diagnose

Hvis legen i armhulen gjør vondt, klør eller blør, må du oppsøke lege umiddelbart. Sjansen er stor for at klumpen som ligner en kvise er en cyste eller til og med et symptom på hudkreft! Be derfor legen identifisere alvorlighetsgraden av klumpen.

Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 14
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 14

Trinn 2. Tøm cysten

Hvis klumpen i armhulen er identifisert som en cyste, vil legen mest sannsynlig tappe væsken inne. Husk, aldri klem eller prøv å få væsken ut av cysten uten hjelp fra lege! Hvis du gjør det, risikerer du å spre bakterier og gjøre huden infisert. Be i stedet legen din om å hjelpe tømme væsken inne i cysten ved hjelp av en steril nål eller skalpell.

  • Denne prosedyren får ikke cysten til å forsvinne helt, men den vil i det minste redusere hevelsen av den pusfylte cysten.
  • Hvis cysten stadig kommer tilbake, vil legen din sannsynligvis foreskrive en lav dose antibiotika du kan ta.
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 15
Bli kvitt en sit på armhulen Trinn 15

Trinn 3. Fjern cysten

I noen tilfeller kan en lege eller hudlege føle behov for å fjerne en cyste, spesielt hvis den er stor nok og veksten ledsages av smertefulle symptomer.

Cyste fjerning prosedyren kan utføres via laser eller kirurgiske metoder, avhengig av tilstanden din på det tidspunktet

Tips

Komprimer huden med isbiter for å berolige akne

Anbefalt: