Hvordan bli kvitt en støt: Hvilke naturmidler kan hjelpe?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt en støt: Hvilke naturmidler kan hjelpe?
Hvordan bli kvitt en støt: Hvilke naturmidler kan hjelpe?

Video: Hvordan bli kvitt en støt: Hvilke naturmidler kan hjelpe?

Video: Hvordan bli kvitt en støt: Hvilke naturmidler kan hjelpe?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Unormale klumper, eller medisinske termer kjent som "knuter", er unormale vev som kan vokse hvor som helst i kroppen, og er vanligvis små klumper fylt med væske. Selv om det kan vokse hvor som helst, vil de fleste klumper vokse i halsen, lungene, skjoldbruskkjertelen og binyrene. Selv om det høres forferdelig ut, er det ingen grunn til bekymring, for faktisk er unormale klumper et veldig vanlig medisinsk tilfelle, og nesten alle er klassifisert som godartede. I mange tilfeller kan det hende at legen ikke foreskriver noen behandling. Imidlertid kan du fortsatt gjøre noen naturlige behandlingsmetoder som har vist seg å være effektive for å krympe klumper med godkjenning av lege. Hvis du merker en unormal klump som vokser på kroppen din, må du umiddelbart kontakte lege for å finne ut om spesifikk medisinsk behandling er nødvendig eller ikke, og for å få anbefalinger for trinn som er passende for din tilstand.

Steg

Metode 1 av 3: Fjerne unormale klumper hjemme

Fordi 90% av unormale klumper i kroppen er godartede, kan det hende at leger ikke bruker spesifikke behandlingsmetoder for å bli kvitt dem. Imidlertid er det noen naturlige metoder du kan gjøre hjemme, selvfølgelig med godkjenning og tilsyn av en lege, for å krympe størrelsen på klumpen. Igjen, bruk følgende tips bare hvis legen din har tillatt deg det, og bare hvis legen din tror at klumpen din er godartet. Forstå også at effektiviteten til naturlige behandlingsmetoder varierer veldig fra person til person. Derfor, hvis du trenger en mer effektiv metode for å krympe eller fjerne klumpen, kan du prøve å konsultere legen din.

Løs opp noduler naturlig trinn 1
Løs opp noduler naturlig trinn 1

Trinn 1. Overvåk tilstanden til klumpen for å sikre at den ikke øker i størrelse

Prosedyren for "overvåking av klumper" er faktisk en ganske vanlig tilnærming til behandling av godartede klumper, uavhengig av hvor de befinner seg. Spesielt kan legen din overvåke klumpen i 6-18 måneder for å sikre at den ikke utvikler seg eller endres. Hvis ingenting skjer i løpet av denne tiden, er det sannsynlig at klumpen ikke trenger å bli behandlet.

Fortsett å kommunisere med legen din mens overvåkingsprosessen pågår. Hvis formen og størrelsen på klumpen endres, planlegg en undersøkelse med lege umiddelbart

Løs opp noduler naturlig trinn 2
Løs opp noduler naturlig trinn 2

Trinn 2. Bruk urtemedisiner for å krympe den godartede klumpen i skjoldbruskkjertelen

Selv om hjemmemedisiner er mindre effektive for å fjerne klumper, er det et naturlig middel som kan være nyttig for å krympe klumper på skjoldbruskkjertelen. Trikset, prøv å ta en blanding av 400 mg spirulina, 50 mg dadler og 50 mg boswellia to ganger om dagen. Hos noen mennesker er denne metoden effektiv for å redusere størrelsen på klumpen i skjoldbruskkjertelen etter 3 måneder.

Se muligheten for å ta urtemedisiner til legen din for å sikre at de er trygge for kroppstilstanden din

Løs opp noduler naturlig trinn 3
Løs opp noduler naturlig trinn 3

Trinn 3. Ikke bruk kinesiske urtemedisiner for å behandle klumper

Selv om noen nettsteder hevder at kinesiske urtemedisiner er svært effektive for behandling av klumper, er det ingen vitenskapelig forskning som støtter denne påstanden. Derfor, ikke gjør det med mindre annet er anbefalt av legen din!

Løs opp knuter naturlig 4
Løs opp knuter naturlig 4

Trinn 4. Ikke prøv å behandle klumpen ved å endre kostholdet ditt

Noen steder sier det at inntak av mer frukt, yoghurt og kosttilskudd kan krympe klumper når det kombineres med å redusere inntaket av fet mat. Selv om en slik diett er bra for helsen din, vil størrelsen på klumpen dessverre ikke krympe på grunn av den. Derfor, ikke stol på disse metodene for å redusere størrelsen på klumpen eller til og med eliminere den.

Å spise store mengder frukt og grønnsaker kan faktisk redusere risikoen for kreft, spesielt kreft i skjoldbruskkjertelen. Imidlertid vil det ikke redusere størrelsen på klumpen din

Metode 2 av 3: Medisinsk fjerning av unormale klumper

Lat for å oppsøke lege? Dessverre forsvinner ikke unormale klumper alltid ved hjelp av naturmidler. Med andre ord, fortsett å se legen din så snart du merker en klump eller unormalt vev som vokser i kroppen din. Gjennom undersøkelsesprosessen vil legen gi den riktige diagnosen, sammen med anbefalinger for den mest passende behandlingen for å løse problemet ditt.

Løs opp noduler naturlig trinn 5
Løs opp noduler naturlig trinn 5

Trinn 1. Utfør en biopsiprosedyre for å sikre at klumpen er godartet

Selv om sjansene er svært små, kan en unormal klump som vokser i kroppen din ha potensial til å utvikle seg til kreft. Det er derfor, når legen undersøker en klump, kan legen utføre en biopsi for å utelukke potensialet. Under biopsiprosessen vil legen ta en prøve av klumpen og undersøke den i et laboratorium. I de fleste tilfeller er testresultatene negative og indikerer at klumpen er godartet.

  • Biopsiprosedyren kan være annerledes, avhengig av hvor klumpen din befinner seg. For å fjerne en unormal klump i skjoldbruskkjertelen kan legen stikke en liten nål inn i nakkeområdet. I mellomtiden kan legen sette et lite rør inn i halsen for å fjerne klumper i lungene.
  • En biopsi er en standard medisinsk prosedyre, og det gjør deg ikke nødvendigvis til en kreftpasient! Husk at 90% av klumpene er godartede og ikke har potensial til å utvikle seg til kreft, så en biopsi er mer verdig å bli kalt et forebyggende tiltak enn en behandling.
Løs opp noduler naturlig trinn 6
Løs opp noduler naturlig trinn 6

Trinn 2. Ta hormonell medisinering hvis klumpen er på skjoldbruskkjertelen

Både en underaktiv og en overaktiv skjoldbruskkjertel kan utløse klumper. Derfor, hvis du opplever noen av disse tilstandene, kan legen din føle behov for å regulere skjoldbruskkjertelen ved hjelp av hormonelle legemidler. Terapien kan være i stand til å krympe klumpen og behandle andre komplikasjoner som følger med den.

  • Hvis skjoldbruskkjertelen din er underaktiv, kan legen din foreskrive syntetisk skjoldbruskmedisin for å forbedre skjoldbruskkjertelfunksjonen.
  • På den annen side, hvis skjoldbruskkjertelen din er overaktiv, kan legen din foreskrive antithyroidmedisiner som Tapazole for å redusere skjoldbruskkjertelfunksjonen.
  • Husk at disse stoffene har veldig sterke doser, så de må tas i henhold til instruksjonene fra legen.
Løs opp knuter naturlig 7
Løs opp knuter naturlig 7

Trinn 3. Behandle binyrene med hormonelle legemidler

Klumper i binyrene risikerer å påvirke hormonnivået. Derfor, hvis legen din merker at binyrehormonbalansen din er forstyrret, vil han eller hun mest sannsynlig foreskrive hormonelle legemidler for å regulere binyrefunksjonen.

Løs opp knuter naturlig 8
Løs opp knuter naturlig 8

Trinn 4. Det er ikke nødvendig å behandle unormale klumper i lungene hvis det ikke er medfølgende negative symptomer

Klumper i lungene, så lenge de ikke har potensial til å utvikle seg til kreft, vil vanligvis ikke forårsake problemer. Faktisk kan dens eksistens bare være klar over deg og legen din gjennom en computertomografi (CT -skanning). Derfor trenger klumpen ikke å bli behandlet, og må bare overvåkes for fremdriften.

Hvis klumpens utseende gjør det vanskelig for deg å puste, vil legen din mest sannsynlig anbefale kirurgi for å fjerne klumpen

Løs opp noduler naturlig trinn 9
Løs opp noduler naturlig trinn 9

Trinn 5. Reduser størrelsen på klumpen som har potensial til å utvikle seg til kreft ved hjelp av alkoholinjeksjoner

Denne behandlingsmetoden, også kjent som alkoholablation, er en metode for å fjerne små klumper som har potensial til å utvikle seg til kreft. I denne prosedyren vil legen injisere en liten mengde alkohol i klumpen for å drepe kreftcellene som er der. Som et resultat trenger du kanskje ikke kirurgi for å fjerne klumpen.

Alkoholablation må gjøres i flere behandlinger. Sørg derfor for at du er forpliktet til å holde deg til behandlingsplanen for å maksimere resultatene

Løs opp noduler naturlig trinn 10
Løs opp noduler naturlig trinn 10

Trinn 6. Fjern en klump som er stor eller har potensial til å bli til kreft gjennom en operativ prosedyre

Hvis klumpens utseende ledsages av negative symptomer eller har potensial til å bli til kreft, vil legen mest sannsynlig anbefale en kirurgisk prosedyre for å fjerne den. Ikke bekymre deg, prosedyren er generelt enkel og ikke-invasiv, avhengig av klumpens plassering. Ved å fjerne klumpen kan risikoen for spredning minimeres.

  • Etter operasjonen må du kanskje utføre flere ekstra metoder for kreftbehandling.
  • Vanligvis vil leger også fjerne en del av skjoldbruskkjertelen hvis klumpen ligger i det området. Som et resultat kan du også trenge skjoldbruskmedisin etterpå.

Metode 3 av 3: Fjerne unormale klumper i halsen

I mange tilfeller vil en unormal klump dannes i halsen og forårsake en veldig ubehagelig følelse. Hvis du også opplever det, må du umiddelbart oppsøke lege for å sikre at klumpen fortsatt er godartet. Deretter bruker du de forskjellige tipsene nedenfor for å lindre smerter og forhindre at det oppstår flere klumper.

Løs opp noduler naturlig trinn 11
Løs opp noduler naturlig trinn 11

Trinn 1. Drikk så mye vann som mulig

Å drikke vann regelmessig er veldig viktig, spesielt hvis du har en klump i halsen. Spesielt kan vann holde halsen fuktig og forhindre at tilstanden blir verre. I tillegg kan vann også roe stemmebåndene hvis du snakker mye.

Løs opp noduler naturlig trinn 12
Løs opp noduler naturlig trinn 12

Trinn 2. Begrens forbruket av alkohol og koffein

Begge er i fare for å irritere halsen og forverre klumpens tilstand. Derfor bør du konsumere alkohol og koffein i rimelige mengder, slik at symptomene dine ikke blir verre.

Løs opp noduler naturlig trinn 13
Løs opp noduler naturlig trinn 13

Trinn 3. Slutt å røyke eller ikke begynn hvis du ikke er en røyker

Fordi røyking er i fare for å irritere halsen og utløse klumper, må du stoppe vanen så snart som mulig. Hvis du ikke røyker på dette tidspunktet, ikke start!

Problemer med halsen kan også oppleves av passive røykere. For å overvinne dette, ikke la andre røyke i hjemmet ditt, og unngå områder fylt med røykere

Løs opp noduler naturlig trinn 14
Løs opp noduler naturlig trinn 14

Trinn 4. Behandle helseproblemet som forårsaket at klumpen dukket opp

I noen tilfeller er spesifikke helsemessige forhold en risikofaktor for utseende av klumper i halsen. Sørg derfor for å kontakte legen din for å bekrefte denne muligheten og følge behandlingsanbefalingene foreskrevet av ham.

  • Noen typer tilstander som vanligvis utløser unormale klumper i kroppen er allergi, acid reflux sykdom, sinusinfeksjoner og hypertyreose.
  • Noen tilstander kan behandles med naturlige metoder, men det er også forhold som krever medisinsk behandling. For eksempel, hvis du har acid reflux, prøv å unngå utløsende matvarer, men det er ikke noe galt i å ta antacida for å lindre symptomene mer effektivt. Viktigst av alt, følg alltid legens anbefalinger angående den beste behandlingsmetoden, ja!

Medisinsk oversikt

Selv om de fleste klumper på kroppen er godartede og ikke krever medisinsk behandling, er det foreløpig ingen hjemmemedisiner som kan redusere størrelsen. I tillegg må du fortsatt få sjekket klumpen av en lege for å eliminere potensialet for kreft. Etter det, følg legens anbefalinger for å overvåke tilstanden til klumpen og forhindre at den blir verre. Det er imidlertid ikke nødvendig å bekymre deg for mye fordi de fleste unormale klumper ikke krever videre behandling med mindre de er ledsaget av plagsomme symptomer.

Anbefalt: