Hvordan tørke tobakk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tørke tobakk
Hvordan tørke tobakk

Video: Hvordan tørke tobakk

Video: Hvordan tørke tobakk
Video: 3 BIGGEST Weaknesses of the Human Body 2024, Kan
Anonim

Det er forskjellige grunner til å tørke eller lufte tobakk, for eksempel for å røyke, utføre spesielle seremonier eller bruke det som et insektmiddel. Tørking av tobakken er en prosess som tar omtrent 3 til 8 uker før tobakken er klar til bruk. I motsetning til andre metoder, kan denne metoden produsere tobakksblader som er lave i sukker, høye i nikotin og søte!

Steg

Metode 1 av 2: Hengende tobakkblad til tørking

Tørr tobakk Trinn 1
Tørr tobakk Trinn 1

Trinn 1. Tørk tobakken i vindfulle sesonger for best resultat

Varm, tørr sensommer ettermiddag og kjølig, fuktig nattluft fungerer best for tørking av tobakkblader.

Tørr tobakk Trinn 2
Tørr tobakk Trinn 2

Trinn 2. Velg lysegule blader som skal tørkes

Tobakkblader som er for grønne, forblir grønne når de tørker, og du bør unngå dette. Vanligvis blir de nedre bladene gulere raskere. Så, bruk bladene til å tørke.

Tørr tobakk Trinn 3
Tørr tobakk Trinn 3

Trinn 3. Finn en godt ventilert beholder for tørking av tobakk, for eksempel en låve eller bod

Bladene må beskyttes mot direkte sollys, regn og vind for å tørke. Lekter, boder eller garasjer fungerer utmerket for dette. Du kan til og med tørke bladene hjemme, så lenge det er plass - bare pass på at luften ikke er for tørr.

  • Se etter et ly som lar deg justere fuktighetsnivået ved å åpne eller lukke dører, vinduer eller ventilasjonshull. Du bør holde fuktighetsnivået i rommet høyt for å forhindre at bladene tørker ut for raskt.
  • Sørg for å beskytte tobakkbladene mot direkte sollys, noe som kan brenne dem.
Tørr tobakk Trinn 4
Tørr tobakk Trinn 4

Trinn 4. Heng hver tobakk i en bunt med 3 til 5 blader

Knytt bladene med en klessnor eller vanlig tau, lag en knute ved stammen og bind den med et sterkt gummibånd som strekker seg mens bladet krymper. Hvis du bare tørker noen få blader, kan du knytte hver petiole separat og henge den opp.

Metode 2 av 2: Hold øye med tørkeprosessen som skal fullføres

Tørr tobakk Trinn 5
Tørr tobakk Trinn 5

Trinn 1. Kontroller fuktighetsnivået når bladene tørker

Når været er kaldt, åpner du døren til låven eller låven i løpet av dagen for å slippe inn den relativt varmere luften. Når været er varmt og tobakkbladene tørker for raskt, lukker du døren i løpet av dagen og åpner den om natten for å slippe fuktighet ut av natteluften.

  • Du må kanskje bruke en luftfukter hvis bladene tørker ut for fort.
  • Hvis du tørker tobakk hjemme, må du kontrollere temperaturen og fuktigheten slik at bladene ikke tørker ut for raskt. Boliger med klimaanlegg er vanligvis for tørre til å lufte tobakk.
  • Blader som tørker ut for raskt, forblir grønne.
Tørr tobakk Trinn 6
Tørr tobakk Trinn 6

Trinn 2. Se på bladene for å se når tobakken er tørr nok

Når det tørker, blir bladene gule, deretter litt oransje før de blir brune (fargen varierer veldig avhengig av hvilken type tobakkblad som brukes). Avhengig av miljøforholdene kan denne prosessen ta omtrent 3 til 8 uker.

  • Når bladene blir brune og kantene krøller seg litt, er prosessen fullført.
  • De tørkede bladene blir litt klissete og føles som en tynn hud. Bladene skal fortsatt kunne plukkes, ikke lett knuses.
  • Tørkede blader har vanligvis en litt søt aroma som et resultat av tørkeprosessen.
Tørr tobakk Trinn 7
Tørr tobakk Trinn 7

Trinn 3. Fjern stilkene fra bladene

Når tobakken er klar til bruk, skreller du forsiktig bladene fra stilkene. Du kan bruke den med en gang eller lagre den for senere bruk eller la den fortsette å gjære.

  • Petiole beholder væsken, og øker risikoen for at det utvikler seg mugg i lagringsområdet.
  • Tobakkblader er klare til å røykes eller lagres når de er brune og enkle å plukke, men ikke lett knuse. Hvis bladene smuldrer for lett, kan du fukte dem med vann fra en sprayflaske. Mirakuløst nok vil bladene styrke seg igjen etter å ha fått litt væske.
  • Du kan lagre tobakkblader i en humidor eller til og med en plastpose. Hvis du fukter for tørre blader, må du tørke dem tørt med et papirhåndkle for å forhindre at overflødig vann fester seg til dem. Dette vil holde bladene fuktige, men vil redusere risikoen for muggvekst under lagring.

Anbefalt: