Hvordan lage en logo: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en logo: 14 trinn (med bilder)
Hvordan lage en logo: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage en logo: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage en logo: 14 trinn (med bilder)
Video: How to calculate man-hours 2024, Kan
Anonim

En kul logo består ikke bare av bilder og ord, den forteller også en historie om din bedrift: hvem du er, hva du gjør og hva dine prinsipper er. Et lite stykke arbeid har mye å fortelle, og derfor er det ikke lett å designe en logo. Heldigvis trenger du ikke å designe logoen din alene. Instruksjonene nedenfor forklarer logodesignprosessen som vil gjøre merkevaren din vellykket på markedet.

Steg

Del 1 av 3: Brainstorming

Design en logo Trinn 01
Design en logo Trinn 01

Trinn 1. Bestem hovedfunksjonen til logoen din

En logo representerer merkevaren din ved bruk av form, skrifttype, farge og bilde. Hovedfunksjonen til en klar logo vil hjelpe deg med å designe.

  • Få en bredere introduksjon. Hvis bedriften din er ny eller konkurrerer på en overfylt markedsplass, vil en sterk logo gjøre nye kunder raskere oppmerksom på merkevaren din.
  • Bygge forbrukerminne. Forbrukerne pleier å handle etter det de ser. Logoer er lettere å huske enn merkenavnet, produktnavnet eller tjenesten. Etter hvert vil forbrukere koble logoen til din bedrift.
  • Bygg klienttillit. Å opprettholde klienttillit er viktig fordi det er en del av å skaffe andre kunder og beholde eksisterende. En fin logo som formidler ærlighet og integritet vil overbevise kundene dine.
  • Styrke inntrykket i øynene til kundene. Hvis kunden allerede har et godt inntrykk av virksomheten din før, kan du forbedre dette inntrykket igjen ved å lage en logo som ser ren, smart eller enkel og effektiv ut.
Design en logo Trinn 02
Design en logo Trinn 02

Trinn 2. Vær oppmerksom på målmarkedet

Du må være tydelig om hvordan kundene dine forventer at du skal være, og bygge ut logoen din fra det tidspunktet for å få det til å se attraktivt ut for dem.

  • En logo for en blomsterhandler kan utformes med et søtt skrift og et lyst fargevalg; denne designen ville ikke se ut som en logo for et bilverksted.
  • En logo for et advokatfirma bør være en som formidler integritet og styrke. Dannelsen av den samme logoen er ikke egnet for et cateringfirma.

    Design en logo Trinn 3
    Design en logo Trinn 3
Design en logo Trinn 03
Design en logo Trinn 03

Trinn 3. Bestem om du vil inkludere firmanavnet i logoen

Selvfølgelig vil du opprette en navnegjenkjenning for din bedrift, men ikke nødvendigvis er firmanavnet ditt egnet for inkludering i et logodesign.

  • Skriv inn firmanavnet ditt hvis det er ganske annerledes enn andre firmanavn, men ikke er et allment kjent ord ennå. Du kan også bruke et firmanavn hvis markedsføringsbudsjettet ditt er lite og du vil at firmanavnet skal være kjent.
  • Unngå å skrive inn firmanavnet ditt hvis det er for generelt, for langt, vanskelig å oversette (selvfølgelig hvis det er et problem), eller mangler personlighet. Unngå å inkludere firmanavnet ditt hvis du vil sette logoen din på produkter som sko eller vesker.
  • Tenk på de forskjellige bruksområdene til logoen din. Tenk deg den minste størrelsen du vil lage. Hvis firmanavnet ditt ikke er leselig når logoen bare er på størrelse med en tommelspiker, må du unngå å bruke firmanavnet ditt.
Design en logo Trinn 04
Design en logo Trinn 04

Trinn 4. Følg selskapets fargevalg

Hvis din bedrift ofte bruker visse farger i sin kommunikasjon med allmennheten, for eksempel markører, reklame eller annet materiale, er fargene bedre også i logoen.

  • Konsekvent bruk av farger bygger kjennskap. Du vil at kundene dine skal kunne relatere logoen din til din bedrift.
  • Hvis din bedrift bruker visse farger ofte, oppretter folk vanligvis allerede assosiasjoner til disse fargene i deres underbevissthet.
  • Hvis din bedrift ikke allerede har et fargevalg som ofte brukes, gjør litt forskning på teori om fargepsykologi, slik at du kan velge den riktige. For eksempel betyr fargen rød styrke, lidenskap, energi og selvtillit, men den kan også bety fare.

    Design en logo Trinn 5Bullet3
    Design en logo Trinn 5Bullet3
Design en logo Trinn 05
Design en logo Trinn 05

Trinn 5. Se etter, men ikke kopier, vellykkede logoer

Å lage en logo som ligner logoen til et selskap du er glad i kan virke som en god idé, men kundene dine vil også tro at du er lat og lite kreativ.

  • Se på logoene til andre selskaper som deler markedet ditt. Vær oppmerksom på hva du liker og ikke liker med logoene. Hva fungerer og hva mislykkes. Ikke bli forvirret fordi du ser for mange logoer, bare 10 til 12 kan gi deg en oversikt.
  • En logo vil være vellykket hvis den er enkel, minneverdig, tidløs og passer godt til virksomheten din. Husk det når du tukler med logoen.
  • Hvis du er stumped for ideer, gjør noen Internett -undersøkelser på nye søkeord eller bruk en synonymordbok for å tenke bredere.

    Design en logo Trinn 6Bullet3
    Design en logo Trinn 6Bullet3
  • Mote bilde. Tegn ting rundt deg og lek med dem. Skriv søkeordene dine i forskjellige fonter. Legg merke til om det dukker opp en idé som fanger øyet.

    Design en logo Trinn 6Bullet4
    Design en logo Trinn 6Bullet4
Design en logo Trinn 06
Design en logo Trinn 06

Trinn 6. Hold logoen enkel

Det er mange begrensninger i utformingen av en logo. Selv om det kan virke tiltalende å prøve å sette mange ting inn i en logo, vil det faktisk ødelegge logoen din.

  • Unngå å bruke for mange farger, skrifttyper og overlappende bilder. En forvirrende eller uryddig logo vil ikke formidle et klart budskap.
  • Hvis det er for mange visuelle elementer i logoen din, vil folk som ser det ha vanskelig for å forstå det. De vet ikke hva de skal se på eller hva det betyr.
  • Fra et praktisk synspunkt vil gjengivelse av en enkel logo være enklere og billigere. Fordi logoen din vil vises på en rekke steder, fra brevpapir til reklame til poser, vil en enkel logo spare deg for mye penger.

Del 2 av 3: Testing av designet

Design en logo Trinn 07
Design en logo Trinn 07

Trinn 1. Lag noen design

På dette tidlige stadiet kan du ha noen ideer du vil formidle i logodesignet ditt. Skriv dem ned på papir, slik at du kan se hvilke ideer som er akseptable og hvilke som ikke er det.

Selv en uakseptabel design kan inspirere en idé eller formidle et element som du kanskje vil beholde i det nye designet

Design en logo Trinn 08
Design en logo Trinn 08

Trinn 2. Tegn en grov skisse av designet

Bruk blyant og papir i de tidlige stadiene av designet. Skisse er en rask og enkel måte å få ideene dine ut av hodet og se dem på papir. Du kan vurdere disse ideene raskt og enkelt.

  • Tomt hvitt papir eller grafpapir vil være en flott bakgrunn for blyantskissene dine.
  • Unngå å slette. Å designe er ikke en lineær prosess. La designene du ikke liker, vedvare. Disse designene kan formidle en idé som du kanskje kan bruke senere.
  • Store designfirmaer vil lage dusinvis av skisseark før de designer på en datamaskin. Lær av proffene og fokuser på skissene dine.
Design en logo Trinn 09
Design en logo Trinn 09

Trinn 3. Vis resultatene dine for flere personer

Du vil føle deg beveget til å fullføre denne prosessen når du har en logo som ser ut som den passer. Pause. Ikke glem folks rangeringer.

Design en logo Trinn 10
Design en logo Trinn 10

Trinn 4. Be om rangeringer fra folk som tilhører målmarkedet

Vis din logo design for noen passende personer som dine kunder. Du kan vise dem flere design eller velge den du føler deg sterkest.

  • Still viktige spørsmål som vil avsløre deres reaksjon på logoen. Interessant eller ikke? Stygge eller gode? For generell eller unik? Spør dem også om inntrykket og meldingen de får fra logoen din, er det lett eller vanskelig å lese, matcher eller ikke med det de vet om din bedrift eller bransje.

    Design en logo Trinn 11 Bullet 1
    Design en logo Trinn 11 Bullet 1
Design en logo Trinn 11
Design en logo Trinn 11

Trinn 5. Ikke stol for mye på meninger fra familie og venner

Selv om du absolutt vil ha mening fra dine nærmeste, er kommentarene vanligvis ikke av den konstruktive typen.

Du kan be vennene dine om å teste om logoen din er minneverdig eller ikke. La dem se på logoen din et øyeblikk, og be dem om å tegne logoen din på nytt. Jo mer bildet deres ligner på den virkelige tingen, jo lettere blir logoen din å huske

Design en logo Trinn 12
Design en logo Trinn 12

Trinn 6. Kontroller at logoen kan endres

Vær oppmerksom på de forskjellige bruksområdene til logoen din. Logoen din vil bli brukt i avisannonser, i gateannonser og på nettstedet ditt. Logoen din, liten eller stor, skal fungere bra.

  • Hvis logoen er for detaljert eller linjene er for flate, vil disse elementene lett gå seg vill eller logoen vil se stygg ut i små størrelser.
  • Logoer designet for bruk på visittkort vil vises ødelagt i en større størrelse.
  • Du kan teste størrelsen på logoen din med et grafisk designprogram som Adobe Illustrator eller Inkscape. For håndskisser, prøv å lage en større skisse.

    Design en logo Trinn 13Bullet3
    Design en logo Trinn 13Bullet3

Del 3 av 3: Ferdigstilling av designet

Design en logo Trinn 13
Design en logo Trinn 13

Trinn 1. Lag det endelige utkastet

Til slutt må du gjøre logoen din digital. Du kan gjøre dette selv eller leie en profesjonell designer.

  • Studer et grafisk designprogram. Det mest brukte programmet er Adobe Illustrator. Inkscape er også et godt program og kan lastes ned gratis.

    Det er flere bøker og nettsteder som kan hjelpe deg med å lære Illustrator. Noen veiledningssteder og campus åpner også klasser for dette designprogrammet

  • Lei en profesjonell designtjeneste. Hvis du allerede har en bakgrunn innen billedkunst, grafisk design på datamaskiner, eller du er en rask lærer, kan du kanskje gjøre det selv; men hvis ikke, vil resultatene av en profesjonell designer bli bedre.

    Design en logo Trinn 14Bullet2
    Design en logo Trinn 14Bullet2
    • Besøk designernes nettsteder for å se porteføljene deres. Sørg for at du velger noen med erfaring med å designe logoer.
    • Spør om behandlingstiden. Avhengig av hvilket stadium logoen din befinner seg på, kan det hende at logoen din blir revidert, eller at designeren bare vil formatere skissen du har laget digitalt. Spør imidlertid designeren din hvor lang tid det vil ta, før du får et ferdig produkt.
    • Spør om kostnader. Dette kommer tilbake igjen, avhengig av designstadiet. Selvfølgelig vil det bli dyrere hvis du trenger noen som jobber med logoen din fra første fase, enn om du bare trenger en digital skisse av logoen din.
    • Sjekk nettjenester. Det er flere online designtjenester der du kan betale et forhåndsbestemt gebyr og motta design fra flere designere som ønsker å jobbe for deg. Du velger et design du liker og jobber med den designeren for å fullføre.
Design en logo Trinn 14
Design en logo Trinn 14

Trinn 2. Hold deg åpen for vurderingen

Når en logo er fullført, bør du forbli åpen for karakterer.

  • Bruk sosiale medier. Hvis din bedrift tidligere var kjent gjennom sosiale medier, legg ut en ny logo til dine følgere på Internett og spør dem hva de synes.

    Design en logo Trinn 15 Bullet 1
    Design en logo Trinn 15 Bullet 1
  • Først av alt, bruk den nye logoen på nettstedet. Hvis kundens svar på den nye logoen stort sett er negativt, blir det lettere og billigere å bytte den ut igjen enn da den allerede ble skrevet ut.

    Design en logo Trinn 15Bullet2
    Design en logo Trinn 15Bullet2
  • Be om detaljer. For eksempel sier de at logoen din er "forvirrende" eller "vanskelig å lese". Finn ut mer informasjon. Jo mer informasjon du kan samle, desto lettere blir det å endre designet.

Anbefalt: