3 måter å håndtere Teen Boys

Innholdsfortegnelse:

3 måter å håndtere Teen Boys
3 måter å håndtere Teen Boys

Video: 3 måter å håndtere Teen Boys

Video: 3 måter å håndtere Teen Boys
Video: Hvordan bygge ramme til terrassen 2024, Kan
Anonim

Ungdomstiden er en tøff tid, både for tenåringen selv og alle rundt ham, inkludert venner og familie. Tenåringsgutter er merket med visse stereotyper som noen ganger ikke er sanne, for eksempel alltid sint, humørsvingninger, utsatt for vold og frekk. Stereotypene er delvis basert på situasjoner som faktisk sjelden oppstår, men er mer minneverdige. Ikke anta at disse stereotypiene også er knyttet til tenåringsguttene du kjenner, venner, kjærester eller barn. Eller, hvis han begynner å vise slike stereotyper, forstår du årsakene bak dem.

Steg

Metode 1 av 3: Få venner med tenåringsgutter

Deal with Teenage Boys Trinn 1
Deal with Teenage Boys Trinn 1

Trinn 1. Erkjenn at puberteten endrer perspektivet hennes

Gutter opplever normalt pubertet mellom 11 og 16 år. I løpet av disse årene gikk han gjennom mange fysiske endringer (for eksempel å bli høyere eller begynne å få muskler). Under og etter puberteten begynner seksualiteten hans å utvikle seg. Han begynte å legge merke til seg selv og andre på en annen måte.

  • Hvis du er en jente som er venn med en tenåringsgutt, kan du føle at han begynner å behandle deg annerledes. På den ene siden er det fordi han går gjennom endringer i dine følelser (og hormoner), og på den andre siden har ditt fysiske utseende endret seg. Det er ikke noe galt med endringen, det er bare en del av veksten.
  • Gutter er også noen ganger forvirret eller usikre på seksuell legning. Han kan trenge din hjelp og støtte for å finne ut av det.
Deal with Teenage Boys Trinn 2
Deal with Teenage Boys Trinn 2

Trinn 2. Les kroppsspråket hennes

Kroppsspråk er bevegelsen eller posisjonen til en persons kropp som viser hvordan han føler. Hvis du kan lese en manns kroppsspråk, kan du bestemme den beste måten å håndtere ham på.

  • Evnen til å lese kroppsspråk begynner med evnen til å observere. Prøv å øve på å lese kroppsspråk ved å observere folk på offentlige steder som kjøpesentre, busser eller kaffebarer.
  • Noen kroppsspråk du må ta hensyn til er:

    • Hvis han går ned på skolegangen med hendene i lommene eller skuldrene bøyd framover, kan han føle seg trist eller opprørt.
    • Hvis han ofte leker med håret eller fikser klærne, kan han være nervøs for noe.
    • Hvis han banker eller slår fingrene på bordet, eller gjør mye fibriller, er han sannsynligvis utålmodig.
    • Hvis han chatter med armene krysset over brystet eller holder noe mot brystet, er han i defensiven.
Deal With Teenage Boys Trinn 3
Deal With Teenage Boys Trinn 3

Trinn 3. Vis empati

Empati er evnen til å forstå og sette pris på andres følelser. Med andre ord kan du sette deg selv i hans sko. Empati lar deg forstå hva den andre personen går gjennom og sympatisere med ham eller henne. Empati gjør også relasjoner bedre.

  • Empati betyr også å være villig til å lytte. Det er vanskelig å forstå noens følelser hvis du ikke lar dem snakke.
  • Når du lytter, tenk på hvordan du ville ha det hvis du var i den situasjonen han beskriver. Hvis du føler det på en bestemt måte, er det sannsynlig at han også gjør det.
  • Her er et eksempel på hvordan du føler med en venn:

    • Hvis han forteller deg noe som uttrykker forskjellige følelser, må du lytte nøye og gjenta det han sier. Det viser at du lytter og bryr deg om hva han har å si.
    • Hvis han har en mening om noe, lytt uten dom. Tenk deretter over hvorfor han tenker slik. Sett deg i hans sko før du uttrykker din egen mening.
    • Hvis hun har hatt en pinlig opplevelse hun ikke vil snakke om, del en pinlig opplevelse du har hatt selv. Hun vil mer sannsynlig dele sin erfaring hvis du forteller det først.
Deal with Teenage Boys Trinn 4
Deal with Teenage Boys Trinn 4

Trinn 4. Gi sympati

Det neste trinnet etter empati er sympati. Sympati er preget av et ønske om å hjelpe mennesker som trenger hjelp. Når du forstår følelsene hans, kan du bestemme hva du skal gjøre for ham. Sympati er også en måte å danne et sunt forhold.

  • Ring ham og spør om han trenger noe. Hvis han ikke vet hva han trenger, tenk på hva han kan ønske seg i sin nåværende situasjon.
  • Vis interesse for dem og bruk din nysgjerrighet til å stille spørsmål og bli bedre kjent med dem.
  • Vær snill mot ham når han blir mobbet eller mishandlet av andre. Ikke delta i sladder om ham eller forstyrre ham.
Deal with Teenage Boys Trinn 5
Deal with Teenage Boys Trinn 5

Trinn 5. Vær en lojal venn

En viktig del av vennskap er å være lojal mot venner. En lojal venn er alltid der i glede og sorg, glede og sorg. Ikke la rykter og sladder riste din tillit og følelser for ham. Lojal venn betyr også villig til å ofre hvis en venn trenger noe.

  • Lojalitet i vennskap går utover å holde på hemmeligheter, men betyr noen ganger å bryte tilliten for sitt eget beste.
  • Lojalitet betyr også å ærlig fortelle ham det han ikke vil høre. Sannheten gjør vondt, men kanskje han trenger den.
Deal with Teenage Boys Trinn 6
Deal with Teenage Boys Trinn 6

Trinn 6. Ikke bukk for gruppepress

Jevnaldrende her er de som deler de samme interessene som deg. Vanligvis er jevnaldrende og venner den samme gruppen, men ikke alltid. Fordi du er sammen hver dag, påvirker du og vennene dine vanligvis hverandre på godt og ondt. Imidlertid, når dine jevnaldrende (venner eller ikke) begynner å presse deg til å gjøre noe du ikke vil eller bør gjøre, er påvirkningen negativ.

Din venn kan begynne å føle og opptre merkelig. Eller, noen andre presser ham til å gjøre noe han ikke vil gjøre. Som hans venn må du forsvare og støtte ham

Deal with Teenage Boys Trinn 7
Deal with Teenage Boys Trinn 7

Trinn 7. Pass på aggresjon

Guttenes kropper og hjerner går gjennom mye kaos og endringer. Hjernen hans endres fysisk, så han har en tendens til å opptre uansvarlig. Faktisk påvirker fysiske endringer i hjernen følelsesmessige reaksjoner, noe som resulterer i at han reagerer oftere med sinne, frykt, panikk og angst. Sammen med den store mengden testosteron er aggresjon og negativ oppførsel svært sannsynlig.

  • Hvis han krangler med deg og blir aggressiv, må du være rolig.
  • Hvis argumentet blir for varmt og det ikke ser ut til at han kommer til å slå seg ned, gå bort. Si at du er tilbake om 30 minutter. Gi ham en sjanse til å roe seg ned før du fortsetter samtalen.
  • Hvis han er voldelig, setter du din sikkerhet først. Gå hvis mulig. Hvis du ikke kan gå, og du er bekymret for din sikkerhet, ring for å få hjelp.

Metode 2 av 3: Dating Teen Boys

Deal with Teenage Boys Trinn 8
Deal with Teenage Boys Trinn 8

Trinn 1. Finn ut om du har lov til å date

Det er ingen regel om hvilken alder som er passende for dating fordi det avhenger av deg (og foreldrene dine). Hvis du er klar og komfortabel, kan foreldrene dine være enige. Det viktigste er imidlertid ikke å føle seg presset til å ha en kjæreste hvis du fortsatt ikke vil.

Deal with Teenage Boys Trinn 9
Deal with Teenage Boys Trinn 9

Trinn 2. Sjekk om han er den rette

Liker du det? Er han hyggelig mot deg? Er du kompatibel med ham? Er du tiltrukket av ham? Flagrer du når du er rundt ham? Du vil sannsynligvis føle alt dette før du begynner å date. Det er imidlertid en god start. Hvis du er klar og sikker på at han er hyggelig, kan du vurdere å gå på noen datoer for å bli bedre kjent med ham.

Deal with Teenage Boys Trinn 10
Deal with Teenage Boys Trinn 10

Trinn 3. Forstå om han oppfører seg rart rundt deg

Mellom endringene som skjer hos unge jenter og gutter i puberteten, er det lettere for jenter å gjennomgå. Puberteten for jenter endrer mange ting, men når den først begynner, ender den ganske raskt. På den annen side fortsetter menn å vokse og forandre seg til de er i 20 -årene. Dette betyr at tenåringsgutter vil fortsette å føle seg vanskelig og forvirret. Vanskeligheten ville være større hvis han innså at veksten var tregere enn sine jevnaldrende.

  • Gutters stemmer endres i tenårene for å bli dypere. Imidlertid kan stemmen høres rar ut i hans egne ører. Kanskje han er ukomfortabel når han chatter fordi han er flau over stemmen sin.
  • Denne vil du kanskje ikke tenke på, men en av de store endringene guttene gjennomgår i puberteten er penis. Forstørrelse av størrelsen på penis og skrot samt økte hormonnivåer får noen ganger menn til å reise seg på feil tidspunkt. Slemme tanker om kvinner kan allerede forårsake det. Dessverre har ikke tenåringsgutter alltid kontroll, noe som gjør dem enda mer ubehagelige rundt deg.
  • Gutter begynner å vise mer modne sosiale ferdigheter når de er 17 år. Før det kan de fremdeles virke umodne eller barnslige. Siden jenter modnes raskere, kan du synes en tenåringsgutt er veldig irriterende til han når mental modenhet.
Deal with Teenage Boys Trinn 11
Deal with Teenage Boys Trinn 11

Trinn 4. Prøv dating

Hvis en fyr ber deg ut, betyr det ikke at han kommer til å være kjæresten din med en gang. Start med en date, og se hvordan ting går derfra. Dating kan gjøres på mange måter, for eksempel å drikke på en kaffebar, se på en film, spise på en restaurant, se en sportskamp, etc. Alle aktiviteter som utføres i løpet av en dato, bør likes like godt.

Hvis den første datoen går bra, må du avtale en ny date og så videre. Hvis det ikke går bra, er det greit, kanskje du bare ikke kommer overens med det

Deal with Teenage Boys Trinn 12
Deal with Teenage Boys Trinn 12

Trinn 5. Ha en god grunn til dato og dato

Noen tenåringer føler behov for å ha en kjæreste for å få oppmerksomhet fra noen spesielle fordi de har lav selvfølelse og selvfølelse. Andre dater fordi de vil føle at de har kontroll eller makt over andre mennesker. Det er også de som ønsker å ha en kjæreste for å få status blant sine jevnaldrende. Ingen av disse grunnene er gode til å begynne å date.

Hvis det er den eneste grunnen til at du kan tenke på, er dating og dating ikke en god idé. Du kommer bare til å bruke ham for personlig vinning, og det er ikke rettferdig for ham

Deal with Teenage Boys Trinn 13
Deal with Teenage Boys Trinn 13

Trinn 6. Vær deg selv

Når det gjelder menn, dating eller bare det å være venner, må du huske å være deg selv. Gutter som vil være med deg fordi du later som om du er noen andre, egentlig ikke vil ha deg. Selv om det først går bra, vil ikke forholdet vare lenge. Etter hvert vil ditt sanne jeg dukke opp fordi du ikke kan late som om du er noen andre for alltid.

Kjæresten din trenger ikke å ha samme intelligens som deg. Hvis du er smartere, ikke noe problem. Hvis han er smartere, er det også greit. Ikke oppfør deg dum for å gjøre ham mer selvsikker. Han vil føle seg mindreverdig når han finner ut at du bare feiker det

Deal with Teenage Boys Trinn 14
Deal with Teenage Boys Trinn 14

Trinn 7. Vet om det du føler er kjærlighet

Første gang du dater, kan du føle deg forelsket. Det er en sjanse som er sant, men det er også mulig at du bare er forelsket eller hekta. Noen ganger vil følelsen vare, men noen ganger kan den forsvinne raskt. Hvis følelser ikke varer, er det sannsynligvis fordi det virkelige livet forandrer måten dere ser hverandre på. Over tid blir irriterende vaner mer synlige og karakterfeil blir tydeligere.

  • Kjærlighet tar tid og krefter. Du vil ikke bare bli forelsket i hver date.
  • Kjærlighet i et forhold innebærer tiltrekning (fysisk tiltrekning), nærhet (emosjonell forbindelse) og engasjement (lojalitet til hverandre).
Deal with Teenage Boys Trinn 15
Deal with Teenage Boys Trinn 15

Trinn 8. Identifiser egenskapene til et sunt forhold

Sunne forhold varer selv når irriterende vaner blir tydelige. Sunne relasjoner er også preget av gjensidig respekt, å gi og motta, dele følelser, være sammen i gode og dårlige tider, være villige til å lytte og støtte hverandres ideer og behov.

Hvis du føler at en av egenskapene til et sunt forhold mangler mellom deg og kjæresten din, snakk om det som gikk galt. Hvis problemet kan løses, har forholdet fortsatt styrke. Hvis det ikke kan løses, er det kanskje på tide å finne en måte

Deal with Teenage Boys Trinn 16
Deal with Teenage Boys Trinn 16

Trinn 9. Avslutt forholdet når den tid kommer

Ikke alle relasjoner kan kjempes for. To personer i et forhold kan gradvis flyte fra hverandre, eller bestemme at de ikke er kompatible. Hvis du eller kjæresten din føler at det er på tide å leve hverandres liv, ikke tro at det er bortkastet tid å være sammen med ham. Alle relasjoner er verdifulle erfaringer å lære av.

  • Forholdet må dekke behovene til de to involverte personene. Hvis han ikke oppfyller dine behov, eller hvis du ikke dekker behovene hans, er det på tide å skille seg.
  • Oppbrudd er ikke morsomt i det hele tatt, og du kan føle deg trist, men disse følelsene vil forsvinne. Ikke ofre langsiktig lykke for kortvarige gleder.

Metode 3 av 3: Raising Teen Boys

Deal with Teenage Boys Trinn 17
Deal with Teenage Boys Trinn 17

Trinn 1. Forstå hvorfor han er sint

Tenåringsgutter opplever en økning i hormon (testosteron) som kan redusere frykt og redusere selvbegrensning. Det motet presset ham inn i farlige aktiviteter rett og slett fordi han ikke kunne behandle farene. Han har også en tendens til å la følelser, spesielt sinne, styre reaksjonene hans.

Deal with Teenage Boys Trinn 18
Deal with Teenage Boys Trinn 18

Trinn 2. Lag en struktur

Ungdomsgutter trenger struktur i livet, i tillegg til å bli overvåket og ledet av foreldrene. Strukturer skapes ikke på grunn av mangel på tillit, men på grunn av det biologiske faktum at tenåringsgutter ennå ikke har utviklet hjernefunksjonen for å ta trygge valg basert på konsekvenser. Som forelder må du jobbe med barnet ditt for å etablere en daglig rutine. Involver ham, men sørg for at sluttresultatet er det han trenger.

Deal with Teenage Boys Trinn 19
Deal with Teenage Boys Trinn 19

Trinn 3. Sørg for at han får nok søvn

Søvn er viktig for alle aldre, men tenåringer trenger 8 til 10 timers søvn hver natt for å fungere skikkelig. Ideelt sett bør tenåringer ha vanlige søvnmønstre. Regelmessighet kan forbedre søvnkvaliteten.

  • Mangel på søvn kan redusere en tenårings evne til å lære, lytte, konsentrere seg og løse problemer. Hvis du mangler søvn, kan tenåringer glemme de enkleste tingene, for eksempel noens telefonnummer eller når de trenger å samle inn lekser.
  • Mangel på søvn kan også forårsake helseproblemer, inkludert akne, og oppmuntre ham til å spise noe usunt, for eksempel kaffe eller brus.
  • Tenårings oppførsel påvirkes også hvis de er søvnfattige, for eksempel irritabilitet eller irritabilitet raskere. Han kan være ond eller frekk mot andre, og vil senere angre på det selv.
Deal with Teenage Boys Trinn 20
Deal with Teenage Boys Trinn 20

Trinn 4. Få ham til å føle seg som en del av familien

Sinnet en tenåringsgutt føler kan få ham til å føle at du (foreldrene hans) ikke stoler på ham. Du må kunne få ham til å føle seg tillit og elsket, mens du lærer ham viktigheten av familie og fellesskap.

  • Oppmuntre ham til å delta i familiebegivenheter og hjelpe samfunnet.
  • Lær ham ansvar i økonomistyringen.
  • Vis hvordan du respekterer andre, respekter også deres egne rettigheter og eiendom.
  • Be ham om å gjøre noe, ikke fortell ham det. Involver ham når du lager reglene.
Deal with Teenage Boys Trinn 21
Deal with Teenage Boys Trinn 21

Trinn 5. Kommuniser effektivt med ham

Gutter trenger mer enn bare påminnelser eller verbale instruksjoner for å forstå hva som trengs eller bli spurt av dem. I tillegg til å gi muntlige instruksjoner, gjør du følgende:

  • Se ham i øynene når du gir instruksjoner.
  • Be ham gjenta det du sa.
  • Bruk korte og enkle setninger.
  • La ham svare og stille spørsmål.
  • Ikke gjør instruksjoner til forelesninger.
Deal with Teenage Boys Trinn 22
Deal with Teenage Boys Trinn 22

Trinn 6. Hjelp ham å forstå ansvar

Ansvar kan læres på mange måter. De fleste tenåringer lærer av eksempler, nemlig ved å observere og etterligne de som er ansvarlige. Tenåringer kan imidlertid også lære av sine feil og oppleve konsekvensene av uansvarlige handlinger. Som en klisje er uttrykket "makt og ansvar hånd i hånd" sant. Ungdom må lære at makt, rettigheter og ansvar henger sammen. Den beste kilden for å lære det er foreldre.

Deal With Teenage Boys Trinn 23
Deal With Teenage Boys Trinn 23

Trinn 7. Velg en tvist som er verdt å kjempe for

Vanligvis er tenåringer alltid i endring. For eksempel forandrer motefølelsen seg med trendene. Som forelder kan du kanskje ikke følge med og være uenig i klærne hun velger. Selv om du vil lage regler om klær, bør du vurdere å gi etter for trivielle saker som klær, og husk at det er langt viktigere ting å regulere og krangle om (som alkohol, narkotika, portforbud osv.).

En annen endring som tenåringer opplever er humøret. Humørsvingninger skyldes hovedsakelig hormonelle og utviklingsmessige endringer. I noen tilfeller kan ikke tenåringer kontrollere følelser eller reaksjoner

Deal with Teenage Boys Trinn 24
Deal with Teenage Boys Trinn 24

Trinn 8. Innse at vennene hans har mer innflytelse enn deg

I tenårene vil venner i stor grad påvirke handlinger og oppførsel. Det er ikke det at han ikke elsker eller respekterer deg, men det er slik han finner seg selv. Prøv å ikke bli fornærmet og ikke bli sint. Sinnet ditt vil bare få ham til å trekke seg tilbake og igjen gjøre forholdet mellom barn og forelder så anstrengt. Selv om han ikke viser det, trenger han fortsatt din støtte.

Deal with Teenage Boys Trinn 25
Deal with Teenage Boys Trinn 25

Trinn 9. Håndhev reglene

Tenåringer har en tendens til å skyve grenser med hvem som helst. En av dem bryter reglene (for eksempel vil han vite hvilket brudd på portforbud du kan tolerere). Reglene må håndheves, ellers vil grensene fortsatt bli brutt. Regler i hjemmet påvirker også hvordan tenåringer reagerer på regler utenfor hjemmet. Sett et eksempel på hvor viktig det er å følge reglene for at han kan etterligne deg.

Deal with Teenage Boys Trinn 26
Deal with Teenage Boys Trinn 26

Trinn 10. Gjenkjenne tegnene du skal passe på

Det er ingen spesifikke retningslinjer for "normal" ungdomsatferd, men det er noen atferd som indikerer et alvorlig problem. Se opp for skiltene nedenfor og søk profesjonell hjelp så snart som mulig:

  • Ekstrem vektøkning eller tap.
  • Vedvarende søvnproblemer.
  • Personlighetsendringer er raske, drastiske og langvarige.
  • Byttet nære venner plutselig.
  • Hoppe over skolen og få dårlige karakterer.
  • All slags snakk om selvmord.
  • Tegn på røyking, alkohol og bruk av narkotika.
  • Får alltid problemer på skolen eller med politiet.

Anbefalt: