Hvordan koke kylling for hunder: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan koke kylling for hunder: 11 trinn (med bilder)
Hvordan koke kylling for hunder: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan koke kylling for hunder: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan koke kylling for hunder: 11 trinn (med bilder)
Video: Мега шоколадный торт "Бразильский кейк-попс"! Незабываемо вкусный! Быстро и эффектно! 2024, Kan
Anonim

Selv om kokt kylling uten krydder kan høres usmakelig ut, vil hunden din elske denne retten. Kokt kylling er rik på proteiner, vitaminer og mineraler som hunder trenger, og fordøyes lett av hunder med sensitiv eller syk mage. For å forberede trenger du 3 kyllingebryst uten bein uten skinn, vann og en middels stor kjele. Etter koking, gi kjøttet til hunden som en matbit eller bland kylling med andre matvarer for ekstra ernæring.

Ingredienser

Kokt kylling

  • 3 stykker benfritt og skinnfritt kyllingbryst
  • Nok vann til å suge kyllingen

Steg

Metode 1 av 2: Matlaging av kyllingbryst

Image
Image

Trinn 1. Legg 3 kyllingbryst uten ben og skinn i en mellomstor kjele

Fordel kjøttet over bunnen av formen, så det ikke hoper seg opp. Hvis du ikke har en gryte som er stor nok til å holde kjøttet, bruker du en stor, dekket panne.

Pass på at kyllingen ikke er frossen. Frosset kjøtt påvirker tilberedningstiden og risikerer at kjøttet ikke steker jevnt. Hvis den fortsatt er frossen, la den sitte i kjøleskapet en stund før du lager den

Image
Image

Trinn 2. Fyll gryten med vann til kjøttet er helt nedsenket

Ha ca 7 cm vann i gryten for å dekke kjøttet. Tilsett imidlertid ikke for mye vann, da skummet kan søle ut under tilberedningen. La det være 5 cm mellomrom fra vannet til munnen av gryten for å unngå dette.

Ikke tilsett krydder i kyllingen, da det kan gjøre hunden din syk. Hold kyllingen ren og bland den med andre matvarer når den er tilberedt hvis du vil

Image
Image

Trinn 3. Dekk til gryten og kok kyllingen i 12 minutter ved høy varme

La vannet koke over høy varme. Fortsett deretter tilberedningen i 12 minutter.

Fjern et stykke kylling fra gryten og hakk det for å se om det er lyst. Hvis innsiden fortsatt er rosa eller seig, legg kjøttet tilbake og fortsett å lage mat i 1-2 minutter til

Image
Image

Trinn 4. Legg den kokte kyllingen på en tallerken og riv den i små biter

Bruk en kniv og gaffel, eller to gafler, for enkelt å rive kjøttet. Sørg for at kjøttbitene er små nok til at kjæledyret ditt kan tygge og svelge.

Husk hundens størrelse når du makulerer kylling. Små hunder bør mates med mindre kjøttstykker enn store hunder

Image
Image

Trinn 5. La kyllingen hvile i 10-15 minutter

La kjøttet sitte på et fat til det er kjølig nok til å berøre. Når den er kald, kan du gi den til hunden din som en matbit eller blande den med andre matvarer.

Du kan fremskynde kjøling av kjøttet ved å sette det i kjøleskapet i 5 minutter

Kok kylling for hunder Trinn 6
Kok kylling for hunder Trinn 6

Trinn 6. Oppbevar rester av kjøtt i en lukket beholder i 3-4 dager

Legg den resterende kyllingen i en glass- eller plastbeholder som kan lukkes tett. Oppbevar den deretter i kjøleskapet. Du kan gi dette kjøttet til hunden de neste 3-4 dagene.

Alternativt kan du fryse og oppbevare kokt kylling i en lukket beholder i 2-6 måneder, og deretter gi den til hunden din når han har urolig mage. I så fall er det bare å tine kjøttet før du gir det til hunden

Metode 2 av 2: Gi hunder kokt kylling

Kok kylling for hunder Trinn 7
Kok kylling for hunder Trinn 7

Trinn 1. Gi hunden din vanlig kokt kylling som en matbit

Bruk kylling som kosttilskudd for trening, eller bare gi den som en matbit. Still imidlertid delen riktig.

  • Hvis du bruker kokt kylling som treningsbelønning, må du mate hunden med et stykke kokt kjøtt etter at han har gjort noe godt.
  • Når du bruker kokt kylling som mellommåltid, juster porsjonen etter størrelsen på hundens kropp. Tenk på hvor mye hundemat du vanligvis gir, og juster deretter delen av kyllingkjøttet til å være mindre enn den delen.
Image
Image

Trinn 2. Bland de kokte kyllingbitene med hundemat for en deilig godbit

Hunden din vil nyte den ekstra smaken av maten og få et ekstra proteininntak. Men ikke gi for mye mat. Reduser mengden hundemat før du blander det med kylling.

  • Den gitte delen avhenger av hundens vekt og intensiteten på øvelsen han vanligvis gjør.
  • Prøv å dele maten i et forhold på 2: 1 eller 3: 1. Hvis du vanligvis gir en kopp (224 gram) hundefôr til middag, bare gi to tredjedeler en porsjon (149,3 gram) hundefôr, og bland det deretter med 1/3 kopp (41,7 gram) kylling. Du kan også gi ham kopp (168 gram) hundefôr og kopp (31,25 gram) kylling.
Image
Image

Trinn 3. Bland kyllingbiter med hvit ris for å kurere magesmerter

Tilbered en kopp (180 gram) hvit ris som du tilbereder ofte - vanligvis i en gryte på komfyren eller i en riskoker. Bland deretter noen av kyllingbitene i risen og vent til risen er kokt før du gir den til hunden din.

  • Forholdet mellom ris og kylling er vanligvis 2: 1 eller 3: 1. Bland 2 kopper hvit ris (200 gram) med en kopp kokt kylling (125 gram) eller 3 kopper hvit ris (600 gram) med en kopp kyllingkjøtt (125 gram).
  • For å legge til ekstra smak til risen, bruk buljongen laget av kokt kylling for å lage risen. Ikke bruk kjøttkraft, da den kan inneholde tilsatte ingredienser, for eksempel løk, som er skadelige for hunder.
  • I tillegg til hvit ris, kan du bruke brun ris for å tilføre næringsverdien til maten. Forstå at brun ris er vanskeligere å fordøye. Hvis hunden din har en sensitiv mage eller lett blir syk, gi ham ren hvit ris i stedet.
Image
Image

Trinn 4. Gi hermetisk gresskar eller yoghurt som et tillegg til ris- og kyllingblandingen

Bruk hermetisk gresskar eller fettfri yoghurt uten smak for å forbedre hundens fordøyelse. Gresskar er rikt på fiber og yoghurt er et naturlig probiotisk stoff som hunder lett kan fordøye. Disse to ingrediensene vil også legge til den våte strukturen i hundemat.

Til kopp (100 gram) hvit ris og kopp (31,25 gram) kylling, tilsett 1-2 ss (15-30 ml) yoghurt eller kopp (56,25 gram) hermetisk gresskar. Bland alle ingrediensene og juster porsjonen for hunden din

Kok kylling for hunder Trinn 11
Kok kylling for hunder Trinn 11

Trinn 5. Gi hunden kokt kylling 1-2 ganger i uken

Hvis hunden din ikke har fordøyelsesproblemer som magesmerter, ikke gi kylling mer enn to ganger i uken. Dette forhindrer at hunden din blir kresen eter eller blir avhengig av kylling.

Hvis hunden din har fordøyelsesproblemer, gi ham kokt kylling i tre dager på rad for å forbedre fordøyelsen. Kontakt nærmeste veterinær hvis problemet vedvarer

Anbefalt: