Hvordan overbevise foreldrene dine om å kjøpe deg en iPhone

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overbevise foreldrene dine om å kjøpe deg en iPhone
Hvordan overbevise foreldrene dine om å kjøpe deg en iPhone

Video: Hvordan overbevise foreldrene dine om å kjøpe deg en iPhone

Video: Hvordan overbevise foreldrene dine om å kjøpe deg en iPhone
Video: Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag 2024, Kan
Anonim

Å tigge foreldrene dine om å kjøpe deg en iPhone er en stor forespørsel: telefonen alene er dyr, og du må også betale for å aktivere telefonnummeret og dataplanen på den. Dessuten kan foreldre tvile på ditt ansvar når du bruker mobiltelefonen. Før du spør, må du demonstrere at du er ansvarlig og pålitelig. Du må også starte samtalen med visse strategier slik at forespørselen din kan imøtekommes. Sørg for at du alltid hjelper til med lekser og at foreldrene dine har høye forventninger til deg.

Steg

Del 1 av 3: Vis at du er ansvarlig

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 1
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 1

Trinn 1. Hold alltid telefonen i bruk

Hvis du har en tendens til å miste eller skade dyre varer, vil sannsynligvis ikke foreldrene dine "bruke" mer penger på å kjøpe deg en dyr iPhone. Du må kanskje bruke noen uker eller måneder på å endre perspektivet før du sender en forespørsel.

Hvis du allerede har en mobiltelefon, må du alltid passe på den. Hvis du ofte sier det uforsiktig, vil foreldrene dine huske det når du ber om å kjøpe en dyrere mobiltelefon

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 2
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 2

Trinn 2. Ta vare på alle verdisakene dine

Sørg for at du også tar godt vare på andre elektroniske enheter, inkludert spillsystemer, iPod -er, nettbrett og/eller datamaskiner. Hold alle disse enhetene rene, ryddige og godt beskyttet. Ta for eksempel alltid den bærbare datamaskinen med beskyttelsesetui, aldri spis eller drikk rundt den bærbare datamaskinen eller andre ting.

Du bør også passe godt på smykker, klokker og annet dyrt tilbehør. For eksempel, hvis du nylig mistet en dyr ørering du fikk til jul, vil foreldrene dine bruke det som bevis på at du ikke kan stole på at du eier noe annet (for eksempel en iPhone!)

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 3
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 3

Trinn 3. Sørg for at du er flittig med å jobbe hjemme

Hvis du er flittig med å rengjøre huset uten å bli spurt av foreldrene dine, vil de legge merke til det. Hvis du fortsetter på lang sikt, kan du overbevise foreldrene dine om at du fortjener en iPhone.

Ved å fullføre leksene raskt og ikke klage - eller til og med villig til å jobbe mer - viser du at du kan ta ansvaret ditt på alvor og at du er villig til å hjelpe

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 4
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 4

Trinn 4. Opprettholde (eller forbedre) karakterene dine

Selv om iPhone er et nyttig verktøy for å lære på skolen (som vil bli diskutert mer detaljert senere), kan foreldre være redde, fordi det kan forhindre deg i å fokusere på studiene dine. Før du ber foreldrene dine om å kjøpe deg en iPhone, må du fokusere på å opprettholde eller forbedre karakterene dine.

Hvis karakterene dine er dårlige, må du ta alle timene (eller få ekstra leksjoner) for å forbedre de gode karakterene dine. Be læreren din diskutere og be om tilbakemelding på dine styrker og svakheter, og lag deretter en plan for å forbedre karakterene

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 5
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 5

Trinn 5. Vurder å skaffe deg en veileder

Du kan kanskje få gratis veiledning på skolen, men hvis du (eller foreldrene dine) er villige til å betale for ekstra veiledning, er pengene vel verdt det:

Du bør kunne få bedre karakterer på skolen, og deretter vise foreldrene dine at du tar studiene dine på alvor

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 6
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 6

Trinn 6. Vurder å lete etter en jobb

Som en del av strategien din for å overbevise foreldre om å kjøpe deg en iPhone, kan du kanskje hjelpe deg med noen av kostnadene. Selvfølgelig trenger du dine egne penger for å gjøre dette.

  • Så lenge foreldrene dine er enige, bør du vurdere å finne en deltidsjobb på fritiden eller i helgene. Sjekk alle dagligvarebutikker, klesbutikker og/eller restauranter for å se om det er ledige plasser.
  • Tilby tjenester som veileder, barnevakt eller hagerenser. Du kan også starte en bedrift med å lage og selge kunst, eller begynne å selge bakevarer.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 7
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 7

Trinn 7. Bruk penger ansvarlig

Når du har en inntekt, kan du føle trang til å bruke den på moro, for eksempel ved å kjøpe nye klær, et nytt videospill eller tilbringe en kveld på kino. Selv om det ikke er noe galt i å være ekstravagant så lenge du har råd, husk at du har større mål.

Enten pengene dine kommer fra hardt arbeid selv, eller kanskje som lommepenger eller en gave (for eksempel pengene bestemoren ga deg på bursdagen din), må du vise foreldrene dine at du kan spare, og også begrense utgifter

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 8
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 8

Trinn 8. Sett en utgiftsgrense, og bruk den deretter med disiplin

Ta deg tid til å planlegge en utgiftsgrense som er tilpasset din ukentlige/månedlige inntekt, og skriv også ned de vanlige utgiftene. Etter det må du huske å aldri bruke mer enn grensen du har angitt.

  • Dette betyr at du kanskje må avvise en venns invitasjon til å gå ut for pizza, men du bør holde fokus på det endelige målet ditt, som er iPhone.
  • Ved å holde utgiftene dine innenfor grenser, utvikler du en disiplinert holdning, samt en vane med å fokusere. På kort tid blir du en bedre person og kan vise foreldrene dine at du kan hjelpe deg med å betale for iPhone- og dataplanen.

Del 2 av 3: Forberedelse før du snakker med foreldre

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 9
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 9

Trinn 1. Finn ut om iPhone -priser

Før du snakker med foreldrene dine, må du undersøke hvor mye det vil koste å kjøpe eller bytte ut en ny iPhone. Sørg for at du finner ut om nettverkstjenestene familien din bruker, og hvilke dataplaner som er aktivert, og deretter gjør du et internettsøk om kostnadene.

  • Du kan kanskje få en mobiltelefon for en liten avgift, eller til og med gratis, avhengig av hvilken type dataplan du bruker, og belønningsprogrammet som gjelder.
  • Likevel må foreldrene dine fortsatt bruke noen hundre tusen hver måned på mobildataplanen din, og det gir noen millioner årlige kostnader. Selv om kostnaden kan være billigere, er poenget du må forstå at du bør gjøre ditt beste for å finne ut hva kostnadene er nå, og hvor mye av byrden som vil bli lagt til familiens månedlige utgifter hvis du legger til en ny iPhone.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 10
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 10

Trinn 2. Vis at du er ansvarlig

Du har jobbet hardt for å være mer ansvarlig for å bruke tid, penger og eiendeler: flott! Forhåpentligvis er foreldrene dine klar over det, men nå er det på tide å vise det.

  • Kopier rapportkortet, eller de siste testresultatene og oppgavene.
  • Du kan også samle inn lønnsbevis eller en kopi av din siste banksaldo.
  • Sørg for at du også utarbeider en kopi av utgiftsgrensen, som inkluderer kostnadene du har råd til å bruke på telefonen.
  • Lagre alle disse filene i en katalog som du vil ta med deg når du formidler dine ønsker til foreldrene dine.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 11
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 11

Trinn 3. Be foreldrene dine sitte sammen med deg

Det er viktig at du velger riktig tid og sted for å starte denne samtalen med foreldrene dine. Du må vise at du er seriøs, og gjøre ditt beste for å øke sjansene dine for å få deres godkjenning.

  • I stedet for å si det ut av det blå når foreldrene dine bare kommer hjem fra jobb og føler seg trøtte, kan du prøve dette: "Mamma og pappa, jeg har sett på fordelene med å eie en iPhone, og jeg tror jeg er moden nok og ansvarlig nok til å eie en. "iPhone. Jeg har noen papirer klare som et forslag, og jeg vil gjerne videreformidle det. Kan vi snakke om det i helgen?"
  • De kan bli overrasket når de innser at barnet deres har vokst opp, og det er et godt tegn!

Del 3 av 3: Prøv å få forespørslene dine bekreftet

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 12
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 12

Trinn 1. Forklar hvordan du kan bruke iPhone til å holde orden

Når foreldrene dine har blitt enige om å sette seg ned og diskutere det med deg, kan du forklare hvor nyttig iPhone kan være for deg. En av de mest nyttige funksjonene til iPhone er dens selvorganiseringsverktøy, for eksempel kalenderfunksjonen den gir.

Forklar hvordan iPhone kan brukes til å holde deg fokusert på studier, arbeid eller fritidsaktiviteter, og forklar hvordan de kan sende informasjon om en avtale slik at den vises i telefonens kalender

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 13
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 13

Trinn 2. Forklar hvordan du bruker iPhone til å gjøre leksene dine

Grovt sett er iPhone en bærbar datamaskin som enkelt kan få tilgang til internett; å eie en iPhone betyr at du har direkte tilgang til de beste bibliotekene, lærerne og ressursene.

  • Forklar alle de nyttige funksjonene du kan bruke når du har en iPhone, for eksempel gratis ordbokapper og leksikon, samt hvor lett det er å få tilgang til klassens nettsted.
  • Å ha en liste over pedagogiske apper for å vise foreldre kan være en god ting. Du kan også åpne siden i appbutikken med en bærbar datamaskin/datamaskin for å vise den til foreldrene dine, eller du kan til og med låne en venns iPhone for å vise en demonstrasjon.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 14
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 14

Trinn 3. Fortell foreldrene dine at du vil være forsiktig når du er online eller sender tekstmeldinger

Foreldrene dine kan være bekymret for at de har lest om studier som viser at 1 av 3 unge har sendt andre nakenbilder av seg selv, og mer enn halvparten av ungdommene ble bedt om å gjøre det. Den samme studien sier også at barn som driver med sexting har en tendens til å være mer seksuelt aktive.

Fortell foreldrene dine at du ikke kommer til å bruke telefonen til å sexting eller ta nakenbilder, og lov at du vil gi dem beskjed hvis noen andre plager deg eller ber deg om å gjøre noe seksuelt

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 15
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 15

Trinn 4. Lov foreldrene dine at du ikke vil sove i nærheten av iPhone

Foreldrene dine kan bekymre deg for at du blir "hekta" på iPhone, til det punktet at du sover for sent fra å surfe på nettet eller svare på tekstmeldinger.

  • Studier viser at det å sove nær en mobiltelefon kan forstyrre søvnkvaliteten, og kan også være en medvirkende årsak til depresjon.
  • Gjør en avtale om å slå av telefonen om natten og sette den i et annet rom. Selv om iPhone har en alarm, kan du bruke en vanlig vekkerklokke for å vekke deg selv.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 16
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 16

Trinn 5. Lover at du ikke sender tekst før du mister oversikten over tid

Selv om det ikke er noen grense for å sende tekstmeldinger levert av dataplanen din, kan foreldrene dine være bekymret for muligheten for at du sitter fast med telefonen din ved stadig å utveksle meldinger med vennene dine.

  • Dette kan distansere deg fra familien din, og kommunikasjonsevnene dine utvikles kanskje ikke.
  • Fortell foreldrene dine at du vil legge fra deg telefonen til middag og gå ut med dem, og at du ikke vil sende en sms mens du studerer.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 17
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 17

Trinn 6. La foreldrene dine "spionere" på deg

Foreldre kan være mer villige til å kjøpe en iPhone hvis du lar dem bruke funksjonene for foreldrekontroll.

  • Med foreldrekontroll kan de overvåke tiden de bruker på telefonen, overvåke alle nettstedene de besøker, og mange andre ting.
  • Faktisk kan foreldre føle seg mer komfortable med å gi deg litt frihet når de vet at GPS- og overvåkingsfunksjoner kan brukes til å spore posisjonen din og vite hvem du går med.
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 18
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 18

Trinn 7. Fortell oss hvor takknemlig du er for å få iPhone

Etter at du har bedt om det, kan du prøve å si noe sånt som: "Mamma og pappa, jeg vet at jeg har en stor forespørsel, men jeg vil be deg om å stole på meg. Hvis du er villig til å gi meg en sjanse, vil jeg ikke la deg ned, og jeg vil være veldig takknemlig for det. ""

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 19
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 19

Trinn 8. Gi foreldre tid til å tenke seg om

Foreldrene dine vil kanskje eller trenger tid til å tenke på det og diskutere det privat, og det vil ikke hjelpe deg å be om et direkte svar.

Fortell dem at du er villig til å vente på svaret deres: "Takk for at du lyttet til meg. Trenger dere litt tid til å diskutere dette sammen?"

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 20
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 20

Trinn 9. Forbered deg på å bli avvist

Du har gjort ditt beste for å vise hvorfor du er verdig å stole på en iPhone, og det er naturlig å ha høye forventninger. Likevel kan foreldrene dine si "nei".

Selv om du kan ha årsakene dine til å kjøpe en iPhone, har foreldrene dine sikkert sine grunner til å nekte din nåværende forespørsel. Det er greit å be dem forklare hvorfor, og hvis de er villige til å gjøre det, kan du kanskje forstå deres synspunkt og arbeide for å endre beslutningen

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 21
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 21

Trinn 10. Hvis det er tilfelle, kan du tilby en prøveperiode for bruk av mobiltelefoner, og godta å ta telefonen når du ikke oppfyller alle løftene dine

For å gjøre dette må du godta at telefonen kan tas av foreldrene når du ikke oppfyller avtalen.

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 22
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 22

Trinn 11. Respekter den endelige avgjørelsen

Hvis foreldrene dine avviser alle forslagene dine, kan du be dem revurdere senere og deretter avslutte samtalen.

Det er mye mer sannsynlig at du får deres godkjenning i løpet av de neste månedene hvis du ikke sutrer og puter mens du venter

Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 23
Overbevis foreldrene dine om å skaffe deg en iPhone Trinn 23

Trinn 12. Hold ditt løfte

Hvis foreldrene dine endelig godtar forespørselen din - gratulerer! Du må nå oppfylle alle løftene som er gitt dem.

For eksempel, hvis du lover å slå av telefonen kl 21.00 hver kveld, gjør det! Ikke tro at foreldrene dine ikke vet eller ikke bryr deg når du sjekker telefonen din nå og da klokken 22 eller 23 etter at de har lagt seg

Tips

  • Å snakke om "iPhone" med foreldrene dine kan vise at du er interessert og vet om produktet. Ved å nevne iPhone og formidle all informasjon om iPhone i etapper, hvorav den ene er prisen på iPhone, kan du vise dem at du vet om telefonen du vil kjøpe, og de vil sannsynligvis føle at du er ansvarlig for at.
  • Finn billige iPhone -avtaler med gode nettverk.
  • Hvis du kjøper en brukt iPhone, må du kontrollere at gjeldende kontrakt er ekte.
  • Sørg for at foreldrene dine er sikre på at karakterene dine ikke vil falle.
  • Hvis de avslår forespørselen din, vær tålmodig. Vis at du er gammel nok til å eie en mobiltelefon.
  • Bli aldri sint hvis foreldrene dine avslår forespørselen din.
  • Hvis foreldrene dine avslår forespørselen din, kan du prøve å få sin gamle iPhone, slik at de ikke trenger å kjøpe en ny iPhone til deg.

Advarsel

  • Å miste en iPhone er et stort tap. Dette kan veie tungt for foreldrene.
  • Hvis de sier at de ikke vil kjøpe deg en iPhone i år, svar taktfullt og prøv å oppføre deg så perfekt som mulig til jul eller bursdagen din kommer. På den måten kan de se hvor viktig en iPhone er for deg, og hvis bursdagen din eller julen din er rett rundt hjørnet, kan de vurdere å kjøpe en til deg.
  • Noen foreldre vil ikke at barna skal ha en iPhone. Vær i så fall takknemlig for at du fortsatt har lov til å ha en mobiltelefon. Ikke bare er det dyrt når du kjøper det, de andre tingene som trengs for å bruke en iPhone er også dyre, og det er mulig at de ikke har ekstra penger for en telefon de tror er bare for å spille.

Anbefalt: