Hvordan håndtere en kjæreste som ignorerer deg (for menn)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan håndtere en kjæreste som ignorerer deg (for menn)
Hvordan håndtere en kjæreste som ignorerer deg (for menn)

Video: Hvordan håndtere en kjæreste som ignorerer deg (for menn)

Video: Hvordan håndtere en kjæreste som ignorerer deg (for menn)
Video: Hvordan håndtere angst og katastrofetanker? Få 3 verktøy for å få mer fred og ro i deg selv. 2024, Kan
Anonim

Kjæresten din var vanligvis veldig spent på å se deg, men nå føler du at kjæresten din alltid er sint på deg eller ikke ser ut til å legge merke til deg. Kanskje han ikke svarer på tekstene dine lenger, eller at han tilbrakte hele natten på en fest og snakket med alle andre enn deg. Uansett, hvis du føler deg neglisjert av kjæresten din, vil du føle deg såret, frustrert og til og med sint. Det kan være fristende å ignorere ham også, prøve å få ham til å bli sjalu eller til og med slå opp med ham, men den sunneste måten å håndtere en kjæreste som ignorerer deg, er å ta opp problemet direkte.

Steg

Del 1 av 3: Tenk deg godt om

Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 1
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 1

Trinn 1. Gi ham plass

Selv om kjæresten din kan være sint på deg, kan han gå gjennom en tøff tid som ikke har noe med deg å gjøre. Uansett årsak, ikke tving ham til å snakke om dem hvis du mottar negative følelser fra kjæresten din. Gi ham tid til å roe seg ned. På den måten kan du også få tid til å revurdere følelsene dine.

Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 2
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 2

Trinn 2. Spør deg selv om han ignorerer deg fullstendig

Har kjærestens oppførsel virkelig endret seg mot deg? Kan det være at du føler deg deprimert eller bekymret for noe, og du forestiller deg at kjærestens oppførsel blir verre enn vanlig?

  • Det kan være at han alltid har vært litt kald mot deg, men jo lenger du har et forhold til ham, vil du begynne å innse at du ikke liker oppførselen hans.
  • Har du vært gjennom vanskelige omstendigheter nylig? Kanskje du ber om mer oppmerksomhet fra din nåværende kjæreste, og han har vanskelig for å oppfylle dine ønsker, så han tar avstand fra deg.
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 3
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 3

Trinn 3. Vurder muligheten for at kjæresten din er deprimert

Det kan være at han ignorerer deg fordi han sliter med depresjonen, så han skjønner ikke at han har ignorert deg.

  • Tegn på depresjon inkluderer: konsentrasjonsvansker og beslutninger; trøtt; følelser av hjelpeløshet og/eller verdiløshet; søvnløshet eller sove for mye; føle seg irritert; tap av interesse for behagelige aktiviteter som sex eller dating; overspising eller tap av matlyst; overdreven bekymring; selvmordstanker og/eller ødeleggende oppførsel.
  • Hvis du tror kjæresten din er deprimert, er det ting du kan gjøre for å hjelpe ham.
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 4
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 4

Trinn 4. Unngå fristelsen til å ignorere det igjen

Selv om fristelsen til å ignorere kjæresten din eller gjøre ham sjalu er veldig sterk, er det ikke sunt eller produktivt å gjøre det. I tillegg, hvis kjæresten din er deprimert eller sliter med et vanskelig personlig problem, vil ignorering av ham bare gjøre ting verre og kan virkelig ødelegge forholdet ditt.

  • "Gummibåndsteorien" antyder at du kan få noen til å ville ha deg ved å holde deg borte fra dem. Dette kan fungere for noen mennesker på kort sikt, men det er ikke typen atferd som bygger sunne relasjoner.
  • Et positivt råd du kan ta fra "Elastic Band Theory" er at partnere i et forhold trenger plass til å gjøre personlige ting, hvis ikke vil de kjede hverandre eller begynne å gjøre ned på hverandre. Ikke ignorere kjæresten din, men sørg for at du har et annet liv utenfor forholdet ditt til ham.
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 5
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 5

Trinn 5. Ta vare på deg selv

Prøv å ikke føle at kjærestens oppførsel påvirker hvordan du føler deg. Minn deg selv på at han ikke kan "få" deg til å føle ting, og husk at du har et valg: Du kan velge å innse at du er sint, men ikke la sinne stoppe deg fra å nyte livet.

Gjør ting som får deg til å føle deg bra: Besøk vennene dine, gå på treningsstudio, start en hobby (for eksempel å spille gitar, lage filmer eller gå turer)

Del 2 av 3: Å snakke om problemer

Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 6
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 6

Trinn 1. Planlegg en dato for å snakke en-til-en

Hvis kjæresten din ignorerer deg fullstendig, kan du ikke nå ham på telefonen eller møte ham personlig. Hvis du vet at han fortsatt kan motta meldinger fra deg, kan du prøve å sende ham en melding som uttrykker din bekymring og be ham om å møte og snakke med deg.

  • For eksempel: “Du har ikke svart på tekstene mine i det siste. Jeg har vondt av å se atferden din, og jeg er forvirret, er du fremdeles glad for å date meg? Kan vi møtes for å snakke om dette?"

    Hvis du kjenner timeplanen hans, kan du foreslå dager og tider når han ikke er opptatt, noe som kan gjøre det lettere for deg å spørre ham

Ta vare på kjæresten din Ignorer deg Trinn 7
Ta vare på kjæresten din Ignorer deg Trinn 7

Trinn 2. Send en e -post eller en privat melding

Hopp over dette trinnet hvis kjæresten din tekster eller skriver deg tilbake. Hvis du ikke kan nå henne via tekst eller telefon, men du vet at hun har det bra (for eksempel at du vet at hun leker med vennene sine eller legger ut noe på sosiale medier), kan du prøve å sende en melding som uttrykker dine følelser og bekymringer til henne. Facebook innboksen eller til en e -postadresse.

  • Hvis du velger å sende en e -post eller en privat melding, må du være forsiktig med skrivestilen din. Lag et utkast, og les deretter utkastet du lagde på nytt etter en god natts søvn. Sørg for at meldingen ikke høres skadelig eller trakasserende ut.
  • Vær spesifikk. Gi konkrete eksempler på kjærestens oppførsel og dine følelser. Sørg for å uttrykke det med ord som ikke høres ut som beskyldninger:

    "Da vi var på festen på lørdag, fortsatte du å snakke med andre mennesker. Vi snakker ikke engang i det hele tatt, og du går uten å si farvel, selv om vi sitter overfor hverandre i samme rom. Når du er sånn, blir jeg hjerteknust. Jeg vet ikke hva jeg gjorde galt. Jeg er bekymret for deg, og jeg er bekymret for forholdet vårt. Jeg vil møte deg personlig for å snakke om dette. Eller, hvis du ikke vil møte meg, er det også greit via e -post.”

  • Før du sender e -posten, prøv å føle hvordan kjæresten din følte seg da han leste meldingen en gang til. Tenk på hvordan meldingen din vil lyde for kjæresten din ører, og hvordan han vil reagere. Rediger deretter meldingen for å sikre at du deler tankene og følelsene dine på den mest effektive måten. Hvis han forstår din posisjon og ikke føler deg truet, vil han mest sannsynlig svare på meldingen din.
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 8
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 8

Trinn 3. Bruk kroppsspråk som viser empati

Hvis du klarer å møte ham personlig og snakke med ham, bruk kroppsspråk som formidler empati. Dette vil vise ham at du vil forstå hans synspunkt på saken, og vil oppmuntre ham til å åpne seg.

Kroppsspråk som viser empati inkluderer: å se på den andre personen i en åpen posisjon (for eksempel: ikke krysse armene, bøye eller se bort), nikke og bruke øyekontakt for å signalisere at du lytter til det han sier, og lage en beroligende stemme for å vise at du forstår hva han sier uten å avbryte

Ta vare på kjæresten din Ignorer deg Trinn 9
Ta vare på kjæresten din Ignorer deg Trinn 9

Trinn 4. Uttrykk dine tanker og følelser ved hjelp av ikke -voldelig kommunikasjon

I ikke -voldelig kommunikasjon fokuserer du på personlige tanker og følelser i stedet for å beskylde den andre personen for å gjøre feil ting.

  • Ordne ordene dine i følgende rekkefølge: observasjoner, følelser, behov og forespørsler.
  • For eksempel: “De siste ukene har du ikke svart på samtalene mine, og planene våre har mislyktes to ganger. Jeg er redd du ikke lenger er interessert i å date meg."
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 10
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 10

Trinn 5. Spør om ham

Når du har delt dine følelser, la ham få vite at du er åpen for å kommunisere, og oppmuntre ham til å dele sine følelser også.

For eksempel: “De siste ukene har du ikke svart på samtalene mine, og planene våre har mislyktes to ganger. Jeg er redd du ikke lenger er interessert i å date meg. Jeg vil at vi skal snakke om forholdet vårt. Hvis forholdet vårt ikke er problemet, vil jeg at du skal fortelle meg hva som egentlig skjedde."

Ta vare på kjæresten din Ignorer deg Trinn 11
Ta vare på kjæresten din Ignorer deg Trinn 11

Trinn 6. Spør ham hva han trenger

Hvis han innrømmer at han er misfornøyd med noe, spør ham hva han trenger/hva du kan gjøre. Det kan være at han vil være alene, eller han vil at du skal gjøre noe du ikke gjør - det kan være noe så enkelt som å klemme ham oftere eller fortelle ham at han er veldig pen.

  • Hvis han vil være alene, ikke få panikk. Igjen kan det være at dette problemet faktisk er en personlig sak som ikke har noe med deg å gjøre.

    • Spør ham hvor mye tid han trenger. Hvis han sier at han ikke vet det, kan du foreslå et tidspunkt du synes er passende - kanskje en uke. Støtt kjæresten din. Spør hva du kan gjøre for å hjelpe - ring for eksempel kjæresten din i helgen for å bekrefte.
    • Hvis du bestemmer deg for å gi hverandre litt tid alene, må du sørge for at dere begge vet nøyaktig hva dette betyr. For noen kan det være tid å ringe to ganger i uken. For andre kan den tiden bety en hel uke uten kommunikasjon. Å klargjøre hva "gi tid" betyr for deg vil gjøre timingen enklere.
  • Innse at du IKKE MÅ gi ham det han trenger. Hvis du ikke er komfortabel med noe han vil, kan du si det. Begge vil være i stand til å inngå kompromisser. Til slutt må dere begge respektere hverandres behov og grenser.
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 12
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 12

Trinn 7. Vær en aktiv lytter

Når han snakker, må du lytte aktivt til det han sier. Dette inkluderer å vise empatisk kroppsspråk (åpne seg, nikke og lage beroligende lyder) og vise at du forstår ham ved å gjenta det han sier eller be ham om å avklare. Hvis du føler deg såret av noe han sa, si det til ham, men prøv å fortelle ham det på en måte som ikke vil være konfronterende.

  • For eksempel: “Takk for at du var åpen for meg. Da du sa at jeg var for bortskjemt, følte jeg meg trist og forvirret. Jeg liker veldig godt å leke med deg, men jeg liker også å gjøre mine egne ting. Jeg lurer på hvorfor du kan si at jeg er bortskjemt. Kanskje jeg kan endre meg."

    Hvis han kan gi deg et spesifikt eksempel, selv om du ikke er enig i det, kan det hjelpe deg å forstå hva han vil ha fra forholdet ditt. Å vite hva han vil, vil gi deg klarhet om din evne eller vilje til å oppfylle kjærestens krav

  • Ikke rull med øynene eller avbryt når han snakker. La ham lufte før du svarer. Ordene hans kan virke sårende; Du er kanskje ikke enig i det, men la ham få det ut av veien først.

Del 3 av 3: Finne løsningen

Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 13
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 13

Trinn 1. Lag mulige løsninger sammen

Når du har diskutert problemet, jobber du sammen for å finne en løsning.

  • Hvis han sier at han ignorerer deg fordi han er ukomfortabel med oppmerksomheten du gir ham, kan du be om spesifikke eksempler på hva du gjør og få ham til å føle det slik.

    Kanskje han ikke liker det når du ringer ham tre ganger om dagen: til frokost, lunsj og middag. Kanskje dere begge godtar tekster til frokost og en rask samtale etter middag hver dag

Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 14
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 14

Trinn 2. Ikke tving frem en løsning

Noen ganger er det bedre å ta en pause når følelsene løper høyt, og komme tilbake til argumentet på et annet tidspunkt, spesielt hvis du har kjempet i flere timer.

Hvis du føler at samtalen går rundt og ikke får noe ut av det, kan dette være et godt tidspunkt å ta en pause. Kanskje du ikke vil kunne se hverandre på to dager, og det kan være lurt å få det overstått akkurat nå. Det ønsket er helt normalt, men samtalen du har vil ikke gjøre noe hvis dere begge er så lei av å argumentere for at det er vanskelig å tenke rett

Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 15
Behandle kjæresten din Ignorer deg Trinn 15

Trinn 3. Forstå at en løsning er å bryte opp

Sjansen er stor, hvis du er bekymret for en situasjon der kjæresten din ignorerer deg, vil du beholde forholdet. Hvis problemet ikke stammer fra din oppfatning eller noe personlig han har å gjøre med, og hvis han ignorerer deg fullstendig fordi han er sint på deg, bør du vurdere om du vil være i et forhold til noen som vil se deg. vondt i stedet for å si vanskeligheter og problemer.

Tips

  • Hvis du oppdager at kjæresten din ofte ignorerer deg, og dette har skjedd i et mønster, kan du vurdere om forholdet er verdt å beholde. Du kan være i et forhold som er restriktivt og manipulerende.
  • Husk at han kan være i en vanskelig situasjon som ikke har noe med deg å gjøre. Det kan være at han unngår deg fordi han ikke vet hvordan han skal snakke med deg eller noen andre om problemene hans. Prøv å ikke bli sint før du hører hele historien.

Anbefalt: