3 måter å behandle ringorminfeksjoner hos barn

Innholdsfortegnelse:

3 måter å behandle ringorminfeksjoner hos barn
3 måter å behandle ringorminfeksjoner hos barn

Video: 3 måter å behandle ringorminfeksjoner hos barn

Video: 3 måter å behandle ringorminfeksjoner hos barn
Video: Ringworm Infections in children - why does it happen and how to prevent and treat it 2024, Kan
Anonim

I motsetning til navnet er ringorm ikke en sykdom forårsaket av ormer. I stedet er infeksjonen, også kalt ringorm, forårsaket av en soppvekst som gir huden et rundt, ringformet utslett. Denne typen infeksjon kan forårsake ubehag og påvirker ofte barn. Les denne artikkelen for noen kraftige tips for behandling av ringorminfeksjoner og/eller redusere risikoen for å spre dem!

Steg

Metode 1 av 3: Utføre medisinsk behandling

Behandle ringorm hos barn trinn 1
Behandle ringorm hos barn trinn 1

Trinn 1. Bruk reseptfrie kremer eller pulver

De fleste tilfeller av mild ringorminfeksjon kan behandles med reseptfrie medisiner, enten i krem- eller pulverform, for eksempel clotrimazol, tolnaftat, mikonazol og terbinafin. Du kan kjøpe disse legemidlene uten resept fra lege på apoteket. Hvis du vil, kan du også ta barnet ditt til legen først for å få passende behandlingsanbefalinger.

  • Kremen kan påføres to til tre ganger om dagen, i en til to uker.
  • Hvis utslettet har spredd seg eller barnets tilstand ikke blir bedre, ta ham til legen umiddelbart!
Behandle ringorm hos barn Trinn 2
Behandle ringorm hos barn Trinn 2

Trinn 2. Kjøp en soppdrepende medisin

Hvis barnets tilstand ikke forbedres etter bruk av reseptfrie eller naturlige medisiner, vil legen sannsynligvis foreskrive en høyere dose soppdrepende medisiner som er mer effektiv for å drepe soppen. Vanligvis er stoffet i form av en tablett eller væske som vil spre seg gjennom hele kroppen og drepe den gjenværende soppen.

  • Sjansen er stor for at barnet ditt må ta medisiner regelmessig i flere uker.
  • Oral medisinering må kanskje tas av barn som har ringorminfeksjoner i hodebunnen eller neglene. Vanligvis må behandlingen utføres i seks uker til flere måneder.
Behandle ringorm hos barn Trinn 3
Behandle ringorm hos barn Trinn 3

Trinn 3. Bruk en spesiell sjampo

Hvis en infeksjon påvirker hodebunnen, som er vanlig hos småbarn og små barn, kan du prøve å behandle og forhindre at infeksjonen sprer seg med en spesiell sjampo.

Den samme sjampoen bør også brukes av familiemedlemmer som er utsatt for infeksjon. I stedet bør de også oppsøke lege for å oppdage tilstedeværelse eller fravær av symptomer på ringorminfeksjon som vises

Behandle ringorm hos barn trinn 4
Behandle ringorm hos barn trinn 4

Trinn 4. Ta barnet til legen

De fleste ringorminfeksjoner kan behandles med naturmidler. Imidlertid, hvis barnets tilstand ikke blir bedre etter en uke med bruk av reseptfrie eller urtemedisiner, fortsetter utslettet etter en uke, eller forsvinner ikke etter en måned, oppsøk lege umiddelbart. Selv om det er smittsomt og får barn til å føle seg ukomfortable, er ringorminfeksjon faktisk ikke farlig.

  • Ring legen din umiddelbart hvis utslettet oser av pus.
  • Ring også legen din hvis det oppstår utslett i hodebunnen eller hvis det er mer enn tre.
  • Fordi ringorminfeksjon er svært smittsom, må du holde barnet borte fra andre barn før du starter behandlingen. I tillegg bytter du også laken hver dag og gir separate håndklær til barnet til utslettet er helt borte.
  • Etter behandling kan barna gå tilbake til skolen eller henge med jevnaldrende. For å redusere risikoen for spredning, prøv å dekke området av huden som er berørt av utslett.

Metode 2 av 3: Bruk av naturmedisiner

Behandle ringorm hos barn Trinn 5
Behandle ringorm hos barn Trinn 5

Trinn 1. Bruk hvitløk

Hvitløk har soppdrepende egenskaper som kommer fra de to hovedkomponentene, ajoene og allicin. Minst en studie viste at hvitløk var mer effektivt enn terbinafin når det gjaldt behandling av ringorminfeksjoner.

  • Knus to til tre fedd hvitløk (eller mer hvis utslettet er alvorlig), og bland det deretter med en løsemiddelolje som mandel eller ricinus. Påfør deretter olje- og løkblandingen på utslettet, og la det sitte i 10-15 minutter før du skyller det av med varmt vann. Gjør prosessen to til tre ganger om dagen, og vær forberedt på å puste inn den skarpe og ubehagelige duften. Hvis irritasjon oppstår, prøv å endre typen løsemiddelolje som brukes. Hvis irritasjonen vedvarer, reduser mengden løk eller prøv en annen metode.
  • En annen metode du kan prøve er å bruke hvitløksolje. Bland fire til fem dråper hvitløksolje med 4 ss. løsemiddelolje. Påfør deretter blandingen på utslettet, og la den sitte i 10 til 15 minutter før du skyller den av med varmt vann. Gjør prosessen to til tre ganger om dagen.
Behandle ringorm hos barn trinn 6
Behandle ringorm hos barn trinn 6

Trinn 2. Bruk tea tree olje

Visste du at australske teblader inneholder en olje som blant andre fordeler er effektiv for å utrydde sopp forårsaket av ringorminfeksjon? For små barn, vær forsiktig så du ikke inntar tea tree olje, og hold alltid barnets munn borte fra hudområdet som påvirkes av utslett.

  • Bland tea tree olje og ricinus- eller mandelolje i forholdet 1: 1. Bland for eksempel 1 ts. tea tree olje med 1 ts. løsemiddelolje.
  • Påfør blandingen på utslettet på huden, og la den sitte i 10 til 15 minutter før du skyller den av med varmt vann. Gjør prosessen to til tre ganger om dagen. Vær forberedt på å puste inn den skarpe og ubehagelige duften, ja!
  • Hvis huden din er irritert, reduser mengden tea tree olje. For eksempel, bare bland 1 ts. tea tree olje med 2 ts. løsemiddelolje, eller prøv å endre typen løsemiddelolje som brukes. Hvis irritasjonen ikke avtar, kan du prøve en annen metode.
Behandle ringorm hos barn trinn 7
Behandle ringorm hos barn trinn 7

Trinn 3. Prøv å bruke eplecidereddik

Eplecidereddik har ofte blitt brukt som et naturlig middel for å behandle ulike helseproblemer. Dets effektivitet for behandling av ringorminfeksjoner er også ganske høy, hovedsakelig fordi ringormsopp ikke kan overleve i et surt miljø.

  • Prøv å bruke eplecidereddik på et lite område av huden din først, for å være sikker på at du ikke får en allergisk reaksjon. Hvis det viser seg å være trygt for huden din, ikke nøl med å bruke eplecidereddik på alle deler av den infiserte huden.
  • Bløtlegg et håndkle i eplecidereddik, og påfør det direkte på utslettet på huden i 30 minutter. Etter det, skyll med varmt vann og gjenta prosessen to ganger om dagen. Ikke bekymre deg hvis huden din føles litt svi eller svi første gangen du kommer i kontakt med eplecidereddik; Denne tilstanden er veldig rimelig.
Behandle ringorm hos barn Trinn 8
Behandle ringorm hos barn Trinn 8

Trinn 4. Prøv å bruke lavendelolje

Lavendelolje er bevist å ha soppdrepende egenskaper og brukes ofte som tradisjonell medisin for å behandle soppinfeksjoner og ulike hudproblemer. Denne metoden anbefales spesielt for barn som generelt liker duften av lavendel. Tross alt kan duften av lavendel også virke beroligende på de fleste barn.

  • Bland en til to dråper lavendelolje med 1 ss. ricinus- eller jojobaolje. Påfør blandingen på utslettet på huden, og la den sitte i 10 til 15 minutter før du skyller den av med varmt vann. Gjør prosessen to til tre ganger om dagen.
  • Hvis irritasjon oppstår, reduser mengden lavendelolje som brukes. Prøv å bruke en dråpe lavendelolje for hver 1 ss. olje, eller en til to dråper lavendelolje for hver to til tre ss. ricinus- eller jojobaolje.
  • Nyere forskning har vist at en blanding av tea tree olje og lavendel er en veldig effektiv kombinasjon for å utrydde ringorminfeksjoner! For å gjøre det trenger du bare å blande to dråper lavendelolje med 2 ss. Te tre olje. Fortynn deretter løsningen ved å tilsette 2 ss. ricinusolje, mandelolje eller jojobaolje. Påfør oljeblandingen på den infiserte huden, og la den sitte i 20 til 30 minutter før du skyller den av med varmt vann. Gjør prosessen to til tre ganger om dagen.
Behandle ringorm hos barn trinn 9
Behandle ringorm hos barn trinn 9

Trinn 5. Bruk kokosolje

Kokosolje har soppdrepende, antimikrobielle og antivirale egenskaper. Spesielt kommer det soppdrepende stoffet i kokosnøttolje fra innholdet av middels kjede fettsyrer som har vist seg å være effektive for å drepe forskjellige typer sopp.

  • Kjøp kokosnøttolje som fremdeles er rå og ikke har gått gjennom hydrogeneringsprosessen.
  • Påfør kokosolje med hendene eller en bomullspinne på den infiserte huden mens du masserer lett. La det stå over natten.
  • Gjør denne metoden hver dag.

Metode 3 av 3: Forstå ringormssykdom

Behandle ringorm hos barn Trinn 10
Behandle ringorm hos barn Trinn 10

Trinn 1. Kjenne igjen ringorminfeksjon

Ringorm er en type soppinfeksjon i huden. Fordi utslettet som er forårsaket er rundt med røde kanter og et blekere interiør, har navnet ringorm dukket opp. Ringorminfeksjoner kan også forekomme i forskjellige deler av huden.

  • På hodet vises ringorminfeksjon vanligvis i form av hårtap i visse områder. Det morsomme er at området i hodebunnen som faller ut vil være rundt og føles ofte flassende.
  • Det medisinske uttrykket for ringorm er Tinea. Ringorminfeksjon som angriper hud i kroppen er kjent som tinea corporis, mens ringorminfeksjon som angriper hodebunnen kalles tinea capitis. I tillegg er det også en soppinfeksjon som angriper kjønnsområdet og er kjent som tinea cruris, og en soppinfeksjon som angriper føttene (vannlopper) er kjent som tinea pedis.
  • Generelt er ringorminfeksjoner forårsaket av soppen Trichophyton rubrum. Andre typer sopp som kan forårsake ringorminfeksjoner er microsporum og epidermophyton.
Behandle ringorm hos barn Trinn 11
Behandle ringorm hos barn Trinn 11

Trinn 2. Forstå forholdene som tillater ringorminfeksjon

Faktisk er ringorm en svært vanlig infeksjon hos barn, spesielt de under 15 år. Imidlertid kan denne infeksjonen faktisk skje hvem som helst og er veldig smittsom!

  • Noen av risikofaktorene for ringorminfeksjon er å være i et fuktig miljø, samhandle direkte med mennesker som allerede er smittet, drive med idrett som kan få et barns hud til å komme i kontakt med andres hud og iført for lukkede klær.
  • Ringorminfeksjoner kan også påvirke hunder og katter. Forstå også at dyr kan overføre infeksjoner til mennesker.
Behandle ringorm hos barn Trinn 12
Behandle ringorm hos barn Trinn 12

Trinn 3. Gjenkjenne symptomene på ringorm

Faktisk er ringorminfeksjon veldig lett å kjenne igjen fordi den berørte huden ser ut til å ha et rundt utslett med røde kanter og et blekere interiør. Vanligvis vil ringorminfeksjon gjøre huden kløende og hovent.

  • I tillegg vil de røde kantene på utslettet virke svakt hevet, og huden som påvirkes av utslettet vil generelt se skjellete ut.
  • På grunn av kløen det forårsaker, kan mennesker med ringorminfeksjon ofte ikke motstå trangen til å klø seg i huden. Som et resultat vil huden vanligvis oppleve riper.

Anbefalt: