Hvordan gå i ånden: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gå i ånden: 14 trinn (med bilder)
Hvordan gå i ånden: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan gå i ånden: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan gå i ånden: 14 trinn (med bilder)
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, Kan
Anonim

Å vandre i Ånden er et viktig aspekt av det åndelige livet som kristen. Du må følge stien Den Hellige Ånd har angitt for din ånd for å leve i Ånden. En vellykket reise krever at du gjenkjenner forholdene rundt deg og iverksetter passende tiltak.

Steg

Metode 1 av 2: Konfrontere Spiritual Warfare

Gå i Ånden Trinn 01
Gå i Ånden Trinn 01

Trinn 1. Møt åndelig krigføring

Selv om det ikke ser ut til at du kjemper i en krig i ditt daglige liv, krever det å vandre i Ånden at du tar del i den åndelige krigføringen som foregår rundt deg. Kriminalitet og korrupsjon vil alltid prøve å føre deg på villspor. Du må være oppmerksom på faren før du kan unngå den.

  • Innen deg er det "åndelige" aspektet alltid i krig med ditt "kjøtt", og aspektet som har kontroll over din tro og handlinger vil kontrollere sjelen din og bli herskeren i ditt liv.
  • Å vandre i Ånden betyr å vandre med Den Hellige Ånd som vil gi kontroll over din egen ånd.
Gå i Ånden Trinn 02
Gå i Ånden Trinn 02

Trinn 2. Kjenn din fiende

I utgangspunktet må du møte tre forskjellige, sammenkoblede fiender: djevelen, det verdslige livet og kjøttet.

  • Vet at utsagnet "djevelen fikk meg til å gjøre det" rett og slett ikke er sant. Selv om djevelen hadde makt og var i stand til å påvirke verden, ville han ikke kunne tvinge noen som allerede var frelst og vandret i Ånden til å gjøre noe. Djevelen kan friste deg, men det er ditt ansvar hvis du gir etter for denne fristelsen.
  • Djevelens innflytelse fungerer i denne verden, og på grunn av dette frister verden deg ofte til å vende deg bort fra det som er godt og riktig.
  • Gjenkjenn det som kalles kjøttet. Kjøttet er ikke kroppen din, selv om disse to tingene er relatert. Kjøttet er bare en del av deg som alltid ønsker verdslige gleder og avviser åndelige dyder.
  • Å fornekte kjøttet ditt regelmessig vil styrke din ånd. Ved å erobre kjøttet, er du i stand til å si "nei" til verdslige ønsker og si "ja" til Gud.
Gå i Ånden Trinn 03
Gå i Ånden Trinn 03

Trinn 3. Introduser deg selv til denne slagmarken

Mer presist, presenter deg for disse to kamparenaene. Du må forberede deg på å møte ondskap internt og eksternt.

  • De interne kampene som foregår i tankene dine refererer til måten du tenker og føler om livet rundt deg og menneskene i det. Ekstern krigføring i oppførsel refererer til måten du handler og snakker i forskjellige situasjoner.
  • Disse to arenaene henger sammen. Hvis tankene dine er rettet mot ondskap, vil handlingene dine følge. Hvis du stadig blir revet med av ond oppførsel, vil tankene sakte komme med unnskyldninger for å rettferdiggjøre dette onde.
Gå i Ånden Trinn 04
Gå i Ånden Trinn 04

Trinn 4. Godta deg selv som du er

Det er to komponenter i din identitet. Først må du kjenne deg igjen som et menneske, noe som betyr å anerkjenne dine egne svakheter og begrensninger. For det andre må du se deg selv som du er i Jesus og forstå kraften som følger med din nye identitet.

  • Du er en sjel som lever i en fysisk kropp. Derfor vil ekte lykke referere til tilstanden til din sjel, og ikke til din fysiske tilstand.
  • Du vil ikke være trygg for synd, dårlige vaner og åndelig død hvis du bare stoler på deg selv.
  • Å akseptere Jesus og anerkjenne din identitet i Jesus betyr å forstå at Herren Jesus alltid elsker deg og er på din side.
Gå i Ånden Trinn 05
Gå i Ånden Trinn 05

Trinn 5. Innrømme ærlig dine svakheter

Alle vil møte fristelser, men ingen vil møte fristelser på samme måte. Din minste fristelse vil sannsynligvis være annerledes enn naboen din. Identifiser din største svakhet for å trygt beskytte deg selv mot fristelser.

Du kan være sikker på at djevelen kjenner alle dine svakheter og alltid prøver å fange deg som byttedyr. Men den gode nyheten er at Gud alltid vet hva dine svakheter er og vet hvordan han skal forberede deg på å håndtere dem

Gå i Ånden Trinn 06
Gå i Ånden Trinn 06

Trinn 6. Stol på din største allierte, Den hellige ånd

Når du er kjent med kampen du er i og farene ved å gå deg vill, må du innrømme at din sterkeste allierte i å håndtere denne konflikten er Den Hellige Ånd. Du kan bare overvinne kjødet hvis du velger å vandre i Ånden.

Den Hellige Ånd vil gi deg styrke og evne til å tåle denne kampen og leve et liv i dyd. Kanskje du fortsatt vil gli og falle, men ved alltid å stole på Ånden vil din generelle åndelige livsreise gi positive resultater

Metode 2 av 2: Lev livet dag for dag

Gå i Ånden Trinn 07
Gå i Ånden Trinn 07

Trinn 1. Prioriter ditt åndelige liv

Hvis du virkelig vil vandre i Ånden, må du gjøre en bevisst innsats for å gjøre dette hele tiden. Den åndelige reisen er det viktigste aspektet av livet ditt. Hvis du ignorerer dette eller setter andre ting først, kan det hende du ikke kan fortsette reisen lenger.

  • Prioriter tingene som er "store". Ditt daglige liv inkluderer forskjellige saker - familie, arbeid, skole og så videre - og hver av disse sakene har sin egen rolle. Men din åndelige reise må komme først før alt annet, og du må innrømme dette hvis du vil være trygg på avgjørelsene du tar.
  • Den riktige måten å vende tankene til Ånden er å be om fornyelse av løftet om tro og utfrielse hver morgen så snart du våkner, helst før du gjør noe annet.
  • Når du analyserer en bestemt situasjon eller miljø, bør du vurdere om det er i samsvar med Guds vilje før du bekymrer deg for hvordan det ser ut fra et verdslig synspunkt. Spør deg selv om dette vil glede Gud før du spør hva andre mennesker vil synes.
Gå i Ånden Trinn 08
Gå i Ånden Trinn 08

Trinn 2. Be

Be Gud om veiledning og hjelp når du går. Enda viktigere, be, så lytt. Du hører kanskje ikke et faktisk stemmesvar, men Gud bruker ofte andre måter å fortelle deg det du trenger å vite.

  • Din ånd vil hviske på en spesiell måte for å gi en advarsel i hjertet ditt neste gang du støter på noe som er galt eller skadelig for ditt åndelige velvære. Det krever øvelse å kunne tolke disse oppfordringene, men med erfaring vil du bli bedre i stand til å forstå hva det virkelige budskapet er.
  • Tenk hvordan det ville være hvis du hadde en samtale med noen som fortsatte å snakke og aldri ga deg en sjanse til å snakke. Hvis du ber "til" Gud bare ved å stille en rekke forespørsler, gir du ikke Gud en sjanse til å snakke med deg. I stedet for å gjøre dette, bør du ta deg tid til å tenke og meditere mens du ber.
  • Gud kan snakke med deg ved å ta opp tanker du vanligvis ikke har eller sette opp ting på en lett gjenkjennelig måte. Hold øynene, sinnet og hjertet åpne under din daglige rutine.
Gå i Ånden Trinn 09
Gå i Ånden Trinn 09

Trinn 3. Test din indre stemme

Selv om du stadig kan føle deg skyldig i syndene dine, kan du bli svak, men du bør sjekke din indre stemme regelmessig og være ærlig med deg selv om dine feil og svakheter. Du kan overvinne og unngå disse tingene i fremtiden bare hvis du er villig til å innrømme disse feilene.

Prøv å forestille deg en hage. Du kan identifisere ugress og fjerne dem før de dreper sunne planter og frukttrær. Hvis du sår noe uten å bry deg, vil du ødelegge det gode med det onde. Hvis du ikke blir kvitt dårlige vaner, vil denne tilstanden drepe gode vaner

Gå i Ånden Trinn 10
Gå i Ånden Trinn 10

Trinn 4. Lytt, tro og lyd

La Gud kommunisere med deg og stole på at han vil gjøre sitt beste. Når du lærer å tro på Guds vilje, vil det naturligvis være lettere for deg å adlyde den. På dette tidspunktet må du adlyde Guds vilje og bud, selv om dette er i strid med dine menneskelige instinkter og ønsker.

  • Du må følge Guds lover, som er generelle regler som gjelder for alle mennesker, og Guds befalinger for ditt eget individuelle liv. Guds lov er forklart i Bibelen, men du må ta hensyn til måten Gud snakker i ditt personlige liv, slik at du kan tolke instruksjonene Gud gir.
  • Noen ganger er retningen som Ånden gir deg klar nok, men ofte ser det ikke ut til at hensikten bak veiledningen er fornuftig. Det er til tider som disse at din tillit til Den Hellige Ånd blir av største betydning. Hvis du tror at Gud elsker deg og vil det beste for deg, betyr dette at Gud-allvitende og allmektig vil lede deg til å oppnå det som er best for livet ditt i fremtiden.
  • Vet at det å adlyde Gud betyr å adlyde akkurat nå. Forsinkelse av lydighet er faktisk en form for ulydighet.
Gå i Ånden Trinn 11
Gå i Ånden Trinn 11

Trinn 5. Observer Åndens frukt i ditt liv

Når livet ditt begynner å vise “Åndens frukt”, kan du føle deg trygg på at du vandrer i Ånden slik du burde være. Disse fruktene garanterer ikke din frelse, men de kan resultere i din konsekvente frelse og reise i Ånden.

  • Åndens frukter, ifølge Galaterne 5: 22-23, er kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, raushet, vennlighet, trofasthet, mildhet og selvkontroll.
  • Vet at vandring er først og frukt er neste. Du vil ikke være i stand til å gå på rett spor bare ved å late som du viser Åndens frukt i livet ditt, spesielt siden dette neppe vil gjenspeiles i tankene og handlingene dine på lang sikt. Først av alt må du følge Ånden. Etter det vil Åndens frukter vokse av seg selv.
  • Ikke bli motløs hvis du ikke opplever disse Åndens frukter. Åndelige kamper vil fortsette gjennom livet ditt. La Gud dyrke disse egenskapene i deg i sin tid.
Gå i Ånden Trinn 12
Gå i Ånden Trinn 12

Trinn 6. Unngå tvister og konflikter

I tilfelle en uunngåelig konflikt, må du holde deg på tærne. Det er råd som sier at du må opprettholde en ånd av fred og kjærlighet så lenge du bryr deg om handlingene dine. Hold deg unna stridigheter av hensyn til din egen åndelige reise. Du må også unngå konflikter til beste for den andre personen.

En annen måte å si det på er: "ikke se etter problemer." Hvis problemer kommer din vei, la Gud veilede deg til å håndtere dem. Men ved å forstå at Gud vil lede deg gjennom alle vanskeligheter, er det ingen grunn til å skape problemer for deg selv

Gå i Ånden Trinn 13
Gå i Ånden Trinn 13

Trinn 7. Snakk forsiktig

Ord har mer makt enn de fleste skjønner. Ordene du velger, hvordan og når du sier dem kan holde deg i gang, eller de kan føre til at du plutselig mister balansen.

  • Lytt først til den andre personen som snakker, og tenk på det du hører før du snakker.
  • La Den Hellige Ånd lede ordene og motivene bak talen din.
  • Ikke si frekke ting. Ikke snakk dårlig om andre eller bruk ordene dine for å skade andre. Husk at det er umulig å "ta tilbake" det du har sagt. Når du snakker, vil ordene dine fortsette å etterklare i luften uansett om du prøver å rette dem etterpå.
Gå i Ånden Trinn 14
Gå i Ånden Trinn 14

Trinn 8. Kontroller sinne

Noen ganger føler du at du fortjener å være sint, og det er greit. Unngå imidlertid raserianfall og ukontrollabel vold fordi disse former for sinne er mer sannsynlig å være ødeleggende enn å behandle. Sinne som ødelegger vil bare hindre reisen din.

  • Vær en person som ikke er sint på sinne. Ikke la sinne kontrollere deg og kontrollere hvordan du håndterer andre mennesker.
  • Hvis du blir sint, spør deg selv hva som forårsaket sinne ditt. Riktig sinne har et åndelig grunnlag og er rettet mot å overvinne synd og urettferdighet. Destruktivt sinne oppstår fra verdslige begjær og blir ofte til en dyp nag for visse mennesker.

Anbefalt: