Hvordan kompilere en firmaprofil (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kompilere en firmaprofil (med bilder)
Hvordan kompilere en firmaprofil (med bilder)

Video: Hvordan kompilere en firmaprofil (med bilder)

Video: Hvordan kompilere en firmaprofil (med bilder)
Video: Universe | EARTHS ARE THERE IN THE UNIVERSE | ब्रह्माण्ड में कितनी धरती है 2024, Kan
Anonim

En godt presentert selskapsprofil kan brukes som et markedsføringsverktøy for å tiltrekke investorer og kunder eller gis til folk som ønsker å vite om selskapets oppgave og aktiviteter. Lag en kort, kreativ og interessant selskapsprofil som inneholder nyttig informasjon og presenter den på en måte som får leserne til å føle seg interessert og ønsker å bidra til selskapets fremgang.

Steg

Del 1 av 4: Bestemmelse av selskapsprofilens format

Skriv en bedriftsprofil Trinn 1
Skriv en bedriftsprofil Trinn 1

Trinn 1. Lag en kortfattet firmaprofil

En enkel og kort profil vil være mer interessant og lett å lese. Mange lesere blar enkelt gjennom profiler mens de skummer viktige ord og uttrykk. En firmaprofil kan inneholde flere avsnitt eller 30 ark. Vurder imidlertid først hvilken informasjon som virkelig må inkluderes før du velger et langt format.

  • Hvis du vil opprette en online firmaprofil, bruker du et kort format med lenker for å få tilgang til detaljert informasjon på andre sider. Dermed vil lesere som ønsker å vite mer om selskapet finne informasjonskilder gjennom en kort profil som er lett tilgjengelig.
  • Faktisk lager et så stort selskap som Google en profil på bare 1 side. Det er også en god idé å lage en kort profil.
Skriv en bedriftsprofil Trinn 2
Skriv en bedriftsprofil Trinn 2

Trinn 2. Utform et kreativt format

Du står fritt til å velge format, spesielt hvis du vil at profilen din skal publiseres på nettet. En firmaprofil inneholder vanligvis viktige fakta om forretningsaktivitetene du utfører, men den kan presenteres på forskjellige måter så lenge du er i stand til å presentere selskapets beste eiendeler. I tillegg til å tiltrekke seg lesere, må profiler også bruke et profesjonelt format og støtte oppnåelse av selskapets mål.

  • Sett inn grafer og diagrammer mellom lang tekst eller avsnitt.
  • Vis bilder av noen ansatte, produksjonsprosessen, forklar den innovative teknologien som brukes, og beskriv markedsføringsstrategien som er implementert slik at selskapsprofilen inneholder ting som er veldig viktige og nyttige for leserne.
Skriv en bedriftsprofil Trinn 3
Skriv en bedriftsprofil Trinn 3

Trinn 3. Inkluder en tittel og bruk en liste i stedet for å skrive en fortelling

Leserne har en tendens til å kjede seg hvis de må lese lange tekster. For å gjøre profilen din mer lesbar, gi den en tittel for å få teksten til å virke kortere og presentere informasjonen i skriftlig form.

  • Velg en tittel som er lett å forstå og dekker et annet emne, for eksempel "Bedriftsmisjon", "Utmerkelser og anerkjennelse" eller "Langsiktige mål".
  • Bruk et listeformat for å formidle flere opplysninger i rekkefølge, for eksempel når du forklarer hvilke priser selskapet har mottatt eller presenterer viktige data om selskapets økonomiske tilstand.
Skriv en bedriftsprofil Trinn 4
Skriv en bedriftsprofil Trinn 4

Trinn 4. Bruk en enkel og tydelig skrift

For å lage et profesjonelt dokument, ikke bruk kunstneriske fonter, da de kan være vanskelige å lese og kan være distraherende. Velg en enkel og attraktiv skrift, for eksempel Arial, Helvetica eller Calibri.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 5
Skriv en bedriftsprofil Trinn 5

Trinn 5. Bruk aktive setninger

Lag en oppsiktsvekkende profil ved hjelp av aktive setninger. Passive setninger er svært vanskelige å forstå og mindre interessante.

Du kan for eksempel skrive: "Vårt firma legger stor vekt på ansvar og integritet i stedet for" Ansvar og integritet er viktig for vårt selskap."

Skriv en bedriftsprofil Trinn 6
Skriv en bedriftsprofil Trinn 6

Trinn 6. Ikke bruk bedriftsspråk

Profilen blir for dristig og vanskelig å lese hvis du overforbruker forretningsbetingelser eller bedriftssjargong. Velg ord som brukes hver dag for å gjøre dem lettere å forstå.

Del 2 av 4: Presentere relevant informasjon

Skriv en bedriftsprofil Trinn 7
Skriv en bedriftsprofil Trinn 7

Trinn 1. Start med å oppgi firmanavn og adresse øverst i profilen din

Siden en firmaprofil må inneholde firmanavn og adresse, kan du bruke denne informasjonen som tittel. For å gjøre profilen din mer attraktiv, vis en logo som fanger oppmerksomheten din, i stedet for bare å bruke bokstaver.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 8
Skriv en bedriftsprofil Trinn 8

Trinn 2. Informer produkt- og merkevarianter i form av en liste

En nyttig profil gir en oversikt og en kort forklaring av selskapets virksomhet. Selger du drikke eller produserer leker til barn? Gi klar informasjon.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 9
Skriv en bedriftsprofil Trinn 9

Trinn 3. Inkluder informasjon om selskapsstrukturen

Beskriv den spesifikke formen for selskapet, enten det er et privat selskap, offentlig selskap eller firma. Oppgi også om det er et styre, ledende ansatte eller ledere som er viktige beslutningstakere. Informasjonen formidles vanligvis i en setning.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 10
Skriv en bedriftsprofil Trinn 10

Trinn 4. Definer en meningsfull bedriftsoppgave

Ved å formidle selskapets misjon, vil leserne kjenne selskapets mål og strategiene som brukes for å oppnå dem. Når du leverer oppdraget, gir du en kort diskusjon om måldemografi og finansielle data, inkludert fusjoner, oppkjøp og forhold til investorer og aksjonærer.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 11
Skriv en bedriftsprofil Trinn 11

Trinn 5. Presentere selskapets historie

Fortell historien til selskapet kort, slik at leserne vet om utviklingen siden selskapet ble grunnlagt, endringene som har skjedd og forretningsutviklingen som er oppnådd så langt.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 12
Skriv en bedriftsprofil Trinn 12

Trinn 6. Legg vekt på viktige suksesser og prestasjoner

Du kan skryte litt i profilen din ved å fortelle om selskapets prestasjoner, for eksempel å jobbe med nye investorer, forretningssuksesser og selskapets fordeler. Beskriv støtte som er gitt til lokalsamfunn, ideelle organisasjoner og skoler.

Hvis virksomheten du driver nettopp har fått anerkjennelse som det raskest voksende selskapet, vil du være offentlig om dette

Skriv en bedriftsprofil Trinn 13
Skriv en bedriftsprofil Trinn 13

Trinn 7. Beskriv din bedriftskultur

Et aspekt som må dekkes i profilen er personellet som driver virksomheten. Del kort hvem selskapets høyt utdannede ansatte er og hva du gjør for å forbedre medarbeidermoralen og motivasjonen.

Gi informasjon om selskapets politikk når det gjelder miljøledelse, PR, helse og sikkerhet på arbeidsplassen, fagforeninger, fagforeninger og beskyttelse av menneskerettigheter

Skriv en bedriftsprofil Trinn 14
Skriv en bedriftsprofil Trinn 14

Trinn 8. Lag en ærlig og nøyaktig profil

Forbrukere, analytikere og journalister vil gjøre undersøkelser for å bekrefte det de leser. Feil og unøyaktig informasjon vil skade selskapets image og være vanskelig å gjenopprette.

Del 3 av 4: Redigering av selskapsprofil

Skriv en bedriftsprofil Trinn 15
Skriv en bedriftsprofil Trinn 15

Trinn 1. Sjekk profilskriptet flere ganger

Før du publiserer, må du kontrollere at profilutkastet er stavet og grammatisk korrekt. Fordi dette dokumentet representerer bedriften din i sin helhet, får en feil i profilen selskapet til å se uprofesjonelt ut.

Et sikkert tips for å sjekke manuskripter er å lese fra den bakre setningen for setning

Skriv en bedriftsprofil Trinn 16
Skriv en bedriftsprofil Trinn 16

Trinn 2. Les profiler av andre selskaper for å finne ut hva som gjør dem mer effektive

Et viktig aspekt ved å drive en bedrift er å forstå konkurransevilkårene. Dette kan brukes til å lage en firmaprofil. Bruk andre firmaprofiler til å finne inspirerende ting, og bruk dem deretter når du skriver din egen firmaprofil.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 17
Skriv en bedriftsprofil Trinn 17

Trinn 3. Sørg for at alle aspekter som er inkludert i profilen forsterker selskapets image

Mens du leser, må du sjekke alle tingene i profilen nøye og fjerne informasjon som ikke er nødvendig, slik at profilen er nyttig for å forbedre selskapets image.

Hvis du trenger å formidle negativ informasjon, for eksempel om et relativt stort tap, kan du prøve å forklare det ved å understreke selskapets evne til å forbedre forretningsytelsen

Skriv en bedriftsprofil Trinn 18
Skriv en bedriftsprofil Trinn 18

Trinn 4. La noen andre sjekke profilskriptet

Noen ganger er hjelp fra andre veldig nyttig for å sjekke utkastet til dokumentet vi forbereder. Finn noen som ikke forstår virksomheten din, og be dem gå over profilskriptet og gi tilbakemelding på det generelle profilmaterialet.

Del 4 av 4: Utnyttelse av selskapsprofil

Skriv en bedriftsprofil Trinn 19
Skriv en bedriftsprofil Trinn 19

Trinn 1. Lag en firmaprofil som er klar til å bli publisert på internett

Alle kan finne informasjon om din bedrift. Lag derfor en profil som er klar til å bli vist på nettstedet og gi en lenke via kontoer på sosiale medier. Potensielle investorer, kunder og til og med aksjonærer vil kanskje vite mer om selskapets virksomhet.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 20
Skriv en bedriftsprofil Trinn 20

Trinn 2. Dra fordel av selskapsprofilen som et markedsføringsverktøy

Bruk profiler som et verktøy i ulike virksomhetsaktiviteter, for eksempel når du utarbeider forretningsplaner, strategiske planer, markedsføringsstrategier og for visning på nettsteder. Utarbeid en firmaprofil som kan brukes som et markedsføringsverktøy slik at virksomheten din er kjent av det store samfunnet.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 21
Skriv en bedriftsprofil Trinn 21

Trinn 3. Presentere den for potensielle investorer

Profiler kan også brukes til å introdusere selskapet for potensielle investorer. Oppgi en profil i begynnelsen av diskusjonen når du diskuterer det økonomiske aspektet, slik at potensielle investorer forstår selskapets virksomhet og økonomiske tilstand. Dette vil gi dem muligheten til å bli kjent med din bedrift og vurdere ulike ting før du tar en beslutning.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 22
Skriv en bedriftsprofil Trinn 22

Trinn 4. Oppgi en lenke for å få tilgang til profilsiden når du holder en pressekonferanse

Hvis du kunngjør en ny produktlansering eller virksomhetsanskaffelse, må du også oppgi firmaprofilen din. På denne måten får publikum tilgang til profilen din slik at flere blir kjent med selskapet og produktene du tilbyr.

Skriv en bedriftsprofil Trinn 23
Skriv en bedriftsprofil Trinn 23

Trinn 5. Juster data og informasjon i profilen ved endringer i selskapet

Sørg for at du holder profilen din oppdatert, spesielt ettersom virksomheten din opplever vekst og endring over tid.

Anbefalt: