Hvordan gjøre en spabehandling hjemme (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjøre en spabehandling hjemme (med bilder)
Hvordan gjøre en spabehandling hjemme (med bilder)

Video: Hvordan gjøre en spabehandling hjemme (med bilder)

Video: Hvordan gjøre en spabehandling hjemme (med bilder)
Video: ТАК Я СЕЛЕДКУ ЕЩЁ НЕ ГОТОВИЛ‼️ РЫБА В ТАНДЫРЕ‼️ 2024, Kan
Anonim

Spabehandlinger hjemme kan være avslappende og forskjønne akkurat som om de ble utført på en salong eller en dyr spabehandling. Utpek en spesiell dag uten distraksjoner, slå av telefonen og tenne noen lys for å fullføre atmosfæren. Legg deretter i varmt vann, gjør en ansiktsbehandling og fullfør den med en manikyr/pedikyr.

Steg

Del 1 av 3: Forfriskende bad

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 1
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 1

Trinn 1. Klargjør varmt vann i et kar for bløtlegging

Fyll badekaret (badekaret) med vann ved riktig temperatur (varmt eller varmt) etter din smak. Mens du venter på at vannet skal fylle karet, kan du dempe eller slå av lysene og tenne noen få lys. Mer enn det, slapp av ved å gjøre de tingene du liker. For eksempel:

  • Hell over et glass vin eller lag en kopp te du kan kose deg med. For barn kan du lage et glass varm sjokolade, eplejuice, fruktpunch (et slag er en drink laget av en blanding av juice, sirup og brus/brus). Eller bare gi vann.
  • Slå på favorittmusikken din.
  • Tenn litt røkelse.
  • Forbered et mykt, mykt håndkle eller en badekåpe.
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 2
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 2

Trinn 2. Tilsett badesalt, essensielle oljer og andre ingredienser i vannet

Dette er en flott måte å forbedre kvaliteten på badekaret ditt samtidig som du gir deg fordelene med aromaterapi. Du trenger ikke å begrense bruken av badesalt. Du kan også legge til skum såpe, badeolje, badeperler, badebomber (badebomber - spa -produkter inneholder syre og brus som eksploderer når de kommer i vann) og andre ingredienser som kan få deg til å føle deg avslappet.

  • Hvis du vil, kan du legge melk og havregryn til badekaret, ettersom de har fuktighetsgivende egenskaper og er gode for tørr hud.
  • Eller prøv å tilsette mandelolje, jojobaolje eller en skje kokosnøttolje. Du kommer ut av karet med baby-myk hud.
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 3
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 3

Trinn 3. Prøv å bruke en hudmaske

Når du gjør en spabehandling i en salong, kan du bli tilbudt valget mellom en tangmaske eller en gjørme. Det er ikke lett for nybegynnere å gjøre denne behandlingen hjemme, men du kan enkelt lage din egen “gjørme” maske ved hjelp av kosmetisk leire. Etter påføring og forlatt masken i noen minutter, skyll grundig. Som et resultat vil huden din føles frisk og glatt.

  • Bland kopp kosmetisk gjørme og 2 ss (29,6 ml) vann for å lage en tykk pasta/deig.
  • Gni pastaen på armene, bena og kroppen.
  • La det tørke mens du tømmer vannet i karet.
  • Skyll og rengjør i badekaret.
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 4
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 4

Trinn 4. Masser de ømme musklene under badet

Etter å ha jobbet hardt hele tiden før dagen for spa -behandlingen, kan du føle smerter/smerter i rygg, ben, armer eller nakke. Under et varmt bad, ta deg tid til å klemme disse muskelområdene med fingrene for å slappe av i kroppen.

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 5
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 5

Trinn 5. Exfoliate (fjerning av døde hudceller)

Bruk en loofah (badekar fra frukten av en plante som agurk) eller kroppsskrubbe for en perfekt peeling. Når du går ut av karet, vil huden din føles myk, glatt og sunn.

  • Gni inn en sirkulær bevegelse og forsiktig for å fjerne døde hudceller.
  • Hvis du liker det, bør du barbere bena og andre kroppsdeler etter eksfoliering.
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 6
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 6

Trinn 6. Tørk huden din og påfør en nærende lotion

Bruk et håndkle for å tørke huden din, og hold den fuktig ved å duppe lotion eller krem på armene, bena og resten av kroppen. Etter at hele kroppen er dekket med lotion, før du kler deg på, ta på deg en badekåpe en stund slik at lotionen/kremen absorberes av huden.

Del 2 av 3: Gjør ansiktsbehandlinger

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 7
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 7

Trinn 1. Eksfolier forsiktig ansiktet ditt

Fukt ansiktet ditt med varmt vann og bruk en vaskeklut / kroppshåndkle eller en spesiell børste for ansiktsbehandlinger for å skrubbe eller rengjøre døde hudceller. Sørg for å gni kluten i en mild, sirkulær bevegelse uten å trykke, da ansiktshuden er relativt følsom og kan utvide eller krympe hvis du behandler den hardt.

Ansiktsskrubb er like gunstig. Kjøp en ansiktsskrubbe i butikken eller lag din egen ved å blande følgende ingredienser: 1 ss (14,8 ml) olivenolje, 1 ss malt mandel eller havregryn og 1 teskje vann. Bruk blandingen som en skrubb for ansiktet ditt, og skyll deretter med varmt vann

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 8
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 8

Trinn 2. Utfør ansiktsbehandling med varm damp

Fyll en liten gryte eller annen beholder med vann og varm den til den er dampende. Bruk et håndkle for å dekke baksiden av hodet ditt, og vend deretter mot potten slik at den varme dampen treffer ansiktet ditt. Damp ansiktet ditt i 2 til 3 minutter for å maksimere fordelene.

  • Pass på at ansiktet ditt ikke er for nært fordi det vil føles veldig varmt. Det er best hvis ansiktet ditt føles veldig varmt, ikke brennende varmt.
  • Legg til gleden ved å dampe ansiktsbehandlinger ved å dryppe en liten mengde eterisk olje ned i en kjele. Lavendelolje, tea tree olje og roseolje har en beroligende effekt.
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 9
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 9

Trinn 3. Bruk en ansiktsmaske

Å bruke masker er veldig gøy, og det gjør også huden like myk som babyens hud. Bruk en kjøpt ansiktsmaske eller bland den opp med en bestemt oppskrift ved å bruke ingredienser som er tilgjengelige hjemme. Bruk en ansiktsmaske i 15 minutter, og skyll deretter grundig. Her er noen populære maskealternativer:

  • For tørr hud: Bland 1 teskje honning og 1 teskje olivenolje.
  • For normal hud: Bland 1 teskje honning og en moset banan.
  • For fet hud: Bland 1 teskje honning og 1 teskje kosmetisk gjørme.
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 10
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 10

Trinn 4. Fukt ansiktet ditt

Som et siste trinn, hold huden fuktig med en god ansiktskrem. Du kan bruke en kjøpt krem eller ansiktsolje, for eksempel jojobaolje, arganolje (olje fra frøene til frukten av Argan-treet som vokser i Marokko) eller mandelolje. Disse forskjellige typer oljer balanserer huden din uten å forårsake utbrudd.

Hvis huden din er veldig tørr, bruk kokosolje. Men hvis du har en tendens til å ha tette porer, kan kokosolje skape utslett på huden din

Del 3 av 3: Ta vare på neglene og tåneglene (manikyr/pedikyr)

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 11
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 11

Trinn 1. Fjern gammelt neglelakk

Start med å rengjøre den gamle neglelakken på fingre og tær. Hvis mulig, bruk en neglelakkfjerner som ikke inneholder aceton, da aceton har en tendens til å tørke ut neglene.

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 12
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 12

Trinn 2. Bløtlegg fingrene

Ta en bolle med varmt vann og bløtlegg fingrene i fem minutter med hele neglen nedsenket. Dette vil myke neglene og neglebåndene, noe som gjør dem lettere å forme.

Ikke legg olje eller såpe i bollen med varmt vann. Det er bedre å bruke rent vann, slik at du ikke etterlater smuss på fingrene når du maler dem

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 13
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 13

Trinn 3. Trim og fil neglene

Bruk en neglesaks eller saks til å klippe hver negl til en halvmåne, og avrunde kantene. Bruk en neglefil til å glatte ut grove områder og jevne ut formen, så hele neglen din ser ut som om den er profesjonelt trimmet.

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 14
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 14

Trinn 4. Trykk på neglens neglebånd

Bruk en kutikula eller en oransje pinne (en liten tre-/metallpinne eller pinne som brukes til å behandle neglebånd) og trykk forsiktig på neglebåndene slik at de ikke lenger er synlige. Gjør det forsiktig, og ikke riv eller kutt neglebåndene, fordi neglebåndene er nyttige for å hindre at fingrene blir smittet.

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 15
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 15

Trinn 5. Påfør neglelakk

God hånd- og neglepleie bruker minst tre lag: grunnlag, fargemaling og toppstrøk. I fargelegging liker noen å bruke mer enn ett lag for å sikre et jevnt resultat. Hvis du maler neglene på den måten, må du vente på at det forrige malingslaget skal tørke helt før du påfører neste strøk. Dermed vil ikke resultatet se rotete ut.

  • Den beste måten å få en pen maling på er å gni malingen i en bevegelse på begge sider og deretter fylle ut midten.
  • Hvis du vil male et bestemt design på neglene, gjør du det etter at du har påført et lag med farge, og legg deretter til noen beskyttende maling for å beskytte det som et siste trinn.
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 16
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 16

Trinn 6. Bløtlegg og eksfolier føttene

Føtter blir ofte neglisjert i daglig pleie, men den dagen du har en spabehandling, ta deg tid til å ta godt vare på dem. Bløtlegg føttene i et kar eller en beholder fylt med varmt vann. Hvis føttene er tørre eller ujevne/grove, bruk en pimpstein for å skrubbe de grove områdene.

Noen grove deler krever ekstra håndtering. Prøv å bruke en callus -barbermaskin eller et annet verktøy som er designet for å fjerne tørr hud

Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 17
Ha en avslappende spa -dag hjemme Trinn 17

Trinn 7. Trim tåneglene og mal dem deretter

Klipp tåneglene med en neglklipper, og sørg for å klippe neglene i en avrundet form for å forhindre inngrodde tånegler. Du kan forskjønne tåneglene dine med 3 strøk polsk eller påføre 1 strøk klart polert for å beskytte og reparere tåneglene.

Advarsel

  • Vær forsiktig når du bruker ansiktsmasker; ikke bruk den for nær øynene dine.
  • Les instruksjonene/advarslene på etiketten til kroppsskrubben du kjøper. Noen kroppsskrubb er ikke egnet for barn.
  • Bruk aldri peppermynteolje. Denne oljen får deg til å føle deg kald.

Anbefalt: