3 måter å beregne hundens alder på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å beregne hundens alder på
3 måter å beregne hundens alder på

Video: 3 måter å beregne hundens alder på

Video: 3 måter å beregne hundens alder på
Video: STOP DIN HUND I AT TRÆKKE PÅ 2 MIN I onlinehund.dk 🐾 2024, Kan
Anonim

De fleste vet at hunder eldes raskere enn mennesker. Konvensjonelle beregninger anslår at 1 års hundeliv er lik 7 menneskeår. For eksempel har du kanskje hørt at du kan multiplisere en hunds alder med 7 for å finne tilsvarende i "hundeår". Vanligvis måles hundens alder i menneskeår, men denne beregningen er faktisk for enkel. For eksempel eldes hunder mye raskere enn mennesker i de to første årene, dvs. en hunds første år tilsvarer 15 menneskeår. Det er andre faktorer som påvirker hundens alder som er viktig å vite når man beregner hundens alder.

Steg

Metode 1 av 3: Bestemme hundens virkelige alder

Beregn hundeår Trinn 1
Beregn hundeår Trinn 1

Trinn 1. Lær hundens faktiske alder i år

Det er viktig å kjenne hundens faktiske biologiske alder for å beregne hundens alder i hundeår. Det kan også hjelpe deg med å ta bestemte beslutninger i løpet av hundens liv. Denne beslutningen er vanligvis basert på hundens alder, for eksempel når det er på tide å spay eller når det er på tide å bytte til et voksent kosthold.

  • Du vil enkelt kunne fortelle hundens alder hvis du har en historie med hunder eller når du har hatt dem siden valper.
  • Men hvis du ikke har denne informasjonen, er det andre måter å bestemme alderen på. De fleste metodene beskrevet nedenfor innebærer å undersøke fysiske egenskaper, inkludert tilstanden til tennene, størrelsen på hundens kropp, tilstanden til pelsen og øynene.
Beregn hundeår Trinn 2
Beregn hundeår Trinn 2

Trinn 2. Kontroller hundens tenner

Vær oppmerksom på tennens nivå og tilstand.

Bestem nivået på hundens tenner. Valper har vanligvis komplette melketenner etter 8 ukers alder og alle permanente tenner etter 6 til 7 måneders alder. De vil begynne å ha permanente tenner, som er de lengste tennene som vokser rundt 6 måneders alder. Dette er den enkleste tiden for å bestemme valpens alder nøyaktig. Hvis valpen har alle permanente tenner i en ren, hvit tilstand, er hunden omtrent 1 1/2 til 2 år gammel, men kan også være omtrent 1 år gammel

Beregn hundeår Trinn 3
Beregn hundeår Trinn 3

Trinn 3. Kontroller tilstanden til hundens tenner

De fleste hunder mellom 1 og 2 år begynner å ha gule tenner på ryggen. Tandsten vil dukke opp like etter at dette skjer. Fortennene, som er tennene langs munnen, begynner å utvikle seg i alderen 3 til 5 år. Utviklingen av disse tennene vil fortsette å øke med alderen. Tandsten som vises betydelig med utseende av tannkjøttsykdom (finn rødt eller betent tannkjøtt) kan sees etter at hunden er 5 år gammel. Løse tenner betyr vanligvis at hunden er voksen og kan utføre tannpleie.

Karakteren og tilstanden til hundens tenner kan hjelpe deg med å gjøre et godt estimat av hundens alder, men husk at det er mange andre faktorer i tillegg til alder som kan påvirke hundens tilstand som arvelighet, genetikk, tyggeatferd og tannhistorikk

Beregn hundeår Trinn 4
Beregn hundeår Trinn 4

Trinn 4. Kontroller hundens størrelse og vekst

Hvis hunden din stadig vokser, er den mindre enn 1 1/2 til 2 år gammel, uavhengig av total størrelse. Små hunder kan nå full vekst i høyde og lengde når de er ett år gamle, men store hunder, spesielt store hunder, kan nå perfekt størrelse til de er 18 måneder til 2 år gamle.

Beregn hundeår Trinn 5
Beregn hundeår Trinn 5

Trinn 5. Sjekk hundens muskler, unge hunder har vanligvis mer muskler fordi de vanligvis har et høyere aktivitetsnivå

Derimot er voksne hunder tynnere eller tykkere på grunn av redusert aktivitet.

Se når hunden din beveger seg. Du kan finne bevegelsen litt stiv; det kan være et tegn på aldring av hundens alder

Beregn hundeår Trinn 6
Beregn hundeår Trinn 6

Trinn 6. Kontroller hundens pels

Unge hunder har vanligvis myke og gode kåper, mens voksne hunder har en tykkere og grovere strøk som vanligvis er fetere. Voksne hunder har vanligvis grå eller hvite klumper, spesielt rundt nesen.

Beregn hundeår Trinn 7
Beregn hundeår Trinn 7

Trinn 7. Sjekk hundens øyne

Unge hunder har en tendens til å ha lyse, snille øyne uten tårer eller utslipp, mens voksne hunder kan ha dystre eller uskarpe øyne.

Beregn hundeår Trinn 8
Beregn hundeår Trinn 8

Trinn 8. Få hunden din sjekket av veterinæren

Veterinærer kan estimere hundens alder basert på en grundig fysisk undersøkelse eller undersøkelse som inkluderer undersøkelse av bein, ledd, muskler og organer som er tilstede. Dette er den beste måten å bestemme hundens alder nøyaktig.

Metode 2 av 3: Beregning av hundealder basert på kroppsstørrelse

Beregn hundeår Trinn 9
Beregn hundeår Trinn 9

Trinn 1. Forstå hvordan kroppsstørrelse henger sammen med hundens alder

Den mest nøyaktige beregningen av hundens alder tar også hensyn til hundens størrelse. Mindre hunder har en tendens til å leve lenger enn større hunder, selv om små hunder kan eldes raskere i løpet av de første leveårene. I de første årene av livet kan store hunder eldes saktere, men regnes som "voksne" i femårsalderen. Mellomstore hunder har en levetid og aldring mellom små og store hunder.

Med andre ord, når hundene når modenhet, regnes den større hunden som mer moden enn den mindre hunden i samme alder

Beregn hundeår Trinn 10
Beregn hundeår Trinn 10

Trinn 2. Bestem størrelsen på den voksne hunden

Du kan veie dem hjemme eller ta dem med til veterinæren for en mer nøyaktig beregning. Følgende er noen generelle kategorier basert på hundestørrelse:

  • Små hunder: 9,1 kg eller mindre
  • Middels hund: 9,5 kg til 22,7 kg
  • Store hunder: 23,1 kg til 45,4 kg
  • Gigantiske rasehunder: 45,4 kg eller mer.
  • Vær oppmerksom på at de fleste hunder regnes som voksne innen de er 2 år. For hunder av alle størrelser er forholdet mellom hundens alder og det beregnede menneskeåret det samme de to første årene. For eksempel, enten det er en liten, middels eller stor hund, er en 1 år gammel hund lik 15 år gammel i et hundeår. I en alder av to er han 24 i hundeår. Imidlertid begynner hundens kroppsstørrelse å påvirke hundens levetid hos hund år etter at de er 2 år.
Beregn hundeår Trinn 11
Beregn hundeår Trinn 11

Trinn 3. Beregn hundens alder etter 2 år

For hvert år etter at hunden er 2 år, legger du til følgende tall etter 24 (hundens alder ved 2 år), basert på hundens vekt: for små og mellomstore hunder legger du til 5 år, for store hunder legger du til 6 år, og for gigantiske raser legger til 7 år.

  • Bestem alderen til den lille hunden ved 10 år. Ved 2 år er hunden 24 i hundeår. Hvert år etter det øker hundens alder med 5 år. Dette betyr at når han er 10 år, er han faktisk 64 år gammel i hundeår.
  • Gigantiske raser, som den store dansken, har en raskere levetid etter 2 års alder. Ved 2 år er hunden 24 år i hundeår. Hvert år etter det øker hundens alder med 7 år. Da han var 10 år gammel, var han faktisk 80 år gammel i hundeår.

Metode 3 av 3: Bestemme hundens alder med raske beregninger

Beregn hundeår Trinn 12
Beregn hundeår Trinn 12

Trinn 1. Trekk fra hundens år med 2

Vær oppmerksom på at hunden din er minst 2 år gammel. Hunder kan anses å ha nådd voksen alder på den tiden.

Beregn hundeår Trinn 13
Beregn hundeår Trinn 13

Trinn 2. Multipliser antall aldre med 4 og legg deretter til 21

Nå har du omtrentlig alder på hunden i hundeår.

For eksempel, hvis hunden din er 10 år gammel, er han 53 år gammel i hundeår

Beregn hundeår Trinn 14
Beregn hundeår Trinn 14

Trinn 3. Husk at disse beregningene bare er grove beregninger

Dette er fordi aldersberegningen ikke tar hensyn til hundens størrelse, så det vil ikke være helt nøyaktig.

  • Beregninger som dette er mer nøyaktige for mindre hunder enn for større hunder. For eksempel, som vi beregnet tidligere, når vi ser på hundens kroppsstørrelse, er en 10 år gammel stor dansker faktisk 80 år gammel i hundeår, mens den grove beregningen bare anslår at hundens alder er 53 år.
  • Det er imidlertid en enkel måte å raskt beregne hundens alder på hvis du ikke kjenner hundens størrelse eller har det travelt.

Anbefalt: