3 måter å ta kroppsmålinger uten å målebånd

Innholdsfortegnelse:

3 måter å ta kroppsmålinger uten å målebånd
3 måter å ta kroppsmålinger uten å målebånd

Video: 3 måter å ta kroppsmålinger uten å målebånd

Video: 3 måter å ta kroppsmålinger uten å målebånd
Video: How to Correctly Measure to Determine What Size of Jeans You Wear : All About Jeans 2024, Kan
Anonim

Enten du vil størrelse klærne dine i henhold til en størrelsesguide eller lage klær til deg selv (eller noen andre), er det en garanti for at plaggene vil passe når de brukes. Et fleksibelt målebånd er det beste valget for dette, men hvis du ikke har en, er det andre måter å måle på med enkle husholdningsartikler.

Steg

Metode 1 av 3: Finne måleverktøy

Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 1
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 1

Trinn 1. Se etter et fleksibelt materiale

Se etter vanlige husholdningsartikler som er fleksible eller bøye, slik at du kan bruke dem til å følge kurvene når du måler.

  • Du kan bruke materialer som tau, hyssing, et stykke tøy eller en kabel.
  • Ikke bruk materiale som er for verdifullt, da du vil merke det, kutte det eller muligens skade det når du bruker det til å måle.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 2
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 2

Trinn 2. Se etter varer som har en lengde

Bruk husholdningsartikler som har en fast lengde for å gjøre det lettere for deg å ta målinger. Du kan bruke den til å måle kroppen din direkte eller måle lengden på andre materialer som tau, avhengig av elementet du velger.

  • For eksempel et stykke quartopapir som måler 21,6 x 27,5 cm eller en seddel på 100 000 Rp som måler 151 x 65 mm.
  • Du kan også se på størrelsen som er skrevet på baksiden av et bakeplate, en eske eller et annet lett tilgjengelig element.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 3
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 3

Trinn 3. Lag et merke for å markere visse grenser for materialet som skal brukes som måleverktøy

Hvis du ikke vet lengden på materialet du bruker i stedet for målebåndet, bruker du en linjal til å markere visse grenser for materialet.

  • Hvis du bruker langt materiale, kan du markere hver 10-15 cm for å måle kroppslengden, for eksempel innersålen (lengde fra lysken eller skrittet til ankelen). For kortere måleinstrumenter, for eksempel et stykke papir eller en lapp, kan du bruke den til å måle bestemte lengder individuelt, eller brette dem i to for å måle mindre kroppsdeler.
  • Hvis du ikke har en linjal, kan du måle lengden med et standardobjekt, for eksempel quartopapir eller notater. Eller du kan estimere lengden ved å bruke hender og armer. Avstanden mellom det første leddet til fingertuppene er omtrent 2,5 cm, håndflatestørrelsen (under de fire fingrene) er omtrent 10 cm, og avstanden fra albuen til fingertuppene er omtrent 45 cm. Imidlertid varierer denne størrelsen fra individ til individ.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 4
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 4

Trinn 4. Plasser materialet du valgte som måleverktøy på kroppsdelen for å måle det

Plasser måleinstrumentet langs eller rundt den delen av kroppen du vil måle for å bestemme lengden basert på merkingen eller målingen av det aktuelle materialet.

  • Hvis materialet du valgte er for kort til å måle ønsket kroppsdel, legg fingeren på kanten av materialet og begynn å måle igjen derfra med det samme materialet. Gjenta denne fremgangsmåten til du har dekket hele området du vil måle.
  • Hvis du vil måle lengden på kroppsområdet først, så beregne det, legg materialet på den delen av kroppen du vil måle og hold det forsiktig (eller du kan klippe det hvis du bruker et taumateriale) helt på slutten punktet på kroppslengden du vil måle. Deretter bruker du en linjal eller hånd (basert på det tidligere nevnte lengdeestimatet) for å beregne det endelige resultatet.
  • Ikke glem å skrive ned alle tallene du får og merke kroppsdelen som tilsvarer den størrelsen.

Metode 2 av 3: Ta klesstørrelser (for kvinner)

Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 5
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 5

Trinn 1. Ta bysten måling

For å bestemme din egen eller en annen kvinnes byste måling, vikle målebåndet rundt skuldrene, under armhulene og over den fulle delen av brystet.

  • Pass på at du ikke trekker materialet du måler for tett rundt brystet.
  • For å bestemme størrelsen på en BH, badedrakt eller annet plagg som krever byste måling, bruker du denne målingen sammen med sirkelstørrelsen like under brystet for å bestemme koppstørrelsen og bh -omkretsen.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 6
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 6

Trinn 2. Ta midjemåling

Bruk materialet som brukes som måleverktøy for å måle midjeomkretsen til deg selv eller andre på det minste punktet, som er den naturlige midjeomkretsen. Finn dette punktet ved å observere den delen av kroppen din som bøyes når du bøyer deg til venstre eller høyre, og legg merke til at den er over navlen og under ribbeina.

  • Vær oppmerksom på at det er en forskjell mellom den naturlige midjeomkretsen og midjen som brukes til linning på bukser, skjørt eller shorts. Hvis et klesmønster krever en midjeomkrets, refererer det til den minste delen av overkroppen, som er den naturlige midjeomkretsen. Vi anbefaler at du tar en annen størrelse under din naturlige midjeomkrets som skal brukes når du har på deg klær.
  • Sørg for at du puster ut og slapper av, eller hvis du tar andres tiltak, be ham om å gjøre det samme. Magen skal ikke blåses opp, trekkes inn eller i en unaturlig eller anspent tilstand.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 7
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 7

Trinn 3. Ta størrelsen på hofteomkretsen

Pakk materialet som brukes som måleverktøy på din egen hofte eller hoftene til en annen kvinne på den bredeste delen for å bestemme størrelsen på hofteomkretsen.

  • Det bredeste punktet på hoftene dine er vanligvis omtrent 20 cm under din naturlige midje, men denne avstanden kan variere fra person til person. Ta noen forskjellige målinger hvis du vil være sikker på at du har funnet det bredeste punktet.
  • Hvis du måler selv, må du sørge for at materialet som brukes som måleinstrument er sirkulært jevnt rundt hofter og baken. Så sjekk refleksjonen din i speilet.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 8
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 8

Trinn 4. Ta en innersømsmåling

Ta innersømstørrelsen for bukser ved å måle lengden fra lysken (lysken) til ankelen mens beinet er i rett posisjon.

  • Dette arbeidet vil være lettere å gjøre på noen andre eller ved hjelp av noen andre hvis du vil ta ditt eget tiltak. Hvis ingen andre er tilgjengelige, kan du også måle innersømmen på bukser som er riktig størrelse for deg.
  • Den riktige innersømstørrelsen for bukser kan variere avhengig av buksestilen og høyden på hælene som skal brukes med buksene.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 9
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 9

Trinn 5. Ta en annen størrelse du trenger

Bruk materialet som brukes som måleverktøy for å måle andre kroppsdeler som trengs for størrelsesguider eller klesmønstre.

  • Sørg for alltid å måle kroppsdelen fra den bredeste eller lengste delen. Ta målinger på den bredeste delen av armen eller låret, for eksempel, og mål lengden på armen med armene brettet for å sikre fleksibilitet.
  • Det kan være nyttig å knytte midjen med en snor eller elastikk, slik at du kan bruke den som en referanse for å ta andre målinger, for eksempel midjelengde, midjelengde bak og skrittomkrets (stigning).

Metode 3 av 3: Ta klesstørrelser (for menn)

Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 10
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 10

Trinn 1. Ta størrelsen på nakkeomkretsen

Bruk materialet som brukes som måleverktøy for å måle din egen hals eller andres for å bestemme størrelsen på sirkelen ved nakkebunnen.

  • Målingen skal tas omtrent 2,5 cm under Adams eple.
  • Skyv fingeren under måleren for å gi litt ekstra plass og komfort for skjortekragen.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 11
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 11

Trinn 2. Ta bysten måling

Mål din egen brystomkrets eller andres brystomkrets ved å vikle målebåndet rundt skuldrene, under armhulene og over den fulle delen av brystet.

  • Brystet skal ikke strekkes ut eller trekkes inn mens du tar målingen. Prøv å holde brystet i en behagelig og avslappet posisjon, slik at måleren kan passe godt mot huden din mens du puster ut.
  • Målinger for jakker eller drakter inkluderer også en bokstav bak bystemålet. R (vanlig) er vanligvis for menn med størrelser 38 til 40 og L (lang) for størrelse 42 til 44.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 12
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 12

Trinn 3. Ta ermet måling

Mål lengden fra skulderleddet til håndleddsbenet for å bestemme riktig ermelengde for en skjorte eller jakke.

  • For skjortemålinger, brett albuer for å sikre bevegelsesfrihet.
  • For jakker, ta målinger med ermene rett fra ytterenden av skuldrene til endene på de ønskede ermene.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 13
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 13

Trinn 4. Ta midjemåling

Ta en midjemåling ved å holde måleren rundt din egen eller andres torso, like over navlen.

  • Sørg for at du er i en avslappet stilling og puster ut, ikke pust opp midjen eller trekk den inn mens du tar målingen. Hvis du tar målinger for en annen mann, kan du be ham om å gjøre det samme.
  • Vær oppmerksom på at du må måle hofteomkretsen din, nær der linningen er når du måler bukser.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 14
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 14

Trinn 5. Bestem innersømstørrelsen

Ta en skritt-til-ankel måling langs innsiden av foten for å få din eller andres innersøm måling.

  • Hvis du ikke kan få hjelp til å få innersømstørrelsen på deg selv, finn et par bukser som passer og måler lengden.
  • Herrebukser (importert fra Amerika) bruker vanligvis to størrelser: den første er midjestørrelsen og den andre er innersømstørrelsen.
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 15
Ta klesmålinger uten målebånd Trinn 15

Trinn 6. Ta en annen størrelse du trenger

Bruk et måleverktøy til å måle andre kroppsdeler som trengs for en størrelsesguide eller klesmønster.

  • Sørg for å ta målinger på den bredeste delen av kroppen din.
  • Noen ganger må du også ta andre målinger som håndleddsomkrets, skulderbredde, hoftebredde og skjorte- eller jakkelengde for å lage en skreddersydd drakt for deg.

Tips

  • Hvis det er mulig, må du måle deg selv eller andre uten å ha på deg klær eller bare bruke undertøy.
  • Hvis du er i tvil, øk størrelsen du kan, ikke reduser den. Det er lettere å bytte for store klær enn for smale.
  • Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et målebånd for å måle kroppsmålingene, må du velge en fleksibel type. Du kan vanligvis kjøpe den på en sybutikk eller håndverksbutikk. Ikke kjøp målebånd av metall som vanligvis brukes til konstruksjon eller renovering av hjemmet.

Anbefalt: