3 måter å overvinne soppinfeksjoner på huden

Innholdsfortegnelse:

3 måter å overvinne soppinfeksjoner på huden
3 måter å overvinne soppinfeksjoner på huden

Video: 3 måter å overvinne soppinfeksjoner på huden

Video: 3 måter å overvinne soppinfeksjoner på huden
Video: Stealing Electricity (The safe way) 2024, April
Anonim

Ikke bekymre deg hvis huden din er infisert med sopp eller ringorm som Tinea corporis eller Tinea pedis. Til tross for deres irriterende utseende og ofte kløe, er de fleste soppinfeksjoner vanligvis enkle å behandle. De to hovedtypene behandling er soppdrepende kremer som påføres direkte på infeksjonsområdet og orale eller orale medisiner. Du bør holde huden ren mens du behandler en soppinfeksjon. Etter å ha rådført deg med legen din først, kan du også prøve noen naturlige midler for å fremskynde helbredelsen av hudinfeksjoner med medisinsk behandling.

Steg

Metode 1 av 3: Behandling av infeksjoner med medisinering

Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 1
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 1

Trinn 1. Se etter utslett, tørr hud og andre symptomer på soppinfeksjon

De fleste tilfeller av soppinfeksjon er ledsaget av symptomer som får den infiserte huden til å skrelle, tørke ut og bli rød. De fleste soppinfeksjoner er også kløende og ubehagelige. I mellomtiden kan noen gjærutslett, for eksempel vaginale gjærinfeksjoner eller vaginal candidiasis, ha ingen eller få ytre symptomer. I slike tilfeller er kløe og ubehag hovedsymptomene.

  • For eksempel vil ringorm i ansiktet eller kroppen vises som en 1-2 cm sirkel på huden. Disse sirklene er generelt røde, humpete og fortykket med tykke kanter. I mellomtiden vil ringorm på føttene eller fotsopp klø med hvit og flassende hud mellom tærne.
  • Ringorm i lysken fremstår som en bred rød flekk i området og ledsages vanligvis av alvorlig kløe.
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 2
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 2

Trinn 2. Påfør en soppdrepende krem for å behandle de fleste soppinfeksjoner

Aktuelle behandlinger er den mest effektive måten å behandle de fleste soppinfeksjoner. En soppdrepende krem skal påføres direkte på det infiserte hudområdet, vanligvis 2 eller 3 ganger om dagen. Denne medisinen vil kurere infeksjonen om en uke. Les alltid instruksjonene på medisinpakken nøye og bruk denne kremen som anvist.

  • Besøk det lokale apoteket og kjøp en reseptfri soppdrepende krem. De fleste store apotek har sitt eget soppdrepende medisinområde.
  • Noen av de ofte brukte reseptfrie soppdrepende medisinene inkluderer Lamisil (som er trygt for personer i alderen 12 år og eldre), Desenex og Lotrimin AF. Tinactin og Neosporin AF er gode alternativer for behandling av soppinfeksjoner hos barn. Bruk disse medisinene i henhold til instruksjonene på pakningen eller som anvist av legen din.
  • De fleste reseptfrie antifungal kremer inneholder medisiner som mikonazol, clotrimazol og econazole.
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 3
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 3

Trinn 3. Besøk lege hvis gjærinfeksjonen ikke forbedres etter bruk av en aktuell krem

De fleste milde gjærinfeksjoner forsvinner raskt etter at du har påført en aktuell krem. Imidlertid, hvis du har hatt en soppinfeksjon i mer enn 3 uker, eller hvis infeksjonen har vokst til å dekke store områder av kroppen din, må du avtale time hos fastlegen din. Vis legen din en soppinfeksjon og fortell ham hvor lenge du har hatt det og om det er vondt. Be om resept på medisiner for å behandle denne infeksjonen.

Bestill time med legen din hvis en soppinfeksjon påvirker hodebunnen eller andre vanskelig tilgjengelige områder av kroppen din

Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 4
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 4

Trinn 4. Utfør laboratorietester for å diagnostisere infiserte hudceller om nødvendig

I noen tilfeller er det vanskelig å avgjøre om årsaken til utslett er en soppinfeksjon. Hvis dette skjer, vil legen ta en prøve av den syke huden og sende den til et medisinsk laboratorium for analyse. For eksempel kan legen din skrelle hudceller fra tærne hvis de mistenker at du har fotsopp.

Hvis du har en vaginal gjærinfeksjon, vil legen din ta en prøve av hudceller fra veggene i skjeden og livmorhalsen

Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 5
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 5

Trinn 5. Ta soppdrepende tabletter for å behandle soppinfeksjoner som er utbredt eller over kjevelinjen

Påføring av soppdrepende krem på hele overflaten av ryggen eller begge bena er absolutt ikke lett. Derfor, hvis du har et sopputslett med et areal på mer enn 1000 kvm, er det beste behandlingsalternativet for å behandle det oral medisinering. Du må kanskje også ta medisiner for å behandle soppinfeksjoner i ansiktet eller hodebunnen. Les instruksjonene for bruk av medisinen nøye og ta medisinen i henhold til instruksjonene.

  • I de fleste tilfeller vil legen be deg om å fortsette å ta medisinen i opptil 2 uker etter at utslettet forsvinner.
  • Hvis du har en vaginal soppinfeksjon, kan legen din foreskrive en myk tablett som du kan sette inn i skjeden for å behandle den.
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 6
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 6

Trinn 6. Diskuter bivirkningene av å ta medisiner med legen din

Noen mennesker opplever bivirkninger etter å ha tatt soppdrepende medisiner. I de fleste tilfeller er disse bivirkningene ganske milde og begrenset til problemer som magesmerter og hudirritasjon. Spør legen din hvordan du kan unngå og håndtere disse bivirkningene. For eksempel kan legen din anbefale Pepto-Bismol for mageproblemer og medisinsk lotion for hudirritasjon.

Hvis du opplever sterke magesmerter etter å ha tatt soppdrepende medisiner, kan du besøke legevakten

Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 7
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 7

Trinn 7. Behandle soppinfeksjoner i hodebunnen med en selensulfidsjampo

Hvis hodebunnen din er infisert med sopp, se etter sjampoer som inneholder selensulfid som Selsun Blue eller Head & Shoulders. Følg instruksjonene på sjampopakken eller spør legen din om hvordan du bruker denne sjampoen.

  • Selensulfidsjampo er trygt for barn. Hvis du mistenker at barnet ditt har en soppbunn i hodebunnen, ta dem til en barnelege for å få en diagnose.
  • Du kan også bruke denne sjampoen til å behandle sopputslett på andre deler av kroppen, for eksempel fotsopp. Påfør sjampoen på det berørte området i dusjen og la den stå i noen minutter før du skyller den av. Symptomene dine bør bedres om fire uker.
  • Hvis symptomene dine ikke blir bedre eller hvis de blir verre etter noen uker, må du oppsøke lege igjen.

Metode 2 av 3: Hudpleie

Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 8
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 8

Trinn 1. Tørk huden skikkelig etter bading

Hvis du har en soppinfeksjon, eller vil forhindre at dette skjer, er det en god idé å ta et bad en gang om dagen. Etter bading tørker du hele overflaten av huden med et rent og tørt håndkle. Sørg for å tørke hudområder som har en tendens til å svette eller har bretter, for eksempel armhulene og lysken.

  • Sopp liker hud som har en tendens til å være våt. Så hvis huden din fortsatt er våt når du bruker klær, risikerer du å utvikle en soppinfeksjon.
  • Hold føttene rene og tørre, og ikke del sokker eller sko med andre mennesker.
Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 9
Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 9

Trinn 2. Bruk løse klær med stoffer som kan absorbere fuktighet fra huden

Løse, klumpete t-skjorter av bomull eller lin er et godt alternativ å bruke hvis du har en soppinfeksjon i huden. Soppinfisert hud bør holdes tørr, og løstsittende klær vil hjelpe mye. Løse klær gni heller ikke og irriterer huden, og hjelper den med å gro.

Ikke bruk tette klær og klær laget av ugjennomtrengelige stoffer, for eksempel skinn. Unngå materialer som dette

Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 10
Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 10

Trinn 3. Vask laken, klær og håndklær en gang i uken for å bli kvitt mugg

Mens soppinfeksjonen helbreder, bør du holde alle stoffene rundt deg så rene som mulig. Sopp kan feste seg til stoffer som er i hyppig kontakt med kroppen. Etter det, selv om infeksjonen forsvinner, kan du for eksempel bli smittet igjen fra å sove på uvaskede laken.

  • Dette trinnet er også viktig for å forhindre at gjærinfeksjonen sprer seg til andre mennesker. Mugg er lett å flytte, og du risikerer å overføre infeksjonen til venner, romkamerater og andre familiemedlemmer hvis du ikke holder håndklær, sengetøy og klær rene.
  • Du kan også beskytte føttene dine ved å bruke flip-flops når du bruker et offentlig bad, for eksempel et bad på et treningsstudio eller svømmebasseng.

Metode 3 av 3: Prøv naturmidler

Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 11
Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 11

Trinn 1. Påfør kokosolje mot soppinfeksjonen 2 ganger om dagen

Blant de mange fordelene inneholder kokosnøttolje fettsyrer som kan drepe flere sopp- og sopparter. Ta kokosolje fra beholderen ved å gni 2 fingre. Etter det, legg fingeren på huden som er infisert med soppen til den er helt belagt med kokosolje. For best resultat, gjenta denne behandlingen 2 ganger om dagen.

  • Hvis du har en vaginal gjærinfeksjon, suge en tampong i varm kokosnøttolje før du bruker den.
  • De soppdrepende egenskapene til kokosnøttolje har blitt demonstrert av amerikansk forskning. Nasjonalt bibliotek for medisin.
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 12
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 12

Trinn 2. Gni knust hvitløk under neglene for å behandle soppinfeksjon i neglesengen

Soppinfeksjoner angriper ofte huden like under tåneglene eller hendene. For å behandle infeksjon i disse vanskelig tilgjengelige områdene, bruk knivens flate side for å trykke og knuse 1-2 fedd hvitløk. Trykk denne hvitløken mellom de infiserte neglene og la den stå på i 20-30 minutter før du vasker hender eller føtter.

Medisinsk forskning viser at hvitløk inneholder naturlige antibiotika som vil bidra til å bekjempe soppinfeksjoner

Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 13
Behandle en soppinfeksjon i huden Trinn 13

Trinn 3. Drikk fortynnet eplecidereddik for å bekjempe soppinfeksjon

Eplecidereddik inneholder mange sunne mikrober som kan bekjempe sopp og bekjempe infeksjoner. Bland eplecidereddik og vann i like store mengder og drikk omtrent 1 kopp (250 ml) daglig. Eplecidereddik skal bidra til å forhindre at soppinfeksjonen sprer seg og hjelpe den til å gro raskt.

  • Eplecidereddik er også rik på sunne næringsstoffer som fosfor, kalium og kalsium. Dessverre er soppdrepende egenskaper mer basert på personlig erfaring.
  • Du kan kjøpe eplecidereddik i nærbutikken eller matbutikken. Dette produktet kan også selges på noen store apotek.
Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 14
Behandle en hud soppinfeksjon Trinn 14

Trinn 4. Spis vanlig yoghurt for å få et inntak av aktive bakteriekulturer til frokost

Yoghurt som inneholder aktive bakteriekulturer inneholder mange probiotika som kan fremme helsen til gode bakterier i tarmen. En sunnere tarm vil øke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner, inkludert gjærinfeksjoner.

  • Du kan kjøpe yoghurt i nærbutikken eller dagligvarebutikken. Sjekk etiketten på yoghurtpakken og kontroller at produktet inneholder levende Lactobacillus -stammer før du kjøper.
  • I likhet med eplecidereddik er yoghurts soppdrepende egenskaper mer basert på personlig erfaring og skyldes evnen til å forbedre den generelle tarmhelsen.

Tips

  • Noen av de vanligste soppinfeksjonene inkluderer ringorm, fotsvamp, lyskesopp, candidiasis og tinea versicolor (flekker på huden).
  • Ulike typer soppinfeksjoner i huden kan angripe barn og voksne. Ulike infeksjoner forårsaker ulikt ubehag. Noen soppinfeksjoner er veldig kløende og irriterende, mens andre kanskje ikke kjennes.
  • Hvis du lever i et varmt klima og føttene dine blir svette om ettermiddagen, kan du prøve å bruke forskjellige sko hver 2-3 dager. Hvis du bruker de samme skoene for lenge i flere dager på rad, kan det føre til soppinfeksjon.

Advarsel

  • Ikke stol på naturlige midler som erstatning for medisinsk behandling. Selv om de kan hjelpe med medisinsk behandling, bør naturmidler ikke brukes som erstatning for legehjelp.
  • Soppinfeksjoner under negler eller hender er vanskelig å behandle. Selv med medisiner kan helbredelse av denne infeksjonen ta 1 år.
  • Symptomer på en sopphudinfeksjon kan være veldig like symptomene på andre sykdommer, for eksempel seborrheisk dermatitt, psoriasis, atopisk dermatitt, kontaktdermatitt eller til og med Lyme -sykdom. Hvis du opplever symptomer på en soppinfeksjon, bør du få en nøyaktig diagnose fra legen din slik at du kan behandle den på riktig måte.

Anbefalt: