Slik maler du kaffe hjemme: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik maler du kaffe hjemme: 11 trinn (med bilder)
Slik maler du kaffe hjemme: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik maler du kaffe hjemme: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik maler du kaffe hjemme: 11 trinn (med bilder)
Video: Plant tomatplanter vandret i plantesækken og øg udbyttet af tomater 2024, Kan
Anonim

Hvis du liker kaffe, er det ikke noe hyggeligere enn å male de ferske bønnene selv. Aroma og smak av hjemmebakte kaffebønner er bedre enn deres kommersielt malte versjoner. Når du er klar til å gjøre dette, må du finne ut hvilket malingsnivå som er riktig for kaffetrakteren din. Når du vet om kaffen din må være grovmalt, finmalt eller medium, kan du velge en passende kvern. Og hvis du har mange kaffebønner, men ikke har en kvern, må du bli kreativ, slik at du kan begynne å drikke kaffen din med en gang.

Steg

Del 1 av 3: Justere malingshastigheten med kaffetrakteren din

Mal kaffe hjemme Trinn 1
Mal kaffe hjemme Trinn 1

Trinn 1. Bruk en veldig grov mal for kald kaffe

Hvis du har et Toddy Brewer -produkt eller vil prøve å lage kald kaffe, må du male det veldig grovt. Grovmalte kaffebønner vil være omtrent like store som svarte pepparkorn. Bruk en lav innstilling på kvernen for å oppnå dette resultatet.

Mal kaffe hjemme Trinn 2
Mal kaffe hjemme Trinn 2

Trinn 2. Bruk en grov kvern for franske presseglass

Hvis du har en fin fransk presse, må du sørge for at kaffebønnene er grovmalt for å ligne sprukket pepperkorn eller pottejord. Et større korn vil gi en klarere kaffe, mens et finere mal vil gi et tykkere, fastere brygg.

Hvis du har et Chemex -produkt eller en enkelt brygger som den som ble brukt på en kafé, kan du male kaffen grovt og legge til en annen shake. Disse chemex- og enkeltbryggerne krever en grov-middels sliping

Mal kaffe hjemme Trinn 3
Mal kaffe hjemme Trinn 3

Trinn 3. Bruk en middels kvern for dryppgryten

Dryppgryter er den mest populære typen kaffetrakter, så du må sannsynligvis male bønnene dine i moderat grad. Bruk denne kvernen til koniske eller flatspissede siler. En middels mølle produserer en sandlignende tekstur.

Hvis du har en helle-kjegle, vakuumpanne eller sifon-drypper, bruk en fin-middels sliping

Mal kaffe hjemme Trinn 4
Mal kaffe hjemme Trinn 4

Trinn 4. Bruk et fint mal til espresso og tyrkisk kaffe

Hvis du lager spesialkaffe, trenger du en spesiell mal. En fin eller veldig fin sliping gir den en melaktig tekstur. Denne teksturen kan bare oppnås med en gruskværn.

Del 2 av 3: Bruke grinderen

Mal kaffe hjemme Trinn 5
Mal kaffe hjemme Trinn 5

Trinn 1. Velg en kvern som passer din kaffetrakter

Du har bestemt malingsnivået du trenger for kaffetrakteren din, så nå må du kontrollere at kvernen din er i stand til det. Det er tre typer slipemaskiner å velge mellom, og de er alle gode for forskjellige malingsnivåer:

  • Bladsliperen er perfekt for veldig grov, middels grov, grov eller middels sliping. Denne kvernen er den typen som oftest oppstår fordi den er egnet for drypp kaffetraktere, franske presser og bryggemaskiner for kalde drikker. Kaffebønnene blir plassert på toppen av kvernen. Når du lukker og trykker på den, vil kvernen aktivere bladene som hakker kaffebønnene.
  • En burr kvern er nødvendig for å produsere en middels, fin og veldig fin sliping. En bladslipmaskin kan ikke kutte denne fine. Hvis du lager tyrkisk eller espressokaffe, kan du bruke en burr kvern for presise resultater. Burr grinders er dyrere enn bladslipere, men du kan sette dem opp for alle slipnivåer. Kjøp denne kvernen hvis nøyaktigheten er viktig for deg.
  • Til slutt kan du gå for en manuell/håndkvern hvis du vil male kaffen din tradisjonelt. Sett bønnene inn i glasset og pump håndtaket som beveger bladene inne i kvernen. Denne typen kvern er morsom, men gir ikke like nøyaktig sliping som sluttproduktet av en elektrisk kvern.
Mal kaffe hjemme Trinn 6
Mal kaffe hjemme Trinn 6

Trinn 2. Mal kaffen rett før du brygger den

Du kan bli fristet til å male en stor mengde å bruke i løpet av uken, og selv om dette kan være praktisk (og behagelig for partneren din, siden kvernen absolutt er ubehagelig å høre når han våkner om morgenen), vil kaffen din smake jevnt bedre hvis du bruker den. nykvernet kaffebønner. Du har allerede kjøpt hele kaffebønner og har en kvern, så få mest mulig ut av den for å lage den godeste kaffen hver dag.

Mal kaffe hjemme Steg 7
Mal kaffe hjemme Steg 7

Trinn 3. Mål kaffebønnene

Tilbered omtrent to spiseskjeer kaffebønner per kopp. Denne størrelsen avhenger selvfølgelig av din smak, men er en generell regel å følge når du lager kaffe. Hvis du liker sterk kaffe, bruk omtrent to spiseskjeer per 177 ml; Hvis du liker tynn kaffe, bruk to spiseskjeer per 236 ml.

  • Kvernen din og kaffetrakteren vil også bestemme tettheten til kaffen din. Gjør et eksperiment for å finne ut hvor mange kaffebønner som passer din smak for en drink som smaker deilig.
  • Legg kaffebønnene i kvernen i henhold til produsentens instruksjoner. De fleste slipemaskiner har et rør nær toppen av maskinen, med lokk som du kan fjerne og bytte ut.
Mal kaffe hjemme Trinn 8
Mal kaffe hjemme Trinn 8

Trinn 4. Mal kaffen

Slå på kvernen etter produsentens instruksjoner. Hvis du har en gruskværn, er det bare å justere den til den utfører ønsket sliping. Hvis du bruker en knivsliper, trykker du på toppen eller trykker på knappen for å male kaffen til ønsket nivå. Og hvis du bruker en manuell kvern, pump håndtaket til kaffebønnene er malt.

  • For en knivsliper må du løfte og riste den litt mellom hver sliping. Dette sikrer at kaffebønnene blir malt ordentlig.
  • Du kan trenge noen få forsøk før du kan mestre hvordan du bruker slipemaskinen for å få det malingsnivået du ønsker.

Del 3 av 3: Maling av kaffe uten kvern

Mal kaffe hjemme Trinn 9
Mal kaffe hjemme Trinn 9

Trinn 1. Bruk en blender

Legg kaffebønnene i en blender og bruk innstillingene til å male så fint som mulig. Du kan kanskje ikke lage en finere mal enn en middels til middels grov mal, men du kan fortsatt bruke resultatene til å lage kaffe med dryppemaskin eller fransk press.

Mal kaffe hjemme Trinn 10
Mal kaffe hjemme Trinn 10

Trinn 2. Prøv å bruke en støter og mørtel

Legg kaffebønnene i en morter og mal dem med en stamme, akkurat som du ville male pepparkorn og andre krydder. Fortsett til du når ønsket malingsnivå. Du må anstrenge deg litt, men til slutt får du god kaffe.

Mal kaffe hjemme Trinn 11
Mal kaffe hjemme Trinn 11

Trinn 3. Bruk en hammer

Hvis du virkelig er desperat, legg kaffebønnene mellom to ark vokspapir på en solid overflate som ikke vil bli skadet av en hammer. Bruk en hammer til å knuse kaffebønnene til du når et malingsnivå som passer akkurat for kaffetrakteren din.

Tips

  • Burr kverner vil produsere samme malingsstørrelse som hverandre, og dermed sikre et veldig velduftende kaffebrygg.
  • Sørg for at kaffen du maler vil bli brukt innen 2-3 dager.
  • De fleste butikker som selger husholdningsprodukter lagerfører også typer kaffekverner nevnt ovenfor.
  • Du kan også finne tradisjonelle manuelle kaffekverner på Internett.

Anbefalt: