3 måter å spørre foreldrene dine om penger

Innholdsfortegnelse:

3 måter å spørre foreldrene dine om penger
3 måter å spørre foreldrene dine om penger

Video: 3 måter å spørre foreldrene dine om penger

Video: 3 måter å spørre foreldrene dine om penger
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, April
Anonim

Foreldre vil nesten alltid gjøre alt for å hjelpe barna sine, inkludert å gi penger når de har det vanskelig. Hvis du har en gyldig grunn til å be om penger og foreldrene dine er i stand til å etterkomme det, kan du høflig be og forklare planene dine om å returnere det. Å vise takknemlighet og holde løfter vil gjøre et godt inntrykk av deg og gjøre dem villige til å låne deg mer penger hvis du trenger det neste gang.

Steg

Metode 1 av 3: Forbereder å spørre

Be foreldrene dine om penger Trinn 1
Be foreldrene dine om penger Trinn 1

Trinn 1. Vurder din oppførsel så langt

Er du ofte avhengig av foreldrene dine for å få hjelp, eller er det mer sannsynlig at du er uavhengig? Foreldrene dine foretrekker kanskje å gi deg det du vil hvis du har vært selvstendig nok. Hvis du har bedt om penger flere ganger, hele tiden har lånt bilen sin, eller ikke har hjulpet mye hjemme, vil de sannsynligvis ikke gi deg penger.

  • Hvis du føler at oppførselen din har vært litt dårlig, kan du prøve å fikse det før du spør. Hvis du bor sammen, kan du lage middag for dem, vaske bilen eller gjøre husarbeid.
  • Hvis du ikke bor sammen, kan du finne andre måter å glede dem på avstand. Svar pent når de ringer og involver dem i livet ditt. Det er best å ikke plutselig ringe dem etter måneder og måneder bare for å be om penger.
Be foreldrene dine om penger Trinn 2
Be foreldrene dine om penger Trinn 2

Trinn 2. Gi en god grunn

Hvis årsakene er gjennomtenkte og sterke, vil foreldrene dine være mer lydhøre. Tenk på hva du trenger pengene til og hvorfor. Forbered en forklaring på hva som vil skje som vil få foreldrene dine til å trives med å låne ut penger.

  • Anta for eksempel at du trenger penger for å kjøpe en ny datamaskin. Kanskje foreldrene dine mer enn gjerne gir deg penger til å kjøpe denne datamaskinen hvis du forklarer at det å ha en datamaskin ville hjelpe deg til å gjøre det bra på jobben eller gjøre det bedre på skolen, i stedet for bare å si at du ville kjøpe en datamaskin.
  • Hvis du trenger pengene til grunnleggende nødvendigheter, for eksempel å betale husleie eller kjøpe mat, vær ærlig om hvorfor du er i denne situasjonen. Kanskje situasjonen din får hjerter til å bevege seg og vil hjelpe deg.
Be foreldrene dine om penger Trinn 3
Be foreldrene dine om penger Trinn 3

Trinn 3. Vis at du har oppfylt dine forpliktelser

Det ville være enda bedre hvis du kunne formidle din intensjon om å betale for minst en del av dine behov. Spar så mye penger som nødvendig, slik at du kan be foreldrene dine om å legge til resten. De vil se at du sliter med å betale så mye du kan og kan være mer villig til å hjelpe deg.

Be foreldrene dine om penger Trinn 4
Be foreldrene dine om penger Trinn 4

Trinn 4. Gi en rimelig beregning

Finn først ut prisen på varen du trenger med nøyaktige tall for å vise foreldrene dine. Sørg for at du kan forklare hvor mye penger du vil spørre, så de ikke føler at du utnytter dem. Hvis du er ærlig og ærlig, kan de til og med være villige til å gi deg litt ekstra penger.

Be foreldrene dine om penger Trinn 5
Be foreldrene dine om penger Trinn 5

Trinn 5. Planlegg hvordan du får disse pengene tilbake

Hvis du ber om et lån, ikke en gave, er det større sjanse for at foreldrene dine låner deg pengene hvis du allerede har planer om å betale det tilbake. Beregn tiden det vil ta deg å spare, slik at du kan fortelle dem hvilken dato du vil returnere pengene. Kanskje en måned eller et år fra nå, vil foreldrene dine vite det.

  • Du kan søke om betalingsplan og avdrag med foreldrene dine. På denne måten trenger du ikke betale for alt på en gang, og det kan være lettere å få pengene tilbake i tide.
  • Hvis du ikke planlegger å returnere pengene, ikke si at du vil. Det er best å være på forhånd om dine intensjoner. Hvis du noen gang trenger mer penger, må du minne dem på at du har betalt ned forrige lån.

Metode 2 av 3: Snakk med foreldrene dine

Spør foreldrene dine om penger Trinn 6
Spør foreldrene dine om penger Trinn 6

Trinn 1. Snakk høflig

Avtal en stund for å sette deg ned med foreldrene dine og be om forespørsel. Sørg for at foreldrene dine forstår at du ikke tar lett på denne situasjonen, og bare spør når du virkelig trenger det. Du vil virke mer seriøs og oppriktig hvis du er forberedt på forhånd, i stedet for å ringe kort eller be om penger tilfeldig.

Be foreldrene dine om penger Trinn 7
Be foreldrene dine om penger Trinn 7

Trinn 2. Beskriv planen din

Avhengig av hvor mye du ber om, må du kanskje ta med en støttende fil for å diskutere med foreldrene dine. Vis dem at du har beregnet den nøyaktige mengden penger du trenger. Vis hvor mye du har spart for å betale for det, og be om hjelp med mangelen.

  • Hvis du vil be om penger for å kjøpe en vare, søker du på internett og skriver ut prisen.
  • Hvis du vil be om ekstra penger i reserve, si det fra starten. Fortell dem at hvis de gir deg et visst beløp fra nå av, kan du gå tilbake til å være uavhengig og ikke måtte spørre igjen.
  • Hvis du vil returnere disse pengene, må du kanskje gi en skriftlig plan for avdragsplanen som en veiledning for dem. Dette viser din oppriktighet i å holde løftene dine.
Be foreldrene dine om penger Trinn 8
Be foreldrene dine om penger Trinn 8

Trinn 3. Sørg for at foreldrene dine har råd til det

Kanskje du har en ide om hvordan foreldrenes økonomiske tilstand var. Men det er bedre å ikke anta at de kan gi eller låne ut store summer. Spør om de er komfortable med hvor mye penger du ber om. De kan umiddelbart si at de ikke kan, eller de kan gi en del av beløpet.

Be foreldrene dine om penger Trinn 9
Be foreldrene dine om penger Trinn 9

Trinn 4. Godta vilkårene de foreslår

Å be om penger er å be om en stor tjeneste, og foreldrene dine har rett til å sette noen vilkår. De kan si at de bare vil gi deg en del av det du ber om, eller kanskje de kan låne deg pengene hvis du betaler dem tilbake på kort varsel. Kanskje du først føler deg bitter eller sint fordi de ikke ga deg det du ønsket ubetinget. Men hvis du virkelig vil eller trenger pengene, må du godta vilkårene som er lagt frem.

  • Det er mulig at foreldrene dine vil nekte å gi pengene. I denne situasjonen, finn ut hva du kan gjøre for å overbevise dem om å gi disse pengene. Kanskje det er husarbeid eller ærend du kan gjøre i stedet? Kanskje du kan gjøre reparasjoner, handle dagligvarer eller hjelpe på andre måter.
  • Hvis foreldrene dine fortsatt ikke ombestemmer seg, ikke sutre. Finn i stedet andre måter å få pengene på. Ved å vise at du er pålitelig, kan de til og med bestemme seg for å hjelpe deg.
Spør foreldrene dine om penger Trinn 10
Spør foreldrene dine om penger Trinn 10

Trinn 5. Si takk

Hvis foreldrene dine bestemmer seg for å gi deg penger, si takk for din egen fordel. Hvis du er atten eller over, er foreldrene dine ikke lenger forpliktet til å forsørge deg økonomisk, så pengene de gir deg er en gave. Hvis du vil gjøre det enda bedre, kan du til og med sende dem et takkekort. Din holdning vil få dem til å føle seg mer villige til å hjelpe deg i fremtiden.

Metode 3 av 3: Oppfølging

Be foreldrene dine om penger Trinn 11
Be foreldrene dine om penger Trinn 11

Trinn 1. Refunder dem hvis du lovet

Når du mottar pengene, vil du føle deg lettet over at du kan betale for dine behov. Men ikke glem å begynne å spare, slik at du kan returnere pengene hvis det er en del av en gjensidig avtale. Hvis du holder deg til avtalen, vil foreldrene dine føle seg bedre til å låne deg penger. I tillegg vil du føle deg bedre når du ikke lenger er skyldig dem.

Be foreldrene dine om penger Trinn 12
Be foreldrene dine om penger Trinn 12

Trinn 2. Tenk på måter å unngå denne situasjonen i fremtiden

Selv om det ikke er noe galt i å be foreldrene dine om penger, vil du ikke være i denne situasjonen for alltid. Foreldrene dine må også spare til pensjon, og du må føle deg uavhengig og økonomisk trygg. Selv om foreldrene dine alltid følger forespørslene dine, kan du prøve å tjene nok penger til å dekke dine behov, slik at det ikke blir en vane å be om penger.

Be foreldrene dine om penger Trinn 13
Be foreldrene dine om penger Trinn 13

Trinn 3. Prøv å finne andre finansieringskilder

Tenk på å be foreldrene dine om penger. Var dette en positiv eller negativ opplevelse? Hvis det er positivt, er du heldig som har veldig støttende foreldre. I visse situasjoner kan det imidlertid være en negativ effekt å be foreldrene dine om penger. Selv om foreldrene dine godtar forespørselen din, kan de få deg til å føle deg skyldig eller barnslig for å spørre. Å be familiemedlemmer om penger kan være en følelsesmessig belastning. Hvis du noen gang trenger mer penger, bør du vurdere andre måter som:

  • Hvis du går på skole, finn ut om du kan praktisere eller be om et nødlån fra et økonomisk bistandsbyrå.
  • Hvis du har en jobb, må du finne ut om du kan få en forskuddslønn til å betale regninger som skal betales.
  • Hvis du har problemer med å betale tilbake et lån, må du kontakte banken din for å utvikle en bærekraftig betalingsplan basert på inntekten din.

Anbefalt: