Hvordan bygge et svømmebasseng: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bygge et svømmebasseng: 12 trinn (med bilder)
Hvordan bygge et svømmebasseng: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bygge et svømmebasseng: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bygge et svømmebasseng: 12 trinn (med bilder)
Video: Byg selv et skur, redskabsskur eller cykelskur 2024, April
Anonim

Et svømmebasseng er et flott supplement til en stor bakgård, å ha et basseng gir god familietid sammen og gir en veldig hyggelig trening! Et svømmebasseng er ikke det enkleste byggeprosjektet. Den gjennomsnittlige kostnaden for å bygge et svømmebasseng, selv om du bygger det selv, er rundt 300 millioner IDR. Vær oppmerksom på at i de fleste byer har du ikke lov til å bygge ditt eget svømmebasseng, ettersom du må ha tillatelse og sertifikat for at et svømmebasseng skal være tillatt. Med dette i bakhodet, start med trinn 1 for å se hva du støter på i byggeprosessen.

Steg

Image
Image

Trinn 1. Design svømmebassenget

Du kan starte med å designe svømmebassenget du vil bygge. Er formen rund? Firkanter? Hvor dypt? Hvilken farge vil du ha? Jo mer kompleks designen er, desto høyere blir kostnaden.

Image
Image

Trinn 2. Få byggetillatelse

Kontakt entreprenøren og søk om tillatelse til kommunen. Du må også be om tillatelse fra RT (Rukun Tetangga), fordi ikke alle RT -er tillater svømmebasseng i sitt miljø. Entreprenøren din kan kanskje søke om tillatelse for deg, hvis de har erfaring og service av høy kvalitet.

Vær oppmerksom på at i noen områder er svømmebassenger pålagt ekstra avgifter, og du kan få problemer hvis du ikke registrerer svømmebassenget. Dette kan betraktes som skatteunndragelse

Image
Image

Trinn 3. Gjør graving

Lei nødvendig anleggsutstyr (vanligvis minst en traktorgraver) og grav opp området der bassenget vil være. Det er viktig å allerede ha tillatelse fra de lokale myndighetene på dette stadiet, for selvfølgelig vil du ikke risikere å ødelegge byens infrastrukturrørledning som du ikke vet om.

Image
Image

Trinn 4. Nivå bakken

Du bør jevne jorda i bunnen av dammen så jevnt som mulig. Fordi dette er viktig slik at konstruksjonen av vegger og gulv blir lettere. Det er mange måter å jevne ut bakken på, men hvis du vil ha et gulv som går ned i dybden, trenger du noen med erfaring.

Image
Image

Trinn 5. Monter veggen i betongrammen

Når jorden er gravd ut og jevnet ut, er du klar til å installere sidesporet. Begynner med å installere en tre- og jernramme. Sørg for at veggene er jevne og møtes på hver side.

Image
Image

Trinn 6. Installer slangen

Ring en autorisert rørlegger for å komme og installere nødvendig rørleggerarbeid for bassenget. Du trenger bare å sette opp et forsynings- og filtreringssystem som er i samsvar med dine lokale forskrifter. Bare erfarne rørleggere som jobber med svømmebassenger kan du leie fordi uerfarne vil ødelegge bassenget ditt.

Image
Image

Trinn 7. Kjør strømmen

Lei en elektriker for å installere de nødvendige elektriske installasjonene for et belysnings- eller filtreringssystem. For dette må du selvfølgelig også ansette en profesjonell, du kan forestille deg hva som kan skje hvis en dårlig elektrisk installasjon møter vann.

Image
Image

Trinn 8. Hell gulvbetongen

Når rørleggerarbeid og elektriske systemer er på plass, kan du begynne å bygge vegger og gulv. Lei en sementblanderbil og hell betong på gulvet, jevnt og glatt etter helling. Sørg for å ta hensyn til gulvvinkelen når du bygger en dam med varierende dybde.

Image
Image

Trinn 9. Bygg bassengveggene

Når gulvet er ferdig kan du begynne å bygge veggene. Bassengvegger er vanligvis laget av murstein eller betong. Du kan diskutere fordelene med å bruke hvert av disse materialene med entreprenøren. Sørg for at toppen av veggen som bygges er plan og at nivået på den omkringliggende bakken er tilstrekkelig.

Image
Image

Trinn 10. Dekk til veggene

Svømmebassenger krever en fuktsperre for å hindre at vann renner ut. Det er mange forskjellige alternativer, diskuter med en entreprenør hva som er riktig for deg. Vanlige alternativer inkluderer:

  • Grunnleggende plastrør
  • keramikk
  • Sementbelegg
  • Spray plastbelegg
Image
Image

Trinn 11. Fyll ut utsiden

Fyll området utenfor bak bassengveggen. Fyllmaterialet varierer avhengig av hvor du bor. Entreprenøren kan foreslå det sikreste vs billigste alternativet.

Image
Image

Trinn 12. Fyll bassenget

Når bassenget er ferdig, er det bare å fylle det opp! Avhengig av hvordan rørsystemet er, kan du fylle bassenget ditt med vann fra ditt eget hjemmevannsystem, eller du kan få et vannforsyningsselskap til å fylle bassenget ditt. Nyt!

Tips

  • Hold svømmebassenget rent.
  • Ring en svømmetrener hvis du eller barna dine ikke kan svømme.
  • Ikke glem å tømme bassenget før vinteren hvis du ikke vil at bassenget skal bli en skøytebane.
  • Fjern alle blader og kvister som faller ned i bassenget hver dag.

Advarsel

  • Ikke svøm i storm.
  • Gjør forskning FØR utvikling
  • Husk å studere reglene for innendørs svømmebassenger, siden mange områder har krav til å plassere barrierer rundt bassenget.
  • Vær forberedt på å bruke mye penger!
  • Ikke løp rundt bassenget.

Anbefalt: