Hvordan beregne eierandelen: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregne eierandelen: 6 trinn (med bilder)
Hvordan beregne eierandelen: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan beregne eierandelen: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan beregne eierandelen: 6 trinn (med bilder)
Video: CIT-110 Week 11: Independent Project 6-6 (Steps 1-8) 2024, Kan
Anonim

Eierkapital er et av de enkleste og mest nyttige regnskapskonseptene. Det ville være en feil for noen å tro at egenkapitalen er mengden penger som kan opptjenes ved salg av virksomheten din. Dette konseptet lar deg faktisk vite hvor stor din eierandel i en virksomhet er regnskapsmessig. Du må forstå virksomheten din når det gjelder verdien av eiendelene, gjeldene og eierandelen for å beregne den enkelte eiers egenkapital.

Steg

Del 1 av 2: Beregning av netto aktivaverdi

Beregn eierandel Trinn 1
Beregn eierandel Trinn 1

Trinn 1. Beregn den totale verdien av virksomhetens eiendeler, inkludert materielle varer som eies av virksomheten

Eksempler som kontormøbler, utstyr, rekvisita og eiendom er materielle eiendeler. I tillegg føres naturressurser og kundefordringer på eiendelskontoen.

Ikke bekymre deg for å beregne immaterielle eiendeler som opphavsrett og varemerker, gunstige steder, offentlig bevissthet, langsiktige kontrakter og arbeidsstyrke. Unntak som er kapitalinvesteringer (som ikke kostnadsføres), vil ikke vises i regnskapet som eiendeler

Beregn eierandel Trinn 2
Beregn eierandel Trinn 2

Trinn 2. Beregn kontraverdien av virksomhetens eiendeler

Dette inkluderer for eksempel tømming, dårlige gjeldskostnader og avskrivninger på eiendeler som eies av selskapet.

  • For eksempel hvis utstyr som eies av et selskap hadde en viss verdi da det ble kjøpt i 2010, si 100 000 dollar, og ville svekke seg i verdi i 2015. Da må du finne ut hvor mye den verdien har gått ned over tid.
  • Dette vil ikke ha noe med markedsverdi å gjøre. For eksempel, hvis maskinen selges, vil den ikke nødvendigvis bli solgt til en avskrevet verdi eller ikke.
Beregn eierandelen Trinn 3
Beregn eierandelen Trinn 3

Trinn 3. Beregn netto eiendelsverdi

Denne verdien vil bli oppnådd fra å trekke de totale eiendelene i virksomheten din med mengden av kontoen.

Anta for eksempel at du har en samlet eiendel på $ 300 000, med et motkontobeløp på $ 100 000. Dermed vil du trekke 100 000 dollar fra 300 000 dollar, noe som resulterer i 200 000 dollar som verdien av netto eiendeler

Del 2 av 2: Beregning av gjeld og egenkapital

Beregn eierandel Trinn 4
Beregn eierandel Trinn 4

Trinn 1. Beregn den totale verdien av virksomhetsforpliktelsene

Gjeld er økonomiske forpliktelser som eies av selskapet. Vi anbefaler at du oppdaterer rettidig i prøvebalansen. Sørg for å inkludere påløpte renter eller gebyrer, men ikke fakturerte eller ubetalte gebyrer (da disse blir bokført som en kostnad). Eksempler på forpliktelser inkluderer lønn, skatter, renter, kundeinnskudd eller leverandørgjeld.

  • Du må også inkludere alle kontra kontoene det gjelder i beregningen av gjeld, om noen, dårlig kreditt for eksempel. Dette skjer imidlertid sjelden.
  • Prøvebalansen presenterer verdier på et bestemt tidspunkt, så verdiene av eiendeler og gjeld må justeres til datoen som er angitt på prøvebalansen.
Beregn eierandel Trinn 5
Beregn eierandel Trinn 5

Trinn 2. Trekk verdien av netto eiendeler med gjeld for å oppnå total egenkapital

Fordelingen, trekker den totale verdien av eiendeler med den totale verdien av virksomhetens forpliktelser. Hvis det er gjenværende verdi, er denne verdien egenkapitalen i en virksomhet eller egenkapital.

  • Anta at du bruker det forrige eksemplet, så har du 200 000 dollar som netto eiendelsverdi med et lån på 50 000 dollar. Dermed er egenkapitalen 200 000 dollar mindre 50 000 dollar eller 150 000 dollar.
  • Vær oppmerksom på at ikke all gjeld kan overføres fordi noen er en del av eierens forpliktelser og noen ikke. Et selskap kan ha gjeld i eget navn uten ansvar fra eierne.
Beregn eierandel Trinn 6
Beregn eierandel Trinn 6

Trinn 3. Beregn egenkapitalen til de enkelte eierne

Andelen egenkapital er basert på prosentandelen som eies av hver eier. De resulterende tallene vil gjenspeile andelen av hver eierandel i egenkapitalen i virksomheten.

  • Hvis det er to like eierandeler i virksomheten, vil hver eier eie halvparten av den totale egenkapitalen i virksomheten.

    Beregn eierandelen Trinn 6 Bullet 1
    Beregn eierandelen Trinn 6 Bullet 1
  • Hvis det er to eierandeler, men den ene eier 60% og den andre 40% av virksomheten, representerer den første eieren 60% av egenkapitalen og den andre eieren representerer de resterende 40%. Ved å bruke det forrige eksemplet vil den første eieren eie 60% av $ 150 000 som er $ 90 000, og den andre eieren 40% av $ 150 000 som er $ 60 000.

    Beregn eierandel Trinn 6Bullet2
    Beregn eierandel Trinn 6Bullet2

Tips

  • Spesifikke avtaler om deling av egenkapital mellom eiere kan variere avhengig av virksomheten, og disse avtalene vil bli diskutert til gjensidig avtale er oppnådd i det første investeringsstadiet.
  • Egenkapital er ikke en enhetspris for et selskap, men begrepet verdi sett fra et regnskapsmessig perspektiv. For eksempel selger offentlige selskaper vanligvis til multipler av bokført verdi, mens markedsverdi ikke er et begrep om verdi i regnskap.
  • Eierkapital er ikke nødvendigvis grunnlaget for å selge virksomheten din. Fastsettelsen av salgsprisen må også ta hensyn til faktorer som goodwill eller virksomhetens merverdi over egenkapitalen. Slike faktorer registreres vanligvis som immaterielle eiendeler, for eksempel merkevarens popularitet og gunstige forretningssted.

Anbefalt: