Hvordan være lykkelig: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være lykkelig: 10 trinn (med bilder)
Hvordan være lykkelig: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan være lykkelig: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan være lykkelig: 10 trinn (med bilder)
Video: 7 Stages of a Long Distance Relationship 2024, Kan
Anonim

Alle har opplevd tider da de føler seg skuffet over seg selv og livet, og disse situasjonene kan ha negative konsekvenser for deg selv og andre. Prøv derfor å føle deg glad, slik at du kan gjøre gode ting. Det er mange måter som kan hjelpe deg med å bli kvitt ubehagelige forhold og begynne å føle deg bra!

Steg

Metode 1 av 2: Bruke fysiske løsninger

Føl deg bra Trinn 1
Føl deg bra Trinn 1

Trinn 1. Drikk mye vann

Du vil bli dehydrert hvis du ikke drikker nok vann. Som et resultat vil du føle deg sliten og ute av stand til å fungere skikkelig.

Drikk minst 8 glass vann hver dag

Føl deg bra Trinn 2
Føl deg bra Trinn 2

Trinn 2. Trening

Trening regelmessig kan være nyttig i alt fra å hjelpe deg å studere til når du sover. Trening kan også redusere sjansene for depresjon ved å frigjøre endorfiner og serotonin, noe som kan forbedre humøret ditt, slik at du vil føle deg glad og kunne respektere deg selv. Du kan fortsatt nyte fordelene med trening, selv om det bare er litt trening. Her er noen ideer for å trene på en morsom måte:

  • Til fots. Hvis du bor i nærheten av der du vanligvis handler, går du bare i stedet for å bruke et kjøretøy. Du kan gjøre det du trenger mens du trener, for eksempel å gå rundt på arbeidsplassen din i lunsjpausen. Prøv å identifisere området rundt der du bor til fots.
  • Yoga kan hjelpe til med å håndtere stress, forbedre pusten, gjenopprette kroppstilstanden og hjelpe til med meditasjon. Det er mange forskjellige måter å praktisere yoga på, slik at du enkelt kan velge den som passer deg best. Du kan lære yoga online, eller finne et yogastudio i nærheten av hjemmet ditt.
  • Sett på litt musikk og dans. Ved å danse vil hjernen vår frigjøre kjemikalier som om vi trener, og det føles veldig bra.
Føl deg bra Trinn 3
Føl deg bra Trinn 3

Trinn 3. Syng

Sang, spesielt sang i grupper, vil hjelpe hjernen vår til å frigjøre endorfiner og oksytocinhormoner som vil forårsake følelser av nytelse og kan redusere stress og angst. Å synge i en gruppe vil også bygge bånd og samhold i samfunnet som kan overvinne depresjon og ensomhet.

  • Det er enkelt å danne en gruppe for å synge sammen. Se etter denne gruppen i området der du bor. Du trenger ikke å være en god sanger for å bli med i denne gruppen. Det er grupper som ikke prøver, og denne aktiviteten utføres bare for moro skyld.
  • Å synge alene kan også gi flere helsemessige fordeler. Sang vil regulere pusten din så vel som yoga, og slappe av.
Føl deg bra Trinn 4
Føl deg bra Trinn 4

Trinn 4. Hjelp andre

Å være filantrop betyr å være villig til å bruke tid, krefter og penger til å hjelpe andre. Å være sjenerøs vil få deg til å føle deg innsiktsfull og målrettet. Forskning viser at det å hjelpe andre også kan redusere stress og angst, noe som kan få deg til å føle deg bedre. I tillegg kan du få kontakt med andre mennesker.

  • Frivillig på et hjemløs ly eller et suppekjøkken. Ikke døm andre som trenger hjelp. Du vet ikke hvordan livshistorien deres er.
  • Non-profit aktiviteter kan kjøres på grunn av støtte fra deres frivillige. Finn en aktivitet du liker i ditt område og hjelp. Denne aktiviteten kan utføres ved å holde en teaterleir for yngre barn eller leseaktiviteter for eldre barn.
Føl deg bra Trinn 5
Føl deg bra Trinn 5

Trinn 5. Tenk på ting som kan distrahere deg fra den nåværende tilstanden

Du kan skjemme deg bort ved å forestille deg det du liker eller noe spesielt som kan bringe glade minner tilbake. Du bør ta deg tid til å ta en pause fra stresset du står overfor nå.

  • Se en film eller les en bok du liker. Denne aktiviteten tar deg med inn i verden du liker.
  • Finn et dikt, en sang eller et maleri som kan minne deg om en tid eller en person som er viktig for deg.
  • Ikke lev i fortiden, eller i en fantasiverden. Du må være tilkoblet nå.
Føl deg bra Trinn 6
Føl deg bra Trinn 6

Trinn 6. Definer oppnåelige mål for deg selv

Det er ikke å si at du ikke skulle drømme om å bli president en dag, men sett nå mål som du kan oppnå og arbeide for å oppnå dem. Du vil føle en suksess når du er i stand til å fullføre den.

  • Begynn å lære å spille et musikkinstrument. Følelsen av prestasjon som kommer etter at du er ferdig med å spille en sang på piano, får deg til å føle deg bra. Husk, ikke vær for hard mot deg selv mens du studerer.
  • Rydd rommet ditt. Denne aktiviteten vil holde deg opptatt. Gjør det mens du hører på musikk og synger, i tillegg til å være sunn, vil du føle en suksess fordi du har oppnådd noe når du er ferdig med det.

Metode 2 av 2: Bruke mentale løsninger

Føl deg bra trinn 7
Føl deg bra trinn 7

Trinn 1. Tenk positivt

Dette trinnet er ganske vanskelig å gjøre og er et svært vanskelig problem for marginaliserte mennesker. Negative tanker er veldig skadelige for sinn og kropp. Men det er flere måter å erobre det på.

  • Ikke prøv å unngå dårlige tanker, men ikke la dem dvele. Hvis du har dårlige tanker, bli kvitt dem med gode tanker. (Eksempel: Hvis jeg står foran speilet og tenker "Uh, jeg er stygg", fjerner du denne tanken og erstatter den med "jeg er flott.") Dette virker som en dum måte å gjøre det på, men ved å gjøre det om og om igjen, vil du definitivt lykkes.
  • Ro deg ned. Hvis du tar hensyn til tankene dine, vil du legge merke til en avledning til negative tanker. Prøv å få tankene tilbake til det positive i henhold til instruksjonene ovenfor.
  • Bare glem fortiden. Å huske fortiden kan være vanskelig å gjøre, og du kan ikke endre det heller, men å fortsette å leve i fortiden vil bare gjøre ting verre. Eliminer dårlige og pinlige opplevelser tidligere ved å gjøre gode ting eller bare glemme disse dårlige tankene mens du fokuserer på nåtiden.
  • Innse at du ikke kan være lykkelig hele tiden. Selv om du har prøvd hardt å alltid tenke positivt og eliminere negative tanker, føler du deg ikke nødvendigvis glad. Dette er normalt og greit. Ikke vær så hard mot deg selv bare fordi du ikke er fornøyd.
  • Føl aldri at du er en svak person. Å være menneske og leve livet er en veldig vanskelig ting. Du har kommet så langt i henhold til hva det beste du kan gjøre! Sikker.
Føl deg bra Trinn 8
Føl deg bra Trinn 8

Trinn 2. Lær hvordan du skal meditere

Meditasjon vil slappe av kropp og sinn, det kan også lindre stress. I tillegg hjelper meditasjon deg også til å fokusere på nåtiden, og redusere negative holdninger.

  • Måten å gjøre grunnleggende meditasjon: sitte stille og lukke øynene, slappe av kroppen (du merker kanskje ikke engang hvor anspent du er!), Fokuser oppmerksomheten på pusten. Pust dypt hver gang du inhalerer og puster ut mens du leder luftstrømmen til membranen og teller deretter pusten.
  • Ikke føl deg stresset hvis det er urovekkende tanker mens du mediterer. Si takk for at du kom og la disse tankene gå.
  • Du kan øve meditasjon hvor som helst: på bussen, i lunsjpausen på jobb, eller før du står overfor en tøff test.
  • Hvis du er en religiøs person, vil bønn fungere på samme måte som meditasjon. Ro først ned og be deretter kjærlig for noen andre enn deg selv; det kan være for et familiemedlem, noen du ikke kjenner, eller til og med for denne verden.
Føl deg bra Trinn 9
Føl deg bra Trinn 9

Trinn 3. Lær å være takknemlig

En takknemlig holdning betyr ikke å ta det for gitt, å ville sette pris på og feire det gode som er gitt deg. Forskning har vist at det å være takknemlig for livet ditt vil øke trivsel og lykke, og det vil definitivt få deg til å føle deg bra. Takknemlighet kan også lindre negative følelser.

  • Før dagbok over alt du er takknemlig for. Skriv ned hvilke gode ting du har opplevd og ting du er takknemlig for, for eksempel noen som har påvirket deg positivt.
  • Del din takknemlighet. Diskuter hva du er takknemlig for med din kjæreste, partner, familiemedlem eller venn. Dette vil øke bevisstheten din om de gode tingene som er en del av livet ditt og hjelpe deg til ikke å dvele ved det dårlige.
  • Vær oppmerksom på de små tingene. Finn takknemlighet gjennom varmen i sengen din, med de hyggelige ordene som er sagt til deg, eller gjennom din favorittmatbit.
Føl deg bra Trinn 10
Føl deg bra Trinn 10

Trinn 4. Møt problemene dine

Problemer og bekymringer vil vanligvis fortsette å hoper seg opp, spesielt i de mest ubehagelige tider. Møt det så snart som mulig, ikke la dette problemet dvele, slik at du kan leve et velstående liv.

  • Det kan være vanskelig å håndtere problemet. De såkalte problemene kan variere fra å finne et sted å leie til å konfrontere en venn om hva de sier om rase.
  • Fokuser på løsningen og ikke problemet. (Eksempel: Hvis du har et problem med sjefen din, i stedet for å bekymre deg for det, kan du prøve å snakke om det privat og gi spesifikke grunner til at du har dette problemet. Gi også en løsning.)

Tips

  • Å føle seg dårlig eller ulykkelig er ikke en feil. Du trenger ikke å være glad eller ha det bra hele tiden. Du vil føle deg enda mer ulykkelig hvis du begynner å skylde på deg selv for ikke alltid å være lykkelig. Liker ikke det.
  • Gå til en venn for å frigjøre tankene dine fra ting, eller du kan snakke om det med vennene dine. Å ha hjelp fra andre mennesker vil være svært nyttig for å overvinne problemet.

Anbefalt: