4 måter å holde fornuften på når alle på skolen hater deg

Innholdsfortegnelse:

4 måter å holde fornuften på når alle på skolen hater deg
4 måter å holde fornuften på når alle på skolen hater deg

Video: 4 måter å holde fornuften på når alle på skolen hater deg

Video: 4 måter å holde fornuften på når alle på skolen hater deg
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Ok, kanskje det rette begrepet ikke er "alle hater deg", men "du har vanskelig for å passe inn på skolen". Kanskje noen sprer negative rykter om deg, og som et resultat holder alle vennene deg unna deg. Det er mange årsaker bak oppveksten av negative rykter: kanskje du ikke er like rik som de andre elevene, kanskje din rase er forskjellig fra flertallet av elevene på skolen din, kanskje du har en fysisk funksjonshemming, kanskje din seksuelle legning er betraktet som unormal, eller kanskje du bare føler deg annerledes enn klassekameratene. Uansett årsak, vil du definitivt føle deg ensom, som om ingen kan forstå deg. Ikke bekymre deg, du kommer definitivt gjennom det! Ikke la situasjonen ødelegge fornuften og hindre deg i å nyte livet.

Steg

Metode 1 av 4: Legge til erfaring

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 1
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 1

Trinn 1. Behandle alle godt

Selv om de behandler deg upassende, er det ingen vits i å betale dem tilbake med den samme stygge behandlingen. Ikke sladre eller lage mot rykter som kan skade andre. Hold interaksjonene vennlige og høflige. Hvis du klarer dette, vil andre mennesker automatisk gå tom for materialer for å kritisere deg.

Smil til menneskene du møter, og unngå øyekontakt med dem

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 2
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 2

Trinn 2. Prøv å skrive en dagbok

Slipp ut alle de smertefulle følelsene du føler der: alle tingene du vil skrike høyt, men du er for redd eller flau til å gjøre. Skriv ned hva som skjedde og hvordan du føler det.

  • Om nødvendig, brenn papiret som inneholder følelsene dine på et trygt sted etterpå.
  • Å føre dagbok kan hjelpe en person til å uttrykke sine følelser, spesielt hvis personen har en innadvendt og sjenert personlighet.
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 3
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 3

Trinn 3. Øk din tillit

Trening er en kraftig måte å lindre stress og forbedre humøret på. Er du ikke vant til å gå på treningsstudio? Ikke bekymre deg, det er mange morsomme aktiviteter som kan få deg til å bevege deg og svette som å spille på trampolinen, gå med hunden eller sykle rundt komplekset.

  • Du kan også danse til favorittsangen din eller gå på skøyter; viktigst av alt, gjør de tingene du virkelig elsker!
  • Lær nye ferdigheter. Å lære noe nytt kan øke tilliten din; spesielt siden du kan se fremgangen du har klart å gjøre over tid.
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 4
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 4

Trinn 4. Bli med i en sportsklubb eller en annen fritidsgruppe

Når du føler at alle hater deg, kan du prøve å henge med mennesker som deler dine interesser. Du kan også bli med i lignende grupper utenfor skolen, vet du! Inne på skolen kan du bli med i en dramaklubb, poesiskriveklubb, musikklubb, idrettsklubb eller bli med i årbokkomiteen. I mellomtiden, utenfor skolen, kan du bli med i en dansegruppe, kampsport eller åndelig organisasjon.

  • Tenk på en aktivitet du liker, og prøv å registrere deg selv. I begynnelsen kan du føle deg vanskelig eller ubehagelig. Ikke gi opp med en gang; tenk på den positive effekten på deg i fremtiden.
  • Noen ganger er den vanskeligste delen når du må delta på et gruppemøte for første gang. Du kommer til å føle deg veldig engstelig eller hele tiden tvinge negative tro inn i hodet ditt: klubbkameratene dine er nødt til å hate og ignorere deg. Ikke hør på det negative tullet! Prøv å komme en gang, og se hva som skjer.
  • Husk at alle klubbens medlemmer har lignende preferanser. Bli bedre kjent med dem ved å spørre: "Når studerte du fotografi?", "Hvor lenge har du studert karate?" Eller "Hvem er din favorittpoet?".
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 5
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 5

Trinn 5. Fokuser på positive opplevelser

I stedet for å drukne deg selv i negative tanker, prøv å endre perspektivet ditt. Det nytter ikke å stadig spille negative situasjoner i tankene dine. Ved å fokusere tankene dine på fortiden, bidrar du faktisk til de som skader deg. Endre ditt negative perspektiv; doner den kraften til deg selv!

  • Noen som opplever avvisning fra sitt sosiale miljø vil ofte være fanget i en endeløs syklus av tenkning ("Hva har jeg gjort? Hva kan jeg endre? Hvorfor er de så slemme?"). Få deg ut av sirkelen så fort du kan! Handlingen deres definerer ikke hvem du egentlig er; Tross alt er meninger bare meninger, ikke fakta.
  • Tenk på de positive egenskapene (snill, omsorg for andre, og ikke å være gjerrig) og unike ferdigheter (gode til å danse eller være i stand til å ta vare på andre) som du har.

Metode 2 av 4: Forbedring av sosiale ferdigheter

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 6
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 6

Trinn 1. Observer mennesker som er flinke til å samhandle med sitt sosiale miljø

Personer som er sjenerte, engstelige eller har problemer med å kommunisere, har en tendens til å fokusere utelukkende på sin "personlige prestasjon" foran andre mennesker. Prøv å observere vennen din som er ganske populær på skolen. Hva er det som gjør det så populært? Observer måten han står på, kroppsspråk, ansiktsuttrykk og måten han interagerer verbalt og nonverbalt med andre mennesker.

  • Legg merke til de positive tingene personen tar med seg når du samhandler, og prøv å bruke dem på samhandlingsprosessen din.
  • Hvis du er for opptatt med å fokusere på deg selv, er det mer sannsynlig at du går glipp av signalene som andre mennesker gir deg i samhandlingsprosessen. Prøv å være oppmerksom på signalene folk kaster ut når de samhandler, og se om du kan fange opp lignende signaler i prosessen med interaksjonen din.
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 7
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 7

Trinn 2. Kommuniser med kroppsspråket ditt

Hvis du liker å krysse armer og ben og se ned, er sjansen stor for at du ikke blir sett på som varm og vennlig. Sørg for å kommunisere åpent ved å: lene seg mot den andre personen, smile, nikke med hodet innimellom og beholde øyekontakt. Gjør det til en vane å ikke slakke eller krysse armer og ben; Åpne skuldrene så bredt som mulig (men fortsatt naturlig) og rett ut kroppen.

Når du får øyekontakt, kan du også låse blikket i områder rundt øynene (ikke nødvendigvis på øyebollene) som panne, nese, munn eller de tomme mellomrom mellom øynene. Dette kan være vanskelig hvis du er vant til å unngå øyekontakt med andre mennesker. Men ikke gi opp, fortsett å prøve

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 8
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 8

Trinn 3. Vær en god lytter

Ikke føl deg 100% ansvarlig for å starte samtalen. Hvis du er for opptatt med å tenke på hva du skal si, er det sannsynlig at du går glipp av den andre personens ord. Lytt til den andre personen og still spørsmål basert på hva de sier. For eksempel, hvis den andre sier "jeg liker hagearbeid", kan du prøve å spørre: "Hva slags blomster eller planter dyrker du vanligvis?" eller “Hvorfor liker du hagearbeid?”.

Å være en aktiv lytter viser at du er interessert i hva de har å si (så vel som på sin egen personlige måte). Ikke vær redd for å nikke med hodet og svare tilbake som "Oh yeah?" eller "Wow, kult!" for å vise at du lytter til dem

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 9
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 9

Trinn 4. Øv dine sosiale ferdigheter

Å vite alene er ikke nok hvis det ikke følges av praksis. Finpusse dine sosiale ferdigheter med mennesker du er komfortabel med. Når du er vellykket, kan du utvide ferdighetene dine ved å bruke dem på andre venner på skolen. Husk at jo mer du trener, jo mer naturlig blir sosialt samvær.

Selv om du føler deg ukomfortabel, fortsett å øve! Over tid blir du vant til det

Metode 3 av 4: Å håndtere grusomme mennesker

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 10
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 10

Trinn 1. La ham være

Å forlate mobberen viser at han eller hun ikke er i stand til å kontrollere handlingene eller følelsene dine. Det er ingen vits å kaste bort tid og energi på å svare på ordene hans eller handlingene som gjør deg vondt.

Husk at du velger svaret ditt. Er den personen verdt å svare på? Hvis ikke, forlat ham og ignorer ham

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 11
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 11

Trinn 2. Trekk deg ut av samtalen

Hvis noen irriterer eller latterliggjør deg, må du rolig si at du ikke er interessert i å bli involvert i dem. Husk at personen bare kan mobbe deg hvis du gir dem en sjanse til å kontrollere følelsene dine. Hvis du ser ut som om du ikke bryr deg, kommer han til å kjede seg før eller siden og miste interessen for deg.

  • Hvis han fortsetter å plage deg, ignorer personen.
  • Fortell ham: "Jeg vil ikke snakke med deg" eller "jeg er ikke interessert i å snakke om det." Husk at du har full kontroll over reaksjonene dine. Hvis ordene eller handlingene hans ikke fortjener svar, ignorer dem.
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 12
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 12

Trinn 3. Utvid perspektivet

Spør deg selv: “Kommer jeg til å huske denne situasjonen i et år til? Hva med fem år til? Vil denne situasjonen fortsatt påvirke meg den gangen?” Hvis ikke, tildel energi og tid til viktigere ting.

Spør også: "Vil disse menneskene fortsette å farge livet ditt i årene som kommer?". Hvis du snart tar eksamen og skilles med dem, ikke bekymre deg for mye om det. Tross alt vil de snart forsvinne fra livet ditt

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen Trinn 13
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen Trinn 13

Trinn 4. Svar med humor

Hvis noen er ond mot deg, må du motvirke ordene eller handlingene deres med humor. Humor vil virkelig svekke personen som gjorde deg vondt. I tillegg vil de også bli overrasket over responsen du gir. Å kjempe med humor viser at personen ikke har kontroll over deg.

  • Hvis noen prøver å skade deg og du svarer med en spøk, vil de sannsynligvis miste interessen for å plage deg.
  • Hvis noen for eksempel gjør narr av skostørrelsen din, kan du si til dem “Du har sannsynligvis rett. Derfor ble jeg avvist da jeg kom på audition for Ringenes Herre! Det virker som beina mine er mindre hårete.”

Metode 4 av 4: Søker støtte

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 14
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 14

Trinn 1. Fortell foreldrene dine om problemet ditt

De vil definitivt ønske å hjelpe og støtte deg, uansett. Hvis du har problemer med å håndtere problemene dine på egen hånd, kan du vurdere å be foreldrene dine om hjelp og veiledning. De kan fortelle deg at skoleårene deres også var vanskelige; etter det vil de dele tips som du kan prøve å komme deg gjennom i disse vanskelige tider.

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 15
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 15

Trinn 2. Få kontakt med vennene dine

Sjansen er stor for at noen av vennene dine er i en lignende situasjon. Hvis du vet om andre studenter som går gjennom det samme, må du henvende deg til dem. Kanskje de er ofre for mobbing, ofre for negative rykter, eller rett og slett har problemer med å tilpasse seg. Uansett hvilket problem de er, så gi dem vennskapet ditt. Vis at du kan forstå dem og vil alltid være der for å støtte dem.

Hvis vennene dine blir mobbet av den samme personen, få dem til å kjempe mot den personen sammen. Husk at store tall vil gjøre deg sterkere; I tillegg viser det seg at forening for å bekjempe den samme "fienden" også at du er en sterk og modig person

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 16
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 16

Trinn 3. Rådfør deg med læreren eller skolens rådgiver

Dette er spesielt nødvendig hvis personen som mobber deg er skolekameraten din. Du kan bare fortelle historier eller be om løsninger og faste handlinger fra skolen. Noen ganger kan bare det å fortelle en historie ikke fikse situasjonen, men i det minste kan det forbedre følelsene dine.

Du kan også rådføre deg med ansvarlig for klubben, en venn av foreldrene dine eller din religiøse leder. Sørg for å snakke med en pålitelig voksen

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 17
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen trinn 17

Trinn 4. Prøv å se en psykolog eller rådgiver

Hvis tilstanden forverres og du føler deg hjørnet, spør foreldrene dine om du kan bli med i terapiprosessen. En psykolog eller ekspertrådgiver kan hjelpe deg med å identifisere følelsene dine, finne måter å bekjempe negative følelser på og øke selvbevisstheten.

Å følge terapiprosessen gjør deg ikke nødvendigvis "gal" eller taper på problemene dine. Husk at du gjør det fordi du trenger hjelp fra eksperter som er opplært og i stand til å hjelpe deg med å vokse i en bedre retning

Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen Trinn 18
Overlev med forstanden din intakt når alle hater deg på skolen Trinn 18

Trinn 5. Unn deg selv godt

Selv om situasjonen virker overveldende, må du minne deg selv på at du fortjener å bli behandlet godt av andre, og viktigst av deg selv. Du er verdifull og verdifull, uansett hvor ille andre mennesker behandler deg. Husk at din identitet ikke er bestemt av deres oppfatning, men av dine livsvalg. Når negative tanker dukker opp (som "Jeg er så dum" eller "Ingen liker meg"), forvandle deg selv til en vennefigur.

Lær å "avvise" dine negative tanker. Hvis du tenker "jeg er dum", tenk på alle tingene som får deg til å føle deg smart (ikke bare akademisk). Du kan være god til å løse matematiske problemer, god til å håndtere vanskelige situasjoner eller god til å bygge ting

Anbefalt: