4 måter å fjerne sopp på produkter fra huden

Innholdsfortegnelse:

4 måter å fjerne sopp på produkter fra huden
4 måter å fjerne sopp på produkter fra huden

Video: 4 måter å fjerne sopp på produkter fra huden

Video: 4 måter å fjerne sopp på produkter fra huden
Video: 3 Methods of DIY Driveway Cleaning TESTED 2024, Kan
Anonim

Enten du har å gjøre med møbler, biler, sko eller jakker, må flekker forårsaket av mugg behandles raskt. Vær forsiktig når du rengjør produktet fra skinnet, og sørg for å teste rengjøringsmiddelet som brukes (enten et husholdningsprodukt eller noe annet) før du bruker det til å rengjøre flekken.

Steg

Metode 1 av 4: Rengjøring av semsket skinn og nubuckskinn

Rengjør mugg fra lær trinn 1
Rengjør mugg fra lær trinn 1

Trinn 1. Påfør vaselin

Gjør en test for å se effekten av vaselin i et lite skjult område. Påfør et tynt lag vaselin på det muggne området. Du kan også bruke semsket rensemiddel, men les etiketten på rengjøringsproduktet for å se om det kan brukes til å fjerne mugg.

Nubuck -skinn er lett misfarget. Sørg derfor for at du har testet rengjøringsproduktet du bruker før du påfører det på huden din

Rengjør mugg fra skinn trinn 2
Rengjør mugg fra skinn trinn 2

Trinn 2. Påfør en blanding av alkohol og vann

Bland alkohol og vann i like store mengder for å fjerne gjenstridige flekker. Hvis mugg ikke forsvinner etter at du har brukt gelé eller ruskind, må du påføre en blanding av alkohol og vann på huden.

Test alkoholblandingen på et lite område av muggflekken for å sikre at læret ditt ikke endrer farge

Rengjør mugg fra skinn trinn 3
Rengjør mugg fra skinn trinn 3

Trinn 3. Tørk av soppen

Fukt en myk svamp eller klut med vann. Bruk fille eller svamp for å forsiktig gni gelé- eller ruskindrenseren på den muggne huden. Gjør det samme hvis du bruker en alkoholblanding for å fjerne gjenstridige muggflekker.

Gjenta prosessen etter behov, men ikke gni for kraftig hvis flekken fortsatt ikke vil forsvinne. Denne handlingen kan skade huden hvis du ikke er forsiktig

Rengjør mugg fra skinn trinn 4
Rengjør mugg fra skinn trinn 4

Trinn 4. La huden tørke

La ruskind og nubuckskinn tørke helt. Bruk en semsket børste for å gjenopprette teksturen. Du kan kjøpe semsket børster på nettet eller i en skobutikk.

Hvis muggflekkene på skinnproduktene dine fortsatt ikke forsvinner, ta dem med til en profesjonell rengjøringstjeneste i semsket skinn

Metode 2 av 4: Fjerne mugg med såpe

Rengjør mugg fra skinn trinn 5
Rengjør mugg fra skinn trinn 5

Trinn 1. Fjern eventuelle løse sopp

Rengjør de løsne soppene med en myk børste. Prøv å fjerne mugg utendørs for å forhindre at muggsporer sprer seg inne i hjemmet ditt. Hvis du bruker en gammel børste, må du vaske børsten først.

Rengjør mugg fra skinn trinn 6
Rengjør mugg fra skinn trinn 6

Trinn 2. Suge huden din

Fjern mugg fra paneler eller folder ved hjelp av en støvsuger. Kast innholdet umiddelbart i vakuumet slik at muggsporer ikke sprer seg. Bli kvitt soppen fra hjemmet ditt så snart som mulig.

Rengjør mugg fra skinn trinn 7
Rengjør mugg fra skinn trinn 7

Trinn 3. Fukt skinnmaterialet ditt

Sørg for at produktet er laget av ferdig skinn (skinn som er bearbeidet til siste trinn), slik at det er trygt hvis det utsettes for vann. Ferdig skinn har et lag med pigment på toppen. Gni såpen på soppen med en svamp, og tørk den av med en fuktig klut.

  • Ikke la huden bli for våt fordi den kan skade den.
  • Test om skinnet er flekket eller ikke ved å dryppe litt vann på overflaten. Hvis området som ble dryppet med vann blir mørkt eller er flekkete, må du slutte å bruke såpe eller vann. Hvis mugg er i nærheten av glidelåsen, kan den ha flyttet til innerfôret på sofaputene eller klærne. Behandle det indre fôret også, eller bytt ut puten.
Rengjør mugg fra skinn trinn 8
Rengjør mugg fra skinn trinn 8

Trinn 4. Tørk av med alkoholblanding

Dypp en klut i en blanding av 1 kopp isopropyl eller denaturert alkohol med 4 kopper vann. Tørk av læret forsiktig med kluten for å fjerne eventuell gjenværende sopp. Ikke dynk lærmaterialet. La huden tørke helt.

Igjen, bare bruk en blanding av alkohol hvis produktet er en ferdig skinntype. Test det på et lite hudområde før du påfører alkoholblandingen. Selv om du jobber med ferdig skinn, kan alkohol fortsatt skade det

Rengjør mugg fra lær trinn 9
Rengjør mugg fra lær trinn 9

Trinn 5. Luft rammen (valgfritt)

Luft innvendig i møblerammen når mugg har trengt inn i møbeltrekk og invadert interiøret. Fjern det nedre støvdekselet og kontakt en profesjonell desinfeksjonstjeneste hvis soppangrepet er alvorlig.

Spør om desinfeksjonstjenesten har et "ozonkammer". Hvis du har en, be om å få møblene dine satt i den i minst 48 timer

Metode 3 av 4: Fjerne mugg med eddik

Rengjør mugg fra lær trinn 10
Rengjør mugg fra lær trinn 10

Trinn 1. Tørk overflaten av huden med en børste

Tørk skinnet med en stiv nylonbørste for å fjerne mugg fra overflaten. Husk at muggsporer er enkle å spre. Så prøv å gjøre det utendørs slik at soppen ikke sprer seg.

Rengjør mugg fra lær Trinn 11
Rengjør mugg fra lær Trinn 11

Trinn 2. Påfør en blanding av eddik og vann

Bland like deler eddik og vann og test denne blandingen på et lite hudområde. Hvis fargen ikke endres, fortsett å rengjøre soppen med blandingen. Ikke overdriv når du påfører blandingen på huden.

Rengjør mugg fra lær Trinn 12
Rengjør mugg fra lær Trinn 12

Trinn 3. Tørk av huden ren og tørr

Dypp en myk klut i eddikblandingen og rengjør huden forsiktig. Ikke bruk for mye trykk når du skrubber, da dette kan skade huden. La huden tørke.

Denne metoden fungerer vanligvis godt på skinnsko. Du kan også bruke den på andre hudprodukter så lenge du har testet effekten av denne blandingen for å avgjøre om det er misfarging eller ikke

Metode 4 av 4: Rensing av uferdig hud

Rengjør mugg fra lær Trinn 13
Rengjør mugg fra lær Trinn 13

Trinn 1. Bruk salsåpe

Du kan kjøpe denne såpen på internett eller i butikker som selger skinnprodukter. Bruk en liten mengde av denne såpen på en fuktig svamp eller vaskeklut. Gni salsåpen inn i hudens sprekker ved hjelp av skummet.

  • Gjør en test for å se om huden din er uferdig eller ikke ved å dryppe litt vann på et skjult sted. Hvis skinnet blir mørkt eller endrer farge, betyr det at skinnet er uferdig (skinn som ikke er bearbeidet til siste trinn).
  • Les etiketten på rengjøringsproduktet og test den på et lite, skjult område av huden. Uferdig hud blir lett skadet fordi den er porøs. Bruk av feil rengjøringsmiddel kan lett trenge inn under hudoverflaten og skade den.
  • Ikke bruk følgende rengjøringsprodukter på uferdig hud:

    • Vaskemiddel
    • Husholdningssåpe som såpe for å vaske hender, ansiktsrens og oppvaskmiddel
    • Hånddesinfeksjonskrem eller lotion
    • Håndvev eller babyservietter
    • Lanolinkrem
    • Alkohol
Rengjør mugg fra skinn trinn 14
Rengjør mugg fra skinn trinn 14

Trinn 2. Rengjør huden ved å tørke den

Gni såpen med en annen våt klut. Tørk av eventuelle rester grundig for å rengjøre huden. Ikke bruk for høyt trykk fordi det kan skade huden.

Rengjør mugg fra skinn trinn 15
Rengjør mugg fra skinn trinn 15

Trinn 3. La huden tørke

La salsåpen sitte og tørke over natten, men ikke utsett den for sol, da dette kan falme hudtonen. Unngå direkte varmekilder og la huden tørke ved å lufte den.

Rengjør mugg fra lær Trinn 16
Rengjør mugg fra lær Trinn 16

Trinn 4. Påfør balsam på huden

Hvis det er tørt, påfør balsam på huden. Ikke glem å teste først på den skjulte huden. Les etiketten for å sikre at rengjøringsproduktet som brukes er trygt for huden. Minkolje kan brukes på mest uferdig hud. Kjøp balsam hos en skobutikk eller lærhandler.

Conditioning bidrar til å beskytte huden mot skader og kan bidra til å opprettholde utseendet

Tips

  • Bruk en avfukter (en enhet for å redusere fuktigheten i luften) som kan forhindre at fuktighet bygger seg opp. Fuktighet vil utløse muggvekst. Avfuktere er tilgjengelig i en rekke størrelser og priser.
  • Behandle mugg så snart du finner den, da den kan trenge dypt ned i sofaputer eller andre skinnmaterialer. Alvorlig muggsykdom kan forårsake uopprettelig skade.
  • Kontakt produsenten av lærprodukter for en liste over akseptable rengjøringsprodukter. Noen produsenter kan tilby sin egen rengjøringstjeneste.

Advarsel

  • Muggvekst på møbler kan være svært vanskelig å fjerne. Bytt ut sofaputer eller møbler hvis soppangrepet er veldig alvorlig.
  • Sollys kan naturlig drepe sopp, men husk at sollys også kan endre hudfarge hvis det ikke behandles riktig.

Anbefalt: