Hvordan bestemme meg for å droppe ungdomsskolen (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bestemme meg for å droppe ungdomsskolen (med bilder)
Hvordan bestemme meg for å droppe ungdomsskolen (med bilder)

Video: Hvordan bestemme meg for å droppe ungdomsskolen (med bilder)

Video: Hvordan bestemme meg for å droppe ungdomsskolen (med bilder)
Video: De beste rådene før eksamen - basert på vitenskap 2024, Kan
Anonim

Å bestemme seg for ikke å fortsette skolen på videregående er en alvorlig beslutning som mange angrer på senere i livet. Et videregående diplom er nødvendig i mange jobber og hvis du vil gå på universitetet. Men hvis du tror at det å droppe skolen er den beste avgjørelsen for deg, og ikke bare en følelsesmessig reaksjon på en negativ situasjon, bør du følge riktige prosedyrer for å gjøre det. Imidlertid vil det være bedre hvis du vil avveie alternativene og konsultere de relevante juridiske kanalene. Les denne artikkelen for å finne ut hvordan du kommer deg riktig ut av skolen.

Steg

Del 1 av 4: Forstå motivasjonen din

Dropp fra videregående skole trinn 1
Dropp fra videregående skole trinn 1

Trinn 1. Vurder årsakene til at du dropper skolen

Å vite den eksakte årsaken kan hjelpe deg med å avgjøre om dette trinnet virkelig er det beste. Noen vanlige årsaker til å droppe skolen inkluderer:

  • Mangel på intellektuell stimulering. Hvis du synes videregående er for lett og kjedelig, kan du bli fristet til å droppe ut og søke tidlig på høyskole eller yrkesopplæring.
  • Følelsen uforberedt og etterlatt. Hvis du føler at videregående skole er for vanskelig, går du glipp av mye fag, så du kan ikke komme igjen, det er ingen som kan støtte deg, du kan ha en tendens til å bli drevet til å droppe skolen og ikke fortsette utdannelsen.
  • Ha andre ansvar. Hvis du blir en forelder uventet, et familiemedlem er syk eller blir tvunget til å jobbe for å forsørge familien, kan du føle at å forlate skolen er det eneste alternativet for å finne tid til å jobbe.
Dropp fra videregående skole trinn 2
Dropp fra videregående skole trinn 2

Trinn 2. Spør først om det er andre alternativer

Møt en veileder eller klasselærer du stoler på, og del situasjonen din. Hvem vet at det er en løsning som ikke krever at du slutter på skolen:

  • Hvis du opplever at du mangler intellektuell stimulering, kan det være lurt å ta mer utfordrende klasser. Noen skoler som ikke tilbyr avanserte kurs, kan ha forbindelser til elektroniske universiteter eller institusjoner. Du kan til og med ta to hovedfag, fullføre et Diploma III -diplom og et videregående diplom samtidig.
  • Hvis du føler deg uforberedt og etterlatt, betyr det at du må jobbe hardt for å ta igjen. Den gode nyheten er at det kan være lærere på skolen din som er villige til å hjelpe, spesielt hvis de vet at du vurderer å forlate skolen. Spør om gjenopprettingsprogrammer for kredittpoeng, tilbud om å jobbe i klassen (for eksempel rengjøring eller organisering av klasserom) i bytte mot undervisning, og finn ut hvilke aktiviteter du kan gjøre.
  • Hvis du har mer ansvar hjemme, snakk med læreren din. Det kan være et arbeidsprogram som genererer kreditt- og pengescore samtidig. Veilederen din kan også gi deg råd om økonomiske ressurser som kan hjelpe deg mens du blir på skolen. Husk at en ungdomsskoleeleves levetid er 50% -100% høyere enn frafall, så å forlate skolen er kanskje ikke den beste veien for familien din i det lange løp.
Slipp ut av videregående skole trinn 3
Slipp ut av videregående skole trinn 3

Trinn 3. Ikke forlat skolen bare fordi vennene dine følger etter

Hvis noen andre - en forelder, venn eller kjæreste - presser deg til å droppe skolen, må du be dem stoppe og holde seg borte. Denne beslutningen har bare du rett til å ta, fordi konsekvensene vil merkes for livet. Så du må være helt sikker.

Del 2 av 4: Beslutte å slutte på skolen

Slipp ut av videregående skole trinn 4
Slipp ut av videregående skole trinn 4

Trinn 1. Lag et godt argument

Du må være i stand til å forklare din beslutning om og om igjen, for mange mennesker. Men før det må du sørge for at du har et klart og rimelig argument for at veien skal tas.

  • For eksempel, “Jeg føler meg ikke tjent med dette utdanningssystemet. Føler meg ikke utfordret, interessert eller rørt av læreplanen eller lærerne. Jeg bestemte meg for at familien min fra videregående skulle kunne gå høyere utdannelse på egen hånd, og finne en utdanningsinstitusjon som passer mine faglige mål.”
  • For eksempel, “Jeg bestemte meg for å droppe skolen fordi jeg følte at jeg ikke hadde noe annet valg. For å kunne ta igjen oppgaver og utdannelse som ble etterlatt på grunn av for mange fraværende dager, måtte jeg gjenta skolen i et år til. Karakterene mine var så lave at de ikke kvalifiserte for et diplom, selv om jeg prøvde så godt jeg kunne å ta igjen. Det hadde vært bedre hvis jeg dro, tok GED -sertifikatet mitt (General Education Development) og begynte å jobbe.”
  • For eksempel, “Jeg valgte å forlate skolen for å bli fullt ansatt. Selv om denne avgjørelsen kanskje ikke gir mening for deg, er det bare jeg som kjenner behovene til meg og min familie. Å ha penger til å mate familien min og meg selv er mye viktigere enn å studere akademiske ting som aldri vil ha noen innvirkning på livet mitt.”
Slipp ut av videregående skole Trinn 5
Slipp ut av videregående skole Trinn 5

Trinn 2. Spør om alternative videregående skoler

Mange distriktsskoler tilbyr alternative eller uavhengige ungdomsskoler. Ofte i form av skoler som er mer fleksible når det gjelder tid og begrunnelse. Elevene på denne skolen har en tendens til å være mer modne og allerede arbeide.

  • Hvis de fleste klagene dine om videregående skole dreier seg om miljø- og elevspørsmål, kan en alternativ skole passe bedre.
  • Alternative videregående skoler vil noen ganger tillate deg å fremskynde kurset og dra tidlig.
Dropp fra videregående skole trinn 6
Dropp fra videregående skole trinn 6

Trinn 3. Lag planer for fremtiden din

Før du faktisk dropper skolen, må du vite hva du skal gjøre hvis du ikke er på skolen. I det minste vil du prøve å få et GED -sertifikat eller et videregående diplom. Dette bør gjøres så snart som mulig, mens du fortsatt er "livlig skole".

  • Hvis du planlegger å forlate videregående skole for å starte et akademi eller yrkesfaglig program, må du sørge for at du kommer inn på programmet du ønsker og tilsvarende videregående skole du forlot.
  • Hvis du planlegger å jobbe heltid, må du kontrollere at det er en jobb som venter. Finn ut hvor mange timer du jobber og spør om ytelsesprogrammer som helseforsikring og tannforsikring.
Slipp ut av videregående skole trinn 7
Slipp ut av videregående skole trinn 7

Trinn 4. Forutse motpartens argumenter

Den beste måten å forberede deg på å svare på spørsmål og argumenter rundt, "Er du sikker på dette?" fra voksne om din beslutning om å forlate skolen er å forutse spørsmål før de blir spurt. Prøv å forestille deg samtalen i hodet ditt og svar på eventuelle spørsmål som måtte dukke opp.

Dropp fra videregående skole trinn 8
Dropp fra videregående skole trinn 8

Trinn 5. Snakk med foresatte/foreldre

Selv om du er 18 år gammel og lovlig har rett til å ta dine egne beslutninger, vil det være lurt å informere parten som har tatt vare på deg, om alle avgjørelsene som skal tas (helst før du tar avgjørelsen selv). Angi årsakene dine, men ikke forvent at de umiddelbart skal forstå eller til og med være enige. Det tar tid for dem å godta en ny idé-og selv om de er enige, er det ikke nødvendigvis helt oppriktig. Men hvis du er villig og klar til å være tydelig og fast, vil de sikkert sette pris på det.

Utarbeid en plan for sikkerhetskopiering. Det verste scenariet som kan skje er at du blir sparket ut av huset hvis du bestemmer deg for å droppe skolen. Hvis du tror at dette kommer til å skje, må du sørge for at du har ly (minst midlertidig)

Slipp ut av videregående skole trinn 9
Slipp ut av videregående skole trinn 9

Trinn 6. Snakk med veiledende lærer

Besøk en rådgiver eller studieveileder og fortell planene dine. Sørg for å gi de riktige årsakene, framtidsplanene og foreldrenes/foresattens svar på din beslutning (selv om svaret var ubehagelig).

Del 3 av 4: Forskning om juridiske krav

Dropp fra videregående skole trinn 10
Dropp fra videregående skole trinn 10

Trinn 1. Sørg for lovlig alder for å forlate skolen

Hver region og land har sine egne retningslinjer, så sørg for at du vet nøyaktig hvilken alder du lovlig har lov til å droppe av skolen på egen hånd. Det er noen regioner og land som lar studenter slutte (DO) eller forlate i en alder av 16 år, mens i andre regioner kan tillatelsen bare oppnås i en alder av 18. Selv om du kan forlate skolen med tillatelse fra en verge /forelder hvis du er yngre enn 18. år lovlig i noen regioner eller land, vil andre ikke tillate deg å si at du er 18. Selv med tillatelse fra foreldre/foresatte. Sørg for at du kjenner denne informasjonen før du dropper skolen.

Få informasjon om lovlige alderskrav her

Slipp ut av videregående skole trinn 11
Slipp ut av videregående skole trinn 11

Trinn 2. Ikke bare slutte å gå på skolen

Selv om du blir ansett som droppet hvis du bare slutter å gå på skole, vil denne handlingen uten å konsultere de riktige juridiske rammene resultere i juridiske konsekvenser mot deg og din foresatte/foreldre.

  • Bare det å droppe skolen kan betraktes som skandale i lovens øyne, og kan resultere i bøter eller samfunnstjeneste for deg og/eller din foresatte/foreldre.
  • En "truant" -status kan forhindre deg i å få et videregående skoleeksamen.
Slipp ut av videregående skole Trinn 12
Slipp ut av videregående skole Trinn 12

Trinn 3. Forstå eksamenskravene til DO -studenter i ditt område

I noen områder kan det være lovlig tillatt å forlate skolen tidlig hvis foresatte/forelder samtykker "og" hvis du består den tilsvarende eksamenen på videregående skole eller får et GED -sertifikat. Sørg for å gjøre noen undersøkelser og se om ditt område har denne policyen.

Dropp fra videregående skole trinn 13
Dropp fra videregående skole trinn 13

Trinn 4. Snakk med veilederen eller administrasjonsrådgiveren om alle nødvendige dokumenter

Hvert skolekrets og distrikt har et annet skjema som du og din foresatte/forelder må fylle ut. Sørg for at du har rådført deg med de riktige personene på skolen for å finne ut hvilke dokumenter du skal fylle ut og når du skal sende dem inn på nytt

Vær forsiktig med muligheten for at veilederen din kan overtale deg til ikke å forlate skolen. Vær forberedt på å komme med unnskyldninger og vise tillit til dine egne beslutninger

Del 4 av 4: Vurderer alternative videregående skoler

Dropp fra videregående skole trinn 14
Dropp fra videregående skole trinn 14

Trinn 1. Vurder å delta på nett og hjemmeundervisning

Alle disse valgene, hvis de gjøres flittig, vil resultere i et diplom som lar deg gå på skolen og jobbe i ditt eget tempo, uten de sosiale byrdene på videregående skole.

Dropp fra videregående skole trinn 15
Dropp fra videregående skole trinn 15

Trinn 2. Tenk på arbeidsstudieprogrammer

Dette kan være et godt alternativ som du kan rådføre deg med og jobbe med skolens ansatte. Hvis det er et bestemt studieretning som interesserer deg, bør du vurdere å ta et arbeidsstudieprogram. På denne måten vil du ikke bare være i stand til å fullføre skolen, men også uteksaminere deg med jobbmuligheter og alternativer.

Slipp ut av videregående skole trinn 16
Slipp ut av videregående skole trinn 16

Trinn 3. Vurder Gateway -programmer og offentlige/juniorakademier

Du kan også vurdere å søke tidlig på Public/Junior Academies gjennom skolens Gateway -program. Hvis du får nok kreditt, vil noen videregående skoler overføre deg til et offentlig/ungdomsakademi.

Dropp fra videregående skole trinn 17
Dropp fra videregående skole trinn 17

Trinn 4. Tenk på hva du vil bli i fremtiden

Hvis du bestemmer deg for at noen form for akademisk miljø ikke er riktig for deg, er det en god idé å vurdere en karriere innen teknisk vei.

Slipp ut av videregående skole Trinn 18
Slipp ut av videregående skole Trinn 18

Trinn 5. Få et GED -sertifikat (eller High School Equivalent Certificate of Ferdighet)

GED -sertifikatet (General Education Development) betyr generell utdanningsutvikling, ofte betraktet som et sertifikat som tilsvarer et videregående diplom, og er en test som kan tas for å vise arbeidsgivere at du har utdanningsekvivalenten til noen med et videregående diplom, uten å ha å gå på videregående.

High School Equivalent Certificate of High School Proficiency tildeles av California Ministry of Education til studenter som består California High School Proficiency Examination (CHSPE). Selv om GED -er er beregnet for 17 år og eldre og frafall fra skolen, er California -ferdighetssertifiseringsprogrammet rettet mot tenåringer i klasse 10 eller 16 år og over

Tips

  • Snakk med andre DO -aktører og gjør statistisk forskning på dem.
  • Observer om du er i stand til å forbedre dine ferdigheter, arbeidsmoral og ha trivsel på jobben mens du er på skolen. Jobb etter skolen og i helgene, men prøv fortsatt å holde de akademiske karakterene dine, i tilfelle du ønsker å bli uteksaminert.
  • Hvis du dropper, kan du prøve å få et GED -sertifikat og melde deg på et offentlig akademi. Et vitnemål fra et offentlig akademi i to år kan være bedre enn ingenting, men det avhenger fortsatt av hva du vil oppnå i fremtiden.
  • Tenk på alle de langsiktige og kortsiktige konsekvensene.
  • Snakk med alle som har gjort det gjennom videregående skole og høyskole, for å se hvilken effekt dette har hatt på dem.
  • Ikke vær redd hvis du ombestemmer deg og vil bli på videregående, og ikke vær redd for å søke på offentlige eller ungdomsakademier heller.
  • Det anbefales på det sterkeste at du går inn på en fagskole eller et offentlig akademi etter at du har forlatt videregående.

Anbefalt: