3 måter å kjøre 5K

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noen mennesker deltar regelmessig i 5K løpskonkurranser. Hvis du bare har begynt å løpe og aldri har deltatt i et løp før, kan denne distansen føles skremmende. Imidlertid kan du også oppnå dine personlige mål med å løpe 5K ved å trene i ditt personlige løpstempo og prøve å overvinne mentale barrierer. Du kan løpe 5K med trening, registrere løpet du ønsker og løpe i henhold til din personlige løpehastighet etter hvert som løpet skrider frem.

Steg

Metode 1 av 3: Øv for en 5K løping

Kjør et 5k trinn 1

Trinn 1. Evaluer treningsnivået ditt

Hvis du er i form, må du kanskje venne deg til å løpe.

Kjør en 5k trinn 2

Trinn 2. Start sakte med å bruke programmet

Mange organisasjoner som Couch to 5K, Running Planet og Mayo Clinic tilbyr programmer som tillater folk som ikke er vant til å løpe eller sport å trene 5K løping.

Start sakte med å bytte løping og gå. Mange programmer forteller deg å gå i 90 sekunder og deretter løpe i 60 sekunder til du kan løpe 5 km uten å stoppe

Kjør et 5k trinn 3

Trinn 3. Tren hver dag

Selv om du ikke løper hver dag, kan regelmessig fysisk aktivitet hver dag forberede deg på et 5K løp.

Velg en annen type trening på dager du ikke løper. Du kan svømme, spille tennis eller basketball eller ta en aerobic -time på treningssenteret

Kjør et 5k trinn 4

Trinn 4. Øv med andre

Mange synes støtten til andre løpere er veldig nyttig når de trener for 5K -distansen. Inviter venner, naboer eller familie.

Kjør et 5k trinn 5

Trinn 5. Ha et godt kosthold

Kroppen din kan trene bedre for et 5K-løp når du får fettfattig protein, fiber og vitaminer og mineraler fra fersk frukt og grønnsaker.

Drikk mye vann. Når du trener, trenger og bruker kroppen ekstra væske. Drikk rikelig med vann hele dagen

Kjør et 5k trinn 6

Trinn 6. Overvinn mentale blokker

Du kan bekymre deg for at du er for feit, for treg eller ute av stand til å løpe 5 kilometer. Overvinn disse tankene slik at din mentale styrke er like sterk som din fysiske kropp.

Metode 2 av 3: Registrering for 5K løpskonkurranse

Kjør et 5k trinn 7

Trinn 1. Finn informasjon om 5K -konkurranser i ditt område

Vanligvis arrangeres mange konkurranser gjennom året.

Hvis du er i et firesesongland, kan du prøve å løpe 5K om våren eller høsten hvis dette er ditt første løp. På denne måten vil ikke de ekstreme temperaturene bremse løpeturen eller gjøre løpeturen mer ubehagelig

Kjør et 5k trinn 8

Trinn 2. Ta deg tid til å forberede deg til konkurransen

Du bør begynne å trene minst 8 uker før løpet. Se etter konkurranser som holdes minst to måneder unna.

Kjør en 5k trinn 9

Trinn 3. Velg et 5K løp som interesserer deg

Det arrangeres mange konkurranser for veldedige formål, så hvis det er en veldedig organisasjon eller en hjertesak, kan du delta i et løp som samler inn penger til oppdraget.

Kjør en 5k trinn 10

Trinn 4. Registrer deg selv og dine lagmedlemmer før løpsdagen

Betal konkurranseavgiften. Vanligvis ikke mer enn hundre tusen rupiah opptil tre hundre og femti tusen for en 5K avstand

Kjør et 5k trinn 11

Trinn 5. Les løpsreglene slik at du vet hvilken tid du må ankomme, hvor du skal hente løpspakken eller hva du må gjøre før løpsdagen

Metode 3 av 3: Løp 5K under et løp

Kjør et 5k trinn 12

Trinn 1. Sov godt natten før

Du kan føle deg nervøs eller spent, men god søvn er viktig for prestasjonene dine.

Kjør et 5k trinn 13

Trinn 2. Spis en god frokost

Fokuser på protein og komplekse karbohydrater. For eksempel kan du ha ristet fullkornsbrød og egg til frokost på løpsdagen.

Kjør et 5k trinn 14

Trinn 3. Bruk behagelige løpeklær

Mange løper i shorts eller leggings og tanker eller sweatshirts.

• Sjekk komforten på skoene dine. Ikke bruk nye sko på løpsdagen. Det er en god idé å bruke sko som føles behagelige og støtter og passer til føttene.
  • Bruk hatt, solbriller og andre ting som kan hjelpe deg med å føle deg komfortabel, tørr og fokusere på løpeturen din.
Kjør et 5k trinn 15

Trinn 4. Løp i et personlig tempo

Det er en konkurranse, men du trenger ikke å være først. Løp i samme fart som da du trente.

Kjør et 5k trinn 16

Trinn 5. Lag et mål

Bare enkelt. For eksempel, hvis dette er ditt første 5K -løp, bør du sikte på å fullføre det. Hvis det er andre eller tredje løp, kan du prøve å bryte den beste tiden.