Slik lodder du sølv (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik lodder du sølv (med bilder)
Slik lodder du sølv (med bilder)

Video: Slik lodder du sølv (med bilder)

Video: Slik lodder du sølv (med bilder)
Video: INGEN OVNkage på 15 MINUTTER! FANTASTISK "PLOMBIR" kage! 2024, Mars
Anonim

Lodding for å feste to sølvobjekter, eller reparere en sprekk i et sølvobjekt, krever forskjellige materialer og teknikker enn de fleste andre metallloddejobber. Selv om du allerede har et arbeidsområde for lodding klar til å gå, kan du lese eller i det minste lese gjennom den delen av denne artikkelen for ting du kanskje må endre før du begynner å lodde sølv.

Noen spesielle jobber kan kreve sølvlodding (tilleggsmetall) for å bli med andre metaller, for eksempel messing eller bronse. For slikt arbeid må du se etter spesifikk informasjon om prosessen, for eksempel informasjon om lodding av kobberrør.

Steg

Del 1 av 2: Sette opp arbeidsområdet

Loddesølv Trinn 1
Loddesølv Trinn 1

Trinn 1. Finn en blokk med kulllodder eller annen egnet arbeidsflate

Lodding vil ikke fungere hvis for mye varme går tapt til luften eller til arbeidsflaten, så du må finne en spesiell overflate med lav varmeledning. Kullplater er sannsynligvis det beste valget for lodding av sølv, ettersom de reflekterer varme for å produsere de høye temperaturene som kreves for å bearbeide sølv. Magnesiumbaserte bjelker eller ovnsbrudd er vanlige valg, og tåler flere loddingsprosjekter enn kull.

Disse materialene kan kjøpes i håndverksbutikker eller smykkerbutikker, og ligner i størrelse og form på vanlige byggesteiner

Loddesølv Trinn 2
Loddesølv Trinn 2

Trinn 2. Kjøp et sølvlodd

Sølvlodding er et additiv til lodding, laget av sølv og andre metaller, designet for å holde sølv sammen, men smelter ved lavere temperaturer. Du kan kjøpe dem i strimler i en enkelt beholder, eller du kan kjøpe dem i ark eller wire og skjære dem med en trådkutter i 3 mm lange strimler. Ikke prøv å bruke blylodd under lodding, da det vanligvis vil mislykkes og være vanskelig å fjerne.

  • Advarsel:

    Unngå sølvsoldere som inneholder kadmium, noe som kan forårsake helseproblemer hvis dampen inhaleres.

  • Hvis du reparerer en sprukket gjenstand, kan du bruke et "lett" sølvlodde av lavere renhet, ettersom det smelter ved lavere temperatur. For å holde to gjenstander sammen, bruk et "middels" eller "hardt" sølvlodd med mer sølvinnhold, for en sterkere binding. Vær oppmerksom på at det ikke er et enkelt begrep som brukes av alle sølvprodusenter; Hvis du bruker et annet merke og ønsker å få de samme resultatene som du vanligvis bruker, se på prosentandelen sølvinnhold.
1372618 3
1372618 3

Trinn 3. Bruk en lommelykt, ikke et loddejern

Ikke bruk loddejern, ettersom det er beregnet for loddetinning ved lavere temperatur og kan skade edelmetallet. Det er bedre å kjøpe en oksyacytylenbrenner på en jernvarehandel, helst en med flat "meiselspiss" fremfor en med en skarp spiss.

Sølv leder raskt varme fra varmeutsatte steder. Derfor kan bruk av den lille spissen av fakkelen gjøre lodding mye tregere

1372618 4
1372618 4

Trinn 4. Velg en allsidig fluss eller loddestrøm

Smelten eller "fluksen" er nødvendig for å rengjøre sølvoverflaten og hjelpe til med å lede varme. Flux hjelper også til med å fjerne oksidasjon fra sølvoverflaten, noe som kan påvirke bindingen. Du kan bruke en fluss til alle formål eller en "loddestrøm" spesielt for sølv eller smykker.

  • "Lodding" -flukser brukes til å binde seg ved høye temperaturer, når overflaten på et metallobjekt endrer seg kjemisk. Selv smykkemakere kaller denne prosessen "lodding eller lodding", det riktige tekniske uttrykket er faktisk "lodding eller lodding".
  • Du kan bruke hvilken som helst form for fluks. (For eksempel lim eller væske.)
1372618 5
1372618 5

Trinn 5. Bruk en vifte for ventilasjon når det er nødvendig

Åpne vinduer eller slå på vifter for å redusere mengden damp som inhaleres, blåse luft over arbeidsområdet og vekk fra deg. Men hold sterk vind unna objektet det arbeides med, fordi den kalde effekten kan komplisere loddingsprosessen.

1372618 6
1372618 6

Trinn 6. Bruk pinsett og blypinner

Blyklemmen anbefales fordi den kan brukes ved høye temperaturer og ikke vil ruste og skade pickle -løsningen beskrevet nedenfor. Pincett brukes til å holde gjenstander laget av sølv eller metall.

1372618 7
1372618 7

Trinn 7. Ta forhåndsregler ved å bruke vernebriller og forkle

Vernebriller er viktige for å beskytte øynene dine mot utilsiktet sprut, ettersom du kanskje må fokusere øynene på leddet. Forkle i denim eller lerret reduserer sjansen for at klærne blir brent.

Unngå å bruke løse eller dinglende klær. Rull armene og bind langt hår tilbake før du begynner å jobbe

1372618 8
1372618 8

Trinn 8. Klargjør vannbeholderen

Du trenger en gryte med vann for å skylle av sølvet på slutten av prosessen. Sørg for at beholderen er dyp nok til å dyppe sølvobjektet i.

1372618 9
1372618 9

Trinn 9. Varm opp en beholder med syreoppløsning eller sylteagurk

" Kjøp en "pickle" eller syreoppløsning som brukes i lodding, som er spesielt merket som egnet for bruk med sølv. Pickles er vanligvis tilgjengelig i pulverform. Rett før du begynner å lodde, oppløs pulveret i vann og bruk en spesiell skillet eller "pickle pot" for å varme opp i henhold til pickle -produsentens instruksjoner.

  • Ikke bruk en stekepanne, mikrobølgeovn eller ovn som du vil bruke igjen til matlaging. Pickles kan etterlate en metallisk lukt eller til og med noen giftige rester. Ikke la stålet komme i kontakt med sylteagurk.
  • De fleste sylteløsninger kan brukes eller lagres i flere uker.

Del 2 av 2: Uniting Silver

1372618 10
1372618 10

Trinn 1. Rengjør sølvet

Fettfjerningsløsninger anbefales for bruk på fet eller sterkt bearbeidet sølv. Hvis det oppstår oksidasjon på overflaten, kan det hende du må tilsette sølvet i sylteløsningen før lodding. Alternativt kan du bruke sandpapir til å produsere en grov overflate for liming.

Loddesølv Trinn 4
Loddesølv Trinn 4

Trinn 2. Påfør flux til leddet

Forbered fluksen i henhold til instruksjonene på pakken, hvis den ikke er klar til bruk. Bruk en liten børste for å påføre flus på sølvobjektet. Noen mennesker bruker bare fluss bare når det er loddetinn, for å begrense mengden loddetinn som strømmer inn på feil sted. Andre bruker fluks til et større område for å redusere risikoen for skader på grunn av begrensninger, men dette anbefales ikke for nybegynnere.

Det anbefales å bruke en liten mengde flytemiddel i en separat beholder, ettersom dyppet børsten i den originale flasken kan forårsake skitt og påvirke funksjonen

Loddesølv Trinn 3
Loddesølv Trinn 3

Trinn 3. Plasser sølvkomponentene som skal skjøtes

Plasser de to komponentene side om side på toppen av basisloddingblokken. Plasser den nøyaktig der du vil at den skal være, husk at de to må berøre for at den skal passe riktig sammen.

Loddesølv Trinn 5
Loddesølv Trinn 5

Trinn 4. Plasser loddetinnet på skjøten

Bruk pinsett til å plukke opp et sølvstykke og plasser det forsiktig i den ene enden av sprekken eller mellomrommet mellom delene som skal skjøtes. Når det er smeltet, vil loddetinn bli tiltrukket av varme uansett hvor strømmen påføres, slik at du ikke trenger å fylle hele mellomrommet med en gang.

Loddesølv Trinn 6
Loddesølv Trinn 6

Trinn 5. Varm objektet til loddetinnet smelter

Slå på fakkelen og sett varmen til den høyeste innstillingen. Start med å holde fakkelen omtrent 10 cm fra leddet, beveg den i små sirkler for å sikre at alle komponentene blir jevnt oppvarmet. Flytt flammen nærmere og nærmere leddet sakte, med fokus på metallgjenstanden nær loddetinnet, ikke selve loddetinnet. Når loddetinnet når smeltepunktet, smelter det raskt og tiltrekkes av sølvområdet som har blitt flussbelagt.

  • Hvis det ene objektet som er forbundet er tykkere enn det andre, må du varme det tykkere objektet bakfra til loddetinnet begynner å smelte, og deretter varme det tynnere objektet kort.
  • Bruk pinsett når det er nødvendig for å holde gjenstanden på plass, men legg den på sølvspissen, borte fra ild. Du må kanskje holde de små, tynne områdene av sølv for å lage et boblebad som forhindrer at de tynne områdene smelter.
Loddesølv Trinn 7
Loddesølv Trinn 7

Trinn 6. Fordyp objektet i vann, og senk det deretter ned i en sur løsning (sylteagurk)

La objektet avkjøles i et minutt, og avkjøl deretter igjen med en skvett vann. Syreløsningene nevnt i arbeidsområdet i denne artikkelen er syrene som brukes til å rengjøre smykker etter lodding. Dypp sølvobjektet i denne løsningen ved hjelp av blytang, og la stå i noen minutter for å fjerne fluss og oksidasjon. Unngå all kontakt med huden, klærne eller stålverktøyene, da syreoppløsninger kan ruste.

Loddesølv Trinn 8
Loddesølv Trinn 8

Trinn 7. Skyll sølvet

Skyll sølvobjektet som nettopp er satt sammen med vann. Tørk med en ren klut. Når prosessen er fulgt fullstendig, smelter objektene permanent sammen.

Tips

  • Hvis bruk av for mye flekk gir et ujevnt utseende, bruk en fil for å fjerne den.
  • Hvis loddetinnet ikke flyter som det skal, stopp det, la det avkjøles og start på nytt. Rengjør grundig med en klut og syreoppløsning

Anbefalt: