Hvordan kjøpe en valp (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe en valp (med bilder)
Hvordan kjøpe en valp (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe en valp (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe en valp (med bilder)
Video: KVISE TIPS! Beste måten og bli kvitt dem på! 2024, Kan
Anonim

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en ny valp, kan du være klar til å kjøpe en med en gang. Men vent-du må ta deg tid til å finne ut hvilken hunderase som passer dine preferanser, velge en valp fra en pålitelig kilde (gode hundeoppdrettere, dyrehjem, dyreelskende grupper), og forberede hjemmet ditt til å ønske velkommen hund. valp. Ved å gjøre dette og lære om valpen så mye som mulig, vil du og han dele et lykkelig vennskap som varer livet ut.

Steg

Del 1 av 4: Forbereder seg på å ønske valpen velkommen

Kjøp en valp trinn 1
Kjøp en valp trinn 1

Trinn 1. Bestem om du er klar til å kjøpe en valp

Valper er alltid søte og luftige, men de krever mye tid, oppmerksomhet og penger enn du kanskje tror. Ikke vær urettferdig - både mot deg selv og valpen - for å bringe ham hjem når du egentlig ikke er klar til å ta vare på ham. Still deg noen spørsmål - og svar dem ærlig - for å hjelpe deg med å avgjøre om du er klar til å ta ansvaret for å oppdra en valp.

  • Har jeg tid til å stelle, trene og trene med hunden min? Valper er veldig tidkrevende-selv om noen hunderaser er mer avslappede enn andre, bør du fortsatt bruke mye tid på å ta vare på valpen din. Hvis du er opptatt eller reiser mye ut av byen, bør du revurdere om du kan ta deg tid til å ta vare på valpen din.
  • Er jeg økonomisk i stand til å betale for behandlingen hennes? Valper er dyre å ta vare på. Tenk på om du er forberedt på å betale for alle hans behov (mat, halskjeder, leker, sengetøy, etc.), samt regelmessige og ikke-rutinemessige besøk til veterinæren.
  • Er det noen som er allergiske mot hunder i min husstand? Hvis du ikke bor alene, bør du seriøst vurdere om noen du bor sammen med er allergiske mot hunder eller andre dyrehud.
Kjøp en valp trinn 2
Kjøp en valp trinn 2

Trinn 2. Velg typen som fungerer for deg

Gjør noen undersøkelser om hunderaser basert på spesifikke egenskaper (f.eks. Liten størrelse, rolig temperament, etc.), som passer situasjonen i livet ditt. Det er en online quiz du kan ta (https://www.akc.org/find-a-match) for å hjelpe deg med å velge en hunderase som passer deg. Hunder kommer i alle former, størrelser og personligheter. Å velge feil rase kan ødelegge ting når du innser at det ikke passer inn i miljøet du bor i. Noen eksempler på viktige faktorer du bør vurdere inkluderer din livssituasjon (for eksempel at du bor i en leilighet eller et hus) og arbeidsplanen din (vanlig arbeidstid eller å måtte reise hele tiden).

  • Tenk på hundens energinivå. For eksempel, hvis du ikke liker å være utendørs, ikke velg Siberian Husky. Huskies elsker å hoppe og løpe, og disse hundene trenger flere timers trening hver dag. Det er bedre å velge en valp som vil vokse til en voksen hund som liker å sove og holde seg innendørs, for eksempel Cavalier King Charles.
  • Hvis du leier en leilighet, kan eieren eller utvikleren begrense rasen og vekten til hunden du kan beholde. Også hunder som er store og krever mye mosjon, for eksempel Golden Retriever, kan føle seg innestengt hvis de bor i en leilighet. Hvis leilighetskomplekset ditt lar deg beholde en stor hund, må du sørge for lett tilgang til et inngjerdet område eller en hundepark hvor han kan løpe og trene.
  • Rådføring med en pålitelig oppdretter kan hjelpe deg med å begrense ditt valg av rase som passer situasjonen i livet ditt.
  • I tillegg til å gjøre et online søk for å finne en passende hunderase, bør du vurdere å kjøpe en bok.
  • Vet at du ikke trenger å kjøpe en bestemt rase. Det kan være at størrelsen er hovedprioriteten her!
Kjøp en valp trinn 3
Kjøp en valp trinn 3

Trinn 3. Utarbeid et budsjett for dine valprelaterte utgifter

I tillegg til kostnaden for førstegangskjøpet, bør du vurdere hvor mye du vil måtte bruke på mat, leker, rengjørings- og pleiesett og veterinæravgifter. Ved å sette opp et budsjett får du en mer realistisk forventning til månedlige kostnader forbundet med å oppdra en valp.

  • Avhengig av størrelse og rase, kan du bruke rundt Rp. 1.300.000,00 til Rp.1.650.000, 00 per måned det første året.
  • Ikke glem å ta med kostnadene for mindre gjenstander, for eksempel halskjeder, seler, identifikasjonskoder og godbiter.
  • Å kjøpe en valp fra en oppdretter er vanligvis dyrere enn å adoptere fra et lokalt dyrehjem.
Kjøp en valp trinn 4
Kjøp en valp trinn 4

Trinn 4. Forbered huset ditt

Vanligvis er huset i en tilstand som ikke er klar til å oppdra en valp. Akkurat som når du gjør hjemmet ditt trygt for barna dine, bør du også gjøre det for å gjøre hjemmet ditt til et trygt sted for valper. For eksempel, behold eller skjul søppelbøtter. Du må kanskje kjøpe et barnesikkert lokk hvis valpen din kan lære å åpne et skap.

  • Legg deksler over stikkontakter slik at valpen din ikke slikker dem.
  • Hold alle medisiner, rengjøringsmidler og andre kjemikalier unna. Alle disse tingene kan være giftige for valpen din.
  • Hvis du har en garasje, plasser tungt utstyr i sterke beholdere mot veggen. Sørg for å ta opp eventuelle bolter som kan falle av, så valpen ikke spiser dem.
Kjøp en valp trinn 5
Kjøp en valp trinn 5

Trinn 5. Velg din veterinær

Du må sannsynligvis ta valpen din regelmessig til veterinæren i det første leveåret, og minst en gang i året etter det. Finn en veterinær du føler deg komfortabel med. I stedet for å gjøre et online søk, spør lokale oppdrettere, andre hundeeiere eller dyrebutikker i ditt område.

Del 2 av 4: Adoptere en valp fra et tilfluktsrom

Kjøp en valp trinn 6
Kjøp en valp trinn 6

Trinn 1. Søk på nettet etter hunderasen du ønsker

Hvis du vil ha en bestemt hunderase, kan du finne på nettet hvilke tilfluktsrom som har den rasen du kan adoptere. Internettressurser som Petfinder.org vil gi lister over både valper og voksne hunder i tilfluktsrom. Når du får det du ønsker, kan du kontakte krisesenteret direkte for videre behandling.

  • Du må kanskje dra til en annen by for å få hunderasen du vil ha. Så når du gjør et online søk, bør du også vurdere lyet du skal til, så det er ikke så langt fra der du bor.
  • Noen spesielle hunderaser er kanskje ikke tilgjengelige på ly. Imidlertid er det vanligvis visse grupper som fokuserer på flere hunderaser (selv krysninger som Labradoodle). Besøk disse gruppene for å få valpen du vil ha.
  • Redningsgrupper og dyrehjem gir vanligvis atferdstester (også kjent som temperamenttester) for å avgjøre om en valp er en god kandidat for adopsjon.
  • Selv etter at det er tatt hensyn til kostnadene ved kastrering, mikrochipping, vaksiner og ormekur, er det vanligvis billigere å adoptere en valp fra et krisesenter enn å kjøpe fra en hundeoppdretter eller betale for alle disse kostnadene separat.
Kjøp en valp trinn 7
Kjøp en valp trinn 7

Trinn 2. Besøk tilfluktsrom rundt ditt område

Hvis du ikke er sikker på hvilken hunderase du vil ha, bør du vurdere å gå til stedet, slik at du kan møte valpene der personlig. Når du kommer, kan du stille spørsmål om valpenes historie og oppførsel. Prøv også å observere aktivitet på ly for å se om hundene har blitt tatt godt vare på.

Ly kan være et stressende miljø for hunder på grunn av støynivå, antall andre hunder og høyt aktivitetsnivå. Noen hunder kan oppleve atferdsproblemer mens de er i ly. Personalet som jobber der skal kunne gi informasjon om hvorvidt ønsket valp har atferdsproblemer eller ikke

Kjøp en valp trinn 8
Kjøp en valp trinn 8

Trinn 3. Still spørsmål mens du er på ly

Dette er like viktig som å stille et spørsmål til en hundeoppdretter. For eksempel, spør hvor hundene kom fra (for eksempel var de løse hunder eller ble de overlevert av sine tidligere eiere). Du bør også finne ut hvor lenge valpen har vært i ly.

  • Still spørsmål om valpens journal og hvordan han oppførte seg i ly. Hans oppførsel der kan være forskjellig fra hva han ville gjort hjemme hos deg.
  • Spør om huslysprosedyrer for kjæledyr som blir syke umiddelbart etter adopsjon. Siden krisesentre har begrensede budsjetter for veterinæromsorg, må du være oppmerksom på at du kanskje må betale de fleste eller alle kostnadene som påløper i løpet av behandlingsperioden.
  • Du kan også spørre om krisesenteret vedtar en "no-kill" -policy. Dette betyr at stedet ikke vil vaksinere dyret selv om det har vært der en stund.
Kjøp en valp trinn 9
Kjøp en valp trinn 9

Trinn 4. Studer adopsjonsprosessen

Vær oppmerksom på at du kanskje ikke kan adoptere en valp den dagen du besøker. Vanligvis vil det være et intervju, som også vil være din sjanse til å lære hele historien og journalen til valpen. Shelterpersonalet kan også besøke hjemmet ditt for å finne ut om det passer godt for valpen.

  • Ikke bli overrasket hvis du blir intervjuet. Personalet må være trygg på at du vil være en ansvarlig dyreeier og ta godt vare på valpen din.
  • I tillegg til intervjuer og hjemmebesøk, må du fullføre innleveringsprosessen og betale et adopsjonsgebyr (vanligvis rundt 1 300 000,00 IDR-2600 000 IDR).
Kjøp en valp trinn 10
Kjøp en valp trinn 10

Trinn 5. Ikke fortvil

Redningsgrupper eller dyrehjem i ditt område har kanskje ikke den rasen du ønsker. Heldigvis endres dyrene der vanligvis raskt, så det er vanligvis bare et spørsmål om tid før valpen du vil ha kommer. Sørg for å kontakte dem regelmessig for å finne ut hvilken hunderase de nettopp har fått.

Del 3 av 4: Kjøpe valper fra oppdrettere

Kjøp en valp trinn 11
Kjøp en valp trinn 11

Trinn 1. Lær de forskjellige typene oppdrettere

Ikke alle oppdrettere er klarert, så vær forsiktig med hva du tenker på og hold deg unna dem. En type oppdretter er en hobbyoppdretter. Disse oppdretterne har inngående kunnskap om en bestemt rase og investerer tid og krefter i å velge valper av optimal kvalitet for å løpe i konkurranser. Oppdrettere som dette vil vanligvis bare oppdra en eller to hunder per år.

  • Hjemmet oppdrettere vanligvis ikke har en inngående kunnskap om hunderaser og vil bare tjene litt ekstra penger. Unngå å kjøpe valper fra oppdrettere som dette.
  • Kommersielle oppdrettere avler vanligvis flere forskjellige raser og produserer mange valper i løpet av et år. Miljøet som en kommersiell bonde lever i kan være i god eller dårlig stand. I tillegg er det ikke alle kommersielle oppdrettere som kan søke om et PERKIN -sertifikat. Valpene som ble solgt i butikken kom sannsynligvis fra denne typen oppdrettere.
Kjøp en valp trinn 12
Kjøp en valp trinn 12

Trinn 2. Finn en ansvarlig oppdretter

Rådfør deg med veterinærer og hundeorganisasjoner i ditt område for å finne pålitelige oppdrettere som tar godt vare på hundene sine. Slike oppdrettere avler vanligvis bare noen få hunderaser og har et godt forhold til veterinærer og dyreelskende organisasjoner i sitt område. Gjør et online søk for å hjelpe deg.

Ansvarlige oppdrettere vil stille deg noen spørsmål om hvorfor du vil ha en hund, hvem som vil ta vare på den og hvor den skal bo. Oppdretteren vil ikke lett bli fristet av penger og umiddelbart overlate valpen til deg

Kjøp en valp trinn 13
Kjøp en valp trinn 13

Trinn 3. Besøk stedet til bonden

Aldri kjøpe en valp gjennom en oppdretter uten å besøke stedet først. Du må se på din fremtidige valp, vennene hans, moren hans og hvor han vokste opp og bor. En ansvarlig oppdretter vil til og med råde deg til å besøke flere ganger slik at du virkelig føler deg komfortabel med plasseringen av gården og dens forretningspraksis.

Kjøp en valp trinn 14
Kjøp en valp trinn 14

Trinn 4. Still bonden mange spørsmål

Å kjøpe en valp gjennom en oppdretter kan være dyrt, så sørg for at oppdretteren er ærlig, kunnskapsrik og etisk. Det er mange spørsmål du kan stille: Hvordan blir valper oppdratt og opplært til sosialt samvær? Hvordan velger du potensielle kjøpere? Hvilke prosedyrer gikk du gjennom da du hjalp leveringsprosessen? Har foreldrene til valpene i ditt område blitt testet for visse typer sykdommer?

  • Du kan stille andre spørsmål, for eksempel hvor mange valper som er på gården og hvilken medisinsk behandling de har fått (f.eks. Vaksinasjoner, ormekur osv.).
  • Be om dokumentasjon om medisinsk behandling, mikrochiping og screening for rasespesifikke helse- eller atferdsproblemer.
  • Ikke vær redd for å stille spørsmål. Hvis oppdretteren er klarert, vil han ikke ha problemer med å svare på alle spørsmålene dine om hundene han avler og oppdrar.
  • Vær forberedt på å svare på spørsmål om hvorfor du vil ha en valp og hvordan du planlegger å ta vare på den. En god hundeoppdretter vil være veldig bekymret for velferden til valpen han har oppdratt. Etabler et godt forhold til oppdretteren slik at du enkelt kan få svar på spørsmål som dukker opp i fremtiden, eller hvis du ønsker å delta i valpen i et løp i fremtiden.
Kjøp en valp trinn 15
Kjøp en valp trinn 15

Trinn 5. Få et frimerkesertifikat fra PERKIN

Du må også signere en salgskontrakt. Hvis du vil delta i en konkurranse eller avle en hund, trenger du bevis på at hunden er registrert hos PERKIN og at du er den lovlige eieren. Vær imidlertid oppmerksom på at PERKIN -filene bare forteller historien om hundens aner, og ikke er et bevis på at han ble oppdratt godt av oppdretteren.

Vær forsiktig med en oppdretter som prøver å selge deg en valp bare fordi han har en tilhørende fil som viser hundens stamtavle

Kjøp en valp trinn 16
Kjøp en valp trinn 16

Trinn 6. Unngå uansvarlige bønder, spesielt kommersielle bønder

Disse oppdretterne er beryktet for å avle valper under dårlige forhold. Oppdrettere som går denne ruten er vanligvis mer bekymret for penger enn avlshunder ansvarlig. Valper som er oppdratt i dette miljøet, kan ha genetiske abnormiteter som kan forårsake fysisk og følelsesmessig klønete, som du dessverre ikke vil kunne oppdage med en gang.

  • Når du besøker en bonde, må du kontrollere tilstanden på gården nøye. Hvis hundene der ser skitne, tynne eller usunne ut, ikke kjøp valper fra oppdretteren.
  • Hvis oppdretteren er motvillig til å vise hele beliggenheten til gården hans, betyr det at han kan drive hundegården dårlig og ikke vil at du skal se tilstanden til avlsområdene.
  • Hvis en oppdretter ikke stiller mange spørsmål og ikke lenger bryr seg om valpen etter at han har solgt den, bør du mistenke at oppdretteren driver gården sin uansvarlig.
  • Bønder som hevder å ha oppdrettet en rekke rasekrevende eller "kryssraser", er vanligvis uærlige og driver gårder under dårlige forhold. Hundene vanligvis Nei renrasede hunder eller hunder fra kryssing.
  • Du kan rapportere oppdrettere som dette til lokale myndigheter i ditt boligområde. Meld fra til politiet eller din nærmeste dyreelskers organisasjon hvis du tror at en oppdretter du besøker skader hundene sine.
Kjøp en valp trinn 17
Kjøp en valp trinn 17

Trinn 7. Tenk deg om to ganger før du kjøper en valp fra en butikk

Valpene i denne butikken kan komme fra uansvarlige oppdrettere. Vær kritisk-spør butikkpersonalet om hvor de får valpene sine, og gjør noen undersøkelser for å finne ut om oppdretterne de nevner. Hvis du kjøper en valp fra en butikk, må du sørge for at den kommer fra et pålitelig ly eller oppdretter.

Del 4 av 4: Velge riktig valp

Kjøp en valp trinn 18
Kjøp en valp trinn 18

Trinn 1. Utfør en fysisk undersøkelse

Valper er vanligvis klare til adopsjon i åtte til tolv ukers alder, når de er avvennet, kan begynne å spise fast føde og har fått sine første vaksinasjoner. Valpen kan se sunn ut ved første øyekast, men ved en grundigere undersøkelse er det mulig at han har fysiske abnormiteter. Hvis du ser tegn på at valpen din ikke er ved god helse, bør du vurdere å adoptere den på nytt. En effektiv måte å kontrollere valpens fysiske helse på er å starte på hodet og slutte i halen.

  • Det er mange aspekter for å undersøke det fysiske utseendet til en valp. Hvis du ikke er sikker på at du kan gjøre det, kan du be oppdretteren eller personalet på krisesenteret om å veilede deg.
  • Sjekk hodet hans. For eksempel bør en hunds nese være kald og våt og ikke rennende. Hundens tannkjøtt skal være rosa og sunt ut. Hundens øyne skal være lyse og lyse med mørke pupiller. Ørene må være rene og på et sted som er tilpasset rasens egenskaper.
  • Legg hånden på brystet for å føle hjerteslag. Unormal hjerterytme kan indikere en hjertesykdom, som krever veterinærbehandling.
  • Sjekk valpen. Hvis rasen er ren, må pelsen samsvare med rasens standarder. Som hovedregel skal en hunds pels være skinnende og glatt, uten skallete områder.
  • Se på beina. Hundens ben skal være rette uten unormale forhold (for eksempel ben bøyd innover eller utover). Du kan be din oppdretter eller veterinær om å gjøre en mer detaljert ortopedisk undersøkelse av ønsket valp.
Kjøp en valp trinn 19
Kjøp en valp trinn 19

Trinn 2. Observer valpens temperament

Enten du får en valp fra et ly eller en oppdretter, ta deg tid til å observere personligheten hans før du tar en avgjørelse. For eksempel kan du observere en gruppe valper og se hvordan de leker. Barn av de samme foreldrene har vanligvis forskjellige personligheter, velg den som er best egnet som kjæledyret ditt.

  • Valper med riktig kombinasjon av energi og søthet er de beste kjæledyrene. Se etter valper som er lekne og spente, men som ikke er så harde med andre hunder.
  • Unngå å velge en valp som virker veldig aggressiv eller rett og slett sjenert.
Kjøp en valp trinn 20
Kjøp en valp trinn 20

Trinn 3. Lek med valpen du ønsker for å finne ut om han virkelig er det riktige valget

Sørg for at du har et godt forhold til valpen du har valgt før du kjøper den. Hvis han er sjenert eller stikker halen mellom bakbeina når du nærmer deg ham, er han kanskje ikke et godt kjæledyr. Hvis du liker personligheten hans, men ikke er sikker på hvordan han vil oppføre seg rundt barna dine eller andre kjæledyr, kan det være lurt å beholde ham midlertidig for å ta beslutninger.

Vær oppmerksom på at valper også kan velge eiere. Valpen du vil ha kan også legge merke til deg hvis han føler seg komfortabel rundt deg

Tips

  • Ikke haste for å kjøpe en hund! Valpene vil alltid være der igjen, så velg nøye. Når du finner den rette, vet du det selv.
  • Noen hunderaser har arvet atferd, for eksempel hyppig eller sjelden bjeffing. Noen raser vil like å løpe, grave hull eller prøve å hoppe over gjerder. Finn ut om egenskapene til ditt valgte løp før du blir forelsket.
  • Velg aldri et løp bare fordi det er "i trend". I stedet for å gjøre det, tenk seriøst og gjør noen undersøkelser for å finne ut hvilken rase som er riktig for deg.
  • Sørg for at alt utstyret du trenger er tilgjengelig hjemme før du velger valp (hus/seng/kennel, mat, boller, rengjøringsmateriell, etc.). Å kjøpe alle disse tingene med valpen din kan være et problem.
  • Hvis mulig, kjøp helseforsikring for hunden din for å gjøre veterinærbesøk billigere.
  • Hvis du allerede har en hund, bør du vurdere hvordan han vil reagere på tilstedeværelsen av en ny valp i hjemmet ditt. Shelters kan kreve at du tar hunden din til et sted for å møte den nye valpen, slik at de kan se hvordan hunden din reagerer på den.
  • Vurder å sende hunden din til skolen. Jo tidligere han er trent, jo bedre.
  • Valper elsker å tygge på forskjellige ting, så sørg for at det er mange tyggeleker tilgjengelig for dem.

Advarsel

  • Hunder kan utvikle angst og handle når de føler seg neglisjert. Hvis aktivitetsplanen din krever at du reiser i lange perioder, er det kanskje ikke på tide å kjøpe en valp.
  • Valper som ikke er fullstendig vaksinert, kan få farlige og livstruende sykdommer, for eksempel parvo. Ikke ta med hunden din på tur før den er fullstendig vaksinert.
  • Valper oppdratt av oppdrettere som avler dyr uansvarlig kan ha alvorlige helse- og atferdsproblemer, som kan være følelsesmessig vanskelige å håndtere og kan koste mye penger.

Anbefalt: