3 måter å elske foreldre på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å elske foreldre på
3 måter å elske foreldre på

Video: 3 måter å elske foreldre på

Video: 3 måter å elske foreldre på
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Forholdet mellom foreldre og barn kan være et av de lengste forholdene i en persons liv. I et forhold er det naturlig for en person å føle en rekke følelser, fra sinne og harme til støtte og tilknytning. Men hvordan kan du føle og vise kjærlighet til foreldrene dine, selv om situasjonen ikke er lett? Med litt innsats kan forholdet ditt repareres. På denne måten kan du finne måter å utvikle et kjærlig forhold til foreldrene dine.

Steg

Metode 1 av 3: Kjærlige foreldre (for tenåringer)

Elsk foreldrene dine Trinn 1
Elsk foreldrene dine Trinn 1

Trinn 1. Tilbring tid med foreldrene dine

Aktiviteter som utføres med foreldre kan bygge en følelse av tilknytning. Ved å gjøre aktiviteter som du kan nyte sammen, kan du se en annen side av foreldrene dine. Når du vokser, kan de frykte at de ikke lenger er involvert i livet ditt. Imidlertid, ved å engasjere dem i morsomme aktiviteter, legger du faktisk grunnlaget for å bygge kjærlige voksne forhold i fremtiden.

  • For eksempel, hvis du liker fjellklatring, inviter foreldrene dine til å klatre (selvfølgelig med lette vanskeligheter eller i det minste lett terreng). Dette kan være en mulighet til å lære dem nye ting. I tillegg kan de også være mer støttende for hobbyen din hvis de har gjort det med deg.
  • Alternativt kan du studere og be om tillatelse til å delta i en hobby som foreldrene dine driver med. Ta deg tid om ettermiddagen til å besøke kunstmuseet sammen, og spør dem hvorfor de liker kunsten. Interaksjon med deg som en medvoksen hjelper deg med å utvikle mer modne relasjoner.
Elsk foreldrene dine Trinn 2
Elsk foreldrene dine Trinn 2

Trinn 2. Snakk med foreldrene dine om tingene de gjør som irriterer deg

Hvis foreldrene dine ikke vet hva som plager deg eller irriterer deg, kan de ikke endre oppførselen. Sett derfor et stille og passende tidspunkt for å snakke om det, og husk at du kanskje må snakke om emnet flere ganger. Ditt forhold til foreldrene dine vil ikke endres over natt.

Planlegg på forhånd hva du vil si, så du ikke snakker uten å tenke. Det er bedre å snakke med andre voksne på forhånd. Han eller hun kan gi deg et bilde av problemet eller tingen du opplever fra et voksnes synspunkt og fortelle deg om foreldrenes oppførsel er normal eller virkelig alvorlig

Elsk foreldrene dine Trinn 3
Elsk foreldrene dine Trinn 3

Trinn 3. Få hjelp til å håndtere en upassende forespørsel eller oppførsel

Noen foreldre pålegger veldig strenge regler eller kritiserer barna sine hele tiden. De kan skjelle deg ut for aldri å ha vunnet en sportskamp eller tvinge deg til en aktivitet du ikke liker. I mellomtiden er det også foreldre som er likegyldige og mer fokuserte på sitt nye arbeid og forhold enn barna sine. Hvis du har et problem eller en forespørsel som denne, må du være oppmerksom på at du trenger (og fortjener) støtte fra en rådgiver eller terapeut. Vanligvis kan fastlegen din eller en pålitelig lærer hjelpe deg med å få den støtten.

Beslutningen om å løse foreldresaker er ikke din. Jobben din er å ta vare på deg selv og lære nye strategier for å forhandle de komplekse aspektene av forholdet ditt til foreldrene dine

Elsk foreldrene dine Trinn 4
Elsk foreldrene dine Trinn 4

Trinn 4. Snakk med foreldrene dine om eventuelle utfordringer eller problemer du står overfor

Foreldre kan ha en rekke erfaringer og nyttige råd om temaer som sex, relasjoner og selvutvikling eller vekst. Åpen dialog om disse temaene kan styrke forholdet til foreldrene dine.

  • Bruk eksempler fra TV -programmer eller artikler som en måte å lette stemningen på.
  • Send en tekst eller tekst hvis du har problemer med å starte en chat. Noen ganger er det lettere å starte en samtale om et vanskelig tema ved å uttrykke tankene dine skriftlig.
  • Still spørsmål om foreldrenes erfaringer gjennom ungdomsårene.
Elsk foreldrene dine Trinn 5
Elsk foreldrene dine Trinn 5

Trinn 5. Husk at det er normalt å ha kamper i forhold

I tenårene vil du føle deg følelsesmessig. Husk derfor at å kjempe med foreldrene dine ikke nødvendigvis betyr at forholdet ditt til dem ikke er bra.

  • Beklager dem hvis du gjorde eller sa noe som fornærmet dem.
  • Lær andre måter å vise sinne på, for eksempel journalføring eller å tømme følelsene dine for en venn før du endelig snakker med foreldrene dine.
  • Øv på å spørre om det du trenger. Hvis foreldrene dine gjør noe som irriterer deg, kan du prøve å forklare reaksjonen din rolig og komme med en rimelig alternativ løsning.
Elsk foreldrene dine Trinn 6
Elsk foreldrene dine Trinn 6

Trinn 6. Øv deg på å se situasjonen fra foreldrenes synspunkt

Spør deg selv hvordan du hadde det hvis du var dem. Tenk også på hva som kan gjøre deg redd eller engstelig hvis du er forelder og har tenåringer. Ved å utvikle empati kan du føle medfølelse med foreldrene dine og kanskje innse at deres opprivende handling faktisk ble utført av medfølelse.

Metode 2 av 3: Kjærlige foreldre (for voksne)

Elsk foreldrene dine Trinn 7
Elsk foreldrene dine Trinn 7

Trinn 1. Godta meningsforskjeller

Spenninger mellom foreldre og barn er ofte relatert til forskjeller i livsstil, økonomiske valg eller beslutninger om husholdning og barnepass. Selv om du kan bli opprørt over uventede forslag, kan du prøve å finne en måte å forstå foreldrenes synspunkt på og komme med konstruktive løsninger på problemet sammen.

For eksempel, hvis forelderen din foreslår noe du ikke er enig i, kan du prøve å be om mer informasjon om forslaget. Ved å forstå hva som fikk foreldre til å komme med slike forslag, kan du bygge empati og vise at deres synspunkt eller mening respekteres, selv om det de sier du kanskje ikke vil gjøre

Elsk foreldrene dine Trinn 8
Elsk foreldrene dine Trinn 8

Trinn 2. Hold kontakten

Når du blir eldre, er det mange relasjoner og krav som du blir oppmerksom på. Foreldrene dine, når de blir eldre, kan føle seg mer ensomme og ønsker å være nærmere deg. Derfor kan vanlig kommunikasjon være bra for både deg og foreldrene dine.

Hvis du elsker foreldrene dine, prøv å uttrykke den kjærligheten. Gjennom årene kan du undervurdere det faktum at foreldrene dine faktisk vet at du elsker dem. Ved å uttrykke din kjærlighet åpent, kan du bygge et (bedre) forhold til dem

Elsk foreldrene dine Trinn 9
Elsk foreldrene dine Trinn 9

Trinn 3. Si takk

Mange foreldre hjelper barna sine, enten økonomisk eller med tid og andre ting. Husk å vise dem hvor mye hjelpen deres betyr for deg.

Se etter måter å betale tilbake godheten ved å hjelpe dem med å gjøre ting som blir stadig vanskeligere for dem å gjøre etter hvert. I tillegg kan du også gi emosjonell eller økonomisk hjelp om nødvendig

Metode 3 av 3: Omsorg for urolige foreldre

Elsk foreldrene dine Trinn 10
Elsk foreldrene dine Trinn 10

Trinn 1. Erkjenn konsekvensene av problematisk foreldrenes oppførsel

Foreldrevold kan utøves på en rekke måter, inkludert fysiske og følelsesmessige overgrep, seksuelle overgrep og omsorgssvikt. Foreldre kan også synes det er vanskelig å etablere forhold på grunn av helseproblemer eller andre problemer. Disse tingene kan ha en langsiktig innvirkning på deg.

Elsk foreldrene dine Trinn 11
Elsk foreldrene dine Trinn 11

Trinn 2. Søk profesjonell hjelp

En terapeut kan hjelpe deg med å identifisere negative mønstre som dannes fra barndommen og utvikle strategier for samhandling med urolige eller til og med voldelige foreldre.

Elsk foreldrene dine Trinn 12
Elsk foreldrene dine Trinn 12

Trinn 3. Fokuser på det positive

For å lykkes med å bygge et godt forhold til foreldrene dine, legg en plan for aktiviteter du og dine foreldre liker. Minn deg selv på tingene du liker og setter pris på om foreldrene dine, og fortell folk om disse tingene. De positive aspektene ved et forhold kan være et solid grunnlag for å bygge et kjærlig forhold.

Elsk foreldrene dine Trinn 13
Elsk foreldrene dine Trinn 13

Trinn 4. Sett sunne grenser

Bare det å sette grenser som holder deg trygg og sunn betyr ikke at du ikke elsker foreldrene dine. Faktisk er gode grenser det mest passende grunnlaget for å ha et godt forhold til foreldre som er urolige.

  • Vær tydelig på tiden du vil tilbringe med dem.
  • Lag en foreldreplan når de går inn i alderdommen. Til tross for det mulige sosiale presset, er du kanskje ikke den rette personen eller personen til å ta vare på dem. Det er greit å innse det og lage alternative ordninger.

Tips

  • Fortell dem at du elsker dem.
  • Hjelp dem. Ro dem ned og sørg for at du er der for å oppmuntre eller støtte dem.
  • Prøv å ha det gøy sammen.

Anbefalt: