Hvordan fortelle forskjellen mellom en nerd og en nerd: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fortelle forskjellen mellom en nerd og en nerd: 9 trinn (med bilder)
Hvordan fortelle forskjellen mellom en nerd og en nerd: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fortelle forskjellen mellom en nerd og en nerd: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan fortelle forskjellen mellom en nerd og en nerd: 9 trinn (med bilder)
Video: Sådan laver man FAKE BRÆK! | Akavet 2024, Kan
Anonim

Når du hører at noen blir kalt en “nerd” eller “nerd”, hva tenker du på? Var det en hån, eller et kompliment? Hva betyr disse to begrepene egentlig? Det er litt forvirrende, for de to begrepene er ofte sammenflettet med hverandre, veldig forvirrende! Man kan til og med kalles en nerdnerd, eller en nerdnørd! Les den følgende artikkelen for å forstå forskjellen mellom de to "klassene".

Steg

Del 1 av 3: Nørd Forklaring

94999 1
94999 1

Trinn 1. Kjenn opprinnelsen til nörd

For å kunne sette pris på moderne nørder, må vi kunne kjenne forgjengerne deres.

På begynnelsen av 1900 -tallet, da karneval var veldig populære, var "nörd" en utøver. Han har ansvaret for å underholde publikum ved å utføre rare og motbydelige handlinger. En av dem er ved å bite hodet på en levende kylling

Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 2
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 2

Trinn 2. Sammenlign med begrepet nörd i dagens æra

Du vil sannsynligvis ikke finne en nörd som fungerer som en kyllinghodebit. En nörd i dag er noen som generelt er veldig kunnskapsrike, til det å være besatt, om et emne.

  • Begrepet nerd ble populært etter at dataprogrammerere og andre ingeniørgrupper anerkjente seg som nørder. Du kan finne vinnørder, bilnørder, Ringenes Herre -nørder, og hver nörd vet i detalj gjenstanden for besettelsen deres.
  • For å avklare ytterligere er nørder generelt vennlige. Interessen for noe gjør dem unike, selv om du sannsynligvis ikke ville vite om deres "nörd" før du ble fortalt.

Del 2 av 3: Nerd Forklaring

Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 3
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 3

Trinn 1. Kjenn opprinnelsen til begrepet “nerd”

Ordet "nerd" ble først brukt i 1954 av en ung lege ved navn Seuss i et stykke som lød "En merkle, en nerd og en seersucker også!" ("En merkle, en nerd, og også en seersucker -drakt!"). Hvis du ikke vil fornærme “nerdverdier” ved å kalle noen en nerd, kan du også kalle dem seersucker.

  • Det har generelt en konnotasjon av noen som er irriterende, intelligent, men lite attraktiv, og velger å ikke drive sosialt liv.
  • Nerds kan også defineres som høyt betalte mennesker.

Del 3 av 3: Sammenligning av nørder og nerder

Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 4
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 4

Trinn 1. Sammenlign deres kommunikasjonsevner

Nørder og nerder har likheter - så vel som forskjeller - men du vil finne betydelige forskjeller når du skiller måten de lever på.

  • Nørder liker å bruke sjargong eller ukjente termer når de snakker, mens nerder liker å bruke referanser som ikke kommer hvor som helst.

    • For eksempel kan en nerd si "Denne Foley er overforbruk. Barneskolen hans må være lat.” ("Denne lydeffekten er overforbruk. Lydregissøren må være lat.")
    • Nørder har også sin egen måte å kommunisere på som: "Oh! Jeg elsker det når Percy Jackson bruker Wilhelm Scream i hver film!”
  • Nørder liker å ta hensyn til de helt små tingene i hverdagen, for eksempel å sammenligne virkelige forhold med artikler eller romaner. Nerds virker mindre interessert i detaljene i hverdagen og fokuserer mer på store ting, for eksempel teknologiske fremskritt og menneskehetens fremtid.
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 5
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 5

Trinn 2. Sammenlign hva de liker

Du kan fortelle dette ved måten de spiller på.

  • Nørder elsker brettspill, filmer (og kanskje å vite hvem regissørene, komponistene og kameramennene er), elektronikk, hacking og technomusikk.
  • Nerds liker selvoppfyllelse som software engineering og et nytt liv, eller spill som sjakk og go.
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 6
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 6

Trinn 3. Sammenlign de sosiale ferdighetene til de to

Selv om begge gruppene deler en like sterk besettelse med det de liker, har de forskjellige måter å samhandle med andre mennesker.

  • Nørder har normale sosiale ferdigheter, selv om de pleier å være nedlatende og omfattende, spesielt når det gjelder det de liker. De vil sannsynligvis ikke slippe deg før de har forklart alt, fra hvordan du bruker det, til tips og triks, til historien til opprettelsen, om widgeten du ved et uhell hentydet til en gang i en samtale!
  • Nerds har generelt en tendens til å være distansert. De kan ha like mye kunnskap som en nörd om et emne, men pleier å være motvillige til å snakke før du har "fisket" dem.
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 7
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 7

Trinn 4. Finn ut hvem de elsker

Alle vet at en nerd kan bli forelsket i hvem som helst (selv om ikke alle kan elske en nörd). På den annen side vil de fleste nerder bli forelsket i andre nerder. Er dette bare en overlevelsestaktikk? Inntil nå vet ingen.

Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 8
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 8

Trinn 5. Finn ut hvor de jobber

Mens nørder og nerder er både intelligente og utdannede typer mennesker, er det karriereveier som bare en av disse gruppene foretrekker:

  • I tillegg til de som jobber som datateknikere rundt om i verden, kan du også finne mange nørder som jobber som webdesignere, grafiske designere eller perldesignere. Du kan til og med finne en nørd som jobber som bartender, musikkforretning eller kafékontor.
  • Mange nerder jobber som rakettforskere eller ingeniører innen dataprogramvare. Du kan også finne dem jobbe som ingeniører, oppfinnere eller noen som har en hemmelig jobb. Noen ganger kan du også finne nerder som jobber som videobutikker.
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 9
Fortell forskjellen mellom Nerds og Geeks Trinn 9

Trinn 6. Nyt forskjellen

Geeks, nerds, smarts, neks, mobber, dårer, alle har sin egen personlighet og er en del av vår vakre verden. Det er greit å lage vitser av stereotyper, men husk at alle har sin egen verdi.

  • Husk at de fleste nørder har en nerdside, og de fleste nerdene har også en nerdside. Til slutt, her er definisjonene av begge ifølge Urban Dictionary:
  • Nerd: noen du en dag vil kalle sjefen din.
  • Nörd: noen som ofte ble mobbet på videregående og ga opp å bli voksen.

Tips

  • Noen nerder tror de har en interesse i "den potensielle verdien av menneskeheten som en enhet, selv om de ikke skjønner det ennå."
  • Når du provosere en samtale med en nerd eller nerd, være forberedt på å godta og utnytte temaet deres besettelse. Godta hva de sier, selv om du sannsynligvis ikke forstår hvorfor. Begge gruppene blir lettere å åpne når du vet hva de virkelig liker.
  • Nerds pleier ikke å bry seg når noen angripe det de liker fordi de egentlig ikke bryr seg om hva andre mennesker synes. Nørder er generelt veldig lidenskapelige, og vil benytte enhver anledning til å snakke om det de liker, for å bevise for deg at det er mer verdi i det de elsker.
  • Det er mulig at det er noen som faller inn i kategorien nerd eller nerd men skjønte det ikke. De har heller ikke noe imot deres "ikke del av begge" -status, selv om de noen ganger prøver å være dominerende.
  • Begge er like ser smart ut og svært kunnskapsrik om hverandres “spesialiteter”. Dette betyr at de kan bli invitert til å ha seriøse samtaler om emner de brenner for. Likevel, ikke umiddelbart anta at en nerd eller nerd er et geni. Nerds kjærlighet til tekniske emner kan tolkes som et tegn på deres høye intellekt, i motsetning til nørder hvis intellektuelle nivå har en tendens til å variere.
  • Nerds har en tendens til å bruke lange, "smarte" termer når de snakker, vanligvis av vane eller å høres imponerende ut. Nørder bruker ofte ord som "det er greit!" eller “vil” mens nerder bruker “tosk!” og vil". Nørder bruker også ord som "uansett", "ja først" eller "vet ikke" når de kommuniserer.
  • Naturligvis ville nerder og nørder ikke bli akseptert som mainstream eller som medlemmer av samfunnet for øvrig. Det vi kan gjøre er å prøve å være mer åpne og forstå hverandre.
  • Nørder har evnen til å forutsi den fremtidige verdien av et objekt, selv om mange anser varen som uviktig eller til og med søppel. Denne "evnen" er mye brukt av handelsselskaper når de selger et produkt spesielt for nørder.
  • Vær en nerd eller en nerd kan være et symptom på autisme / Asperger.

    Å innse dette kan bidra til å redusere smerten ved sosial avvisning. Å gjenkjenne dine svakheter er en høyere form for selvaksept og gjør deg mer bevisst på dine styrker, som til slutt vil føre til et lykkeligere liv.

  • Selv om begge gruppene har muligheten til å bli medlemmer av Mensa, har nerder større sjanse til å bli med fordi de foretrekker å henge med mennesker som har samme høye IQ eller som har de samme interessene.

Advarsel

  • Ikke anta at nørder og nerder bare har én lidenskap. En lingvist eller artist kan også være flink til å spille fotball eller gitar.
  • Ikke anta at nerder og nørder vil være populære. Til tross for offentlighetens misforståelse, liker ikke nerdene og nördene det som er populært, og de er heller ikke redde for folk som virker populære. Faktisk kan de synes synd på folkets grunne livsstil.
  • Husk at nerder og nørder også er mennesker. Alle har hobbyer, folk de liker, hemmeligheter, så vel som gode og dårlige trekk. Ikke behandle nørder og nerder som mennesker som bare trenger å lære og være smarte. Selv om dette er viktig for dem, trenger de også venner. De er ikke stygge roboter, det er bare det at de kanskje ikke sier det.
  • Nørder er generelt mer åpne og pratsomme selv om du ikke er enig i det de har å si. Nerds vil vanligvis vike unna når du ikke kan komme med et rimelig argument. Du trenger ikke å ta deres innstilling til hjertet, bare vær oppmerksom på at de kanskje ikke vet hvordan de skal samhandle med noen de ikke kan snakke med på samme intellektuelle nivå.
  • Nørder er generelt klar over hvor nerdete de er. Mange nørder føler seg til og med stolte av seg selv, derav fremveksten av nettsteder som ThinkGeek.com, LifeHacker, Gizmodo og Engadget. Tenk bare på Geek Squad på Best Buy. Derfor bør du ikke utfordre nivået på hvor nerd en nerd er hvis du vil snakke med en nörd. Du bør heller ikke stille spørsmål ved det intellektuelle nivået til en nerd hvis du vil ha en god samtale med dem.
  • Ikke bland "ekspert", "hipster" og nerd. Selv om de har noe til felles (selv med nerder), er de i hovedsak en annen gruppe.
  • En person kan være en nerd og en nerd på samme tid, avhengig av definisjonen. For eksempel kan noen som elsker Star Trek ha en like sterk forkjærlighet for strengteori. En tomatbonde kan ha en grad i biokjemisk ingeniørfag. Mange lignende ting som både nerder og nørder elsker. Ofte blir en nerd en nerd etter å ha lært vitenskapen og teknologien de elsker. En nerd kan også bli til en nörd når ferdighetene tar dem til et mindre "akademisk" felt.
  • Mange nerder og nørder liker å være alene, eller til og med asosiale. De vil kanskje ikke snakke med deg i det hele tatt. Prøv å være tålmodig når du snakker med dem.
  • Nerds og nørder er ofte smarte og vittige mennesker. De er den typen mennesker som liker SyFy -kanalen eller kjenner grunnloven i latinske land, og selvfølgelig ikke er vanlige mennesker.
  • Riket til nørder og nerder er ikke begrenset av kjønn.

    Kvinner kan være nerder eller nørder. Ikke tro at de gjør det for å få oppmerksomhet fra gutta, eller du vil se ut som en tispe.

Anbefalt: