Hvordan avle en fransk bulldog

Innholdsfortegnelse:

Hvordan avle en fransk bulldog
Hvordan avle en fransk bulldog

Video: Hvordan avle en fransk bulldog

Video: Hvordan avle en fransk bulldog
Video: Den nye pige - En film om mobning 2024, Kan
Anonim

Den franske bulldogen er et søtt dyr som gjør et flott familie kjæledyr på grunn av sin kjærlige og vennlige natur. Hvis du vil avle franske bulldogger, må du være en ivrig oppdretter av omsorg for og omsorg for dem. Sørg for å velge en hann- og hunnhund med en god medisinsk historie, og ikke blodrelatert. Se etter parringsmønstre og tegn på behovet for keisersnitt. Bli med i en oppdretterorganisasjon og begynn å bygge din troverdighet som hundeoppdretter.

Steg

Metode 1 av 4: Paring av dyr

Ras franske bulldoger trinn 1
Ras franske bulldoger trinn 1

Trinn 1. Velg en hund med en god avlshistorie

For å avle en fransk bulldog må du velge en hund med en god sykehistorie og med egenskaper du vil gi videre til valpene dine. Vurder fysiske egenskaper, for eksempel størrelse og farge, samt andre kvaliteter, for eksempel hundens temperament og personlighet.

  • Sørg for at hann- og hunnhundene ikke er nære slektninger.
  • Gjør genetisk testing på begge hundene og sjekk om det er smittsomme sykdommer som brucellose for å være sikker på at de blir friske når de blir avlet.
Ras franske bulldoger Trinn 2
Ras franske bulldoger Trinn 2

Trinn 2. Spor hunnhundens eggløsningssyklus

Vanligvis vil en hunnhund begynne å ha eggløsning omtrent 5 dager etter at paringssyklusen begynner, det er da hun begynner å få kjønnshud. Du vil legge merke til noen få blodflekker og føle at hundens temperament blir irritabelt. Dette markerer begynnelsen på den fruktbare perioden.

På dette tidspunktet kan du ta med hunhunden til veterinæren for tester for å sikre at hun har eggløsning før du parrer henne med en hannhund

Ras franske bulldoger Trinn 3
Ras franske bulldoger Trinn 3

Trinn 3. Ta hundene sammen når hunnen har eggløsning

Når du har bekreftet at hunnen har eggløsning, plasserer du henne i samme rom som hannhunden. Det er best å plassere den ene hånden på hunnens hals og den andre under ribbeina for å balansere kroppsposisjonen når hun parrer seg med en hannhund. Sørg for å følge paringsprosessen nøye for å forhindre at aggressiv oppførsel vises.

  • Hvis begge hundene viser tegn på aggresjon, er det en god idé å sette bånd på dem under parring. På denne måten kan du skille dem og kontrollere samspillet for å forhindre skade.
  • Ved parring vil hannhundens penis forstørres når den kommer inn i hunnens skjede. Dette får penisen til å "feste" seg i hunnens skjede, og hannhunden vil vanligvis snu kroppen slik at de begge ser rumpe ut. Dette er veldig normalt og varer vanligvis i 20 minutter.
Ras franske bulldoger trinn 4
Ras franske bulldoger trinn 4

Trinn 4. Be veterinæren om kunstig befruktning i stedet for fysisk avl

Du kan be dyrlegen om kunstig befruktning i stedet for å parre to hunder. Denne metoden er så mye lettere for hunnhunder at det ofte er valget av veteranoppdrettere.

  • Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre det selv, kan du ta sædcellen fra hannhundens forstørrede penis og deretter dryppe den ned i hunnhundens vagina med en ren dropper. Hold hunnen liggende med hoftene litt hevet for å sikre fullstendig unnfangelse.
  • Ikke prøv å gjøre dette selv med mindre du har fått opplæring, eller du kan skade hunden og forårsake infeksjon.

Metode 2 av 4: Hjelp til valpens fødsel

Ras franske bulldoger Trinn 5
Ras franske bulldoger Trinn 5

Trinn 1. Ta hunhunden til veterinæren for en prenatal kontroll

Veterinærer kan bruke ultralyd eller radiografi for å finne ut hvor mange hunder som blir født. Han kan også se etter problemer som oppstår under graviditet og gi råd for å hjelpe til med fødselen av hunden.

Ras franske bulldoger Trinn 6
Ras franske bulldoger Trinn 6

Trinn 2. Se etter tegn på arbeidskraft

Når hunhunden er klar til å begynne å føde, vil hennes oppførsel være veldig merkbar. Noen av de vanlige tegnene på arbeidskraft er: rastløshet, frysninger, blekhet, tap av matlyst, nesing og oppkast. Hunder vil også lete etter et rolig sted å forberede seg på å føde ungene sine.

Når du begynner å legge merke til disse tegnene, vil en valp vanligvis bli født 12-24 timer senere

Ras franske bulldoger trinn 7
Ras franske bulldoger trinn 7

Trinn 3. Utfør arbeidsintervensjon hvis det er absolutt nødvendig

Hver valp skal fødes innen 10-30 minutter, og moren vil vanligvis bite i navlestrengen, rive morkaken i hver hund og slikke valpen raskt for å stimulere pust og blodsirkulasjon. Hvis hunhunden din gjør alt dette, er det best å la henne være i fred slik at hun kan komme nærmere valpene sine.

Hvis morhunden ikke vet hva hun skal gjøre, må du gripe inn. Riv først morkaken slik at valpen kan puste. Etter det, kutt navlestrengen og bind den med hyssing. Tørk av væske eller slim fra valpens munn og nese. Deretter gir hunden din en rask skrubb for å stimulere pusten og blodsirkulasjonen

Ras franske bulldoger Trinn 8
Ras franske bulldoger Trinn 8

Trinn 4. Gjør deg klar for keisersnitt

Den franske bulldogen har et lite bekken og et stort hode, så denne rasen har vanligvis vanskelig for å føde normalt. Forstå dette og hold øye med hunden din i tilfelle han trenger keisersnitt når du starter arbeid.

Hvis arbeidet varer mer enn en time, bør du umiddelbart ta ham til veterinæren for et akutt keisersnitt

Metode 3 av 4: Ta vare på valper

Ras franske bulldoger Trinn 9
Ras franske bulldoger Trinn 9

Trinn 1. Klargjør esken for buret

Dette er et sted hvor moren kan hvile under gjenopprettingsprosessen etter fødselen, samt et sted å ta vare på ungene sine. Boksen skal være stor nok til at moren og alle valpene hennes kan ligge komfortabelt og høyt nok til at valpene ikke skal komme seg ut - den måler omtrent 81 cm bred, 41 cm dyp og 30 cm høy.

Du bør sørge for at det er en varmekilde i nærheten av boksen, for eksempel en varmelampe, for å holde valpen varm i minst den første uken

Ras franske bulldoger trinn 10
Ras franske bulldoger trinn 10

Trinn 2. Sørg for at valpen får i seg nok mat

Nyfødte valper bør spise hver annen time. Se på valpene for å sikre at de kan finne mors mors brystvorter til mat. Hvis du ikke kan, kan du prøve å klemme brystvorten og peke valpen mot den for å oppmuntre dem til å spise.

Hvis valpen din ikke suger eller fortsetter å føle seg sulten (klynker og gråter hele tiden), må du kanskje supplere med en babyformel av høy kvalitet, for eksempel Esbilac

Ras franske bulldoger Trinn 11
Ras franske bulldoger Trinn 11

Trinn 3. Se på valpene for å sikre at de kan tisse og avføre

Franske bulldoger vet ikke hvordan de skal poppe rett etter fødselen. Han trenger å lære disse ferdighetene ved å bli slikket av moren. Denne bevegelsen får ham til å tisse.

Hvis moren ikke slikker ungen, må du kanskje bruke en annen metode. Dypp en bomullspinne i varmt vann, og gni den deretter inn i valpens kjønnsorgan for å stimulere avføring

Metode 4 av 4: Bli en sertifisert hundeoppdretter

Ras franske bulldoger Trinn 12
Ras franske bulldoger Trinn 12

Trinn 1. Finn en hunhund som kan avles

Det viktigste for å bli en berømt oppdretter er å få en sunn og fruktbar hunhund. Du kan samarbeide med andre oppdrettere for å bruke hannhundene sine, så du trenger bare å ha en hunnhund som startkapital. Sørg for at hunhunden du velger er sunn og i stand til å føde godt.

  • Ta hannhunden til veterinæren for en grundig fysisk undersøkelse før du begynner å avle ham.
  • Hunden din bør ha alle nødvendige vaksiner, ta hjerteormmedisin og være ren for alle slags parasitter.
Ras franske bulldoger Trinn 13
Ras franske bulldoger Trinn 13

Trinn 2. Bli med i en fransk bulldogoppdretterklubb

Å bli med i en slik organisasjon vil øke sjansene for å bli akseptert når du registrerer deg som en sertifisert oppdretter gjennom Kennel Club eller en annen organisasjon. Det hjelper deg også i nettverk med andre franske bulldogoppdrettere - på denne måten kan du finne nye hanner og hunner å parre med hunden din i fremtiden.

Vurder å bli med i French Bulldog Club of America, French Bulldog Club of England, Southern Bulldog Club eller en lignende klubb i ditt område

Ras franske bulldoger Trinn 14
Ras franske bulldoger Trinn 14

Trinn 3. Registrer deg for å bli en forsikret oppdretter som er anerkjent av forskjellige hundefanorganisasjoner

Du kan registrere deg for Kennel Clubs Assured Breeder Scheme online via nettstedet https://www.thekennelclub.org.uk/breeding/assured-breeder-scheme/assured-breeder-scheme-application/. Etter at du har fullført registreringsprosessen, må du inkludere informasjon om kjæledyret ditt (inkludert navn og registreringsnummer), oppgi din franske bulldog avlshistorie, dokumentere relevant klubbmedlemskap og betale administrasjonsgebyr (vanligvis rundt 600 000 IDR) for å få medlemskap.

Anbefalt: