Hvordan kjøpe en flott avokado: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe en flott avokado: 10 trinn (med bilder)
Hvordan kjøpe en flott avokado: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe en flott avokado: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe en flott avokado: 10 trinn (med bilder)
Video: DIY Дракон из бумаги из Тик Ток | DIY Paper Dragon Puppet TikTok 2024, April
Anonim

Hvis du elsker en deilig bolle med guacamole, en avokadobasert meksikansk tallerken eller en tallerken med avokadofylte smørbrød, vet du hvor deilig avokado er. Nøkkelen til dette deilige avokadobaserte måltidet ligger imidlertid i kvaliteten på selve frukten. Det er ikke lett å velge den beste avokadoen når du kjøper den fra supermarkeder eller tradisjonelle markeder. Men når du vet hvilken type du leter etter og hvordan du bestemmer den beste modenheten for dine behov, kan du alltid ta den beste avokadoen med deg hjem.

Steg

Del 1 av 3: Testing av avokado modenhet

Kjøp en god avokado trinn 1
Kjøp en god avokado trinn 1

Trinn 1. Vær oppmerksom på fargen

Det første du vil legge merke til når du ser en avokado i en butikk, er fargen. Modne avokado er generelt mørke, til og med svarte, med et snev av grønt. Hvis du vil bruke avokadoen så snart som mulig, velger du en som er mørk i fargen. Men hvis du skal bruke avokado de neste dagene, velger du en som har en tendens til å være grønn.

  • Noen typer avokado som Fuerte, Ettinger, Reed, Sharwill, samt flere typer lokale avokado vil forbli grønne selv om de er modne. Så det er viktig å vite hva slags avokado du velger.
  • Farge er ikke den eneste faktoren du bør vurdere når du velger en moden avokado. Hold alltid avokadoen for å sjekke.
Kjøp en god avokado trinn 2
Kjøp en god avokado trinn 2

Trinn 2. Trykk frukten

Når du finner en avokado som ser moden ut, må du fortsatt holde den for å se om den er moden. Hold og trykk forsiktig. Modne avokado skal føles myke når de trykkes fast og lett, men ikke for grøtaktig.

  • En tøff, umoden avokado. Kjøp den bare hvis du planlegger å bruke den i løpet av de neste dagene.
  • En grøtaktig avokado er overmoden, og du bør unngå det.
  • Jo hardere frukten er, desto lengre tid vil det ta å modnes.
  • Hvis du planlegger å kjøpe flere frukter samtidig, bør du vurdere å velge frukt med forskjellige modenhetsnivåer. På denne måten vil du ha litt frukt som kan brukes umiddelbart, noen som kan brukes på to eller tre dager, også noen som bare kan brukes etter fire eller fem dager.
Kjøp en god avokado Trinn 3
Kjøp en god avokado Trinn 3

Trinn 3. Kontroller huden

Bortsett fra farge, bør du også sjekke teksturen til avokadohuden. Skallet skal føles litt grovt, men pass på at det ikke bulker da dette indikerer at frukten er blåst.

Kjøp en god avokado trinn 4
Kjøp en god avokado trinn 4

Trinn 4. Kontroller stammen

For å sikre at avokadoen er gjennomstekt og kjøttet er mørt, fjerner du stilken eller toppen. Hvis bunnen er grønn, velg denne avokadoen. Men hvis undersiden er brun, er det et tegn på at avokadoen er overmoden, og det er bedre at du ikke kjøper den.

Når du undersøker stammen, må du også være oppmerksom på om det er sopp eller ikke. Hvis denne delen er svart eller mørk brun, er frukten mest sannsynlig muggent

Del 2 av 3: Velge riktig type avokado

Kjøp en god avokado Trinn 5
Kjøp en god avokado Trinn 5

Trinn 1. Velg en avokado etter din smak

Selv om de kan smake det samme ved første øyekast, er det små forskjeller i smaken av avokado avhengig av typen, noe som kan få deg til å foretrekke en bestemt type. Noen typer avokado har en mild smak, mens andre har en lettere smak. Velg din avokado smak i henhold til din bruk eller oppskrift.

  • Avocado Hass, Lamb Hass, Gwen, Reed eller Sharwil har en delikat smak med en nøtteaktig undertone. For denne typen lokal avokado kan du velge smør eller Wien -avokado.
  • Bacon og Zutano avokado har en lettere smak.
Kjøp en god avokado trinn 6
Kjøp en god avokado trinn 6

Trinn 2. Velg en avokado basert på hudens egenskaper

Noen avokado er enkle å skrelle, mens andre krever mer innsats for å skrelle dem. Hvis du har det travelt, kan du kjøpe en avokado som er lettere å skrelle for å spare tid. Men hvis det er greit at du bruker litt tid på å skrelle det av, kan du velge hvilken som helst tilgjengelig type.

  • Den enkleste typen avokado å skrelle er Pinkerton. Andre typer som Bacon, Fuerte, Hass og Gwen er imidlertid ikke så vanskelige å skrelle.
  • Den typen avokado som er ganske lett å skrelle er Zutano.
  • Den vanskeligste typen avokado å skrelle er Ettingers avokado, så vel som den lokale sorten.
Kjøp en god avokado trinn 7
Kjøp en god avokado trinn 7

Trinn 3. Kjøp avokado basert på oljeinnholdet

Noen avokado har et høyere oljeinnhold enn andre, noe som betyr at de inneholder mer fett. Hvis du vil opprettholde et fettfattig kosthold, velger du avokado med mindre olje.

Avokadoene med det høyeste oljeinnholdet er Hass, Pinkerton, Sharwil og Fuerte

Del 3 av 3: Lagring og modning avokado hjemme

Kjøp en god avokado trinn 8
Kjøp en god avokado trinn 8

Trinn 1. Oppbevar umodne avokado i en papirpose

Hvis du kjøper en umoden avokado, kan du sette den på kjøkkenet for å modnes på fire til fem dager. For at frukten skal modnes raskt, legg den i en papirpose med et eple eller en banan som frigjør etylengass som kan hjelpe avokadoen til å modnes raskt om to til tre dager.

  • Hold papirposen utenfor direkte sollys for å forhindre at avokadoen blir moden.
  • Når du fjerner avokadoen, må du kontrollere om den er klar ved å trykke den forsiktig ned på huden. Fruktkjøttet skal føles mykt, men ikke grøtaktig.
Kjøp en god avokado trinn 9
Kjøp en god avokado trinn 9

Trinn 2. Oppbevar modne avokado hele i kjøleskapet

Hvis du har kjøpt avokado som er moden eller moden i en papirpose, men ikke kommer til å bruke dem når som helst snart, la frukten være intakt. Disse avokadoene kan oppbevares i kjøleskap i opptil tre dager.

Ikke lagre umodne avokado i kjøleskapet, da kalde temperaturer reduserer modningsprosessen

Kjøp en god avokado Trinn 10
Kjøp en god avokado Trinn 10

Trinn 3. Ha den modne og skivede avokadoen med sitronsaft før du setter den i kjøleskapet

Hvis du spiser eller bruker en halv moden avokado og ikke har tenkt å gjøre den ferdig, lagrer du resten i kjøleskapet. Drypp imidlertid frukten med sitron eller limejuice for å unngå at den blir brun. Pakk avokadoen inn i plast eller legg den i en lufttett beholder og lagre den i ikke mer enn en dag.

Hold frøene festet til den hakkede avokadoen for å forhindre at frukten blir brun

Tips

  • Å kjøpe en stor pose med avokado kan virke litt mer nøysomt, men alle disse pakkede fruktene er sannsynligvis like modne. Det er ikke sikkert du kan bruke dem alle før frukten råtner. Det er bedre å kjøpe avokado separat, slik at du kan velge moden frukt til umiddelbar inntak, litt moden frukt de neste to dagene og umoden frukt som kan spises på fire eller fem dager.
  • Modne avokado har vanligvis en sterkere aroma enn umodne. Så du kan kanskje teste duften før du velger en.

Anbefalt: