3 måter å holde maur utenfor dyrefôr

Innholdsfortegnelse:

3 måter å holde maur utenfor dyrefôr
3 måter å holde maur utenfor dyrefôr

Video: 3 måter å holde maur utenfor dyrefôr

Video: 3 måter å holde maur utenfor dyrefôr
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Mat infisert med maur kan bli avvist av kjæledyr. Maur som svermer i lagret mat kan også forårsake skadedyrsproblemer i hjemmet ditt. Følgende instruksjoner hjelper deg med å avvise og forhindre at maur spiser kjæledyret ditt. I tillegg til disse problemene, kan du også være bekymret for at maten du sparer til ville dyr rundt huset også er infisert av maur. Disse instruksjonene vil også dekke trinn for å holde maur unna maten. Nøkkelen er å lage en kjemisk barriere som maurene ikke kan passere gjennom, og som ikke skader kjæledyr, ville fugler eller andre dyr du vil mate.

Steg

Metode 1 av 3: Lagring og beskyttelse av dyrefôr

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 1
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 1

Trinn 1. Oppbevar ekstra mat i lukkede beholdere

Kaffedunker, tupperware og forseglede poser er noen eksempler på beholdere som vil hjelpe til med å holde maur unna. Barrieren vil være mer effektiv hvis beholderen settes inn i en annen beholder. Mat som legges i en forseglet pose og deretter plasseres i en lufttett beholder, vil hindre maurene i å sverme den.

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 2
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 2

Trinn 2. Lag en skillegrav

Oppbevar rene matbeholdere i en ikke for dyp gryte med vann (for eksempel et kakebord). Gryten med vann vil fungere som en grøft og holde maurene borte fra mat. En annen løsning er å bruke to beholdere for kjæledyrmat i rustfritt stål, hvorav den ene er større. Lim et lite stykke murstein eller stein som er veldig flatt under den mindre beholderen med lim som vanligvis brukes til industrielle formål. Vent til limet tørker og hell deretter vannet i en større beholder. Oppbevar den mindre beholderen med murstein eller stein i den større beholderen fylt med vann. Vannet vil fungere som en grøft og holde maurene borte fra maten, mens mursteinene eller mursteinene hjelper til med å løfte og stabilisere matbeholderen over vannoverflaten.

Oppbevar beholderen i et annet område i 2 dager eller mer. Maur vil til slutt slutte å gå til sine vanlige fôringsområder

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 3
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 3

Trinn 3. Kjøp en beholder mot kjæledyr for antimyrer

Det er flere beholdere for dyrefoder på markedet som er kjent for å beskytte mat mot maur. Det finnes slike containere som er beregnet på å lagres innendørs eller utendørs. Velg den mest passende beholderen for kjæledyret ditt, enten det er et innendørs eller utendørs kjæledyr, hund, katt eller annet dyr.

Flere separate spesialgraver kan også kjøpes og installeres i eksisterende matbeholdere, slik at de vil beskytte maten mot maur

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 4
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 4

Trinn 4. Hold området rundt matbeholderen rent

Oppbevar matbeholderen på en bevegelig overflate (for eksempel en bordunderlag) og rengjør beholderen når dyret har spist ferdig. Maur følger et spor av feromoner, som dukker opp mens de går, for å gå tilbake til matkilden. Rengjør overflaten der matbeholderen er lagret, så vel som selve beholderen med såpe for å forstyrre feromonen og forhindre at maur kommer tilbake.

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 5
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 5

Trinn 5. Bruk peppermynteolje

Bland en spiseskje 100% peppermynteolje med 240 ml vann i en sprayflaske. Spray løsningen nær ventilasjonsområdet i hjemmet ditt for å forhindre at skadedyr kommer inn i hjemmet ditt. Bruk av peppermynteolje vil forstyrre luktesansen. En annen effektiv måte å bruke peppermynteolje for å forhindre at maur spiser kjæledyr, er å tørke undersiden av vegger og andre overflater i nærheten av maurens inngangsområde med en bomullspinne fuktet i noen dråper olje. Du kan også tørke peppermynteolje på overflater rundt matlagre eller rundt matbeholdere.

Metode 2 av 3: Bli kvitt maur i dyrefôr

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 6
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 6

Trinn 1. Frys mat infisert med maur

Hvis mauren allerede er i matbeholderen, lukker du beholderen tett og fryser den i fryseren. La beholderen stå i fryseren til maten fryser og mauren dør. Denne metoden vil gjøre maten ren for maur og kan gis tilbake til kjæledyr.

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 7
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 7

Trinn 2. Ta den tørre maten ut av fryseren

Maur vil være død hvis maten er frossen. Hell den tørre maten i et dørslag, og rist den under rennende vann til det ikke er mer maur igjen i maten. På den måten kan ikke mat kastes bort og serveres igjen.

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 8
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 8

Trinn 3. Gjenopprett maten

Når den er fri for maur, hell mat i en lufttett beholder for å forhindre at maur kommer inn igjen. Prøv å forhindre at mauren kommer tilbake for å sverme maten med teknikkene som er oppført i metode 1. For å få maurene helt borte, må du kanskje gjenta noen av disse trinnene. Fortsett å prøve disse trinnene hvis det første forsøket ikke fungerer.

Metode 3 av 3: Hold maur fra fuglefôring

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 9
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 9

Trinn 1. Bruk vaselin

For å beskytte fuglemateren mot vinduet, kutt avispapiret i en stor sirkel eller et hjerte. Lim inn papiret som har blitt formet på innsiden av vinduet for å tjene som et mønster. Påfør deretter vaselin på utsiden av vinduet. Hold fuglemateren i midten. Denne metoden er mest effektiv i kjølige, skyggefulle områder fordi vaselin vil smelte i varmt vær.

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 10
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 10

Trinn 2. Lag en vaselinskiller for den hengende fuglemateren

For denne typen spisestue, lag en sirkel fra midten av lokket på margarinebeholderen eller et annet lite lysgjenstand, og tre et tau/en tråd som henger spisestuen gjennom hullet. Om nødvendig, knyt en knute på tauet/ledningen for å holde matlokket på plass. Smør vaselin på lokket av matbeholderen eller et annet mål. Maur kan kanskje nå lokket på fôretråget, men vil ikke kunne komme inn i fôretråget. Andre maur vil ikke prøve å gjøre det heller.

Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 11
Hold maur utenfor dyrefôr Trinn 11

Trinn 3. Bruk fluesikkert limpapir

Pakk fuglefôringsstangen med flytsikkert tape. Eller lim flytsikkert limpapir på et vindu eller et høyt sted. Maur vil ikke kunne passere gjennom papiret fordi det selvklebende selvklebende papiret har lim på begge sider. Hold fluefremstøtende papir borte fra matingsområder for å forhindre at fugler berører det. Hvis papiret løsner på grunn av varmen, fest papiret med tape som ikke har en myk overflate for å forhindre at maur passerer gjennom.

Tips

  • Maur vil fortsette å gå tilbake til matkildeområdet i flere dager. Flytt mat så langt som mulig. Ikke legg den tilbake på vanlig sted innen 2 dager eller så.
  • Utendørs vil vaselin (vaselin) fungere optimalt ved 24ºC. Hvis været er veldig kaldt, kan maurene passere gjennom. I mellomtiden, hvis været er veldig varmt, vil vaselin smelte og smøre vinduene.
  • Prøv å tenke kreativt. Uansett hvilket problem du har med maur, finn en måte å lage en barriere som er trygg for kjæledyr, men ugjennomtrengelig for maur. Vann, olje, vaselin, smør eller barsåpe (brukes som når du tegner med kritt) er miljøvennlige løsninger, men har en kortvarig effekt.
  • Hold beholderen til dyrefôr midt i en frotté eller et håndkle. Ytterkanten av matbeholderen skal plasseres minst 5 cm fra kanten av kluten.
  • Vær forsiktig så du ikke søler sukkeroppløsningen når du henger kolibrier. Bare en dråpe vil tiltrekke maurens oppmerksomhet til området. Skyll også dekket eller terrassen hvis det søles mat på det.

Advarsel

  • Ikke rett maurspray mot dyrefôr.
  • Sørg for å følge instruksjonene på emballasjen til insektmiddelproduktet når du bruker det.
  • Hold alle kjemikalier utilgjengelige for barn.

Anbefalt: