Hvordan ta vare på en salamander (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ta vare på en salamander (med bilder)
Hvordan ta vare på en salamander (med bilder)

Video: Hvordan ta vare på en salamander (med bilder)

Video: Hvordan ta vare på en salamander (med bilder)
Video: Jan Thomas "How to: The Perfect Eye Makeup" 2024, Kan
Anonim

Salamandere (amfibier en type øgle) har et veldig søtt ansikt. I tillegg er disse dyrene også enkle å ta vare på - forutsatt at du vet hvordan du gjør det godt. wikiHow er her for å lære deg hvordan du skal ta vare på en salamander.

Steg

Del 1 av 4: Klargjøring av burene for Salamanders

Ta vare på Salamanders Trinn 1
Ta vare på Salamanders Trinn 1

Trinn 1. Bruk et akvarium eller vanntank som et salamanderbur

Et akvarium eller en tank designet for krypdyr kan lage gode innhegninger for salamandere. Bruk en 37 liters tank som et bur slik at salamanderne du har fritt kan være i buret. En akvarietank er et flott sted for både akvatiske og semi-akvatiske salamandere. Sørg for at du rengjør tanken først før du bruker den.

Du kan også bruke en plast- eller akryltank hvis du ikke vil ha en glasstank

Ta vare på Salamanders Trinn 2
Ta vare på Salamanders Trinn 2

Trinn 2. Sørg for at du har et tett tankdeksel

Salamander er en god klatrer, som med størrelsen på buret vil være lett for ham å klatre ut. Derfor er det veldig viktig at du har et tett deksel til salamanderens bur slik at det ikke lett klatrer ut av buret. Wire værer kan være det beste dekselet, for i tillegg til å beskytte salamanderen mot å klatre ut av buret, gir den også utmerket luftsirkulasjon.

Hvis du ikke har råd til en wire ram, kan du også bruke et annet deksel du kan finne

Ta vare på Salamanders Trinn 3
Ta vare på Salamanders Trinn 3

Trinn 3. Bestem hvilken type bur din salamander trenger

Du må kanskje bygge et vannbur, semi-akvatisk eller terrestrisk bur for din slamander. Det avhenger imidlertid av hvilken type salamander du vil ha. Hvis du ikke er så sikker, kan du spørre salamanderselgeren hvor du kjøpte salamanderen for hvilken type bur du trenger.

  • Akvatiske salamandere som den meksikanske salamanderen vil tilbringe mye tid i vannet.
  • Semi-akvatiske salamandere bør ha tanker som er halvt vann og halvt land.
  • Terrestriske salamandere trenger ikke vann i burene sine.
Ta vare på Salamanders Trinn 4
Ta vare på Salamanders Trinn 4

Trinn 4. Gjør klar tanken som skal brukes

Igjen, dette avhenger av hvilken type salamander du har. Vær oppmerksom på at de avanserte trinnene nedenfor bare er en grunnleggende guide-du kan gjøre det slik du vil ha det ved å bruke kreativiteten din.

  • Akvatisk tank: Du bør bruke akvariet som et bur for laksen din. Dekk bunnen med fem centimeter akvariumstein. Plasser også vannplanter som et lekeområde for salamandere, men du må kanskje bytte dem med jevne mellomrom da salamandere ofte skader vannplanter.
  • Halvvannstank: Del tanken du skal bruke i to deler ved hjelp av akrylglimmer. Så da har tanken du vil bruke senere to deler, nemlig delen som er fylt med vann, og landdelen. Dekk det vannfylte området med en 5 centimeter tykk akvariumstein og noen vannplanter. Lag en skrånende stigning med småstein, slik at salamanderen kan gå fra vannet til landet. På landssiden, dekk med akvariumbergart 5 centimeter tykt, og dekk deretter toppen med et underlag (som et akvariumbergdekke). Dette underlaget kan være i form av mulket jord som hudstykker eller kokosnøttskall. Dekk deretter til igjen med steril jord eller leire.
  • Terrestrisk tank: Gjør det samme som for landdelen av halvvannstanken, men dette gjelder hele tanken. Tilsett også planter og mose.
Ta vare på Salamanders Trinn 5
Ta vare på Salamanders Trinn 5

Trinn 5. Gi en bolle med vann til den terrestriske salamanderen

Pass på at bollen du bruker ikke er for stor og dyp fordi denne typen salamander generelt ikke er veldig god til å svømme, så den kan synke hvis vannskålen du bruker er for stor og dyp.

Ta vare på Salamanders Trinn 6
Ta vare på Salamanders Trinn 6

Trinn 6. Legg til et skjulested for salamanderen

Uansett hvilken type salamander du har, må du gi ham et sted å gjemme seg i buret. Salamandere kan føle seg stresset og trenger et sted å være alene. Du kan bruke stein, keramikk eller trebiter for å lage et skjulested for din shake. Du kan også kjøpe et gjemmested som vanligvis er tilgjengelig i dyrebutikker for å unngå at hun stresser.

Ta vare på Salamanders Trinn 7
Ta vare på Salamanders Trinn 7

Trinn 7. Rengjør salamanderburet en gang i uken

Ta på deg hansker, fjern deretter salamanderen fra buret og flytt den til et trygt sted mens buret rengjøres. Etter det, skrubb tanken og gjenstandene i den med varmt vann og tørk før du setter salamanderen tilbake.

Del 2 av 4: Belysning og oppvarming

Ta vare på Salamanders Trinn 8
Ta vare på Salamanders Trinn 8

Trinn 1. Bruk et spektrumlys i salamanderens bur

Ikke plasser salamanderburet på et sted som er utsatt for direkte sollys, da dette kan overopphetes tanken. Du kan bruke en timer til å justere lysene i salamanderburet for å matche det naturlige lyset i det naturlige miljøet. Dette betyr at du må lage 'dag' og 'natt' i henhold til det naturlige habitatet til salamanderen du har.

Ta vare på Salamanders Trinn 9
Ta vare på Salamanders Trinn 9

Trinn 2. Gi salamanderen en passende temperatur

Temperaturen du bruker bør være basert på hvilken type salamander du har. Salamandere som ikke kommer fra tropene trenger ikke bli varme. Imidlertid trenger salamandere som kommer fra tropiske eller semi-tropiske regioner virkelig god oppvarming. Spør selgeren der du kjøpte salamanderen om riktig temperatur for salamanderen. Du kan bruke en temperaturgradient - den ene delen av buret er varmere enn den andre. For å gi riktig varme, følg instruksjonene nedenfor:

  • Akvarium varmtvannsbereder: Dette vil varme temperaturen på vannet i akvariet og vil også øke fuktigheten i tanken.
  • Varmepute: Du kan plassere denne enheten på hvilken som helst del av tanken.
  • Varmelamper: Hvis du bruker disse, må du sørge for regelmessig overvåking da disse varmelampene kan tørke ut plantene i tanken.

Del 3 av 4: Helse og håndtering

Ta vare på Salamanders Trinn 10
Ta vare på Salamanders Trinn 10

Trinn 1. Gi salamanderfiltrert vann

Hvis du ikke vil bytte vann i buret ofte, kan du bruke et vannfilter som du kan kjøpe. Eller du kan også lage ditt eget vannfilter.

Gi din terrestriske salamander litt filtrert vann. Du kan bruke filtrert vann fra springen for å fjerne klor og kloraminer, eller du kan bruke flaskevann

Ta vare på Salamanders Trinn 11
Ta vare på Salamanders Trinn 11

Trinn 2. Ikke rør salamanderen

Uansett hvilket salamanders yndige ansikt du vil holde, sørg for at du ikke gjør det. Fordi oljen som frigjøres fra menneskehender kan gjøre salamandere syke, og omvendt. Derfor er det mye bedre å bare se på salamanderen enn å holde den.

Hvis du må håndtere en salamander, må du vaske hendene med varmt vann og såpe og skyll såpen grundig

Ta vare på Salamanders Trinn 12
Ta vare på Salamanders Trinn 12

Trinn 3. La salamanderen gå i dvale

Salamandere fra kaldt klima vil begrave seg om vinteren. Fordi hvis du ikke lar salamanderen gå i dvale, vil det sannsynligvis ikke leve lenge.

Del 4 av 4: Feeding the Salamanders

Ta vare på Salamanders Trinn 13
Ta vare på Salamanders Trinn 13

Trinn 1. Vet at salamandere er nattlige dyr

Derfor er det mye bedre hvis du mater salamanderen om natten når dette er tiden for salamanderen å utføre sine aktiviteter. Du kan stille inn en alarm hvis det er første gang du har en salamander som kjæledyr, eller det kan være en påminnelse for deg hvis du glemmer det.

Ta vare på Salamanders Trinn 14
Ta vare på Salamanders Trinn 14

Trinn 2. Mat salamanderen to til tre ganger i uken

Det skal bemerkes at salamanderen kanskje ikke spiser på flere dager i sin nye setting. Salamandere trenger noen dager for å tilpasse seg de nye omgivelsene. Noen typer salamandere kan imidlertid umiddelbart tilpasse seg sitt nye miljø, og kan mates med en gang.

Hvis du kjøper en umoden salamander, må du mate den daglig til den vokser til en voksen salamander

Ta vare på Salamanders Trinn 15
Ta vare på Salamanders Trinn 15

Trinn 3. Gi salamanderen et balansert kosthold

Salamandere er kjøttetende dyr - det vil si at de jakter for å fange byttet sitt. Derfor må du mate salamanderne med levende byttedyr. Hvis du blir tvunget til å mate en salamander med dødt byttedyr, er det mye bedre hvis du fryser den før du gir den til salamanderen.:

  • Meitemark eller andre typer ormer samt levende sirisser kan være egnet mat for salamandere.
  • Gi din akvatiske salamander kreps eller vannlopper.
Ta vare på Salamanders Trinn 16
Ta vare på Salamanders Trinn 16

Trinn 4. Se på mengden mat som salamanderen spiser

Salamandere slutter vanligvis å spise når de er mett. Sørg for å være oppmerksom på mengden mat som salamanderen spiser når du får den første gangen, slik at du deretter kan beregne hvor mye mat du skal gi dagen etter.

Vær oppmerksom på at brann og tigersalamandere kan bli tykke hvis de spiser for mye

Ta vare på Salamanders Trinn 17
Ta vare på Salamanders Trinn 17

Trinn 5. Fjern matrester fra buret

Hvis salamanderne ikke spiser hele måltidet i løpet av de neste timene, kan de være mett. Kast mat som ikke er spist for å forhindre at byttet skader salamanderen.

Hvis du har en akvatisk salamander, må du alltid fjerne matrester fra vannet, ellers kan det forurense vannet i salamanderens bur

Forslag

  • Ikke plasser skarpe gjenstander i tanken, da dette kan skade salamanderen.
  • Salamandere foretrekker skyggefulle eller fuktige steder.
  • Du kan kanskje finne levende ormer rundt huset ditt, eller du kan kjøpe dem i en dyrefôrbutikk.

Advarsel

  • Menneskets hud er giftig for salamandere. Derfor, ikke hold den.
  • Hvis du plasserer buret ditt ute, må du sørge for at det ikke utsettes for direkte sollys.

Anbefalt: