Hvordan bli kvitt urinlukt fra katt eller hund fra møbeltrekk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt urinlukt fra katt eller hund fra møbeltrekk
Hvordan bli kvitt urinlukt fra katt eller hund fra møbeltrekk

Video: Hvordan bli kvitt urinlukt fra katt eller hund fra møbeltrekk

Video: Hvordan bli kvitt urinlukt fra katt eller hund fra møbeltrekk
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, April
Anonim

Å ha et kjæledyr kan gi en tilfredsstillende opplevelse for mennesker i alle aldre og livsstil, men omsorg og rengjøring kan reise mange bekymringer og spørsmål. Som de vanligste husdyrene har hunder og katter noen ganger en dårlig vane med å tisse på sofaer, hvilestoler og andre polstrede møbler. Denne vanen blir mer vanlig når kjæledyret ditt er ungt og ikke har fått riktig opplæring i å tisse utendørs eller bruke søppelbøtte. Men hvis kjæledyret ditt plutselig defekterer på steder det ikke burde være det, kan det være et tegn på sykdom og må tas til veterinæren. For nå er det viktig for deg å rengjøre og fjerne urin og lukten slik at vanen eller oppførselen til åpen vannlating ikke skjer igjen i fremtiden.

Steg

Metode 1 av 2: Bruke enzymatiske rengjøringsprodukter

Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 1
Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 1

Trinn 1. Finn det berørte området så snart som mulig

Urin vil være svært vanskelig å fjerne når den har dyppet dypt ned i stoffet og til og med trerammen på møblene. Vanligvis kan du umiddelbart finne den berørte delen av urinen. Hvis ikke, er det noen få trinn du kan prøve:

  • Bruk nesen din. Peturin har en veldig tydelig lukt og lukter vanligvis ammoniakk.
  • Bruk ultrafiolett lys (blacklight). På grunn av dets kjemiske innhold, spesielt luktproduserende kjemikalier (selv om urinflekken har tørket eller har vært på stoffet i lang tid), kan peturin sees når den utsettes for ultrafiolett lys. Når du skinner et lys på møbler, merker du området rundt urinflekken med kritt eller et notatklistremerke, slik at du enkelt kan rengjøre det.
Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 2
Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 2

Trinn 2. Absorber urinen med en hard avis eller et papirhåndkle

Etter at du har tatt på deg hanskene, absorberer du så mye urin som mulig ved å trykke en avis eller et papirhåndkle mot møbeltrekkene. Trykk avispapiret fast og dypt.

Du kan legge avispapir eller tørkepapir som tidligere ble brukt til å absorbere urin på et sted der kjæledyret ditt kan gjøre avføring. Dette er en positiv måte å vise kjæledyret ditt et sted å gå på do, da lukten av urin også vil bli overført til det den trenger å være

Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 3
Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 3

Trinn 3. Fukt det berørte området med et enzymatisk rengjøringsprodukt

La produktet sitte i 10-15 minutter, og fjern så mye av produktet som mulig ved å dukke avispapir, håndkle eller papirhåndkle på det flekkete området. La deretter produktet tørke.

  • Du må kanskje gjenta dette trinnet hvis de enzymatiske rengjøringsproduktene ikke klarer å fjerne lukt eller flekker ved første rengjøring.
  • Urin består av stoffer som krever enzymer for at kjemiske bindinger skal brytes. For eksempel, når kjæledyret ditt tisser, brytes urea i urinen ned i bakterier, noe som gir den karakteristiske urinlukten. Når urinen får råtne, vil lukten bli skarpere og verre. Heldigvis kan de fleste kjemikaliene i urinen enkelt fjernes med vann og andre husholdningsvaskemidler. Imidlertid er urinsyre det eneste stoffet som er uløselig i vann og bare kan ødelegges av enzymer.
Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 4
Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 4

Trinn 4. Dekk til det rengjorte området mens du venter på at rengjøringsproduktet skal virke og tørke

Noen kjæledyrseiere dekker vanligvis det skitne området med bare aluminiumsfolie eller snur klesnoren opp ned og legg den over det skitne området for å forhindre at kjæledyret urinerer igjen i området. Det hjelper også med å minne andre familiemedlemmer om ikke å tråkke på eller sitte på det flekkete området mens rengjøringsproduktet får tørke.

  • Det kan ta lang tid (opptil flere dager) før flekken tørker helt, spesielt hvis flekken er veldig dyp og krever mer enzymatiske rengjøringsprodukter for å fjerne den.
  • Aluminiumsfolie kan være en flott avvisende enhet for å forhindre at kjæledyr urinerer igjen på møbeltrekk. Høye lyder og en taktil "følelse" når du tråkker på en papiroverflate er ikke hyggelig for kjæledyr (og kan til og med skremme dem av) og kan holde kjæledyr borte fra møbler (og møbeltrekk).
  • For puter kan du tørke dem i solen så lenge du vil.

Metode 2 av 2: Bruke andre metoder

Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 5
Fjern lukten av katt eller hund urin fra møbeltrinn 5

Trinn 1. Forstå at bare enzymatiske rengjøringsprodukter kan fjerne urinlukt helt

Urinsyre kan bare ødelegges av enzymer. Dessverre dekker rengjøringsmidler som natron, såpe og eddik bare midlertidig lukten av urin. Følgende alternative metoder er egnet å følge hvis du ikke har et enzymatisk rengjøringsprodukt for hånden når kjæledyret ditt møbler møbler med urinen. Du bør imidlertid fortsatt rengjøre det skitne området med et enzymatisk rengjøringsmiddel.

Over tid vil lukten av urin komme tilbake og kjæledyret ditt vil kunne lukte det og knytte området til lukten som et godt sted å tisse

Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 6
Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 6

Trinn 2. Bruk natron og eddik

Når de to ingrediensene blandes, blir de til vann og natriumacetat (salt). Natriumacetat fungerer som et slipemiddel for å fjerne gjenstridige urinrester. I mellomtiden hjelper natron med å fjerne lukt og eddik fungerer for å rengjøre og fjerne avleiringer. Det er noen få trinn du må følge hvis du vil bruke begge materialene:

  • Absorber så mye urin som mulig fra møbeltrekk før du bruker rengjøringsmidler.
  • Dryss natron på flekken og la den sitte i 5 minutter. Baking soda fungerer for å fjerne lukt fra flekker.
  • I en sprayflaske blandes like deler vann og hvit eddik. Alternativt kan du bruke en beholder eller bolle.
  • Spray eller hell vann- og eddikblandingen direkte på flekken som er støvet med natron. La det stå i 5 minutter.
  • Tørk flekken med et håndkle eller et papirhåndkle for å tørke.
Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 7
Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 7

Trinn 3. Bland hydrogenperoksid, oppvaskmiddel og natron

Hydrogenperoksid kan ødelegge noen kjemikalier i urinen gjennom oksidasjonsprosessen. Det er flere trinn du må følge for å bruke alle tre rengjøringsmidlene:

  • Absorber så mye urin som mulig fra møbeltrekk før du bruker rengjøringsmidler.
  • Dryss natron på flekken og la den sitte i 5 minutter. Baking soda fungerer for å fjerne lukt fra flekker.
  • Bland 250 ml hydrogenperoksid med 1 ts oppvaskmiddel i en bolle.
  • Hell hydrogenperoksidblandingen på håndkleet og dupp håndkleet på flekken.
Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 8
Fjern lukten av katt- eller hundurin fra møbeltrinn 8

Trinn 4. Bruk munnvann (f.eks. Listerine) som en deodorizer

Konsentrerte munnvannsløsninger har en sterk lukt og kan maskere lukten av urin. Hell munnvannet i en sprayflaske og spray oppløsningen på det urinberørte området.

Denne metoden vil ikke rengjøre eller fjerne urinflekker, men vil bare tilføre huset en frisk duft

Tips

  • Hvis alle metoder mislykkes eller det er mange flekker som er utsatt for urin, er det en god idé å leie tepperensetjeneste som også tilbyr installasjons- og rengjøringstjenester for møbeltrekk, samt lukteliminatorer. En service som denne sparer deg for å rengjøre flekker og holder møbeltrekkene som nye.
  • Spray et deodoriserende produkt (f.eks. Febreze) for mer effektiv rengjøring.

Advarsel

  • Bruk aldri blekemiddel som rengjøringsmiddel, ettersom ammoniakk i det kan tiltrekke kjæledyr til møbler og skade møbeltrekk.
  • Finn ut hvorfor kjæledyret ditt urinerer uforsiktig. Ofte er oppførselen til å urinere uregelmessig et tegn på en urinveisinfeksjon eller annen sykdom. Atferden kan også skyldes stress eller frykt. Observer kjæledyret ditt og ta det med til veterinæren for å løse eventuelle helseproblemer som kan oppstå.
  • Bruk alltid hansker når du rengjør urin.

Anbefalt: