Hvordan bli følelsesmessig uavhengig (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli følelsesmessig uavhengig (med bilder)
Hvordan bli følelsesmessig uavhengig (med bilder)

Video: Hvordan bli følelsesmessig uavhengig (med bilder)

Video: Hvordan bli følelsesmessig uavhengig (med bilder)
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Å være uavhengig og følelsesmessig motstandsdyktig er en viktig forutsetning for å være lykkelig. Når vi er følelsesmessig avhengige av andre, vet vi aldri hvem vi er. Heldigvis kan vi finne den indre roen og uavhengigheten vi søker ved å akseptere oss selv, endre tankegangen og ta aktive skritt for å være den vi er og anerkjenne våre sanne følelser. Det hele starter med trinn 1 nedenfor.

Steg

Del 1 av 3: Godta deg selv

Trinn 1. Forstå fordelene ved å godta deg selv

Hovedbruken av å akseptere deg selv er å lære sunne teknikker som kan hjelpe deg med å komme deg og slippe dårlige minner og traumer. Det ideelle målet er å bygge sunnere interaksjoner i ditt nåværende liv. Andre fordeler med å godta deg selv inkluderer:

  • Øk selvtilliten
  • Reduserer angst og depresjon
  • Reduser selvkritikk og selvskyld
  • Øk selvbevisstheten
  • Øk egenverd
  • Legger til indre ro

Trinn 2. Finn ut hvorfor du dømmer deg selv

Ta deg tid til å finne ut hvorfor du har vanskelig for å godta deg selv. Prøv å meditere, skrive eller bare sitte stille et øyeblikk og tenke på hvorfor du dømmer deg selv. Prøv å identifisere hvem du hører når du dømmer deg selv. For eksempel, hører du stemmen til foreldrene dine, ektefellen, vennene dine eller andre mennesker?

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 1
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 1

Trinn 3. Gjennomgå fortiden din

Ta en titt på foreldrene våre: de fleste av dem var ikke gode foreldre. Er de ikke gode for at de ikke elsker oss, eller fortjener vi ikke deres hengivenhet? Nei. Men som barn er det ikke lett å innse dette. De er ikke gode foreldre fordi de virkelig ikke vet hva de skal gjøre - de har prøvd, men de er også mennesker. I stedet for å klandre dem (eller kanskje skylde på din ektefelle) for smerten du følte, kan du prøve å se tilbake på minnet og se det fra et annet perspektiv. Innse at de ikke har rett til å tjene sinne eller hat. Tross alt burde de virkelig være synd.

Uansett hvor gammel du er, er det sannsynlig at du har hatt et forhold som hadde en negativ innvirkning på deg. Som mennesker har vi en tendens til å ta fiasko/argument/skuffelse/avvisning personlig og plante det i våre hjerter og påvirke måten vi ser på oss selv. Tydeligvis må dette stoppe. Fortiden er fortid og kommer ikke tilbake. Fortiden har lite å gjøre med det som skjer nå

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 2
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 2

Trinn 4. Tilgi og glem

Dette er et viktig skritt i å akseptere deg selv og prøve å forstå hva som har gått fra et nytt perspektiv. Hvis du ikke holder nag og slutter å ta ting til hjertet, vil du også kunne se hvem du egentlig er - den som er følelsesmessig uavhengig og tøff. I tillegg blir du lykkeligere også!

  • Hvis du noen gang blir irritert over noen, må du innse at dette ikke har noe med deg å gjøre. De tar avgjørelsene, og du har ingen kontroll over dem; og det er ikke et problem. Denne hendelsen er bare en liten hendelse i livet som snart vil bli glemt.
  • Det betyr imidlertid ikke at du bare kan gi opp. Tilgi dem, glem hva de gjorde, men endre forventningene dine. Er vennen din en time forsinket til lunsjavtalen? Greit. Neste gang (hvis det er en), vet du allerede hvordan du skal håndtere det.
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 3
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 3

Trinn 5. Tilbring litt tid med deg selv

Når var siste gangen du hadde litt ledig tid og ikke tok ut smarttelefonen eller distraherte deg selv fra deg selv? I disse dager er det alltid distraksjoner som hindrer oss i å gjøre introspeksjon og utforske våre egne tanker. Fra nå av tar det omtrent 20 minutter til "me-time" eller tid for deg selv. Tross alt, hvem er våre beste venner utenom oss selv?

Når du tilbringer tid med deg selv, må du være oppmerksom på hvordan tankene dine vandrer. Hvor ble det av den tanken? Hvordan tenker tankene dine? Se hvor stort sinnet ditt er. Hva kan du lære av deg selv?

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 4
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 4

Trinn 6. Vet hvem du er

Det er som å be en maur om å se seg i speilet og si "jeg er maur", ikke sant? I tillegg til trinnene ovenfor og nedenfor, er det noen få punkter som gjelder for alle:

  • Du er like verdifull som alle du kjenner. Ingen er "bedre"; vi har alle gode og dårlige egenskaper.
  • Du har talenter og interesser. Hva er disse talentene og interessene?
  • Du har tanker og meninger. Du har ting du liker og ikke liker. Hva er disse tingene?
  • Du har verdier. Du har tro. Hva er noen ting/konsepter/ideer du tror på?

Del 2 av 3: Endre mening

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 5
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 5

Trinn 1. Test deg selv

Det er forskjellige ting som gjør at en person kan være en person som ikke er følelsesmessig uavhengig. En av de vanligste tingene er romantikk. Vi blir avhengige av partnerne våre fordi vi trenger kjærlighet, sex, anerkjennelse og andre ting fra dem. Hvis det ikke oppnås, føler vi at vi har gjort noe galt, og på en eller annen måte føler vi oss mindre verdt. Hvorfor kan du være følelsesmessig uavhengig? Er det på grunn av et kjærlighetsforhold? Eller på grunn av forhold til venner? Forhold til kolleger eller sjefer? Forhold til alle du møter? Tenk på noen ting for å se hva du trenger å jobbe med:

  • Blir du lett sjalu? Sammenligner du deg selv med andre så ofte at du også har en dårlig dag?
  • Oppfyller andre mennesker ofte ikke dine forventninger? Hvem gjør ofte dette mot deg?
  • Når du er alene, ser du etter noen andre som kan trøste deg? Føles tomheten overveldende når du er alene, ikke med noen andre?
  • Betyr en partner eller begrepet å ha en partner lykke for deg?
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 6
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 6

Trinn 2. Vær ansvarlig

Når vi klandrer andre, har de skyld. Derfor er det bare de som kan fikse dette problemet. Dette er så ille. For å kontrollere tankene og følelsene dine må du være villig til å ta ansvar.

Dette tvinger deg til å stole på deg selv for å finne løsninger. I stedet for å dvele ved sorg, vil du tenke på hvilke alternativer du har for å gjøre ting bedre. Dette kan hjelpe deg med å bli kvitt de overfylte negative følelsene dine, slik at du kan være mer logisk og ha mer kontroll

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 7
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 7

Trinn 3. Neste gang du føler deg støtt, stopp

Stopp et øyeblikk. Hvorfor er du sur? Alt du har å gjøre med er noen som kritiserer og dømmer. Det er ikke verdens ende, og sannsynligvis ikke en stor avtale. Hvorfor må du gjøre ham glad ved å tenke så mye på det? Ikke kast bort din dyrebare tid.

Minn deg selv på at du ikke trenger å svare på impuls. Det kan virke naturlig å svare ved å føle seg irritert, men du kan faktisk velge å gjøre det motsatte. Du kan være sint, du kan være trist - eller du kan innrømme følelsen og gå videre. Tross alt er det ingen vits i å være sint eller trist, ikke sant? Hva er poenget for deg?

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 8
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 8

Trinn 4. Innse at lykke bare ligger i deg

Bokstavelig. Serotonin og dopamin er stoffer du "virkelig" kan glede deg over. Hvis du ønsker å bli vant til å føle deg glad når du ser noe som faktisk er normalt, kan du gjøre det. Hjernen er en morsom ting. Med andre ord bestemmer du hva som gjør deg glad, og dette har ingenting å gjøre med omverdenen. Lykke kommer innenfra - du finner den ikke der ute.

Hvis du fortsatt ikke forstår, er dette faktisk en veldig, veldig god ting. Fordi du har full kontroll over dine følelser! Du er ikke avhengig av noen! Du kan føle hvilken som helst følelse du vil føle. Du trenger ikke å føle alle følelsene du ikke vil føle. Lykke er bare en avgjørelse

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 9
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 9

Trinn 5. Prøv ditt beste for ikke å krysse linjen

Det er en fin grense mellom å være følelsesmessig uavhengig og å være en drittsekk. Noen mennesker blir så fanget av å prøve å være "seg selv" at de ender med å mobbe andre når de gjør det. Husk at dette ikke er en unnskyldning for å være en mobber og ikke tenke på andre mennesker for å få ting gjort. Du kan fortsatt være en snill og omsorgsfull person mens du prøver å være deg selv.

De fleste som trår på andre mennesker prøver å nekte for at de føler seg mindre eller uviktig. De føler seg ikke verdsatt i hjertet, så de tar det ut på andre for å berolige seg selv. Dette er ikke følelsesmessig uavhengig, men heller respektløst

Del 3 av 3: Independent Living

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 10
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 10

Trinn 1. Bestem selv

Når vennene dine henger og snakker om den siste filmen eller diskuterer politiske spørsmål eller sladrer om en venn, i stedet for å la dem danne din mening, kan du prøve å komme med din egen. Hvordan føler du deg? Hvorfor skal deres mening påvirke din egen?

  • Prøv dette trinnet i små ting også. Hvis du vil prøve en ny kafé eller se på en ny film eller handle i en ny butikk mens du hører dårlige meninger om det, ignorer disse meningene og fortsett! Noen ganger vet andre ikke hva de snakker om.
  • Når du har en mening, kan du prøve å dele den. Det er mulig at andre mennesker føler det samme, men er for flaue til å si det! Du kan også komme med et godt poeng som ingen andre har tenkt på.
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 11
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 11

Trinn 2. Si "nei

"Hvis du har muligheten til å gjøre noe du ikke vil gjøre, si nei. I tillegg til at du ikke vil ta del i denne aktiviteten, er du ikke tvunget til å følge andres forventninger fordi det" ikke plager deg. "Lytt til hjertet ditt - ofte hadde han rett.

Imidlertid er det en fin linje i denne forbindelse. Bør du hoppe over din beste venns bryllup fordi du virkelig ikke vil? Bør ikke. Skulle du ikke delta på bryllupet til din beste venn fordi du føler deg lat? Nei. Med andre ord må du vite hva du bør gjøre

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 12
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 12

Trinn 3. Lær å fikse dine egne problemer

I vår tid lever vi i en veldig behagelig tid. Vi har så mange bekvemmeligheter at vi ikke trenger å gjøre noe på egen hånd. Noen andre fikser bilen vår, noen andre løser rørleggerproblemer, noen andre fikser datamaskinen vår, noen andre fikser helsen vår - listen fortsetter. Dessverre gjør det våre evner mindre finpusset og reduserer vårt ansvar. For ikke å være avhengig av andre må vi løse våre egne problemer.

Så hvis du føler deg nede igjen, ta kontroll over det. Ta deg tid til å gjøre noe du virkelig liker, handle eller kanskje bare slappe av. Når du lykkes med å løse dette problemet, kan du også innse at det er "du" som velger makten til å gjøre ting bedre, ikke noen andre

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 13
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 13

Trinn 4. Ikke forvent mye av andre mennesker

Det er et ordtak fra James Bond -filmen: "Forbered deg selv fordi bare du kan gjøre det." Det høres kanskje litt kynisk ut, men det er sant: vi er mennesker og til slutt må vi være egoistiske og sette oss selv først for å være lykkelige. Alle gjør dette, og du kan også - uten å føle deg skyldig.

Ved å huske på dette kan du også forhindre deg selv i å forvente for mye og føle deg skuffet etterpå. Hvis du ikke forventer for mye av andre mennesker, vil det være lettere for andre å oppfylle dine forventninger. Det blir lettere for deg å se hvem som fortsatt har problemer med å oppfylle dine beskjedne forventninger og hvem som alltid er i stand til å oppfylle dem

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 14
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 14

Trinn 5. Bli sammen med en annen gruppe mennesker

Når hele livet vårt dreier seg om en liten gruppe, er det vanskelig å ikke se deres mening som veldig viktig. For å utvide horisonten din og ikke bli for hengende av folks meninger, kan du prøve å henge med flere mennesker! Å ha et omfattende sosialt nettverk er flott.

Alle mennesker er avhengige av andre ting. Egentlig er dette irriterende fordi det betyr at følelsene våre er avhengige av andre mennesker eller ting. Nøkkelen her er å ikke stole for mye på deg selv. Bare du kan vite hva grensen er. Den beste måten å gjøre dette på er å dele deg selv mellom flere mennesker og dele tiden din godt for dem

Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 15
Vær følelsesmessig uavhengig Trinn 15

Trinn 6. Gjør de tingene du liker personlig

Dette er det viktigste: du er den du er, og derfor vil du gjøre de tingene du virkelig elsker. Når du har funnet ditt sanne jeg og fortsetter å opprettholde det, kan ingenting stoppe lykken som flyter innfra.

Folk som fortsetter å være seg selv er en sjelden type person. Denne holdningen bør ikke invitere til dømmekraft, men heller provosere inspirasjon. Folk vil kunne se at du er glad for den du er og skulle ønske de kunne være som deg! Det kan være noen mennesker som ikke kan håndtere deg slik, men det er mennesker som dette som ikke burde fylle livet ditt

Anbefalt: